PDA

Tam Sürümü Gör : Ankara'daydım - Serdar Erbaşı

Ayhan BAYNAL
24.10.2007, 00:46
Şimdiye kadar çok fazla deplasman maçı izlediğim halde Karşıyaka maçı haricinde bir galibiyetimizi hatırlamıyordum. Bu maç için ibreler galibiyetimizden yanaydı ve bu yüzden bu şanssızlığımın bu maçta kırılacağını düşünüyordum.

Maçatek forvetle başlayan Tolunay Hoca aslında 3 forvetli bir plan yapmış gibiydi. Tek forvet Gökhan ın yanındaki diğer iki forvet gol kaçırma şampiyonu adaylarımızdan Kemal ile Mehmet Eren di. Maçın başındaki Göbekten Delme taktiği Topuz un başarılı oyunu sayesinde oldukça başarılı oldu. Kaptan Topuz, 3 forvetimizi de (Gökhan, Eren ? ve Kemal ?) sırasıyla posizyona soktu ancak Direk, Kaleci ve Kanat Forvetlerimiz gol atmakta muvaffak olamadı.

Golümüzden sonra başlayan panik havası sonrası herkesin gergin bir şekilde beklediği beraberlik golü beklediğimiz kadar erken gelmedi. Defans daha önceki maçlardan alıştığımız ciddi hataları yapmadı ama kanatlardaki oyuncularımız geçilme konusunda çok kötüydüler.

Orta Sahamız maç içinde istikrarsız bir seviye sergiledi. Saido nadir sakin oyuncularımız arasındaydı. Ragıp orta sahada çok basit pozisyonlarda top kaybı yaptı. Eren girdiği gol pozisyonu ve ileri kanatta yaptığı pres haricinde varlık gösteremedi. Kemal ise maalesef diğer maçlardaki görüntüsünden bile daha kötüydü. Birinci yarıdaki tek olumlu görüntüsü olan koşuları ikinci yarıda tamamen kayboldu. Kondüsyonunun çok aşağılarıda olduğu aşikar. İkinci yarıda topa yaklaşamadı bile...

Ivankov yan toplarda oldukça başarılıydı. Kanatlarımızın defansta ve atakta iyi çalışmadığı bugün çok ciddi ataklar Ivankov un yerinde çıkışları sayesinde başlamadan söndü.

Topuz birinci yarı mükemmeldi. Kıl dolu pasları ile çok iyi pozisyonlar yarattı. Birinci yarı yaptığı koşular sonucu yorulan Topuz ikinci yarı pek ortada görülmese maçın sonunda Leo ya verdiği pas ile Hiç bir zaman oyundan alınamayacak bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Gol yine Durmuş’ un kanadından gelse de Durmuş’ u beğendim. Gittikçe daha iyi oluyor. Durmuş un yaptığı her hata bize puan kaybettirse de yetiştirdiğimiz oyuncunun Kayserispor un olması olumlu bir durum. Geçen yıl hatalarıyla bizi çok maçta yakan Tayfun Cora yaptığı hatalarla kazandığı tecrübeleri başka bir takım için harcayacak. Aynı durumu Uğur için de söyleyenbiliriz.

Yan topları sadece Topuz kullanmakta. Oysaki geçen yıllarda Fatih Ceylan ın sert ortaları ciddi pozisyonlar oluşturmaktaydı. Fatih Ceylan forma girmeli ve artık formda bir Fatih Ceylan takımın solundaki yerini almalıdır. Kemal ile arasında bir rekabetin oluşturulması için de anlamsız Kemal Israrından vazgeçilmelidir.

Ankara da daha aktif bir taraftar görmeyi beklerken hayal kırıklığına uğradım. 40 civarı Çılgınlar Gurubu haricindeki tüm taraftarlarımız maalesef Gol ve maçın sonundaki elektrikli durum haricinde sessizdi. Gerginlik anlarında bile hakeme tepki hep birlikte verilemedi. Yanımda maçı sessizce izleyen seyircilerin takım hakkındaki eleştirileri konusunda onlara bir çift sözüm var: “Siz Takımı eleştirmeyi hak etmiyorsunuz. Öncelikle parayı vecek ve maça geleceksin sonra da Taraftar olarak desteğini vereceksin... Ondan sonra istersen eleştir, istersen Bağır...”

Maç sırasında kendi arasında takımı doğru yada yanlış kendi arasında ciddi şekilde eleştiren Taraftar maçın sonunda sahayı terkeden Oyuncularımız alkışladı. Başı önde ve üzgün bir şekilde sahayı terkeden Takım da Taraftarı alkışladı. Maçın büyük bölümünde tezahurat yapan Çılgınlar ise maç sonu üzgün bir şekilde sahayı terkeden Oyuncularımız yuhalamyı tercih etti. Alkışlar arasında cılız kalan yuhalamalar ancak Çılgınların yanındaki grup tarafından duyulabildi.

Deplasman taraftarı olarak maçtan biraz geç çıktık. Dışarı çıktığımızda Gökhan Ünal da yanımızdan geçmekteydi. Çılgınların içinden bir Genç Gökhan a sözlü olarak sataşmada bulundu. Gökhan ın “Sen Kimsin” diye çıkışmasına “Ben Taraftarım” diyen Gence arakadaşları tarafından destek verildi. Acı olan Milli Takım Oyuncumuzu kendi Taraftarımızdan korumak üzere Polislerin olay yerine gelmek zorunda kalmasıydı. Tribün Lideri Ali nin çabasıyla Gençler olay yerinden uzaklaştırıldı. “Ben Taraftarım” diyen Gence bir çift sözüm var. Kubün parasıyla tutulan Otobüs ve beleş biletle maça gireceksin ve Milli Takım Oyuncumuza sataşacaksın. Bu olayı cahilliğe vermekten başka bir çaremiz yok... Daha önce de Erciyesspor Bayrağını Çiğneme olayına adı karışan maalesef Tek Aktif Taraftar Grubumuz Çılgınlar şimdi de Kayserisporlu Milli Oyuncumuza sataşma olayında ortada. Çılgınlar ın Liderleri acilen bu olaya el atmalı ve Gruptaki disiplini sağlamalıdır. Yoksa Tren kaçacak...

Hakem konusuna gelince. Maçın tamamı için aynı çizgiyi sürdüren Şişman Çocuğa tek söz şudur ki: “ALLAHINDAN BUL HÜSEYİN!”
Serdar Erbaşı
www.kasist.com (http://www.kasist.com)

http://www.kasist.com/news.php?readmore=339

Ayhan BAYNAL
24.10.2007, 01:02
Serdar Güzel Bir yazı.
Çok istememe rağmen TÜRMOB (Türkiye Mali Müşavirler Odası ) Genel Kurulunun uzuması sonucu Ankara'ya kadar gelip maça yetişemenin ve maçı izleyememenin burukluğunu yaşıyorum.

YAKAMOZ_38
24.10.2007, 10:39
güzel yazı olmuş

zirveci38
24.10.2007, 10:57
SERDAR GERÇEKLERİ YAZMIŞ...KİMSE KIZMASIN...
Ankara'daydım başlıklı yazıyı özellikle gerçekleri ortaya koyması adına sevdim.Nedir bu gerçekler ? Bir zamanlar 3-5 bin taraftarla istilâ ettiğimiz 19 Mayıs Stadında bir otobüs taraftarın bulunması, takıma DESTEK adına gerekenin yapılamaması ve en üzücü olanı da Serdar'ın da belirttiği gibi "Beleş otubüsle ve beleş biletle bu maça gidenlerin" Gökhan Ünal gibi bu şehre ve ülkeye mal olmuş birine sataşmasıdır.Taraftar iyi günde,kötü günde takımının ve futbolcusunun yanında olmalıdır.Hem taraftar olmak kimseye bir Milli oyuncuya laf atmak, küfretmek, ağır sözlerle hakaret etmek hakkını vermez.
Çılgınlar grubunun içinde yanlış yapanlar yok mu ? Pek çok hemde...Serdar Erbaşı'nın dediği gibi "Liderler, bu gruba bir çeki güzen vermeliler." Öyle asmakla-kesmekle ve tehditle taraftarlık olmaz.Erciyesspor olayına girmek dahi istemiyorum, çünkü gerçekler ortada.Eğer o takıma gereken destek verilseydi, şu anda TFF 1. Liginde olmazdı.Takıma destek...Sonuna kadar destek.Trabzon maçıyla başlamak üzere.

piizman
24.10.2007, 11:52
Güzel Yazı Olmuş Emeğine Sağlık.

Ben Bi Konuya Takıldım Yazmışınızkı Beleş Otobüsle Beleş Biletle Maça Geliyorlar Tepki Gösteriyolar,Bence Çook Kötü Bi Kelime Kullanmışsınız Oraya Gelen Taraftar Emin Olunki Çıkarları İçin Değil Sevdigi Renklerin Peşinden Gidiyor,Siz Bunu Nasıl Anlarsanız Artık Beleşçimi Dersiniz Serserimi Dersiniz,Kimse Robot Değil Bunuda Unutmayın Gerektiği Yerde Tepkisini Sonuna Kadar Koymalı Ayrıca Gökhan Ünalında Milli Oyuncu Olması Ona Ayrıcalık Kazandırmaz,aaa Gökhan Milli Oyuncu Buna Laf Söylemeyelim Diye Saçmalık Olmaz
Maçtan Sonra Arkadaşlarımızdan Biri Biraz Top Oyna Gökhan Demiştir Olay Bu Yani Herkez İstediğini Yapmakta Özgürdür,O Anki Üzüntüyle Sarfedilmiş Bir Kelimedir,Bencede Haklıdır
Heee Bide Sen Kimsin Die Bi Kelime Yapmış Gökhan Çook Acizce Bi Kelime Kaşarlığı Yapmış Ne Demek Sen Kimsin Yaa Ayıptır

Keşke Yeni Oluşumlar Olsada Tribün Kültürü Olsa Kayseride Rekabet Olsa Ama Yok Malesef...Kimse Menmun Değil Şuanki Tablodan Kimse Elini Taşın Altına Koymuyor.
Artık Kenidimize Gelmemizin Zamanı Geldide Geçiyor Bile..!

ibrahim_1966
24.10.2007, 12:09
Güzel Yazı Olmuş Emeğine Sağlık.

Ben Bi Konuya Takıldım Yazmışınızkı Beleş Otobüsle Beleş Biletle Maça Geliyorlar Tepki Gösteriyolar,Bence Çook Kötü Bi Kelime Kullanmışsınız Oraya Gelen Taraftar Emin Olunki Çıkarları İçin Değil Sevdigi Renklerin Peşinden Gidiyor,Siz Bunu Nasıl Anlarsanız Artık Beleşçimi Dersiniz Serserimi Dersiniz,Kimse Robot Değil Bunuda Unutmayın Gerektiği Yerde Tepkisini Sonuna Kadar Koymalı Ayrıca Gökhan Ünalında Milli Oyuncu Olması Ona Ayrıcalık Kazandırmaz,aaa Gökhan Milli Oyuncu Buna Laf Söylemeyelim Diye Saçmalık Olmaz
Maçtan Sonra Arkadaşlarımızdan Biri Biraz Top Oyna Gökhan Demiştir Olay Bu Yani Herkez İstediğini Yapmakta Özgürdür,O Anki Üzüntüyle Sarfedilmiş Bir Kelimedir,Bencede Haklıdır
Heee Bide Sen Kimsin Die Bi Kelime Yapmış Gökhan Çook Acizce Bi Kelime Kaşarlığı Yapmış Ne Demek Sen Kimsin Yaa Ayıptır

Keşke Yeni Oluşumlar Olsada Tribün Kültürü Olsa Kayseride Rekabet Olsa Ama Yok Malesef...Kimse Menmun Değil Şuanki Tablodan Kimse Elini Taşın Altına Koymuyor.
Artık Kenidimize Gelmemizin Zamanı Geldide Geçiyor Bile..!ne diyorsun sen arkadaşım ya. Bana nasıl o adamları savunuyorsun. orda gökhana oyun oyna denmemiştir sadece. daha saymadığın kaç tanesi. Herkes robot değildir diyorsun. şöle bi mantıklı düşün. topuz veya gökhanın olmadığı hangi pozisyonda gol atmışız. Orda milli derken ona ayrıcalık tanıyın denmemiştir ve sen istediğin yere çekmişin lafı. Bu takımda gökhan'dan önce yuhlanacak o kadar adam varkii. Bunu savunanlar gidin de önce o kişileri yuhlayın. Taraftar dediğin kötü günde de yanında olacak. Öle gol atınca anonsun ardın Gökhan Ünla demekle olmuyor bu işler. kötü gününde de destek olacannnnn

Kapadokyalı
24.10.2007, 14:17
yeni tribun oluşumları için çaba harcayan ankaradaki taraftarların nekadar önemli bi çalışma yaptıgı açık ve net.ancak bunun yanında tehditkar,seviyesiz,buranın agası biziz gibi lakayık görüşler bildirenlerde yok degil.şunu söylemekte yarar var kayserispor kimsenin babasının çiftligi degil.taraftarda lütfen haddini bilsin.nekadar fedakarlık gösterilirse gösterilsin tribunde küfredip futbolcularla tartışmak kulübü kendinin malı sanmaktan farksızdır

LEVENT ŞEKER
24.10.2007, 19:00
gusel bır yazı ellerıne saglık

anti_ist_38
24.10.2007, 19:38
guzel yazı ustat helal olsunn cılgınlkarda dısıplın sart kenar mahallelıı zıbıdılerle olmaz bu ıs .... ( ıyı ınsanlarda var amaa bu soz yerıne gıttı )

!brhyme
25.10.2007, 16:44
birileri hala Gerçekleri gözümüze gözümüze soksalarda , birileri hala bu gerçekleri göremiyo.

ve birileri taşın altına elini koymuyo...

Harbiden okunmaya ve düşünmeye değer bi yazı olmuş..

deliboran
30.10.2007, 11:24
Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok, Artık Kayserisporumuza yeni bir grup daha lazım, Çılgınlar gurubu tek başına takıma katkı sağlayamamaktadır. Takımın itici gücü olmaktan çok uzaktır. Arkadaşın birisi çok güzel bir konuya değinmiş buranın ağası biziz derken, çünkü geçmişten biliyorum ve bende içindeydim bu oluşumun sadece yayınladığımız bir faaliyet raporu karşısında bile koltuğu kaptırmamak için yada paylaşmamak için bu gurubun kurulmaması ve faaliyete geçmemesi için ellerinden geleni yaptılar, Grup malesef baştutan ve bütün faaliyetleri organize eden arkadaşımızın vefatı nedeniyle faaliyete başlayamadı, başlasaydı neler olacaktı orası meçhul, VELHASIL KAYSERİSPORUMUZUN ARTIK TEKELCİ ZİHNİYETTEN KURTULUP YENİ GURUPLARA İHTİYACI VARDIR, TAKIMINA SONUNA KADAR VE SAMİMİYETLE DESTEK OLAN GURUPLARA İHTİYACI VARDIR. SONRA KİM NE İSTİYORSA YADA KENDİLERİNE NEYİ YAKIŞTIRIYORSA YAPABİLİR. İSTEYEN GURUP PROTESTO EDER, İSTEYEN DESTEK OLUR, İSTEYEN FUTBOLCUYU, HOCAYI YUHALAR, İSTEYEN FUTBOLCUYU, HOCAYI KUCAKLAR.