Tam Sürümü Gör : Rumence Bilen...
Cin Con maçında bir arkadaşım Bireysel olarak pankart hazırlama düşüncesinde. Hagi' ye 2005 yılında şehrimizde oynanan maçtan sonra bir cep telefonu yüzünden kullandığı " Hırsız " kelimesini hatırlatacak, utandırıp bu adi yaklaşımını unutmadığımızı gösterecek bir pankart.
Bunu da Rumence yaparak mesajın adrese teslimini sağlamak istiyoruz. Ancak sağlıklı bir çeviri yapacak kimseyi bulamadık. Google Emmi' ye de güvenmiyoruz. Arkadaşlarımdan yada arkadaşlarımın tanıdıklarından bilen varsa bana Ö.M yolu ile ulaşmalarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
38AhmetK.K
17.11.2010, 21:54
Benim sinifta bir rumen kiz arkadas var yarin ona sorabilirim.
bence rumence olmamalı.bu hırsız Türkçe bilmesine rağmen konuşmaya tenezzül etmiyor.ne zannediyorsa onu...
Benim sinifta bir rumen kiz arkadas var yarin ona sorabilirim.
Tamam Ahmet. Face' de bekliyorum..
38AhmetK.K
17.11.2010, 22:40
Yarina kadar hallederim insallah.
Türkçe olursa stadyuma almazlar galiba.İngilizce yada Rumence olması uygun olur gibi.Nasıl bişey açılacak Murat abi?Olmazsa burda da tartışıp güzel şeyler bulabiliriz.Benim önerim; "Cep telefonuna sahip çık Karpatların karadanası :)"
ademdolgun
18.11.2010, 11:14
Nasil bir pankart hazirlanacak önce onu söyleyinde, onun romencesini bulmaniza yardimci olayim
Sadece mesaj iletilecek arkadaşlar. Fazla manidar, alangirli bişey olmayacak. Dediğim gibi bireysel bişey olacak bu.
Şu an için düşündüğümüz " Kayseri İftiranı Unutmadı Hagi " gibi bişey olacak.
Ama fikirlerinizi de değerlendirebiliriz. Nitekim Kasist o gün Tribünlerde olacak. Onlar için bir iki fikir iyi olur.
Sadece mesaj iletilecek arkadaşlar. Fazla manidar, alangirli bişey olmayacak. Dediğim gibi bireysel bişey olacak bu.
Şu an için düşündüğümüz " Kayseri İftiranı Unutmadı Hagi " gibi bişey olacak.
Ama fikirlerinizi de değerlendirebiliriz. Nitekim Kasist o gün Tribünlerde olacak. Onlar için bir iki fikir iyi olur.
yav telefonu calınmadı calındysada calan gs taraftarı bunları karsılamaya giden conconlular, ne gerek var böyle bi pankarta yani hem bunun kayseri halkıyla ne ilgisi var orda telefonu calındı diye bizim gururumuz mu kırıldı :p simdi kayseride hırsız yokmu yani vermek istedigimiz mesaj bumu o zaman benim calınan ayakkabılarım ne olacak :O
hagi ile dalga maksatlı bi pankart olabilir- ama kayseri halkı unutmadı iftiranı falan dersek komik oluruz :hug:
yav telefonu calınmadı calındysada calan gs taraftarı bunları karsılamaya giden conconlular, ne gerek var böyle bi pankarta yani hem bunun kayseri halkıyla ne ilgisi var orda telefonu calındı diye bizim gururumuz mu kırıldı :p simdi kayseride hırsız yokmu yani vermek istedigimiz mesaj bumu o zaman benim calınan ayakkabılarım ne olacak :O
hagi ile dalga maksatlı bi pankart olabilir- ama kayseri halkı unutmadı iftiranı falan dersek komik oluruz :hug:
Senin komedi anlayışına katılmıyorum. Bu pankart fikri bana aitte değil. Sadece yardım istendi bende yardım etmeye çalışıyorum. Hırsız kelimesi hoşuna gittiyse diyecek lafım yok sevgili Tim...
http://galatasaray.to/forum/archive/index.php/t-1323.html
Tim'in söylediklerinde gerçeklilik payı var.Bu linki okumanızı göz atmanızı tavsiye ederim.Adamlar bile kabullenmişler Gs taraftarına hırsız dediğini
"Telefonuna sahip olmayı öğrendin mi " gibilerinden alaycı cümleler daha iz bırakacaktır.
"Bir telefonuna sahip olamayan adama kaç kulüp teknik direktörlük yaptırır". diyerek hem hagiyi hemd gs yi alaya alabiliriz :)
http://galatasaray.to/forum/archive/index.php/t-1323.html
Tim'in söylediklerinde gerçeklilik payı var.Bu linki okumanızı göz atmanızı tavsiye ederim.Adamlar bile kabullenmişler Gs taraftarına hırsız dediğini
"Telefonuna sahip olmayı öğrendin mi " gibilerinden alaycı cümleler daha iz bırakacaktır.
"Bir telefonuna sahip olamayan adama kaç kulüp teknik direktörlük yaptırır". diyerek hem hagiyi hemd gs yi alaya alabiliriz :)
Fikirlerinizi paylaşmanız güzel. Arkadaşa bunu iletirim ama Gs taraftarı, Fb taraftarı benim umurumda değil. Bu olay Kayseri' de olmuştur, her ne kadar o adamlar İstanbul yalakası da olsa Kayseri' lidir.
Dediğim gibi kişisel bir pankart olacak. Arkadaşıma iletirim ama ben hala HIRSIZ kelimesini kabullenemediğimi belirtmek istiyorum...
ademdolgun
18.11.2010, 19:14
muratt
Telefonuna sahip olmayı öğrendin mi HAGI
Bunun romencesi
Ai invatat sa ai grija de Telefon?? HAGI
Bunu romanyali bir arkadasima sordum, bu sekil yaziliyormus, tabi kullanirsaniz
38AhmetK.K
18.11.2010, 19:35
Muratt abi tercümeyi facebookta gönderdim sana. Umarim yardimci olabilmisimdir :)
Herkese Teşekkürler. Ahmet ve adem abi elinize sağlık. Teşekkürler...
Metrajzede
18.11.2010, 21:04
Rumence yazılacak pankartın Türkçe tercümesini de kullanmayı düşünüon mu adaş ?
"Hırgız" belki o pankartı görmeyebilir.Gerçi pankart doğu altta olacağı için "hırgızın" görmemesi pek muhtemel gibi durmuo.Ancak hem tribündeki kişilerin hemde olası ekranları başındaki izleyenlerin bu nedir gibi sorularına cvp vermek gerekir.O da Türkçe anlamını yazarak giderilir.Rumencesi Türkçe anlamından 3-4 kat büyük boyutta olabilir.Yeterki ne manaya geldiği herkes tarafından anında anlaşılabilsin..
Rumence yazılacak pankartın Türkçe tercümesini de kullanmayı düşünüon mu adaş ?
"Hırgız" belki o pankartı görmeyebilir.Gerçi pankart doğu altta olacağı için "hırgızın" görmemesi pek muhtemel gibi durmuo.Ancak hem tribündeki kişilerin hemde olası ekranları başındaki izleyenlerin bu nedir gibi sorularına cvp vermek gerekir.O da Türkçe anlamını yazarak giderilir.Rumencesi Türkçe anlamından 3-4 kat büyük boyutta olabilir.Yeterki ne manaya geldiği herkes tarafından anında anlaşılabilsin..
Bjk maçında da Gürcü' ce açtık pankartı hatırlarsanız. O zaman mesaj adresine ulaşmıştı. Bunda da aynı şeyi yapacak arkadaşımız adaş. Medya' ya yansırsa orada zaten tercümesini yaparlar.. Haricen bir tercüme düşünmüyor muhtemelen arkadaşımız.
Metrajzede
18.11.2010, 21:18
Peki kolay gelsin adaş.Şimdiden bu organizasyonda emeği geçen herkesin zihinlerine,ellerine,yüreklerine sağlık..
38AhmetK.K
18.11.2010, 21:56
Bjk maçında da Gürcü' ce açtık pankartı hatırlarsanız. O zaman mesaj adresine ulaşmıştı. Bunda da aynı şeyi yapacak arkadaşımız adaş. Medya' ya yansırsa orada zaten tercümesini yaparlar.. Haricen bir tercüme düşünmüyor muhtemelen arkadaşımız.
kapidaki herife bunu gürcü'ce diye yutturun :p rumence olduugn anlayinca bir sakatlik cikarabilir :DD
http://www.haber50.com/images/gallery/68_10.jpg
http://kayseri.net.tr/resimler/haber/th_sucuk.JPG
http://kayseri.net.tr/resimler/haber/th_iftitac.JPG
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.