Tam Sürümü Gör : Çatlak Borazan!
ZEKİ ÇOL
ZAMAN GAZETESİ
Çatlak borazan!
Akıl, mantık ve sağduyunun terk ettiği, gerçek amaçlarını, hedeflerini unutmuş ve provokasyona açık insanlar, her ortamda huzur bozmayı, kaos yaratmayı öncelikli ödev gibi algılar. Çünkü onlar için başarı fazla şey ifade etmez. İstikrar zaten kabul edilmez. Maksat bulanık suda balık avlamak, ortalığı karıştırmak, birilerinin maşası olarak tekere çomak sokmaktır.
Kayserispor, şimdilerde bu anlamda önemli bir tehditle karşı karşıya. Belli ki birileri ortalığı karıştırmak istiyor. Trabzonspor maçında, azınlıkta da kalsa "Tolunay istifa" sesleriyle bir yıpratma sürecini başlatmaya kalkmanın başka izahı olamaz.
Ben, Kayserispor'un inişli-çıkışlı giden ve 6 kez ligden düşülen geçmiş dönemlerini de biraz bilirim. Benzer tahammülsüzlüğün, o günlerde kulübü ne badirelerle karşı karşıya bıraktığını da. Şimdi sanki, o dünlere dönmek istercesine bir grup provokatör pişmiş aşa su katmaya çalışıyor. Ortadaki sorun ne? Ya da yapılmak istenen ne? Kayserispor, geçen sezondan daha fazla gol atmış, daha az gol yemiş, daha fazla puan toplamış ve bu ligin kalıcı deve dişlerinden biri olmak adına gerçekten iyi şeyler yapıyor. Ama bir bölüm buna tahammülsüz! Kent ise takımına ilgisiz. Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan Kayseri'de toplasanız 5 bin kişi cebinden para çıkartıp maça gitmiyor.
Kayserilinin artık bir karar vermesi gerek. Bu takımı büyütecek mi? Yoksa zaman içerisinde önce sıradanlaştırıp, sonra tıpkı geçmişteki gibi küme düşmeye varan bir sürecin eşiğine mi itecek?
Bu emeğe, bu performansa, bu yatırıma, bu kulübe yazık edilmesin. Kayserispor, farklı bir yapılanmayla farklı bir kulvarda koşuyor. Kayserili daha fazla zaman geçirmeden bu gerçeği fark etmeli ve takımının etrafında kenetlenmeli.
Yoksa... İnanın, bugünler çok aranacak!
Bugünleri aramayı hiçbirimiz istemeyiz. Geleceği ise ancak büyük düşünebilenlerin kurabileceğini biliyoruz.
vay be su haLE BAKIN ELIN ADAMI HAKKIMIZDA NELER YAZIYO AMA HAKLI
Aslına bu konu neden bu kadar uzadı anlamadım. Maraton seyircisi zaten çok fazla kaale alınacak bir seyirci topluluğu değil. ( tolunay istifa diye bağırma süreleri en fazla 30 saniye yani ya 4 ya 5 kere ) Ama olayı büyüten futbolcuların seyircilere yaptıkları hareket oldu. Kaç gündür ulusal basında bu konu işleniyor,ama ben eminimki Tolunay istifa diye bağıranlar niye bağırdıklarını çoktan unuttu bile.
Cilginlar_38
31.10.2007, 10:11
istanbulda her hafta istifa diye bagirirlar, hatta milli takim teknik direktörüne bile daha çok istifa istifa diye bagirilirken, medya bizim istifa dememizi konusup duruyor'.
aceba tolunay bunlara para`mi veriyor ney:D:D:D
Zaman Her Şeyi Gösterecek Bakalım Tolunay Hoca Takımı Nereye götürecek
zirveci38
31.10.2007, 11:47
Kayseri'de kazanılan bir maç sonrasında Teknik Direktör Tolunay Kafkas'a karşı yapılan davranışı hemen hiç ama hiç kimseler tasvip etmezken sizin "Acebo Tolunay bunlara para mı veriyor ney ?" gibi saçma sapan şeyler yazmanızı hiç te HOŞ bulmuyorum.Gerçek olan şu ki, Kayserispor taraftarı kazanılan bir maç bitiminde takımıyla bütünleşmesi ve bu galibiyetin keyfini yaşaması gerekirken YAPMAMIŞTIR ! Tepkiler de zaten onadır...
İstanbul'da her hafta istifa diye çağırılıyormuş, Fatih Terim'i bile istifaya çağırıyorlarmış...Kazanılan bir maç sonrasında mı acaba ? Ben şahsen İstanbul'da böyle bir şeyi ne duydum, ne de gördüm...Çünkü oralarda galip gelen yani kazanan daima HAKLIDIR !!! Taraftar bunu böyle algılar...
Kayserispor eğer bir yerlere gelecekse herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacak.Yönetici yöneticiliğini, taraftar taratarlığını,basın basınlığını tabii ki futbolcu da futbolculuğunu BİLECEK !
istanbulda her hafta istifa diye bagirirlar, hatta milli takim teknik direktörüne bile daha çok istifa istifa diye bagirilirken, medya bizim istifa dememizi konusup duruyor'.
aceba tolunay bunlara para`mi veriyor ney:D:D:D
Cilginlar_38
31.10.2007, 12:55
Kayseri'de kazanılan bir maç sonrasında Teknik Direktör Tolunay Kafkas'a karşı yapılan davranışı hemen hiç ama hiç kimseler tasvip etmezken sizin "Acebo Tolunay bunlara para mı veriyor ney ?" gibi saçma sapan şeyler yazmanızı hiç te HOŞ bulmuyorum.Gerçek olan şu ki, Kayserispor taraftarı kazanılan bir maç bitiminde takımıyla bütünleşmesi ve bu galibiyetin keyfini yaşaması gerekirken YAPMAMIŞTIR ! Tepkiler de zaten onadır...
İstanbul'da her hafta istifa diye çağırılıyormuş, Fatih Terim'i bile istifaya çağırıyorlarmış...Kazanılan bir maç sonrasında mı acaba ? Ben şahsen İstanbul'da böyle bir şeyi ne duydum, ne de gördüm...Çünkü oralarda galip gelen yani kazanan daima HAKLIDIR !!! Taraftar bunu böyle algılar...
Kayserispor eğer bir yerlere gelecekse herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacak.Yönetici yöneticiliğini, taraftar taratarlığını,basın basınlığını tabii ki futbolcu da futbolculuğunu BİLECEK !
1 gerçek varki, taraftar son 30 dakika o baski`yi kurmasa ve yattara o kirmizi karti görmese biz bu maçi yine sakin sakin top oynayarak 0-0 bitirecektik. bizim sadece istedigimiz göze hos gelen futbol. kazanan herzaman hakli`dir tabi bizim kültürümüz bu, ama ben gelecege baktigim için oynanan futboldan memnun degilim. Ben taraftar`in arkasindayim. Türkiye`mizde neyazikki herhafta baska 1 stadda "istifa" sesleri yükseliyor. bu centilmen taraftarimizin üstüne gidilmez, böylece taraftari maça gelmekten sogutuyoruz sadece. bu konular kapansin istedigimiz. taraftar maça gelsin, ister bagirsin ister bagirmasin ama gelsin. Tolunay hocamiz`da isini yapsin, golden sonra sevinsin, güzel futbol izlettirsin taraftarimiza ve seyircimize. beklentimiz büyük bunu`da bilsin.
Cilginlar_38
31.10.2007, 13:01
Tolunay hocamiz hakkinda ben yinede söyleyeceklerimi söyleyim :
Burasi Kayserispor lingo`nun ahiri degil, basamak olarak göremezsin.
Siradan o bildigimiz anadolu takimi`da degil.
Beklentimiz büyük, isini ciddì`ye al lütfen. Isini ciddi`ye alan bir teknik direktör gol`den sonra sevinir.
Hele hele bukadar önemli ve son dakika`da gelen bir golden sonra.
Golden sonra sayin Süleyman Hurma`nin gol sevincini gördünüz`mü?
ben gördüm vallaha gözlerim doldu.
iste ciddi`yet, isini ve Kayserisporumuzu sevmek budur. biz bunlari görmek istiyoruz.
Yoksa... İnanın, bugünler çok aranacak!
malesef öyle...:wallbash:
LEVENT ŞEKER
31.10.2007, 17:55
kımden bahsedıyon asi sen nerede bızde öle taraftar yahu
zaten kayseri taraftarının yerlerde olan itibarı artık yerin dibinde....tebrikler:clapping:
anti_ist_38
31.10.2007, 19:20
adam gayet haklı konusmuss ıcımızde provakasyoncular ve semsamercıler cogunluktaa takımın ıyılıgını ıstemıyor kımsee ıyılıgını ısteselet galıbıyet alınan bı macta tolunay ıstıfa dıye bagırmazlar...
zaten kayseri taraftarının yerlerde olan itibarı artık yerin dibinde....tebrikler:clapping:
kayseride taraftar varmıydı ben göremiyorum
yoksa atatürk stadına giddiğimde benim gözlerim insan mı görmüyor
8500 bayrak dağıtılcak deniyor dağıtılacak taraftar yok
ama eleştiriye istifaya gelince taraftarlar su yüzüne cıkıyor
Turcoman
31.10.2007, 19:39
bizde ankarada yuhaladık tolunay hatalı davranıyor insan psikolojisinden zerre kadar anlamıyor takımın sağbek sorununu birtürlü göremiyor tolunay İSTİFA
Turcoman
31.10.2007, 19:41
önemli olan maç kazanmak değil trabzona net gol pozisyonları verdik skora kimse aldanmasın tolunay gitsin takıma iyi bi hoca ve iyi bi sağbek gelsin yoksa hedeflerimize ulaşamayacağız
Müh.Volkan
31.10.2007, 20:04
AZ maçının 60.dakikasında stadı terketmeye başlayan maraton seyircisinden daha ne bekliyoruzki biz...!!!
zeki çol ,çok haklı vurgularda bulunmuş,teşekkürler...
bizim millet piknige gider bi 5ytl veripde takima destek olmaz
Arkadaşlar kayserisporumuzun büyük takım olmasını istiyorsak öncelikle taraftarımızın çok bilinçli olması gerekiyor. Maçlarda takıma iyi desdek veren ve en az 15bin cıvarında seyircimizin olması gerekli. İnşallah yeni stadımızla bu taraftara kavuşuruz. Maçlarda maratonda takımımıza esdek çok az oluyor. hatta orda gs,bjk,fb yi tutanlar bile oluyor. Bir fener maçında açıkta oturuyodum ve fener lehine bir karara itiraz ettiğimde etrafımdakilerin tepkisini aldım. çünkü onlar fb li idi. Bu kayserililere yakışmaz.
zirveci38
01.11.2007, 11:01
GERÇEKLER ACIDIR...DOĞRU TEK'TİR...
Zeki Çol ne güzel yorumlamış bizim taraftarımızı ve hal-i melalimizi ?
Adamın dedikleri virgülüne kadar doğru...Arkadaşlar unutmayın, doğru TEK'tir.Yanlış ise FAZLA !
Kayserispor'un yeni stadıyla birlikte taraftar sayısının artacağına ise kesinlikle katılamıyorum. 1YTL ye maça gelmeyen o güya taraftar, yarın 5-10 YTL ye maça girer mi hiç ?
Yeni statta olmayacak değişiklik ise, sanırım yine DAĞ gibi şemşamer kabukları ve uçurulan her puan sonrasında takıma, teknik direktöre sataşma ve küfür...Biz maç seyretmesini, takıma gereken tribün desteğini vermesini bilemiyoruz ki.Allahını seven gitsin de şu Bursa taraftarını ve Çinçin'leri bir görsünler bakalım...Bizde ÇILGINLAR diye bir grubun dışında çıt yok ! Bu takım nasıl olup ta taraftarını arkasına alıp ta maç kazanacak ki ? Yeni stad açılınca meraktan birkaç hafta doldurur, ondan sonra da umutları soldururlar.Bu kaçınılmaz bir durum...
Tribündeki birilerinin başka takımı tutmaları ise gayet normal.Koskoca Kayseri'de bu tabii ki olacak.Ankara ve İstanbul'daki takımlara bir bakın, FB-BJK ve G.S. dışında kaç seyirciye oynuyorlar ? çünkü, oralarda da İstanbul'lu, Ankara'lı kimliği bitti.
Taraftarı eğitmekmiş ? Nasıl ve ne şekilde ? Arkadaş, maça şöyle gelecek ve böyle mi destekleyeceksin diyeceksiniz ? İçinde takımı destekleme duygusu bulunmayanları nasıl motive edeceksiniz ? hepsinden önemlisi o ŞEMŞAMER denilen illete nasıl DUR diyeceksiniz ? Açıklayın da bilelim yav ?:rtfm:
Arkadaşlar kayserisporumuzun büyük takım olmasını istiyorsak öncelikle taraftarımızın çok bilinçli olması gerekiyor. Maçlarda takıma iyi desdek veren ve en az 15bin cıvarında seyircimizin olması gerekli. İnşallah yeni stadımızla bu taraftara kavuşuruz. Maçlarda maratonda takımımıza esdek çok az oluyor. hatta orda gs,bjk,fb yi tutanlar bile oluyor. Bir fener maçında açıkta oturuyodum ve fener lehine bir karara itiraz ettiğimde etrafımdakilerin tepkisini aldım. çünkü onlar fb li idi. Bu kayserililere yakışmaz.
Taraftar büyümeden takım büyümez
deliboran
01.11.2007, 13:52
Valla noktasına dokunmadan Bilboard'larda yayınlanmalı bu makale bence. Ki içimizdeki provakatörler bildiklerini sandıkları olayı aslında hiç billmediklerini anlasınlar. Biraz büyük düşünmek lazım. Büyük camialarda kişiler çok önemli değildir, önemli olan sistemdir, sistem oturduktan sonra kişiler sadece sistemin işleyişinde yardımcı rolü oynarlar. Zeki Çol bunu anlatmaya çalışmış bizim çok bilmiş, stada sadece çekirdek çitmek, sigara içmek ve kendi fikri olmayan fakat sağdan soldan duyduğu şeylere tepki göstermek için gelen taraftarımıza. Haa birde takımını 2 senedir sırtlayan, milli takımın değişmez oyuncusu olmuş ve şimdiye kadar bu takımdan yetişmiş güzide oyuncularına küfür edip, hakaret edip onlarla dalaşmakta ayrı meziyetlerinden diğerleridir taraftarımızın.!!! Teknik direktörmü.? Oda kim.? Ha bu takımın teknik direktörü olmuşsun, ha şamaroğlanı taraftarımız için ikisi arasında pek fark yoktur.
Bu söylediklerimi kim üstüne alıyorsa alsın.
Eğer Tolunay'ın başarılı olmasını istiyorsak
a)Birileri ona yardımcı olmalı. Kritik kararları tek başına almamalı.(Ertuğrul bunu Mutlu Topçu ile yapıyordu, hala yapıyor. Son Liverpool maçında Mutlu kenardaydı ve hiç de sırıtmadı). Tolunay hep gergin ve tedirgin duruyor. Vücut dili çok kötü izlenim veriyor. Ertuğrul Samsundan geldiğinde muzaffer bir eda ile kurtarıcı olarak gelmedi ama duruşu iyiydi. Kimse ona bakıp güvensizlik görmüyordu. Tolunay duruşuna bakışına dikkat etmeli Kamera yakın çekime aldığında bir zamanlar Şenol Güneşe yapılan eleştiriler aklıma geliyor hep(karizmayla ilgili eleştiriler). Bu tip izlenimler sonuçta güvensizlik oluşturuyor.
b)(Devam edelim )Taraftar dernekleri Tolunay'a nezaket ziyareti yapıp desteklerini bildirmeli, gönül almalı.
c)Süleyman Hurma seyirciyi hedef göstereceğine takımı masaya yatırmalı ve son dakika golü olmasaydı seyircinin öfkesinin bugün ne durumda olacağını düşünmeli. Son dakika golü seyirciyi "out" yaptı Tolunay'ı "in" yaptı ve kurtardı.
d)kayserinin hedef yükselttiğini sezon başında bizzat yöneticiler söylemiyor muydu? Şimdi kalkmış eski yıllarla bugünkü hali kıyaslıyorlar. Sevgili yöneticilere düşen şey, geçen yılla bu yılı kıyaslamalarıdır ve ona göre başarıyı ölçeklemeleridir.Eski yılları değil Zira kendileri bunu ifade ettiler.
e)Sevgili Kayserililer! Takımda bir kötü gidiş var olduğuna inanıyorsak bunu gidermenin doğal yollarını denedikten sonra son çare "istifa" çağrısı olmalı. Ne yaptık bu konu ile ilgili? En azından bu sitede bu kötü futbolun uzun uzadıya masaya yatırılmadığına inanıyorum. Burada irdelenmeli bu konu. Ayrıca Kulüp yetkilileri de bu forumları ciddiye alsınlar lütfen. Ortak akıl devreye girmeli. Kulüpler fildişi kulelerden yönetilmez. Seyircinin hissiyatı önemlidir.
01.11.2007, 19:49
1 milyonun üzerinde bir nüfus ve boş tribünler...ben kayseri-ts maçını izledim gözlerişme inanamadım..inşallah yeni stat bir nebze çare olur şu işe..
sanane lan bizim staddan biz sizinkine karışıyormuyuz sen git bilmem kaç eylül stadına bak adamı hasta etme
realk@yseri
01.11.2007, 19:58
1 milyonun üzerinde bir nüfus ve boş tribünler...ben kayseri-ts maçını izledim gözlerişme inanamadım..inşallah yeni stat bir nebze çare olur şu işe..
ulan git kendi stadına bak,herşey taraftarla olmuyor üstelik o logoyu kaldır ordannnnnnnnn,bize öneride bulunacağına gitti kendi sitende bişeyler yaz
AKINCILAR-38
01.11.2007, 19:59
ulan git kendi stadına bak,herşey taraftarla olmuyor üstelik o logoyu kaldır ordannnnnnnnn,bize öneride bulunacağına gitti kendi sitende bişeyler yaz
senin allahına kurban olmammı ne de güzel konuşuyon yav senin anlından öpmeyen namerttir laaan sipas sende o logoyu hemen kaldır
realk@yseri
01.11.2007, 20:00
QAREASMAA'yı banlayan kişiler sitemizde böyle sivas köpekleri geziyor...aferin size aferinnnnnnnnnnnnnnn
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.