PDA

Tam Sürümü Gör : Özhaseki: ''Hocanın yuhalanmasına anlam veremedim''

ahmetkaracaglar
29.10.2007, 14:26
Özhaseki: ''Hocanın yuhalanmasına anlam veremedim''

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, takım büyük başarılar elde ederken, oyuncu değişikliği nedeniyle hocanın taraftarlar tarafından yuhalanmasına anlam veremediğini söyledi.
Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor maçında teknik direktör Tolunay Kafkas'ın bazı taraftarlar tarafından yuhalandığını hatırlatarak, elde edilen galibiyetin sevincini içlerine sine sine yaşayamadıklarını anlattı.

Kayserispor'un tarihinin en güzel günlerini yaşadığını ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:
''40 yıldır kulüp her an düşme potasındayken şimdi ilk 5'lerde devamlı bir mücadele içinde. Bütün spor kamuoyu Kayserispor'a takdirlerini iletiyor. 3 büyükler geldiğinde 10-15 yıl önce (1-0, 2-0 yenilsek) diye düşünürken, şimdi (Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı elimizden kaçırdık) diye dizlerimize vuruyoruz. Avrupa'da 8-10 maç yapıp büyük bölümünden galip ayrılıyoruz. Kayserispor'un geldiği nokta muhteşem. Elimizdeki imkanlarla oyuncularımızı dışarıya kaptırmıyoruz. Yöneticilerimiz sıkıntı çektiği halde talep gören oyuncuları elinde tutmaya çalışıyorlar. Şu anda ligde transferi en fazla konuşulan bizim iki oyuncumuz. Hocamız çok ciddi ve gayretli. Yurt dışı eğitimi almış, yabancı dili olan, futboldan anlayan, milli takımlarda çalışmış ve karakteri düzgün bir arkadaşımız. Böyle bir hocaya tepki gösterilmesine anlam veremiyorum.''

Seyirciye bu hareketlerinden dolayı sitem ettiğini belirten Özhaseki, taraftarların genellikle takımlarını desteklemek yerine çekirdek yeme gayretinde olduklarını ileri sürdü.

Taraftarlardan takıma destek olmalarını, teknik heyet, yönetim ve futbolcuların gösterdiği gayreti görmezden gelmemelerini isteyen Özhaseki, şöyle devam etti:
''Taraftarımız sadece gol olduğunda bağırıyor, ama çekirdek yemede büyük gayret gösteriyor. Trabzonspor maçı baştan sona taktik mücadelesi şeklinde geçti. Böyle bir ortamda tüm futbolcuların tüm özelliklerini bilen antrenör, oyuncu değişikliğinde yuhalanıyor. Buna anlam veremiyorum. Bu takım bir daha zor kurulur, böyle yönetim, böyle oyuncular zor bulunur. Bunun kıymetini bilelim. Her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir, yenebiliriz de yenilebiliriz de. Ama Kayserispor'un bu istikrarı korunursa birkaç yıl sonra şampiyonluğa oynarız. Ama seyircimizin destek olması lazım. Tepkiler tüm seyircilerimizden değil ama tahrik de olmuş olabilir. Biz takımımızın zaten arkasındayız. Seyircilerimiz de destek verirse Kayserispor daha iyi yerlere gelecek.''

ahmetkaracaglar
29.10.2007, 14:29
Bravo Herkese Ornek Olmasi Gereken Bir Konusma...insallah Bazilari Anlamistir..taraftarligin Ne Anlama Geldigini...taraftar Ayri Sey Seyirci Ayri Sey...

Kapadokyalı
29.10.2007, 14:30
sen böyle şeylere kafanı yorma başkan boşver gitsin yaaaa.....

aliefe
29.10.2007, 15:23
BaŞkanim Her İŞe El Attin Bide Su Yeniden Taraftar Yapilanmasina Bi Yardimci Olsan Genc Taraftarlari Birazdaha On Pilana Cikarsan

Rook
29.10.2007, 15:55
Bazı Mallar Uydurup Çılgınlar´ı kötülemeyi geçse, Herkeste Gelip Görse Gör Bakalım Taraftarı..

Fatih Y.
29.10.2007, 16:13
Özhaseki'den Kafkas'a destek
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gectiğimiz hafta sonu oynanan Kayserispor-Trabzonspor maçında taraftarın Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ı istifaya çağırmasını eleştirerek, Tolunay Kafkas'ın arkasında olduklarını söyledi. Başkan Özhaseki, Kayserispor'un gelecek sezonlarda şampiyonluğa oynayacağını da iddia etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Kayserispor'un Trabzonspor karşısında çok güzel bir galibiyet aldığını ancak, galibiyet sevincini doyasıya yaşayamadıklarını söyledi. Başkan Özhaseki, "Çünkü bazı seyircilerimiz, takımdaki bir oyuncu değişikliği ile hemen hocamıza istifa seslerini yükselttiler. Bu yapılan hareketi hiç doğru bulmuyorum. Kayserispor tarihinin en güzel günlerini yaşıyor. 40 yıllık kulüp, her an düşme potasındayken, ikinci lige, üçüncü lige düşüp çıkma mücadelesi verirken, şimdi ilk beşlerde devamlı ciddi mücadeleler içerisinde" dedi.

Bütün Türkiye kamuoyunun Kayserispor'u konuştuğu belirten Özhaseki, "Bundan on, on beş sene önce üç büyükler geldiğinde, aman ne olur, 1-0'la bitirsek fazla fark yemesek gibi düşünürken, şimdiler de ise elimizden Galatasay'ı kaçırdık, Fenerbahçe'yi kaçırdık diye dizlerimize vuruyoruz. Bu ortamlara geldik. Kayserispor'un geldiği nokta muhteşem. Elimizde ki 10 milyon dolarlar, 5 milyon dolarlar teklif edilen oyuncularımızı kaptırmıyoruz. Bunlar çok önemli şeyler. Kulüp yöneticilerimiz bunları çok rahat
satıp, kasaya koyabilir ve başka oyuncular alabilirler.

Ama zorluk çekiyorlar, başka yerden para buluyorlar, bu oyuncuları Kayserililere izlettiriyorlar. Transfer politikası olarak, bütün büyük kulüpler bizim futbolcularımızı almak istemiyor mu?, Transferde adı en çok konuşulan bizim iki tane delikanlı değil mi?. Bütün bunları Kayserispor bünyesinde tutma başarısını gösteriyor" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın çok ciddi ve gayretli bir teknik adam olduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tolunay Kagkas, yurt dışı eğitimi almış, yabancı dili olan, milli takımlarda çalışmış, hem oynamış, hem gayret eden dürüst bir arkadaş. Böyle bir maçta hocaya tepki göstermeye anlam veremiyorum. Seyircimize ben sitem ediyorum. Geliyorlar arkadaşlar çok güzel çekirdek çıtlatıyorlar. Arada gol olursa bir bağırıyorlar, sonra yeniden çekirdek yemeye devam ediyorlar. Çekirdek konusunda çok azimli maşallah bizim seyircimiz, kabala almış gibi bir poşet çekirdeği bitiriyorlar. Ama bu arada oyuncu değiştirirken de hocayı sevmiyorlar, ben bu işten bir şey anlamadım. Emin olun şu Trabzon maçında azıcık bir futbol bilgim varsa, tamamen taktik üzerine kurulu bir oyun oldu. Baştan sona taktik mücadelesi olarak geçti. Bütün futbolcuları en ince detayına kadar bilen teknik direktör oyuncu değiştirmesinde yuhalanıyor. Böyle bir şey olur mu? Geldiğimiz noktayı göz ardı etmeyelim. Bu takım bir daha zor bulunur, teknik direktör zor bulunur, böyle bir yönetim zor bulunur. Yenilebiliriz de, yenebiliriz de, bunlar ayrı şeyler.

Ama Kayserispor'un geldiği bu nokta çok güzel. Bundan sonra bu istikrar devam ederse, bu oyuncularımızı elimizde tutarsak, bundan sonra ki senelerde şampiyonluğa oynarız. Ama seyircimizin de destek olması lazım. Bu tür sesleri çıkarmaması lazım. Benim seyircilerimizden ricam, bu teknik kadroya, futbolculara, yönetime güvensinler. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Kayserispor daha iyi yerlere gelecektir"

29.10.2007

Kaynak : İHA

HERZAMAN
29.10.2007, 19:00
başkanım nörek dengesiz insanlardan kurulu bir şehrimiz var
şehrimiz fevkhala düzenlediniz bide şu dengesizlerden bi kurtara bilsen hep tarftar olsa herkez

tolga_38
29.10.2007, 19:17
çok haklı bir konuşma hoca ya böle tepki verilmez sahip çıkmamız gerekirken

holigan_38
29.10.2007, 21:15
Bazı Mallar Uydurup Çılgınlar´ı kötülemeyi geçse, Herkeste Gelip Görse Gör Bakalım Taraftarı..

kım ne derse desın bızı herkez bılıyo yıllardır hıc bır menfaat gozetmeksızın kayserısporun yanında olduk ve olmayada devam edecegız hayatın anlamı sarı kırmızı forza cılgınlar

anti_ist_38
29.10.2007, 21:39
helal baskanımm herkes bılıncı taraftar olsa keske cekırdegı bıraksaa 90 dk destek olsalar ....

LEVENT ŞEKER
29.10.2007, 22:22
takma kafana baskanım

atakan38
30.10.2007, 10:05
Başkan çok doğru söylemiş.Ama malesef çok dengesiz insanlarımız var.Futboun f sinden anlamayan çekirdek manyağı olmuş bir topluluk.Ben başkanımızdan ricam özellikle yeni statda kesinlikle çekirdeğin yasaklanması.bu kadar çekirdekğe düşkün hatta manyaklık derecesinde olan başka bir şehir yoktur.
İlginç insanlarımız var.Şehrine sahip çıkmayan şehrinin takımına her maçta yalnzı bırakan cahil insanlar var.Tarihimizde bu kadar başarılı bir takımı ilkj defa görüyoruz ama şehir halkından hiç bir destek yok.Herkes ertuğrul sağlam a kızıyor neden gitti diye.Adama niye gitmesin 2 sezon çok başarılı geçti maçlara seyirci gelmedi.
Üzülürek söylüyorum ama yönetimin yerinde olsam satarım futbolcuları.Adamlar fedakarlıkta bulunuyor satmıyorlar trabzon maçına bile 5-6 bin seyirci zor geeliyor.Ayıp be.Kayseri şehri halkı böyle iyi bir takıma sahip olmayı hiç ama hiç haketmiyor.Çılgınlar38 grubu olmasa sessizlik rekoru kıracaz valla.Başkanın ve yönetemin bu taraftar sorunu çözmesi gerekiyor.taraftarlar derneğini üye sayını çoğaltıp onlarada 2-3 bilet vereceksin .Onlara bedava bilet vermek çok normal hakediyorlar.KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ÇEKİRDEĞİ YASAKLAYACAKSIN RESMEN GICIK KAPIYORUM ÇEKİRDEĞE BU KADAR DÜŞKÜN OLNLARADAN.STAD NERDEYSE ÇÖPLÜK GİBİ OLUYOR