PDA

Tam Sürümü Gör : Trabzonspor maçı ve Oyuncu İstatistiklerimiz- Ayhan BAYNAL

Ayhan BAYNAL
28.10.2007, 18:37
http://www.kasist.com/images/news/071026TRABZON.jpg

Kayserispor- Trabzonspor maçından sonra galibiyeti değil, hocaya "İSTİFA" diye bağıranları konuştuk.
Bunlar ne için "İSTİFA" diye bağırdıklarını sorduğumda bana verilen cevap "Iglasias'ın yerin Mehmet Eren değil, Cangele alınmalı" idi dendi.
Yukarıdaki İstatistiği Serdar Erbaşı maçı doksan dakika televizyonda tekrar izleyerek bazı notlar almış ve yorumlamam için bana gönderdi.
Şimdi elimizde bir tablo ve taraftarların tepkisi var.
Tekrar maça dönelim.
Maçta ne olmuştu bir hatırlayalım.
Kayserispor maçın ilk yarısını pek iyi bir oyun oynayamadı bu konuda sanırım herkes aynı fikirde.
İkinci devre başladığında Trabzonspor atak üstüne atak gerçekleştiriyor ve her an gol yeme ihtimalinin olduğu bir oyun sisteme ile oynuyoruz. Orta saha istediğimiz gibi topa basamıyor ve gerekli organizasyonu yapamıyor. Tolunay Hoca oyunu kontrole almak için en iyi müdahalesini yaptı ve orta sahayı 5 lemek ve Trabzonspor'u ortasahada durdurmak için Iglasias'ı oyundan alarak yerine Mehmet Eren Poyraz'ı aldık.
Böylece ortasahada üstünlüğü sağlamak için önemli bir adım attık.
Bu dakikadan sonra Trabzonspor'un oyun planı bir nevi bozulmuş oldu. Hele Yattara'nın kırmızı kart görmesi Tolunay Hocanın 2.planı erken devreye sokmasına neden oldu.
Ragıp Başdağı 70.dakikada oyundan alarak Cangele'yi forvet olarak oyuna soktu. Böylece tekrar maç başındaki oyun sistemi olan 4-4-2 sistemine döndük. Aynı dakikada Trabzonspor ise Ayman'ın yerine Serkan'ı oyuna aldı ama oyunun kontrolünü Kayserispor'a kaptırmış oldu.
Orta saha ve forvet Kayserispor'un kontrolü eline alınca isteği golü geçte olsa atmasını bildi.
Şimdi tekrar size soruyorum. Bu oyuncu değişikliğinin neresi yanlış.
Belki şunu diyebilirsiniz. Rağıp yerine M.Topuz alınabilirdi. Evet alınabilirdi. Hatta Mehmet Eren yerine başka bir ortasaha oyuncusu alınabilirdi. Ama kimi? .
İstatistiklerin gösterdiğine göre sahanın en kötüsü Forvette oynayan Iglasias, Mehmet Topuz ve Mehmet Eren.
Oyunun takdiği gereği Mehmet Topuz'u oyundan almadı.
Iglasias ikinci yarı oyunda kaldığı sürece 1 tek topu olumlu kullanmış yada oyuna yön vermiş.
Mehmet Topuz ise geçtiğimiz maçlardaki oyunun yarısını bile saha yansıtamamış.
Sahanın en iyileri kim diyecek olursanız. Sıralama yeterince yerlerini gösteriyor.
Defansta : Toledo ve Ali Turan
Orta Saha: Saido

İdare eder dediğimiz ise :
Forvet: Cangele
Orta Saha: Fatih ve Kemal.
Bu 3 oyuncudan Cangele ve Kemal sonradan oyuna girdi. Yani Kemal Fatih'in yerine girdi. Buradan şu sonucu ulaşabiliyoruz. Aslında Fatih oyundan alınmayabilirdi diyebiliriz. Peki kim alınabilirdi. Ragıp denecek. Evet onuda sonrada oyundan aldı. Mehmet Topuz geliyor sıraya onuda cesaret edemedi. Neden. Geçtiğimiz haftaki maçlarda devamlı son dakikada oyundan alması çok eleştiri almıştı. Aslanda tam alacağı maç bu maçtı. Oda pek işine gelmedi. Bir Mehmet Topuz bir Trabzonspor için büyük bir tehlike o zaman bu oyuncuda oyundan alınması pek sağlıklı değildi. Yani yapması gereken en iyi kararı vererek forvetten bir oyuncu almış.

Vasatın üstüne çıkamayanlar ise
Gökhan Ünal,
Rağıp, Aydın ve Durmuş.

Kötüler ise
Mehmet Eren, Iglasias ve Mehmet Topuz.

Şimdi yorum sizlerin.
İstatistikler Yalan söylemez.

oktay38
28.10.2007, 19:18
İstifa tezahuratlarını yanlış bulduğum gibi sizin bu olayı tek bir değişikliğe bağlamanızı da yanlış buluyorum.

Ortada bir gerçek var haftalardır kötü oynuyoruz.Önceleri bunun ideal kadronun oynatılmamasından kaynaklandığını düşünüyordum ama oyuncular değişse de oynanan kötü futbol değişmiyor.
Takımın o ana kadar ki en kötü oyuncuları Mehmet Topuz, Gökhan, Durmuştu vasat oyuncuları da Ragıp ve İglessias'tı.Mehmet Topuz'u, Gökhan'ı, Durmuş'u malum sebeblerden dolayı çıkartamadı Tolunay Hoca.Geriye Ragıp ve İglessias kalıyor.İglessias mücadelesiyle defansı zorlayan ve bütün hava toplarını indiren bir yapıda oynuyordu.O yüzden taraftar Gökhan veya Ragıp varken niye Leo çıktı diye tepki gösterdi.Bu yalnızca o anki değişikliğe değil, haftalardır oynanan kötü oyuna da bir tepkiydi.3 haftadır galibiyet göremeyen takım ileriden oyuncu çıkarıp orta sahaya üstelik partneri kötü oynarken çıkarılırsa beraberliğe yatacağız anlamı çıkar. Yattara'nın kırmızı kartı olmasaydı maç sabaha kadar oynansa yine berabere biterdi.Mehmet Topuz ve Gökhan çıkmaz doğrudur ama onları disipline etmekte hocamızın görevi.İstatistikler burada diyorsanız orada isabetli pas, ve hava topları mücadeleleri de yer almalıydı.Yeterince pas alamayan bir oyuncunun istatistiklerinin de yüksek olmaması doğaldır.

mali38
28.10.2007, 19:26
yine güzel bir inceleme yapmışın ayhan abi sağol.

mehmet eren ve topuz'un kötü oynadığına katılıyorum. leoyu pek takip edemedim, belki hiç koşmadığından,topla buluşmadığından gözüme çarpmadı

turgi
28.10.2007, 20:08
Bence maçın ilk yarısında Trabzonspor defansını zorlayan tek oyuncu Iglesias'tı, ayrıca bir gerçek varki Trabzon 10 kişi kaldığında ben Cangeleden ziyade Iglesias'ın oyunda olmasını tercih ederim kalabalık savunma arasında gol atma şansı en yüksek oyuncumuz kenara alınmıştı. Cangele goldeki pozisyona kadar sahada yoktu. Mehmet Eren oyuna girdikten sonra sürekli top kaybı yaparak takımın hızını iyice düşürmüştü. Maçın sonucu, teknik adamın hatasının kişisel şansı yardımıyla doğruymuş gibi görünmesine neden oldu.

kortizon_38
28.10.2007, 21:26
ayhan abi kusura bakma ama tolunay hocayı ilk defa hedef gösterem ve açık açık hemde 'zor hocam bu futbolla zor' diye yazı yazan sendin. Ertuğrul sağlam dönemindeki futbolun daha ii olduğunu söyleyende sendin. şimdide hocaya sahip çıkalım diyosun. ben bir anlam veremedim. ben şahsım olarak Tolunay kafkas a inanıyor ve güveniyorum...

Ayhan BAYNAL
29.10.2007, 00:52
ayhan abi kusura bakma ama tolunay hocayı ilk defa hedef gösterem ve açık açık hemde 'zor hocam bu futbolla zor' diye yazı yazan sendin. Ertuğrul sağlam dönemindeki futbolun daha ii olduğunu söyleyende sendin. şimdide hocaya sahip çıkalım diyosun. ben bir anlam veremedim. ben şahsım olarak Tolunay kafkas a inanıyor ve güveniyorum...

Evet o tarihteki yazımın arkasındayım.
Halende aynı fikirdeyim.
Ama maç bitmeden "İstifa" diyenlerin yanında değil karşısındayım.
Eğer o maç mağlubiyetimiz ile neticelense idi benimde görüşüm farklı olurdu.
Şu bir gerçek kazanan kalır. Kaybeden gider.
Burası profesyonel bir kulüp.
İlk defa akıllı bir şekilde takım idare etti.
Halen hataları var.
Diyeceksiniz ki burası deneme tahtasımı ?
Bunun cevabını ileride göreceğiz. Tıpkı Ertuğrul Sağlamın gelişi ve gidişi gibi. Sonradan anlayacağız.

zirveci38
29.10.2007, 12:32
İSTATİSTİK NE Kİ ? TARAFTAR EN İYİSİNİ BİLİR..ÇÜNKÜ DUYGUSALDIR...
Ayhan Baynal arkadaşımız üşenmemiş maçın bir istatistiğini çıkartmış.Serdar Erbaşı kardeşimiz de bazı notlar tutarak Trabzonspor maçındaki kadromuzun neleri yapıp neleri yapamadığını bir güzelce özetlemiş.
Bazı köşe yazılarında da Toledo ve Ali Turan'ın bu maçın en iyi iki ismi olduğunu okuduk.Demek ki onlar da iyi gözlemlemişler...İglesias'ın oyundan alınması bardağı taşıran damlaydı diye düşünmeyin.Bizim taraftar zaten bu Tolunay'ı sezon başından beri kabullenemedi ki ? Adam ağzıyla kuş tutsa, kabullenmeyecek te !!! Çünkü, benim taraftarım en iyisini bilir ya ? İstatistik filan da boş şeylerdir.Tribüne gelen ve kendini hep hakem ve teknik adam sanan taraftarımın duyguları daima mantığının önündedir.Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın boş !
Güzel futbol iyi ama, istediğin kadar güzel oyna skora yansıtamazsan BOMBOŞ değil mi ? Bana sorarsanız, böyle yapmakla dönen tekerleğe taş sokuyoruz.Kayserispor eğer ligde ve kupada bir yerlere gelecekse, böyle TEPKİ ile olmaz.Sahadaki oyuncuya posta koymakla da...Olayı yakından biz de gördük.Tribünlerden sahadaki oyunculara küfür ediliyordu.Gol gelince bazıları işi biraz abarttı ve onlar da tribüne el-kol hareketi çekti.Kesinlikle olmamalıydı.Ama onların da bizler gibi etten, kemikten ve sinirden yaradılmış olduklarını nasıl unuturuz ? Arkadaşlar bu iş böyle gitmez...Tezelden ortak bir noktada birleşilmezse, kaybeden bu şehir yani bizler oluruz.

Karabey
29.10.2007, 15:18
Ben zaten Mehmet Eren`in Kayserispor gibi bir klüpte nasil oynuyor anlamiyor pas adam nerede duracagini bilmiyor bile
Cangele topa agsik
Leo ise ilk yari iyi cabaladi birseyler yapmaya calisti
Fatih ceylen ise herzaman lk 11de oynasi lazim diye düsünüyorum
Mehmet Topuz´un ve Göhanin iyi günü degildi ve böyle günlerde Taktik geregi oyundan alinmasi gerekirrr
Taraftar yumuyor gözünü aciyor agzini......
Gecen seneye nazaran kadromuz daha kötü puanimiz daha fazla.....

LEVENT ŞEKER
29.10.2007, 23:25
sahanın yıldızı aliturandı toledo hermacta super

YAKAMOZ_38
29.10.2007, 23:30
tolede her maçta kral o olmasada çok maç kaybederiz

eco38
30.10.2007, 11:48
Yari sezondo 2 veya 3 oyuncu takviye edilmeli yoksa Kayserisporun durumunu iyi görmüyorum. Mehmet erenide hemen PAF takimina göndermeleri lazim biraz futbol ögrensin.