PDA

Tam Sürümü Gör : Anlayana Sivri Sinek Saz- Bekir Demirağ

Ayhan BAYNAL
22.10.2007, 10:55
Temsilcimiz K.Erciyesspor'un lig sonuncusu Elazığspor karşısındaki yenilgisini değil, daha çok ortaya koyduğu kişiliksiz futbolu kesinlikle kabul edemiyorum.Çünkü, bir takım yenilebilir ama böylesi berbat bir futbol oynama hakkını kendisinde bulamaz,bulmamalı da...

Zaten hatırlarsanız bu sütunlarda , son maçlarında gerçekten de inanılmaz düşüş yaşayan mavi-siyahlıların UEFA ve Fortis Türkiye Kupalarından elenmeleri sonrasında "koşacağınız tek kulvar olan TFF 1. Ligde başarılı olmaktan başka seçeneğiniz kalmadı" diye yazmıştım.
Gelelim işin özüne : TFF 1.Lig temsilcimiz K.Erciyesspor’un evindeki maçta berbat denilebilecek bir oyunla sonuncu Elazığspor’a 3-2 yenilmesinden sonra onursal başkanımız Sn. Mehmet Özhaseki’nin TV de yaptığı açıklamalar, bir yerde mavi-siyahlı ekipteki tüm oyunculara ince (!) göndermelerle doluydu...
Benim de onaylayacağım haklı serzenişlerde bulunun ve takımı tanıyamadığını ifade eden başkan Özhaseki, “Eğer toparlanmazlarsa biz de ara transferde yeni bir 11 oluştururuz.Erciyesspor kesinlikle bu değil.” diyordu. Gerçekten de sezon başından bu yana giderek performansı düşen Erciyesspor’da çözemediğimiz bazı sıkıntıların varlığı bir gerçek…Bunu bizim bu sütunlarda dillendirmemiz tabii ki yakışık almaz.Ama, şurası kesin; bu Erciyesspor çok değil dört hafta öncesinin başarılı takımı hiç değil !!!
Kabul edelim ki K.Erciyesspor sezon başında transferlerini gerçekleştirirken kendine özgü hedefler koymuştu.Bunlar, UEFA kupasında tur atlamak, Fortis Türkiye kupasında gidebileceği yere kadar gitmek, ligde de sezonu ilk 6 takım içinde kapatmaktı. Ancak mavi-siyahlılar tüm ülkeyi ve bizleri sevince boğan İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını kupanın dışına atmaktan öteye gidemediler. Atletico Madrid gibi gerçekten de önemli bir rakibe elenmelerine kimse bir şey diyemedi ama Fortis Türkiye kupasına da çok çabuk havlu attılar.
Maccabi Tel Aviv’i saf dışı ederken ayakta alkışladığımız, Kocaelispor gibi ligde her zaman çetin ceviz olarak gösterilen rakibine sahayı dar eden ve fark atan o K.Erciyesspor’un çok çabuk çöküşe geçmesini inanın ben de yadırgıyorum. Elazığspor karşısında özellikle ilk yarıda ortaya konulan futbol tek kelimeyle “rezalet”olarak nitelendirilebilir. Zaten futbolcularımız maç bitiminde bunu kendileri de dile getirdiler.Öyle ise tez elden kendilerini toparlamaları ve gelecek maçlarda çok daha özveriyle ve içten oynayıp “Biz aslında işte buyuz.Kaybettiğimiz maçlar bizim hatalarımızdan kaynaklandı.İstersek, mutlaka başarılı oluruz.” demeleri gerekir. Aksi halde Sayın Özhaseki’nin de belirttiği gibi kendileri bilir (!).. Benim buradan tüm K.Erciyesspor’lu futbolculara bir tavsiyem olacak: Futbolun ne kadar acımasız bir oyun olduğunu sakın unutmayın…Dün kazanırken ve başarılı iken sizi ayakta alkışlayanlar, kaybettiğinizde sizi çamura sokmakta asla kusur etmezler. O nedenle formanızın hakkını verin !.. Çünkü biliyoruz ki siz şu anki pısırık ve kişiliksiz oyunu oynayacak kişiler değilsiniz…Tezelden kendinizi toparlayın ve gerçek kimliğinizi sahaya yansıtın.
Kayserispor için fazla söze gerek yok…Sarı-kırmızılılar bol pozisyon buldukları Başkent deplasmanında Gençlerbirliği önünde beraberliğe ve dolayısıyla da 1 puana razı oldular. TV’de maç özetlerini izlerken bir kez daha gördük ki , bu takımın sağ kanadında ve defansın göbeğinde sorunlar büyük…Sezon başından bu yana söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama ne hikmetse bu açığı kapatmanın bir yolunu bulamadık.Sonuçta da sarı-kırmızılı temsilcimiz puan olarak ligde hiç hak etmediği bir yerde bulunuyor. Eğer iki akılcı transfer yapılsaydı çok daha fazlası pekalâ olabilirdi. İnşallah bu kayıpları ileride aramayız. Çünkü, Gaziantep ve Denizlispor yenilgileri tamamen bu açıkları kapatamayışımızdan kaynaklandı.Öne geçtiğimiz çoğu maç arzuladığımız gibi bitmedi,bitemiyor da.Anlamak mümkün değil !..
Son söz olarak: Hakkari'de meydana gelen terör saldırısında bir kez daha yüreğimizi yakanlar, gencecik yuvaları yıkanlar Allah'tan dilerim ki beterin beteri olurlar !!! Şehitlerimize Allahtan rahmet, acısını paylaştığım ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum...İçimizdeki ve dışarıdaki hainler şunu unutmasınlar: Bir doğar, bu cennet vatan için yeri geldiğinde bin kere ölürüz !..
http://www.kayserispor.org/resimler/vatan.jpg

Foto : Bekir Demirağ

Yücel Şahin
22.10.2007, 11:10
Erciyes spor sempatisini kaybetmek üzere,hızla sıradan bir takım hüvüyetine bürünüyor.Tekrar toparlanmalı ve eski kimliğine kavuşması gerekir.

YAKAMOZ_38
24.10.2007, 10:40
erciyes eski erciyes degil buna birileri dur demeli veartık takım her maçından puan almalı