Tam Sürümü Gör : Tartışma Hani Verdiğin Sözler?
Hani verdiğin sözler
Hiddink'in 7 ay önceki ilk basın toplantısında, “Türkiye'de alt ligleri bile izleyeceğim. Zaten oyuncuları oradan seçiyorum” dedi. Ancak bugüne baktığımızda, takımın iskeleti yine Fatih Terim'in mirası.
A Milli Takımımız’da Guus Hiddink’le birlikte, yeni bir dönemin başlanacağı ifade edilmişti. Hiddink, 15 Mart 2010’da göreve gelmeden önceki ilk basın toplantısında kadro seçimiyle ilgili olarak aynen şunları söylemişti: “Benim işimin en büyük kısmı Türkiye’de oynanan maçları takip edebilmek. Alt ligler de dahil buna. Ben oyuncularımı oradan seçiyorum zaten. Bu maçları izlemek için sabırsızlanıyorum açıkçası. Türkiye’de ve Avrupa’da oynanan birçok maçı, oyuncuyu takip ediyorum. Burada olacağım ve Türkiye’ye kendimi adamış olacağım. Amsterdam’a da gideceğim tabii ki ama Türkiye’deki maçları takip ediyor olacağım.” Hollandalı hoca bu sözleri, yaklaşık 7 ay önce dile getirdi.
Yeni isimler aldı ama...
Gelelim bugüne yani verilen sözlere! Ay-Yıldızlılar’ın kadrosuna baktığımızda elbette farklılıklar var. Ancak takımın iskeletini oluşturan oyuncular, Fatih Terim dönemiyle hemen hemen aynı. Terim; Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül, Servet Çetin, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci, Semih Şentürk ve Hakan Balta’dan hiç vazgeçmedi. Hiddink yeni oyuncuları kadroya aldı, ama yine Terim’in futbolcularının üzerinden gitmeye devam etti. Fenerbahçe’de oynamayan Özer Hurmacı’nın antrenman performansıyla Almanya önünde ilk kez milli olması kafaları karıştırdı.
Gereksiz macera aradı
Yine aynı basın toplantısında Hiddink, “Tarzımız defansif olmayacak. Bazı durumlarda risk alacağız. Çünkü insanlar maceracı ve çekici futbol istiyor” demişti. Ama Hollandalı çalıştırıcının ilk zorlu sınavında sakatlanan Mehmet Aurelio’nun yerine Tuncay Şanlı’yı alması ve Nuri Şahin’i hiç oynamadığı önliberoya koyması, gerçekten de gereksiz bir maceraydı!
Fatih Terim'in kadrosu
Kaleciler: Volkan Demirel, Sinan Bolat, Tolga Zengin
Savunma: Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Önder Turacı, Servet Çetin, İbrahim Kaş, Hakan
Kadir Balta, İsmail Köybaşı
Orta saha: Mehmet Topal, Hamit Altıntop, Kazım Kazım, Ceyhun Gülselam, Mustafa Sarp, Emre Belözoğlu , Nuri Şahin, Arda Turan,
Forvet: Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Sercan Yıldırım, Mevlüt Erdinç
Guus Hiddink’in kadrosu
Kaleciler: Volkan Demirel, Hakan Arıkan, Cenk Gönen, Onur Recep Kıvrak
Savunma: Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta,
Ömer Erdoğan, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Ceyhun Gülselam
Orta saha: Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Necip Uysal, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Özer Hurmacı, Nuri Şahin, Selçuk İnan, Arda Turan
Forvet: Tuncay Şanlı, Halil Altıntop, Semih Şentürk, Mevlüt Erdinç, Nihat Kahveci, Sercan Yıldırım
Kaynak: Fanatik
Nihayet yalaka basında bunu gördü. Hadi bakalım. Sizin yorumlarınız nedir?
Metrajzede
11.10.2010, 13:51
Bu konuyla ilgili sporx'te bi blog yazısı yazdım nacizane burada da paylaşmak isterim
Löw,Lucescu,Hiddink,Del Bosque,Rijkaard,Aragones vs
Lucescuyu biraz ayrı tutarsak bu teknik adamların ortak özellikleri sizce ne olabilir ?
Löw'ün gönderilişini bir hatırlayın.Şimdi Almanya'nın teknik patronu
Del Bosque...Futboldan anlamadığına dair haberler yapılan şahıs İspanyaya tarihinde ilk defa Dünya Kupası kazandırdı
Lucescu,2 farklı takımı şampiyon yapmasına rağmen ne eleştirilere maruz kalmıştı.Hatta adamın giyimi ile dalga geçilmiş ve gönderiliş sebeplerinden biriside karizmasının olmadığı iddiasıydı.Ukrayna'ya gitti ve Avrupa Şampiyonu oldu.
Aragones..Buraya Avrupa Şampiyonu apoleti ile geldi ama bizim sözde futbol ekolümüze uymadı.Ekolümüzde neyse artık ???
Rijkaard...la liga şampiyonluğu,şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş bir hoca ama 2 yıldır neden başarılı olamıyor..
Ve son olarak Hiddink.Chelsea ile tek başına Barca krallığının kurulmasını durduracaktı.İniestanın son saniye golü olmasaydı yada o maçın hakemi yanlış kararlar vermeseydi,Barcelona şimdiki kadar başarılı olamayabilirdi.Bu adam G.Kore gibi futbol fakiri bir ülkeyi dünya kupasında yarı final oynatmadı mı?Bu adam futbolu iflas etmiş Rusyayı tekrar dünya arenasına sokmadı mı?
Bence sorun teknik direktörlerde değil.Oturup düşünmeliyiz.
Futbolu idare edebiliyor muyuz?
Bu adamlar neden ülkemizde başarıyı yakalayamıyor?
Ülkemizde çalışmış bu ve bunun gibi birçok yabancı teknik adamların başarısızlıklarını iyi analiz etmeliyiz.
Şu ayrıntıyıda unutmamalıyız.Gerek kulüp ve gerekse milli takım bazında en üst başarılara YERLİ TEKNİK ADAMLARLA ulaştığımızı göz ardı etmemeliyiz..
Bu başarının nedeni "bizi biz anlarız" sözünde saklıdır
Soruyorum size;
Trabzonun havasını,suyunu bilen Özkan Sümer ve jenerasyonu olmasaydı o şampiyonluklar kazanılır mıydı?
Yada o dönemde yabancı teknik adam olsaydı bu başarı sağlanır mıydı?
Milli takımımız için nacizane kurtuluş reçetesi hazırlamak isterim
1- Öncelikle bu takımı TÜRK TEKNİK ADAMLARA emanet etmeliyiz
2- Bu teknik adamlar bütün Türk oyuncuları KUCAKLAMALI.
"Sen Galatasaraylısın,sen Bjk'lısın,sen Fenerbahçelisin sen sakatta olsan,kadroya da giremesen,formsuzda olsan,disiplinsizde olsan mutlaka milli takımda olmalısın" düşüncesini bir yana bırakıp bütün ülke oyuncularına kucak açılmalıdır
Saygı değer (!) Oğuz Çetin hangi anadolu takımının oyuncularını izliyor?
Ben anadoludan bir kadro çıkarsam iddia ediyorum şu çağırılan kadroyu Almanlar gibi 3 ler..
Hasan Ali,Murat Ceylan,Ceyhun Gülselam,Serdar Kesimal,Necip,İsmail Köybaşı vs gibi gençler milli formaya alıştırılmalı
Selim Teber,Mehmet Eren,Mehmet Topuz,Umut Bulut,İbrahim Akın vs gibi orta yaşlı isimlerde form durumlarına göre çağırılmalılar
Bütün Türk pasaportlu futbolcularımız milli formayı giyebilecekleri inancını her zaman hissetmeliler en önemlisi HİSSETTİRİLMELİLER.(Adam devrim yapıp anadolu takımıyla şampiyon olmuş,şampiyonlar liginde M.United'e karşı oynuyor ama milli takıma çağrılmıyor)
3- En önemli madde budur.Futbol yönetiminde maalesef ki sınıfta kaldık.Her başarısız yönetici hatasını başka mecralara çekerek işin içinden büyük bir hünerle sıyrılıyor.Ya hakem hatalı olur,ya federasyon kendisine cephe almış olur,ya kendi getirdiği (!) teknik direktördür sorumlu yada şimşekleri bir oyuncunun üzerine (Arda Turan) toplayarak sportif başarısızlığı taraftarın ona mal etmesini sağlarlar
Örnek:Geçen sene Gs nin o muazzam kadrosunun başarısızlığı konuşulmadı.Ardayı taraftarın önüne atarak olası tepkilerden kurtuldular.Kimse Adnan Polatı yada Sezgini eleştirmedi Ardaya duyulan nefret kadar.Kendi öz evladını kendi taraftarının önüne atan bir ülkede yaşıyoruz maalesef...
Bu madde altında medya etkisini de değerlendirebilirim.Gerçi medyayı da tetikleyen yine değerli yöneticilerimiz..
Kısaca başarının anahtarı şudur:
Kendini kanıtlamış ve yahut gelecek vaadeden yerli bir teknik direktörü görevin başına getirmek ve bu teknik sorumluların adil oyuncu seçimleri
Bu teknik kadroya huzur veren yöneticiler ve medya
Bu altını çizdiğim yerler gerçekleşirse dünyanın sayılı futbol ülkelerinden biri olmamamız için bir sebep olamaz.Yoksa Oğuz Çetinin oyuncu seçimleri,Hiddink'in taktisyen olmaması gibi kısır döngülerden çıkıp kabuğumuzu kıramayız
Yani ortadaki başarısızlık tek taraflı deil.Grif olmuş hatalar birbirini izlio
Birde itirafta bulunmalıyım:)Terimin yerine yabancı hoca gelmesi taraftarıydım..
Valentino
11.10.2010, 14:46
Dün NTV Spor'da güzel bir tartışma vardı
Milli Takımı kim yönetiyor ?
Guus'mu ? Ogus'mu ? :)
Muzaffer
11.10.2010, 14:49
Oğuz çetin denilen futbol cahili varken bizim takımdan bi halt olmaz
Bu işler böyledir..
Herşey lafta kalır..Alır 4 milyon Euroyu atar cebe?
Toplam 6 maç izler ikisi bjknin avrupa maçı diğerleri 3 ezik maçı..
Böyle gelmiş böyle gidecek!
Mariachi
11.10.2010, 17:41
spor programlarinda bile konusulmayan anadolu maclarini izlemiyor diye yeni gelmis adami elestirmek biraz sacma olur.
once biz her takima ayni degeri verelim
Metrajzede
11.10.2010, 18:22
Sorunun tamamının teknik direktörlere yüklenmesine şiddetle karşı çıkıyorum
Yukarıda sıraladım.
*** Bu ülke Löw'e burun kıvırdı.Adam Avrupa ve Dünya 3 ncülüğü yaşadı
*** Del Bosque sayısız lig ve şampiyonlar ligi kupası kazandı.Bizden sonra dünya şampiyonu oldu..
*** Aragones,İspanyayı avrupa şampiyonu yapıp dünya şampiyonluğunun zeminini hazırladı
Bu örnekleri çoğaltabilirim.Görülüyor ki dünyanın sayılı teknik adamları da gelse bu sorun devam edecek
Bence sorun bu futbol adamlarını idare etmekte (adam Hollanda'da yaşayıp maç haftaları gelio) zorlanıyoruz ve onların sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlayamıyoruz
Evet Hiddink Almanya maçında çok acemice hatalar yapmıştır ama bu demek deil ki Hiddink futbol fakiri..Öyle bi memlekette yaşıyoruz ki tek yenilgide hemen kariyerin sonlandırılıo.Hala iddia ediorum.Dünyanın en değerli 5 hocasından birisidir Hiddink.Gel gör ki bu ülke onu bile sorgulayabilior.Sende teknik direktör müsün be Hiddink :)
Ortada bir başarısızlık var ve biz bu başarısızlığı yanlış yerlerde arıyoruz.ALLAH aşkına Hiddink'i beğenmeyenler kim milli takımın başına geçsin.Morinho gelse eminimki oda başarısız olacaktır.Çünkü sistem başarısız.Kim gelirse gelsin asıl hatanın üzerine gidilmedikce başarı hayalden öteye geçemez..
Slm Beyler
Bu Gün isyerindeki arkadas Cuma Mac ne oldu diye sordu
Bende Bunun ikinci macida var dedim gectim.
Isten Sonra konu gene acildi Sakala karisik konusurken Ben dedim tek istanbul Takimlarindan Futbolcu aliyorlar Degismesi gerekiyor Dedim.
Oda Bana Cevap Verdi bak israilde Asyadan futbolcu aliyor da Siz almiyormusunuz dedi
Yetkililere söyle AnadoludandaTopcu alsinlar ve Asya Kupasinda Oynasinlar Israile birlikte.
Bende Diyom Ki TFF biri bir mesaj atsin Anadolu Avrupaya hait olmasada Futbolcu alma yetkimiz varmis diye
BIZIM KILER GALIBA BUNU BILMIYOR ANADOLU TOPCUSUDA AVRUPADA ONAYA BILIR DIYE
Ya da biz Bundan Sonra Iki Milli Takim cikardalim Biri AVRUPADA Istanbul Millitakimi
oynasin digeri ASYAKupasina ANADOLU MILLITAKIMI
Bir Öneri Yapsak Bunlara .
Saygilar
Bu sistem değişmedikten sonra bir cacık olmaaaz.
ersun Yanal değiştirmek istedi hemen harcadılar bakın ne oldu terim denen adam geldi hem avrupa kupasıındna hem dünya kupasındna etti.
Ama yanal kalsaydı dünya kupasına kesin giderdik oynayanı alıyordu sırf gs bjk fb de diye değil..
Sniper38
12.10.2010, 14:19
Ersun Yanal en iyiside, kim oynuyorsa aliyordu, adam genc ve yeni takim kurmak istedi.. cok güzel futbol oynatiyordu, adami hemen harcadilar..
OGUZ CETIN ISTIFA!!!!!!!!!!!
38AhmetK.K
12.10.2010, 14:39
Bu konuyla ilgili sporx'te bi blog yazısı yazdım nacizane burada da paylaşmak isterim
Löw,Lucescu,Hiddink,Del Bosque,Rijkaard,Aragones vs
Lucescuyu biraz ayrı tutarsak bu teknik adamların ortak özellikleri sizce ne olabilir ?
Löw'ün gönderilişini bir hatırlayın.Şimdi Almanya'nın teknik patronu
Del Bosque...Futboldan anlamadığına dair haberler yapılan şahıs İspanyaya tarihinde ilk defa Dünya Kupası kazandırdı
Lucescu,2 farklı takımı şampiyon yapmasına rağmen ne eleştirilere maruz kalmıştı.Hatta adamın giyimi ile dalga geçilmiş ve gönderiliş sebeplerinden biriside karizmasının olmadığı iddiasıydı.Ukrayna'ya gitti ve Avrupa Şampiyonu oldu.
Aragones..Buraya Avrupa Şampiyonu apoleti ile geldi ama bizim sözde futbol ekolümüze uymadı.Ekolümüzde neyse artık ???
Rijkaard...la liga şampiyonluğu,şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş bir hoca ama 2 yıldır neden başarılı olamıyor..
Ve son olarak Hiddink.Chelsea ile tek başına Barca krallığının kurulmasını durduracaktı.İniestanın son saniye golü olmasaydı yada o maçın hakemi yanlış kararlar vermeseydi,Barcelona şimdiki kadar başarılı olamayabilirdi.Bu adam G.Kore gibi futbol fakiri bir ülkeyi dünya kupasında yarı final oynatmadı mı?Bu adam futbolu iflas etmiş Rusyayı tekrar dünya arenasına sokmadı mı?
Bence sorun teknik direktörlerde değil.Oturup düşünmeliyiz.
Futbolu idare edebiliyor muyuz?
Bu adamlar neden ülkemizde başarıyı yakalayamıyor?
Ülkemizde çalışmış bu ve bunun gibi birçok yabancı teknik adamların başarısızlıklarını iyi analiz etmeliyiz.
Şu ayrıntıyıda unutmamalıyız.Gerek kulüp ve gerekse milli takım bazında en üst başarılara YERLİ TEKNİK ADAMLARLA ulaştığımızı göz ardı etmemeliyiz..
Bu başarının nedeni "bizi biz anlarız" sözünde saklıdır
Soruyorum size;
Trabzonun havasını,suyunu bilen Özkan Sümer ve jenerasyonu olmasaydı o şampiyonluklar kazanılır mıydı?
Yada o dönemde yabancı teknik adam olsaydı bu başarı sağlanır mıydı?
Milli takımımız için nacizane kurtuluş reçetesi hazırlamak isterim
1- Öncelikle bu takımı TÜRK TEKNİK ADAMLARA emanet etmeliyiz
2- Bu teknik adamlar bütün Türk oyuncuları KUCAKLAMALI.
"Sen Galatasaraylısın,sen Bjk'lısın,sen Fenerbahçelisin sen sakatta olsan,kadroya da giremesen,formsuzda olsan,disiplinsizde olsan mutlaka milli takımda olmalısın" düşüncesini bir yana bırakıp bütün ülke oyuncularına kucak açılmalıdır
Saygı değer (!) Oğuz Çetin hangi anadolu takımının oyuncularını izliyor?
Ben anadoludan bir kadro çıkarsam iddia ediyorum şu çağırılan kadroyu Almanlar gibi 3 ler..
Hasan Ali,Murat Ceylan,Ceyhun Gülselam,Serdar Kesimal,Necip,İsmail Köybaşı vs gibi gençler milli formaya alıştırılmalı
Selim Teber,Mehmet Eren,Mehmet Topuz,Umut Bulut,İbrahim Akın vs gibi orta yaşlı isimlerde form durumlarına göre çağırılmalılar
Bütün Türk pasaportlu futbolcularımız milli formayı giyebilecekleri inancını her zaman hissetmeliler en önemlisi HİSSETTİRİLMELİLER.(Adam devrim yapıp anadolu takımıyla şampiyon olmuş,şampiyonlar liginde M.United'e karşı oynuyor ama milli takıma çağrılmıyor)
3- En önemli madde budur.Futbol yönetiminde maalesef ki sınıfta kaldık.Her başarısız yönetici hatasını başka mecralara çekerek işin içinden büyük bir hünerle sıyrılıyor.Ya hakem hatalı olur,ya federasyon kendisine cephe almış olur,ya kendi getirdiği (!) teknik direktördür sorumlu yada şimşekleri bir oyuncunun üzerine (Arda Turan) toplayarak sportif başarısızlığı taraftarın ona mal etmesini sağlarlar
Örnek:Geçen sene Gs nin o muazzam kadrosunun başarısızlığı konuşulmadı.Ardayı taraftarın önüne atarak olası tepkilerden kurtuldular.Kimse Adnan Polatı yada Sezgini eleştirmedi Ardaya duyulan nefret kadar.Kendi öz evladını kendi taraftarının önüne atan bir ülkede yaşıyoruz maalesef...
Bu madde altında medya etkisini de değerlendirebilirim.Gerçi medyayı da tetikleyen yine değerli yöneticilerimiz..
Kısaca başarının anahtarı şudur:
Kendini kanıtlamış ve yahut gelecek vaadeden yerli bir teknik direktörü görevin başına getirmek ve bu teknik sorumluların adil oyuncu seçimleri
Bu teknik kadroya huzur veren yöneticiler ve medya
Bu altını çizdiğim yerler gerçekleşirse dünyanın sayılı futbol ülkelerinden biri olmamamız için bir sebep olamaz.Yoksa Oğuz Çetinin oyuncu seçimleri,Hiddink'in taktisyen olmaması gibi kısır döngülerden çıkıp kabuğumuzu kıramayız
Yani ortadaki başarısızlık tek taraflı deil.Grif olmuş hatalar birbirini izlio
Birde itirafta bulunmalıyım:)Terimin yerine yabancı hoca gelmesi taraftarıydım..
bu yaziyi begenmemek mümkün mü
ellerine saglik bu olayi bundan daha iyi özetlemek mümkün degil
bazi sitelerine köse yazisi olarak göndermelisin bu yaziyi bence abi
Peşindeyiz
12.10.2010, 17:47
Bu konuda adami herkes elestirebilirde bizim basinin 1 kelime etmeye hakki yok..
Anadolu takimlarini sen takip ediyomusunda adami sucluyosun diye sorarlar adama...
Turan ÖZTÜRK
12.10.2010, 18:56
Azerbaycan 1-0 Türkiye
Gol eski futbolcumuz Rashad Sadıgov'dan geldi...ayağına sağlık Sadıgov gollerinin devamını bekliyorum...
chefchemiker
12.10.2010, 19:59
Bizim milli takim yine döküldü
azerbaycan taraftarları çok agresıf geldı sankı turkıye deıldı baska bır takımla oynuyorlar!!
batıkan_develi
12.10.2010, 21:33
olacaklar belliydi...
üzülmenin manası yok bu saatten sonra
CivilizationRev
12.10.2010, 21:55
artik revizyon sart tüm 25 yasindan üstü futbolcular milli takimdan kesilmesi gerek hamit haric ve yeniden genc ve ac bir takim kurulmasi gerek ben onu bunu bilmem kaleye sinan bolati koysunlar ya adami bir kere oynattilar baska takima gitmesin diye simdi cürütüyorlar yine nuri gibi, nuri pozisyonunda oynamamisti almanya macinda ve kötü oynadi diye hemen kestiler halbuki o cocuk kazanilmas gerek sanki mesut özil her macini iyi onuyorda yine de adami banko hep oynatiyorlar.
kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış (http://www.itusozluk.com/goster.php/k%FDlavuzu+karga+olan%FDn+burnu+boktan+%E7%FDkmazm %FD%FE)
ali38_38
12.10.2010, 22:15
Bu zihniyet değişmedikçe kesinlikle bir başarı gelmez , istanbul takımlarının amacı ligdir amele gibi asılırlar avrupada ezilir gelirler , milli takıma giden futbolcuların amacını hala çözemedim 1-2 futbolcu hariç ruhunu koyan yok sanki mahalle maçı hiddink ağırlığını koyması lazımdı o oğuzmudur nedir fitneliyo adamı , hiç öyle taraflı bakamam olaylara ama hasan alinin o kadroda olması lazımdı nihat gibi hakan balta gibi özer vb gibi adamlar varsa hasanımızda olmalıydı hakkaniyetin olmadığı bir yerde hiç bir şey olmaz olamaz
Azarbeycan:1 - Istanbul Milli Takimi:0
Sabri, Ozer, Hakan Balta, Mustafa Sarp gibi dingillerin degil milli takima cagrilmasi..nüfus cuzdanlarini almak lazim ellerinden..
İStanbul karmasından bi bok olmaZzzz
Milli Takım konusunda geniş çapta bir düzenleme yapılmazsa, -ki yapılmayacaktır. Ben beklentilere yönelik bir gelişme yakın zamanda beklemiyorum.
Yine İstanbul Karması olarak görebiliriz.
Neticede menajerler böyle istiyor.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.