Tam Sürümü Gör : Kayserispor Simgesi
Arkadaslar,
Biliyorsunuz Galatasaray'in simgesi Aslan, Fenerbahçe'nin ki Kanarya, Besiktas'in ki Kartal ve Bursaspor'un ki Timsah.
Bizim neden bir simgemiz yok?
Muzaffer
16.09.2010, 16:57
sanırım bu olay daha önce 40 defa konuşuldu.
41. Defa yazıyorum. KOCAMAN ERCİYES DAĞI var.
Daha neden hayvan figürü arıyoruzki?
Öyle bişey olsa bile ben bereket tanrısının kullanılmasından yanayım
Haklisin, Erciyes çok güzel bir simge, ama mesela bir manset atildigina, Erciyes Daglari fark atti, diye mi yazilacak?
Muzaffer
16.09.2010, 17:02
demesinler, ben ilimizin adıyla anılmasını daha çok seviyorum.
Trabzonada Karadeniz ekibi yada Karadeniz fırtınası diyorlar, onlardada böyle bi figür yokki.
Ya niye böyle arayışlar içerisindesiniz ki? İlla aslan, kaplani, maymun mu olmalı?
Bursaspor fark attığında "Bursa kestaneleri farka gitti!.." mi diyorlar?
Onlar'da da yok iste. :DD
Demek istedigim, bizim de böyle simgemiz olsa güzel olurdu.
38AhmetK.K
16.09.2010, 17:18
bosverin ya burasi hayvanat bahcesi degil :)
KyS_ToTTi
16.09.2010, 17:31
Simgemiz zaten armamızda mevcut
HAYVANLIK etmeye gerek yok :) dünyadaki en güzel simgelerden birisi bizde zaten. bknz. barcelonada katalanlar diye lanse ediliyor adamlar millet ismini simge kullanıyorlar 3 büyük özentliği yapmayalım :) herkes kendi markasını oluşturur.
Peşindeyiz
16.09.2010, 18:20
Arkadasi tersliyor gibi olmusuz biraz ama umarim yanlis anlamamistir :)
Bence de gerek yok öyle hayvan figürüne.. Hem durduk yere ortaya cikmasi da sacma olur..
Ayhan BAYNAL
18.09.2010, 01:39
90'lı yıllarda Erciyes'in Kurtları idi.
80'li yıllarda Anadolu Yıldızı dendi.
Hatta bir ara Erciyes'in Aslanları dendi.
Erciyesspor olduğu sürece bu simge tartışılmaya açıktır.
O nedenle arkadaşımızın fikrine şu şekilde katılıyorum; simge olsun ama Kayserispora has bişi olsun, hayvannnnnnn olmasın :)
avatarımda anadolu kaplanı kayserispor imzamda ise mavi ejder erciyesspor
Ayhan BAYNAL
18.09.2010, 13:41
Ercan'a katılıyorum..Hayvanlı bir şey olmamalı.
Elazığspor'a ; Gakkoşlar,
Erzurumspor'a ; Dadaşlar,
Giresunspor'a ; Çotonaklar,
Göztepe'ye ; Gözgöz
Karşıyaka'ya ; Kaf sin kaf
Altay'a ; Büyük Altay
Balıkesirspor'a ; Bal-Kes
Adanaspor'a ; Toros Kaplanları (Cem Uzan döneminde kullanıldı).
gibi uzayabilir.
Galatasaray'ın ; Cim-bom deyimi avrupadan (Ç)ALINTIDIR.
Aslan,Kanarya, Kartal zorlamadır.
Vanspor güzeldi, Van Kedisi tutmuştu.
Ankaraspor; Ankara Kedisi yada Keçisi olabilirdi.
Bunların bir çoğu o şehrin özelliklerine yada namına göre ortaya çıkmış.
Şimdi bunları Kayserispor'a uyarlamak ne derece doğrudur.
Bu isimler yada simgeler hemen oluşmamıştır.
Yıllara yayılmış ve kendiliğinden ortaya çıkmıştır.
Zorlama simgeler hiç bir zaman fayda etmemiştir.
Habire renk değiştirince iş çığırında çıktı.
Şu olabilir Sadece Kayseri'ye has, Mesela Kırmızı Flamingolar'ı Kayserispor'a lanse edilebilir.
Bilindiği gibi Türkiye'de nadir bulununa kuşlardır.
Sadece Sultan sazlığında bulunurlar.
Yani tartışmaya devam...
Logoları bile tarışabiliriz....
Kırmızı flamingo; Not Gözlere dikkatli bakın Sarı renklidir.
Bence "KIRMIZI FLAMİNGO" diyebiliriz.
http://www.kaliteliresimler.com/data/media/220/Flamingo.jpg
file:///C:/Users/Ayhan/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png
avatarımda anadolu kaplanı kayserispor imzamda ise mavi ejder erciyesspor
kaplan bir ara tabzon ve adana içinde kullanılıyordu
hem hayvan olmamalı hemde şehirle ilgili olmalıysa
kayzerler kayserispor
(blue dragon)mavi ejder bundan 2-3 yıl önce bu siteye yazmıştım
bu öneriler internet üzerindeki bir çok sözlük sitesinde ve kayserispor ve erciyesspor tanıtan kaynaklarda benimsenmiş ki bu isimler internette kayserispor ve erciyesspor için kullanılıyor ve hatta bir ara benim önerdiğim kayzer ismiyle grup kurma çalışması dahi yapılmış ve gazetelerde yer almıştı
flamingo güzel bir kuş ama flamingolar kayserispor pek uymuyor gibi kulağa
''Kirmizi Flamingo'' çok güzel olurdu aslinda. Forum'da kullanmaya baslassak, olmaz mi? :DD
Erciyes dağları Kayseri'yi temsil eder Kayserispor'u da temsil eder ama Kayserispor'a has olamaz. Çünkü ortada bir de Erciyesspor var. Direk ismini o dağdan almış. Halk arasında kimse Erciyesspor demiyor kısa kestirip Erciyes diyor misal.
KyS_ToTTi
18.09.2010, 17:19
Erciyes dağları Kayseri'yi temsil eder Kayserispor'u da temsil eder ama Kayserispor'a has olamaz. Çünkü ortada bir de Erciyesspor var. Direk ismini o dağdan almış. Halk arasında kimse Erciyesspor demiyor kısa kestirip Erciyes diyor misal.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler :)
Anadolu yıldızı ibaresi ilk kez Eskişehirspor için kullanılmıştır. Bursaspor'un sembolü de timsahtır(yukarıda sembolü yok denilmiştir.)
Erciyes'in aslanları ifadesi haliyle ilk kez Erciyesspor için kullanılmıştır ama biz kabullenmedik. İçinde aslan geçiyor ki bu kabullenmememiz için yeterliydi.
Bence iki takım da sembolsüz hayvansız falan gayet iyi ;)
Bunca sene bir simge bulunmamışsa bundan sonrada bulunmasada olur
gaziköylü0038
25.09.2010, 13:53
dağ başını duman almış
Peşindeyiz
25.09.2010, 13:58
vur beline kazmayı
bu konuyua açan arkadaş hep saçma sapan konu açıyor simgemiz erciyes dagı yetmiyormu
Dogru düzgün yazmayi beceremiyorsun renktas'im, bana laf atiyorsun.
Kapadokyalı
25.09.2010, 18:31
İlla bir hayvan ismi olmasına gerek yok.İnternette sağda solda Anadolu Yıldızı ismi dolaşıyor,gayet hoş.
Arkadaşlar Trabzonun ki Kaplan Bursanın ki Timsah..Nasıl yok diyorsunuz anlamadım :) Neredeyse her büyük takımın bir simgesi vardır..Bence ya KURTLAR olsun ya TİLKİLER olsun ya da ÇAKALLAR olsun..
Tek eksigimiz simge değişikligi değilmi??adam akıllı store açsınlar önce..
Tek eksigimiz simge değişikligi değilmi??adam akıllı store açsınlar önce..
Bir sürü eksik var bence..Yemin ediyorum yönetimde olsam ilk store açarım..Daha sonra Kayserisporumuza yakışır bir amblem yaptırırım..Store den sonrada güzel forma yaptırırım..Çünkü şuan ki formamız çok eski..
Sergio_Aguero
25.09.2010, 23:28
Bırakın hayvana dı aramayı ya kayserispor işte anadolu yıldızı
Aynen.
:gulme: o nasıl imza ya bian ronaldonun formasındaki ambemi erciyesspor amblemi sandım :D
Formasindaki amblem, Erciyesspor amblemi zaten. :DD
bence hayvan olacaksa bozkurt olması lazım. siyasi bakımdan demiyorum. Bakın her milletin bi hayvanı kendisine figür aldığını görürsünüz. fransızlar horoz, ruslar ayı bizim yani Türklerin ise kurttur. Ama gel görki bizim hiç bir futbol takımınızda kurt figürü bulunmamaktadır. Hem erciyes dağınada uyumlu bi figür olur.
bence hayvan olacaksa bozkurt olması lazım. siyasi bakımdan demiyorum. Bakın her milletin bi hayvanı kendisine figür aldığını görürsünüz. fransızlar horoz, ruslar ayı bizim yani Türklerin ise kurttur. Ama gel görki bizim hiç bir futbol takımınızda kurt figürü bulunmamaktadır. Hem erciyes dağınada uyumlu bi figür olur.
simge su olsun bu olsunla olmaz.. yillarca suregelen bi kavramdir o..
turkiyede erciyesi kayseride oldugunu bilmeyen yok..disaridan bakilinca zaten simge o..
tek yapmamiz gereken erciyes figurunu devamli kullanarak iyice benimsetmek medyaya...
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.