PDA

Tam Sürümü Gör : Çarşıya gidiyorum bir şey ister misin?

oktay38
27.10.2007, 21:13
Çarşıya gidiyorum bir şey ister misin?

İlk yarı kötüydük
Trabzonspor maçı sonucunda 3 puanı hanemize yazarken bir çok yönden de ağır yaralar aldı Kayserispor. Seyircinin tepkisi, Tolunay Hoca’nın seyirciye küsmesi, taraftar futbolcular arasındaki iletişimsizlik bunlar belki de tamiri zor yaralar açacak ileride.
Maç öncesine bakacak olursak kadro yapısı olarak hemen hemen birbirine denk iki takımın maçından çekişmeli ve zevkli bir mücadele bekliyorduk.Trabzonspor’un hocasız, güvensiz bir yönetimle moralsiz bir şekilde Kayseri’ye gelmesi Kayseri için avantajlardı. Trabzonspor hocasını yenilediği için yenilse de bunun pek önemi olmayacaktı.Ancak Kayseri için bu maç keskin bir viraj gibiydi.Kayseri’de bu bakımdan istim üzerindeydi.

Kral tanınmaz durumdaydı.Kafası karışık, ayağı dolaşıktı…
Maçın ilk yarısında Kayserispor’un akılda kalan pozisyonu sadece Mehmet Topuz’un frikiğiydi.Trabzonspor ise ilk yarıda daha fazla pozisyona giren kazanmak isteyen taraftı.İlk yarıda maalesef orta sahayı rakibe kaptıran ileride çoğalamayan bir Kayserispor vardı.
Gökhan belki de futbol hayatının en kötü maçını çıkardı ilk yarıda.Milli takımda sergilediği kötü performans ve milli maçta yuhalanması, transfer söylentileri, geçen haftaki olaylar belli ki yıpratmış Gökhan’ı.Herşeyi kendisi yapmak istedi çırpındıkça daha da battı.

Yattara sağolsun…
İkinci yarıya baktığımızda değişen pek bir şey yoktu.İki takımda kontrollü bir oyun ortaya koymaya çalışıyordu.Trabzonspor Gökdeniz ve Ceyhun gibi yıldızlarıya defansı zorlamaya arkasına sarkmaya çalışıyordu.Hatta başarılı oldular ama Gökdeniz’in bildiğimiz son vuruş eksikliği sayesinde ilk 1 saati kayıpsız atlattık.İkinci yarı da Saidoo biraz oyuna ağırlığını koymuştu ve ileride Gökhan’ın yalnız bıraktığı İglessias en azından o ana kadar ki silahımız olan şişirme topları indiriyor, mücadele ediyor defansı yıpratıyordu ki anlam vermediğiz İglesias-Mehmet Eren değişikliği geldi.Tribünler bu karara tepkiliydi.Belki o an çıkacak en son adam İglesias’tı ama maçın ortasında hocayı yuhlamak, istifaya çağırmak taraftara hiç yakışmadı.Bilenler bilir bizim açık tribün maça hiçbir katkı yapmaz, çoğunluğu da İstanbul takımlarını tutar ama yuhlamayı iyi becerirler.

Beşiktaş taraftarının yenildiği Porto ve kazandığı Liverpool maçındaki destek tüm dünyaya örnek olurken biz en azından maç bitimine kadar sabretmeliydik.Herhalde Başkan Tolunay hocaya;
“Çarşıya gidiyorum bir şey ister misin? “ dese.Hoca tereddüt etmeden “taraftar” diyecektir.

(Yanlış anlaşılmasın Beşiktaş’ı övmek için yazmadım çarşı ile bizim şemşamerci açığın farkını anlatmak için bir göderme yapmak istedim sadece)

Kötü oyun konusunda çoğunluk hem fikir ama maç ortasındaki bu tablo maçı kaybettirebilirdi.Tam herşey kötüye gidiyor derken Yattara’nın atılması maça tekrar dönmemize cesaretlenmemize olanak verdi.Tolunay hoca belki de beraberlik hesapları yaparken bu kart onu da cesaretlendirmiş olacakki Ragıp’ı çıkarıp Cangele’yi aldı forveti ikiledi ve kazanmak için hamle yaptı.

Sonuç çok iyi…
Takıma geldiği günden beri faydasını göremediğimiz Cangele nihayet yeteneklerini kullandı ve topu Gökhan’a kazandırdı.Onun vuruşu direkten, bir sonraki vuruşu kaleciden döndü derken Kemal arka direkte tamamladı ve durum 1-0 oldu.

Son dakikalar sonucu değiştirmeyince maç Kayseri’nin üstünlüğüyle sona erdi.Skor bakımından 3 puanı almış olsakta iyi bir oyun sergilemediğimiz bir gerçek maalesef.Maç bittikten sonra Tolunay hocaya protestolar yine başladı.Belki bu olay birkaç kişinin provakasyonu ile ve toplum psikolojisi ile tüm tribüne sıçradı ama yönetim ve teknik heyete de bir mesaj oldu.Neden kazandığımız halde yuhalandık sorusunu futbolcular ve teknik heyet kendisine sormalı.Sezonun başından beri iyi oynadığımız iki maç var Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının ilk yarıları….İsteyince oluyor demek ki…

Nerde hata yapılıyor düşünmek gerek…
Tolunay Hocam geçen yılki hemen hemen aynı kadroyu kullanıyor ve iyi bir kadroya sahip.Böyle bir takımı teslim almak herkese nasip olmaz.Biraz daha üretken, biraz daha ısıran,basan rakibe oyununu kabul ettiren bir sistem kurmak sizin elinizde galiba taraftarın istediği bu.Hepimiz insanız hata yapabiliriz ama takımdaki uyumu ve disiplini sağlamanız gerek.İyi niyetinizden, bilginizden hiç şüphemiz yok ama ipleri elinize alma zamanı geldi.Liderlik vasıflarınızı ortaya koyup futbolculara iyi oyun konusunda yön vermeli, taraftarı da ikna etmeli ve yönetmelisiniz.Eğer tribünlerin desteğini kaybeder, futbolcularınız üzerinde otorite kuramazsanız, kötü oyunun yanına birde kötü sonuçlar eklenirse işiniz çok daha zorlaşır.

7’ye Bir Buçuk
İdeal kadro Durmuş dışında oluştu diyebiliriz.Durmuş gelecekte bize faydalı olabilir ama şimdilik değil.Devre arasına kadar sabır gösterilirse yapılacak DOĞRU takviyelerle takım rayına oturabilir.Bu maçın ilginç yanlarından birisi de karşı takımda Tayfun,Serkan,Adnan,Jabi,Ferhat,Ufukhan,Musa gibi 7 tane sağbek özellikli futbolcu bulunması, Kayserispor’da ise sağbekte sadece Durmuş ve asıl yeri stoper olan Koray’ın yer almasıydı.

Fenerbahçe maçı hocayla barışma maçı olmalı
Şu anda yapılacak teknik direktör değişikliği takıma fayda sağlamayacaktır.Zaten şu anda Tolunay Hoca ben gidiyorum dese piyasa da alınabilicek hocada yok. Tolunay Hoca ve Gökhan’ın moralleri bir şekilde düzeltilmeli, kulübün mentöründen yardım alınmalıdır.İnanıyorum ki Fenerbahçe maçında taraftar Tolunay Hoca’yı ve takımı bağrına basacaktır.Taraftara düşen görev budur.

Saygılarımla…
Oktay YALINKILIÇ

mali38
27.10.2007, 21:18
olur böyle şeyler ama bu sefer fazla ileri gittiler. en çokta topuza yazık. ama hepsinin gönlünü alacaz inş.

fener maçında boş tribünlere oynarız inşallah. sadece sivas açılmalı

anti_ist_38
27.10.2007, 21:19
Fenerbahçe maçı hocayla barışma maçı olmalı
Şu anda yapılacak teknik direktör değişikliği takıma fayda sağlamayacaktır.Zaten şu anda Tolunay Hoca ben gidiyorum dese piyasa da alınabilicek hoca yok şuanda. Tolunay Hoca ve Gökhan’ın moralleri bir şekilde düzeltilmeli, kulübün mentöründen yardım alınmalıdır.İnanıyorum ki Fenerbahçe maçında taraftar Tolunay Hoca’yı ve takımı bağrına basacaktır.Taraftara düşen görev budur.

Cok dogru solemıssın ınsallah fener macı donum noktası olur...

LEVENT ŞEKER
27.10.2007, 21:58
yazı gusel olmus takım bızım hoca bızım moraller bozuktu bu hafta bıdaha yasanmaz inşallah

AKINCILAR-38
27.10.2007, 21:58
neden fener maçında türübünler dolmalı diyorsunuz acebaa bakıyorumda şöyle

hep istanbul takımları gelınce stad doluyor

örneğin geçenki KAYSERİSPOR .gs maçındaki gibi aceba bu yaklaşım ist

takımlarını daha yakından görmek içinmi yoksa kayserisporu ist takımlarına

karşı yanlız buarkmamak içinmi

bence istanbula duyulan sempatiden dolayı

neden derseniz niye bir ankaraspor.trabzonsopr.kasımpaşa.manısaspor

maçında dolmadı stadda gs maçında hemen hemen full dolu idi

işte ben buna takıldım kaldım aceba ban bi açıklama yapacak kişi varmı

oktay38
27.10.2007, 22:26

Bunun bir çok nedeni var.
-Bu takımlar güçlü takımlar, onları yenmek daha zevkli oluyor.
-Bu takımların taraftarları da bizim tribüne giriyor Kayseri'yi tutuyor gibi maç izliyor.
-G.Saray maçında forma dağıtıldı.
-Bu maçlarda teknik heyet ve futbolcular bir hafta önceden iddaalı konuşuyorlar ve iyi hazırlanıyorlar gibi.

!brhyme
27.10.2007, 22:27

bizim komşu kayserispor tarafında İZLEDİ maçı.
sırf lincoln için gitmiş

bu yüzden seyirci çok oluyo o maçlarda...

VK38
27.10.2007, 23:59

100de 100 dogru ks icin deil karsi takimi görmeye gidiolar kimse kimseyi kandirmasin

AKINCILAR-38
28.10.2007, 00:23
işte bende bunu duymak istiyordum

oturdularmı nerelisin diye sorduklarında kayseriliyim diyenler acebaa kendilerıne

nasıl yedirip te gidip istanbul talkımlarını destekliyorlar ben buarad şunu

anlıyorum bu tip insanlarada guru yok istanbul sevdası var

size soruyorum istanbul sevdası olnalar ömürlerinde kaç defa istanbul

takımlarının maçını canlı canlı staddan izlemiş örneğin kadıköy.ali samiyen.inönü

staddında bu sempatinin sebebi ne aceba

eğer kendi şehrınde bir takım siperliğde oynuyorsa o takımı burakıp

bir başka şehrin takımını desteklemek nekadar doğru sizce

bir kayserisporun formasına 50 ytl vermekte zorlanan insan

neden gs.fb.bjk. formalarına daha fazla para verıp alma geregi duyuyor

burayı anlamkata zorlanıyorum ve yeri geliyor rakip takım tarafına

girip maç izleyen kayserililer var onlara soruyorum maç esnasında

senın tuttuğun takım gs.fb.bjk li taraftarlar kayserililere küfür edince

sen ne diyorsun onlarla beraber sendemi küfür ediyorsun yoksa sende ikisinin

arasındamı kalıyorsun arasatta kalmak çok kötü bişey eğer kendine

yediriyorsan o takımın tarfaında otur ve iki taraftan yiyeceni yee ama onu her

delikenlı kendine yediremez tabi delikenlıysa işte söylediğim gibişeyler oluyor

malesef şehrimizde bende bu yüzden

herzaman bu soruyla karşılaşmamk için önce bunu ben kendıme sorasrım

anti_ist_38
28.10.2007, 10:13
Mustafa dostum cok dogru solemıssınn dogru soleyenı dokuz koyden kovarlar bısver bız kendı basımıza lıderız....

suvari
28.10.2007, 10:23
yazıda eksiklik var galatasaray maçında oyundan çıkarken hocasına el kol hareketi yapan, sert bakış atan futbolcularımızın bu seferde kendisini destekleyen seyirci grubuna aynı hareketleri yaparak aşağı indi, hadi açığa yaptıklarını anladım ama çılgınlara doğru niye yaptılar anlamadım hocanı bu kadar seviyorsan, seni oyundan aldığında el kol hareketi ve tavır yapıp taraftarın önüne atmayacaksın bunu yapıyorsanda diğerini yapmıyacaksın. tolunay hoca başarı istiyorsan döverek söverek değil ama takımın patronu olduğunu hissettireceksin takım çok disiplinsiz geçen seneki başarılar takım olmadan kaynaklandı ve saha içindede bülent bu işe katkı yaptı bu sene bir abi yok herkes bildiğini okuyor.

oktay38
28.10.2007, 10:46
yazıda eksiklik var galatasaray maçında oyundan çıkarken hocasına el kol hareketi yapan, sert bakış atan futbolcularımızın bu seferde kendisini destekleyen seyirci grubuna aynı hareketleri yaparak aşağı indi, hadi açığa yaptıklarını anladım ama çılgınlara doğru niye yaptılar anlamadım hocanı bu kadar seviyorsan, seni oyundan aldığında el kol hareketi ve tavır yapıp taraftarın önüne atmayacaksın bunu yapıyorsanda diğerini yapmıyacaksın. tolunay hoca başarı istiyorsan döverek söverek değil ama takımın patronu olduğunu hissettireceksin takım çok disiplinsiz geçen seneki başarılar takım olmadan kaynaklandı ve saha içindede bülent bu işe katkı yaptı bu sene bir abi yok herkes bildiğini okuyor.

Futbolcularla taraftarlar arasında neler oldu bilmiyorum ama futbolcuların hocaya karşı bir disiplin sorunu olduğu gerçek onuda yazıda belirttim.Bazı futbolcular hocanın otoritesini sarsacak tutumlar sergiliyor o da buna ses çıkarmayınca tribünler de etkileniyor bundan.Bu futbolculara mecbur olmamız hocanın da elini kolunu bağlıyor.Buna bir çözüm bulmalı, patronun kim olduğunu anlamalılar.

Bence onlarda taraftar gibi düşünüyor.Aynı futbolcular geçen sezon iyi futbol, bu sene kötü futbol.İnsan neden böyle diye düşünüyor tabii.Daha öncede söylediğim gibi biraz daha sabredeceğiz.Çünkü bu takım acemi bir hocayı önemli bir hocaya çevirecek kadar güçlü.

zirveci38
28.10.2007, 11:50
SÜREKLİ İSTANBUL TAKIMLARI DİYORUZ DA...
Bakıyorum da bir kısım yorumcular İstanbul takımları , yani 3 büyük diye anılan kulüplere güya eleştiri yapıyorlar.Neymiş ? Niye hep bu takımlar geldiğinde tribünler doluyormuş ta; diğerleri geldiğinde BOŞ kalıyormuş ???Bu kadar saçma bir soru veya eleştiri olabilir mi yahu ? Bir Lincoln,Roberto Carlos,Delgado,Bobo,Appiah,Alex veya diğeri yıldızları TV'de görmek yerine kendi şehirlerinde ve kendi sahalarında görmek istemelerinden tabii ki.Yoksa kim izler Ankaraspor'lu Necati Ateş veya Hürriyet'i, Denizlili Süleyman'ı veya Bursaspor'lu Egemen 'i ? Ne kadar yıldız, o kadar seyirci...Bu işin mantalitesi bu !
İstanbul takımlarının bulunmadığı bir lig kurun bakalım...Senede hangi maçta 10 bin kişiyi yanyana getirebilirsiniz ? O takımlar 100 yılı devirmiş ,şöhretleri ülke sınırlarını aşmış takımlar.Şampiyon olamasalar bile, namları var.Anadolu takımlarının elinden geliyorsa,alsınlar şampiyonluğu..Harcasınlar milyonlarca doları ve kadrolarını yıldızlarla doldursunlar..Bunu ligimizin bunca yıllık geçmişinde Trabzon dışında hangi takım başardı : Hiç ?
Rakip ne kadar güçlü, ne kadar yıldızlarla bezeli olursa o kadar seyirci toplarsınız.Bu aynen sinema filmleri gibidir.şöhretli yıldızların oynadığı filmlerde yer bulamazsınız, yeni yetmeler veya şöhreti olmayanların oynadıklarına kimse gitmez.Bu işi böyle görmeli.Hem İstanbul-Anadolu ayırımı yapıp taraftarların arasına NİFAK sokmanın bir anlamı da yok ! Seversiniz veya sevmezsiniz, hatta nefret te edebilirsiniz ama tüm şehirlerdeki sporseverlerin beyinlerindeki Beşiktaş-G.Saray ve Fenerbahçe tutkusunu ve sporumuzun GERÇEKLERİNİ silemez, asla değiştiremezsiniz.
Herkes ille de bir takımı tutacak veya nefret edecek diye bir kural yok.İsteyen istediğin takıma sempati duyar.Bunu engellemeye çalışmak ise sonuçta ortalığı tribün terörü ortamına taşır.

superluxsick38
28.10.2007, 11:56
SÜREKLİ İSTANBUL TAKIMLARI DİYORUZ DA...
Bakıyorum da bir kısım yorumcular İstanbul takımları , yani 3 büyük diye anılan kulüplere güya eleştiri yapıyorlar.Neymiş ? Niye hep bu takımlar geldiğinde tribünler doluyormuş ta; diğerleri geldiğinde BOŞ kalıyormuş ???Bu kadar saçma bir soru veya eleştiri olabilir mi yahu ? Bir Lincoln,Roberto Carlos,Delgado,Bobo,Appiah,Alex veya diğeri yıldızları TV'de görmek yerine kendi şehirlerinde ve kendi sahalarında görmek istemelerinden tabii ki.Yoksa kim izler Ankaraspor'lu Necati Ateş veya Hürriyet'i, Denizlili Süleyman'ı veya Bursaspor'lu Egemen 'i ? Ne kadar yıldız, o kadar seyirci...Bu işin mantalitesi bu !
İstanbul takımlarının bulunmadığı bir lig kurun bakalım...Senede hangi maçta 10 bin kişiyi yanyana getirebilirsiniz ? O takımlar 100 yılı aşmış,şöhretleri ülke sınırlarını aşmış takımlar.Şampiyon olamasalar bile, namları var.Anadolu takımlarının elinden geliyorsa,alsınlar şampiyonluğu...Bunu Trabzon dışında hangi takım başardı : Hiç ?
Rakip ne kadar güçlü, ne kadar yıldızlarla bezeli olursa o kadar seyirci toplarsınız.Bu aynen sinema filmleri gibidir.şöhretli yıldızların oynadığı gilmlerde yer bulamazsınız, yeni yetmeler veya şöhreti olmayanların oynadıklarına kimse gitmez.Bu işi böyle görmeli.Hem İstanbul-Anadolu ayırımı yapıp taraftarların arasına NİFAK sokmanın bir anlamı da yok ! Seversiniz veya sevmezsiniz, hatta nefret te edebilirsiniz ama tüm şehirlerdeki sporseverlerin beyinlerindeki Beşiktaş-G.Saray ve Fenerbahçe tutkusunu ve sporumuzun GERÇEĞİNİ silemez,değiştiremezsiniz.

Kayseri'ye Atletiko de Madrid'de geldi, yıldızlar toplulugunun alası o saydıgın büyük takımlardan çok daha büyük, kaç kişi geldi izlemeye.

Kusura bakmayın ama yanlı yorum yapıyorsunuz. sebep aşikar.

Turkmania
28.10.2007, 13:11
TOLUNAYYY İSTİFAAA

Turkmania
28.10.2007, 13:13
aynen katılıyorum.bu 3 büyük senpatizanlığı yada büyük takım görme hevesi yıllardır var..

ben neyi özlüyorum biliyomusunuz?kayserispor-sakaryaspor maçındaki seyirciyi.o maçtaki ruhu özlüyorum..

3 BUYUK SENPATIZMANLINGIMI HERALDE VAR HERKES 3 BUYUKLERI TUTUYORDA ONDAN BU SITEDEKILERIN YUZDE 90 I 3 BUYUKLER TARAFTARIII ZATEN ADAMLAR TAKIMLARINI IZLEMEYE GELIYORR

KyS_ToTTi
28.10.2007, 13:55
Çarşıya gidiyorum bir şey ister misin?

Bana Bi paket Sana Yağ Bi Kalıpta Sabun :)

pitbull_ahmet
29.10.2007, 15:32
Ya Bunu Engellemek Cok Zordur Kimsede Engelleyemez Cunku Bu Sehir Kac Senederi 2.ligde Oynamis Onun Icin Bu Sehrin Seyircisi Buyuk Takimlari Tutuyor Ama Son 1 Yildir Duzelme Var Her Tarafta Gormeye Basliyoruz Kayserİspor Bayragi Atkisi Formasi Bide Bu Insanlara Taraftarlik Nasil Olmali Onu Asilamak Gerekir Bu Sehirde Daha Kayserİsporun Bir Urunu Satilmiyor Adam Gibi Biz Dernek Olarak Yapiyoruz Bunu Guzel Guzel Urunler Yapilsa Ve Sonra Herkez Gorse Sokaklarda Kayserİsporun Ismini O Zaman Taraftartarlari Kendimize Cekeriz Buna Inanin.....pİtbull_ahmet

mali38
29.10.2007, 15:37
Ya Bunu Engellemek Cok Zordur Kimsede Engelleyemez Cunku Bu Sehir Kac Senederi 2.ligde Oynamis Onun Icin Bu Sehrin Seyircisi Buyuk Takimlari Tutuyor Ama Son 1 Yildir Duzelme Var Her Tarafta Gormeye Basliyoruz Kayserİspor Bayragi Atkisi Formasi Bide Bu Insanlara Taraftarlik Nasil Olmali Onu Asilamak Gerekir Bu Sehirde Daha Kayserİsporun Bir Urunu Satilmiyor Adam Gibi Biz Dernek Olarak Yapiyoruz Bunu Guzel Guzel Urunler Yapilsa Ve Sonra Herkez Gorse Sokaklarda Kayserİsporun Ismini O Zaman Taraftartarlari Kendimize Cekeriz Buna Inanin.....pİtbull_ahmet

evet ahmet abinin dediği gibi bir iki yıldır düzelme

bizim okullarda beden derslerinde hatırlarım sınıfın yarısı o takımların formasıyla gelirdi. şimdi kızlar bile kayserispor formasıyla geliyo:jp:

aliefe
29.10.2007, 15:40
Yazinin En Guzel Noktasi Fener Macinda Takimi Ve Hocaya Surekli Destek Verilmelidir

YAKAMOZ_38
01.11.2007, 22:08

çok güzel yazmşınkardeşim benim ellerine saglık