Tam Sürümü Gör : El Clasicolar sohbet odasi
http://img.footballove.com/2011/04/5548472585_2b8216b458.jpghttp://img.footballove.com/2011/04/Real_Madrid_Logo_by_zizou5-500x372.jpg
Bugünkü maça bakanlar var mı ? Ve ne olur sizce bu maçın skoru ?
0 - 0 başladı ve ilk yarısıda öyle bitti.
Bence 2. yarı Real Madrid 2 tane atar gibime geliyor:thinking:
chefchemiker
17.04.2011, 00:24
Mac devam ediyor, Barcelona 1-0 önde :)
Mehmet Gazi
17.04.2011, 01:03
1-1 Bitti Diyelim O Zmn :D
15 gün içinde 4 El Clasico olacağını öğrenen Türkiye Futbol Federasyonu, futbolumuzun marka değerini koruma amaçlı olarak, bir süreliğine Süper Lig maçlarına yayın yasağı getirdi...
:p :p zaytung..
Mehmet Gazi
17.04.2011, 01:11
15 gün içinde 4 El Clasico olacağını öğrenen Türkiye Futbol Federasyonu, futbolumuzun marka değerini koruma amaçlı olarak, bir süreliğine Süper Lig maçlarına yayın yasağı getirdi...
:p :p zaytung..
Yanlışlık olmasın ben bizimkiler işi amerikan futboluna çevirdi diye biliyodum [bkz fb-gant]. :)))
Yanlışlık olmasın ben bizimkiler işi amerikan futboluna çevirdi diye biliyodum [bkz fb-gant]. :)))
Dur bakalım yarın biz neye çevireceğiz çok merak ediyorum :D
Mehmet Gazi
17.04.2011, 01:15
Dur bakalım yarın biz neye çevireceğiz çok merak ediyorum :D
Futboldan gari herşeye benzerde neye benzer acaba??? :):):)
ali38_38
17.04.2011, 10:14
Barcelona madridden çok daha iyi takım , geri kalan 3 maçda lehlerine göre skor alacaklardır zaten şampiyonlar ligi garantide kupa finalinide alırlar heralde :)
Barcelonanın o pas çevirişini izlerken uykum geldi resmen , Real'in Barca durumuna gelmesi icin cok calısması lazım , Mourinho çok iyi taktik bulmuş dünki maçta..Ama Barca diğer El Classicolarda ezer..Özellikle Kendi sahasında kim maçta..
Pepeyi gördükten sonra Bilicaya laf demem ;)
Mariachi
17.04.2011, 11:20
O kadar para harcadi Madrid, çikti Ziya Dogan taktigi ile oynadi. 1 puan onlar için büyük basari.
Peşindeyiz
17.04.2011, 11:58
Mourinho'yu severim ama Madrid'e gitmeyecekti. Uçak biletini şimdiden alırsa ucuza gelir.
38AhmetK.K
17.04.2011, 12:25
Yav yok Barcanin su futbolundan nefret ediyorum. Bi takim anca bu kadar zevksiz bir mücadele verir. Mac boyunca sinir oldum bu kadar antipatik bir futbol oynayan takim tanimiyorum.
madrid diğer takımlardan ne kadar iyiyse barcelona da madridden o kadar iyi...
Morinhoyu Morinho yapan bence Sampiyonlar Ligi finaline kalacak olmasidir...
Barcelonanın o pas çevirişini izlerken uykum geldi resmen , Real'in Barca durumuna gelmesi icin cok calısması lazım , Mourinho çok iyi taktik bulmuş dünki maçta..Ama Barca diğer El Classicolarda ezer..Özellikle Kendi sahasında kim maçta..
Pepeyi gördükten sonra Bilicaya laf demem ;)
ne taktiği kardeşim ben bi ara morinho değilde madrid de tolli var sandım. Adam 11 kişi defans yaptı ilk yarı.
ne taktiği kardeşim ben bi ara morinho değilde madrid de tolli var sandım. Adam 11 kişi defans yaptı ilk yarı.
Oda bir taktik ;)
Metrajzede
19.04.2011, 22:33
Kral Kupası ve İspanya Şampiyonluğu Barca'nın
Şampiyonlar ligi Finali Real Madrid'in
Mourinho,İnter ile Barca'yı elediğinde bekleri çiftlemişti.Eto'o ve Milito gibi adamları bek oynatmakta ayrı bir maharet
Guardiola ile arasındaki en büyük farkta bu.
Pep Barca'dan ayrılsa hiçbir takımda bu düzeye ulaşamaz.Yani tek bir sistem ve taktik üzerinde ilerliyor.Bu da alt gruplardan gelen bir geleneğin sonucunda A takımda zirveye çıkıyor.(Pep'in hakkını da teslim etmek gerekir.Barca'nın bu derece seviye atlamasının en büyük mimarlarından birisidir)
Ama Jose ise her gittiği takımda farklı anlayışları harmanlayp her ne olursa olsun sonuca gidebiliyor.Yeter ki 5-0 daki gibi duygularına yenik düşmesin :)
ali38_38
19.04.2011, 22:36
Yav yok Barcanin su futbolundan nefret ediyorum. Bi takim anca bu kadar zevksiz bir mücadele verir. Mac boyunca sinir oldum bu kadar antipatik bir futbol oynayan takim tanimiyorum.
ahmet bizim maçı izledin galiba :D
38AhmetK.K
19.04.2011, 22:57
ahmet bizim maçı izledin galiba :D
Ya yok ciddiyim, zevk almiyorum bunlarin oynadigi futboldan. Söyle bir ManU Chelsea maci veya Real ManU maci olsa cekisme olur heyecan olur, fakat bir takim %75 topa sahip olma yüzdesiyle oynuyorsa o benim sinirimi bozar.
10 kisi barça kalıp 1-1 i yakalasa vay nasıl oynadılar vay nasıl takım bu diye herkes inletirdi manşetleri madride haksızlık ediliyor.
Viva Barca abi.
Şampiyonluk bizim, kupa bizim, şampiyonlar ligi bizim gerisi Madrid' in olsun :DD :p
ben onu bunu bilmem.
benim için ispanyada tek takım var.
Forza Deportivo.
Metrajzede
20.04.2011, 23:27
Jose büyük adamsın vesselam
İnterdeyken Milito,Eto'o gibi top class forvetleri bek yaparak Barca'yı durdurdun,şimdide Pepe hamlesi ile adamları kendi oyunlarının dışına ittin.
Sen ne biçim adamsın be Mourinho.Oyunculardan maksimum verim alan başka bir adam daha yoktur herhalde.En güzel örnek Di Maria.Eğer bu çocuk seneye de en az bu temposunda olsun çok büyük yıldız olur.(Robben gibi 3 tane olur)İnanılmaz gelişim kaydetti helal olsun
Bizim Türk futbolunu yorumlayanları anlamak mümkün değil :)
Favori olan Barca oyunu tutturamayınca Barca bugün çok kötü oluyor :O
Hiç demiyor ki Jose'nin hamleleri sayesinde oyununu oynayamıyorlar.
Khedira,Pepe,X.Alonso üçlüsü bütün delikleri tıkıyor.Adamlar bir tek derin topa geçit vermediler.Biraz Ronaldo etkili olabilse maçı Real alacak gibi
Birde Arbeloa'nın Villa'nın ayağına basıyor gözükmesine kesin kırmızı demezler mi :DD
Ronaldo ile Messi'yi kıyaslıyorlar bide.. Peeh...
Ahanda uzatmalarda C. Ronaldo golü attıı. 1-0 olduuu =))
38AhmetK.K
21.04.2011, 01:14
Barca soyunma odasinda hala pas yapiyormus :D
Madrid Morinho farkı Ronaldo farkı kupayı aldı sıra şamp. ligindesaf dışı bırakmada Barçanın bildiği tek şey kendi sahasında top çevrmke şotanın yaptırdğı gibi çok sıkıcı bunaltıcı oyun tarzı bu tarzla ancak kek takımları yenerreal daima yener berçayı
38AhmetK.K
21.04.2011, 01:23
Madrid Morinho farkı Ronaldo farkı kupayı aldı sıra şamp. ligindesaf dışı bırakmada Barçanın bildiği tek şey kendi sahasında top çevrmke şotanın yaptırdğı gibi çok sıkıcı bunaltıcı oyun tarzı bu tarzla ancak kek takımları yenerreal daima yener berçayı
Yok artik daha neler Real daima yener demissin ancak kac yilin ardindan ilk kez yenebilidiler ve bu sistemle 1 yilda 6 tane büyük kupa birden kaldirdiklkarinida unuttun galiba.
Bende pek sevmiyorum Barcanin sistemini ancak adamlar sonuca gitmesini biliyor mu biliyor.
Mariachi
21.04.2011, 01:34
Toli biraz yabanci dil bilse manyak is yapar Real'de :O
şu ronaldo atmayaydı iyi olacaktı =) sampiyonlar liginde dövecek barcelona, pepeyle khedira ile barcayı yendi helal mourinhoyada
Mariachi
21.04.2011, 01:41
Xabi Alonso gibi dünya efendisi bi adam hiç yakismiyor oraya.
Daha çok Sedat Agçay, Ayman gibi tipler uyar. Ibrahim Dagasan.
Pepe
Sedat Agçay - Ayman
Offf dadindan yinmez
Anti Ronaldo , Messi Forever.. :)
Mariachi
27.04.2011, 23:51
Real'cilari görelim....... :O
Topla oynama %20 filandi :D
Metrajzede
28.04.2011, 07:02
Pep,oyuncularına pas yapmanın dışında ARTİSTLİĞİ de öğretmiş
Mourinho'nun amacı Barnebau'da gol yememekti.Turu geçme stratejisi buydu.Dani Alves oscarlık rol kesene kadar da bu planı tuttu
Herşeye rağmen stoperi Mascherano olan Barcayı en azından zorlamaları gerekirdi.Kendi evlerinde bu kadar ezik oynamaları Jose'nin geleceğini tehlikeye atmıştır.İstediği kadar kupa kaldırsın Madrid %29 luk topla oynamayı ve haliyle savunma orjinli oyunu ASLA KABUL etmez
Daha 4 gün önce Kaka-Benzema-Higuain 3'lüsü Valencia gibi takımın savunmasını ne kadar zorlamış ve 6 gol kaydetmişti.Hücum potansiyeli ve üretkenliği Barca'dan fazla olan kadroya sahip olmasına rağmen bunu Barcelona maçlarında kullanmaya korkması hep 5-0'ın getirdiği psikolojik çöküntüden dolayıdır
chefchemiker
28.04.2011, 08:07
Barcelona 500 kadar civarinda basarili pas yapti, Real Madrid 200 pas yapamadi mac sonuna kadar.
Demekki sabirli olup, top tutmak gerekiyormus
BArcelona futbolu çirkinleştirmekten başka bişe yaptğı yok önceden zevk verirrdi Ronaldinho zamanalrında çünkü futbol oynuyordu şimdi bildği yaptğı tek şey kendi sahalarnda top çevrp zaman geçirmek mal la bunlar adam gibi top oynamaktan acizler kos koca dünya takımı yakışıyor mu hiç ayıp yaaa ne bir orta ne bir şut pas pas pas o da kendi taraflarında..
Valentino
28.04.2011, 11:04
Her pozisyon hakeme aşırı itiraz üstüne yürümeler kavgalar
Bi ara TSL maçı izliyorum sandım.
Dünya derbisi denince daha fazlasını ümit ediyor insan.
Maçın kırılma anı pepe nin kırmızı kartı
Messi yi izlemek büyük bir keyif ama
pepe oyunda kalmış olsaydı o iknci golde topu öyle süzüle süzüle götüremezdi indirirdi :)
Ula bu sergio ramos la asena kardeşmi bu nası bi benzerlik :p
Mariachi
28.04.2011, 12:25
Real Madrid kimleri kimleri kovdu. Güzel futbol oynatmiyor diye, basarili olmasina ragmen.
Bu kadro ile Ziya Dogan gibi oynayan Moronho'da bu gidisle fazla tutunamaz. Kendi sahalarinda tüm dünyaya rezil oldular resmen.
http://images.ezine1.com/imagemanager2/files/30004254/2011/01/2011-01-13-16-58-17-7-while-argentinas-lionel-messi-looks-very-happy-wi.jpeg
:gulme:
barcanin oyunu hem karsi takimi hemde karsi takimin taraftarinin piskolojisini bozuyor. resmen cileden cikartiyor. ben barcanin oyununu begeniyorum. böyle takimlara karsi oynamak hem futbol-teknik acisindan zor hemde piskolojik olarak zor.
ali38_38
28.04.2011, 13:11
ispanya hakemleride bizim hakemlerden farksız o yüzden ispanya kupasını barcanın alamamış olması normal o maçdada kırmızı kartların çıkması gerekiyodu madride ama hakem es geçmişti , alman hakem madrid falan dinlemeyince barca kasmadan aldı :) normali bu
Mariachi
11.12.2011, 16:55
Tercüman Jose ve kizlari'nin izledigi futbol dersini baska izleyen oldu mu? Zagreb'e 7, Siirt Jetpa'ya 8, gece kulüplerine 9 atan Çakma Ronaldo neden oynamadi ki dün? :p
Rekordan rekora kosan Madrid evindeyken kapiya tekme atip Barça gelirse napar.. suyu isitir :DD
Daha 30. saniyede Souleymanou'nou hatali pasiyla gol geldi. Sonra ne oldu? 30 saniye sonra yine top ona geldi, yine 3 kisi pres yapiyordu, sonra ne oldu? Ayaga pas yapmaya devam etti. Sonra ne oldu....
* Maça Pep klasik 4-3-3 ile basladi.
* Bakti rakip kek Alves'i ileri gönderdi 3-4-3 oldu.
* Alves yeterli olarak ofansa çikamayinca sen çakma Ronaldo'yu bosver dedi. Busquetsi biraz daha defansa dogru aldi, Puyol sag kanada geçti, Ronaldo bitti tabii ki.
* Busquets biraz daha geriden oynayarak ona pres yapanlardan kurtuldu, daha rahat oyun kurdu. Alves sag açik oynadi. 3-4-3 bazen 4-4-1 bazen 3-3-4 filan..
4-3-3 filan degil bu is.. möhüm olan tabii ki Jose yine yeniden 3ün 1ini aldi.
Neden aldi? Çünkü tercüman Jose korkak. O kadar korkak gibi sanki hücumcu bir takim ile oynuyormus gibi görünsede, ofans oyuncularina o kadar kovalama, pres yapma, faul yapma gibi görev verdi ki, Özil gibi muazzam bir oyuncu defansif görevlerin pesinden kosmaktan ofansa katki veremedi.
VIVA BARÇA!
(Moronho ile olmayacak bu is benim tavsiyem Ziya Dogan-Ayman-Erdinç Yavuz-Emre Toraman..)
38AhmetK.K
11.12.2011, 17:02
Tercüman Jose ve kizlari'nin izledigi futbol dersini baska izleyen oldu mu? Zagreb'e 7, Siirt Jetpa'ya 8, gece kulüplerine 9 atan Çakma Ronaldo neden oynamadi ki dün? :p
Rekordan rekora kosan Madrid evindeyken kapiya tekme atip Barça gelirse napar.. suyu isitir :DD
Daha 30. saniyede Souleymanou'nou hatali pasiyla gol geldi. Sonra ne oldu? 30 saniye sonra yine top ona geldi, yine 3 kisi pres yapiyordu, sonra ne oldu? Ayaga pas yapmaya devam etti. Sonra ne oldu....
* Maça Pep klasik 4-3-3 ile basladi.
* Bakti rakip kek Alves'i ileri gönderdi 3-4-3 oldu.
* Alves yeterli olarak ofansa çikamayinca sen çakma Ronaldo'yu bosver dedi. Busquetsi biraz daha defansa dogru aldi, Puyol sag kanada geçti, Ronaldo bitti tabii ki.
* Busquets biraz daha geriden oynayarak ona pres yapanlardan kurtuldu, daha rahat oyun kurdu. Alves sag açik oynadi. 3-4-3 bazen 4-4-1 bazen 3-3-4 filan..
4-3-3 filan degil bu is.. möhüm olan tabii ki Jose yine yeniden 3ün 1ini aldi.
Neden aldi? Çünkü tercüman Jose korkak. O kadar korkak gibi sanki hücumcu bir takim ile oynuyormus gibi görünsede, ofans oyuncularina o kadar kovalama, pres yapma, faul yapma gibi görev verdi ki, Özil gibi muazzam bir oyuncu defansif görevlerin pesinden kosmaktan ofansa katki veremedi.
VIVA BARÇA!
(Moronho ile olmayacak bu is benim tavsiyem Ziya Dogan-Ayman-Erdinç Yavuz-Emre Toraman..)
Eski konulari hortlatmakta üstüne yok :D
Mariachi
11.12.2011, 17:06
Eski konulari hortlatmakta üstüne yok :D
Dostum sey edilmis seyin davasi edlmez derler ya... bende o yüzden geçmis maça konu açmaktansa mevcüt clasico kismina yazayim istedim :O:O
Daha 25. saniyede öne geçtiği halde 4. dakkada 5 kişiyle pres yapıp geriyi boşaltan takım korkaksa ben dün gece başka bir maç izledim.
Mariachi
11.12.2011, 18:28
Daha 25. saniyede öne geçtiği halde 4. dakkada 5 kişiyle pres yapıp geriyi boşaltan takım korkaksa ben dün gece başka bir maç izledim.
O presi hucüm futbolu oynadigi için mi yapiyor? Özil, Di Maria ve çakma da olsa Ronaldo gibi etkili hucüm silahlarina defansif görev vererek asil görevlerini yapmaktan ali koyuyor. 3 kisi ile tüm ofans isini yapmaya çalisan Real bir yanda, 3-1 öndeyken bile top yekün defans yapan bir Barça vardi.
Dakika 90 hala 5 kisiyle sifira iniyorlar.
Haa bu arada Korku demisken:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374595_237215576343604_157214951010334_555471_2001 258905_n.jpg
:O:O
(resimdeki Thiago degil yalniz, Xavi. Yazan yanlis eklemis.)
38AhmetK.K
11.12.2011, 18:37
O presi hucüm futbolu oynadigi için mi yapiyor? Özil, Di Maria ve çakma da olsa Ronaldo gibi etkili hucüm silahlarina defansif görev vererek asil görevlerini yapmaktan ali koyuyor. 3 kisi ile tüm ofans isini yapmaya çalisan Real bir yanda, 3-1 öndeyken bile top yekün defans yapan bir Barça vardi.
Dakika 90 hala 5 kisiyle sifira iniyorlar.
Haa bu arada Korku demisken:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374595_237215576343604_157214951010334_555471_2001 258905_n.jpg
:O:O
(resimdeki Thiago degil yalniz, Xavi. Yazan yanlis eklemis.)
Yanliz bu resmi ben mactan önce gördüm, yani eski maclardan briine ait (:
ali38_38
11.12.2011, 18:38
barca madridi her türlü yener , madridin oynamaya çalıştığı taktik bence çok yanlıştı ilk 15 dk hayvan gibi koştular 15 dk sonra bir ara di maria soluğu nereden aldığını şaşırıp soluk borusunu kontrol ediyordu zaten geri kalan 75 dk barca oynadı madrid izledi , el clasico artık gerçekten clasico oldu çıktı
Real Madrid maçta en olması gerektiği gibi oynadı. Dünkü maçta Real Madrid açısından sorun taktik değil bireysel hatalardı. CR7 biraz daha verimli olsa maç bu şekilde olmazdı.
Ayrıca 49. dakikada durum 1-2 değildi :)
Mariachi
11.12.2011, 18:48
Real Madrid maçta en olması gerektiği gibi oynadı. Dünkü maçta Real Madrid açısından sorun taktik değil bireysel hatalardı. CR7 biraz daha verimli olsa maç bu şekilde olmazdı.
Ayrıca 49. dakikada durum 1-2 değildi :)
Bütün ofansif oyuncularinin bi ton bireysel hata yapmalarinin sebebi defansif görevlerinden dolayi güçsüz kalmalariydi.
Ya o yada çakma Ronaldo anca Levante, Zagreb gibi takimlara karsi cosuyor. Messi gibi her El Classico'da verimli oynayamiyor.
O değil de Mourinho' ya Barça' nın 70 den sonra ki iplemez oyunu çok koymuştur ha :DD
#halaMadrid ise #enisteBarca dır ve enişte hala yı daima öper :DD Bu doğanın kanunu :DD
Mariachi
11.12.2011, 19:35
O değil de Mourinho' ya Barça' nın 70 den sonra ki iplemez oyunu çok koymuştur ha :DD
#halaMadrid ise #enisteBarca dır ve enişte hala yı daima öper :DD Bu doğanın kanunu :DD
Amaaan pirt atsak da oluuur atmasak da oluuur biraz pas mi çevirek nörek tavri süperdi.
Insan Real i yenmekten bile bikiyor yav.
O beğenmediğiniz Real Madrid'le maçınız fazla olduğu halde aynı puandasınız :)
Ve daha dün Galatasaray stadınızdan 2-2 ile dönerken kötü Barcayı bile yenemedik diyordu. Bugün Barca için söylenenler dün Milan için söyleniyordu, ondan önce Mat.Utd, ondan önce Juventus vs vs. Ama Real Madrid her zaman büyüktür. Farkımız bu :)
Metrajzede
11.12.2011, 22:25
Ahhh ah nerede o eski El clasicolar
Maça +1 avansla başlıyorsun ama yine bilindik son :)
Daha 22 nci saniyede golü yemiş bir teknik adam saha kenarında o kadar kendinden ve takımından emin bir duruş gösteriyordu ki işte orada anladım maçı Barcanın kazanacağını.Zaten ilerleyen dakikalarda oyuna hükmeden taraf hep Barca oldu
Real Madridli oyuncular maça mental olarak hazır gözükmediler.Di Maria,Mesut gibi adrese teslim asist yapan adamlar yapabilecekleri hareketleri ve atabilecekleri topu atamadılar.Bu üretkensizliğe Barca'nın savunmasının değil Madridli oyuncuların zihnen hazır olamaması etkendi diye düşünüyorum
Barcelona hakikaten gözü kapalı top oynuyor.Takım içerisinde bu kadar değişkenlik ve bu hamlenin hepsinde verim almak gerçekten kısa zamanda gerçekleşmiş gibi durmuyor.Tabi bu zamanı dolu dolu yaşadıkları çok aşikar.Zira Pep ilk geldiği günlerde oyuncularına,dünyanın en çok çalışan takımı siz olacaksınız demişti
Kim bilir belki hayran olduğum Mou şampiyon olacak ama Barca'yı yenemeden kazandıkları şampiyonluğun benim nazarımda hiç kıymeti yok
Son bir şey daha umarım bazı arkadaşlar Ronaldo-Messi kıyaslaması yapmaktan vazgeçerler.Ronaldo yavrum penaltı var atannı ?
Guardiola bizim maçları izlemiş galiba. Sahada resmen barça forması giymiş kayserispor var.
38AhmetK.K
25.01.2012, 23:43
Konu basligini degistirdim gecen seneki 18 günde 4 el clasicoya yorum yapiyordu herkes :)
Turan ÖZTÜRK
26.01.2012, 00:04
Dani Alves ne yapti la öyle :)
Heyt be. Real barça barça oldu :p
valla kim nederse desin mesutun sutunun gol olmayisina cok uzuldum.
real o kadar cok yuzde yuzluk kacırdıki diyecek birşey yok.
seval_ks
18.04.2012, 15:49
barça bu cumatesi maçı alır
Peşindeyiz
18.04.2012, 16:24
Hala Madrid diyenler olduğu gibi bu maçları da hala derbi olarak görenler olacaktır.
Sadece gülüyorum. :D
Dün Bayern München tokatladı, Cumartesi günü de Barça tokatlayacak inşAllah... Bu arada Alves ile Pique de dönüyor. Vah Real' im vah... Allah acısın... :DD
Dün Bayern München tokatladı, Cumartesi günü de Barça tokatlayacak inşAllah... Bu arada Alves ile Pique de dönüyor. Vah Real' im vah... Allah acısın... :DD
Dün Chelsea tokatladı, Cumartesi günü de Real Madrid tokatlayacak inşAllah... :DD
38AhmetK.K
19.04.2012, 16:07
Dün Chelsea tokatladı, Cumartesi günü de Real Madrid tokatlayacak inşAllah... :DD
Insallah :DD
Muzaffer
19.04.2012, 16:34
O klime toluluğunun aslı şöyle Murtcıııım :)
Dün Chelsea tokatladı, Cumartesi günü acısı Real Madrid'den çıkacak inşAllah...
O klime toluluğunun aslı şöyle Murtcıııım :)
Dün Chelsea tokatladı, Cumartesi günü acısı Real Madrid'den çıkacak inşAllah...
Ya da "Dün B.Münih tokatladı, Cumartesi günü acısı Barça'dan çıkacak inşAllah..." :DD
Mariachi
19.04.2012, 18:20
Bütün Avrupa liglerinde attigi gol basina yaptigi pas sayisi en düsük olan takim fasist franco nun çocuklari Real Madrid. Yani ilk 10 disinda filan degiller pas konusunda, resmen gol atmak için en az pas yapan takimlar.
Moronho'nun Chelsea, Inter ve Real'da uyguladigi taktik ayni. 4 tane ne yaptigini bilen çok iyi ofansif oyuncu transfer ettirmek. Onlara kafaniza göre takilan demek. Bu 4lü'nün arkasina sadece defansif görevi olan 6 adam koymak, bunlara mümkün mertebe her yerde faul yaptirmak. Kaptigi toplarla gole gitmek.
Futbol'da sadece skor önemli olsaydi, her ülkede herkes sadece en basarili takimi tutmasi gerekirdi. Koca Chelsea milyar dolarlar harcayip takim kurdu, Barça karsisinda Ziya Dogan'in Konyasporu, çakma sifo'nun Andalyaspor'undan farki yoktu.
Chelsea'de 180'den kisa sadece 1 oyuncu varken Barça da 180den uzun sadece 2 oyuncu vardi. Ama yinede futbol dersi verdiler.
Barça - Mes que une club - Bir kulüpten fazlasi.
Futbol - Skordan fazlasi
Bu hafta Madrid de dogan çocuklara koyulan isimler; Hernandez, Raul ve Yusuf Yusuf. Gerisini siz düşünün... :DD
Muzaffer
19.04.2012, 19:14
jousef jousef tir o :O
Chealsea kalesine gelen son top, direğe çarpınca mekandaki herkes birbirine sarıldı.
Dayan Chealsea !!
ali38_38
19.04.2012, 21:57
her iki takım da frikik kullanmayı bilmiyor maçlarını izlerim her zaman kaleye vuruyolar 100 kere vuruyolar bi tanesi giriyor ama hala devam ediyolar çok garip artiz ronaldo arada sabri gibi de vuruyor :O
Metrajzede
20.04.2012, 02:05
Senenin son El Clasico'su olsun da bak sen filme :O
Senenin son El Clasico'su olsun da bak sen filme :O
aklimdan geceni okudun herkes tartisiyorda , sampiyonlar ligi finaline B.Munchen ve chalsea ciksinda filmi gor
::: genede munih macinda morinho nun Nuri sahini oynatmamasina sasirdim kalitesini kanitlayabilecegi bir macti bence! En azindan alman ligini , futbolunu iyi bilen oyunculari taniyan bir futbolcu ; en buyuk hatasi nurinin oynamamasi ve mesutun oyundan alinmasi idi bence.
Barcelona ilk yarı baram barça :D
38AhmetK.K
22.04.2012, 00:54
Hala Madriiiiiiiiiiiiiiiid :D
Navarro38
22.04.2012, 01:12
Guardiola şampiyonluğu tek başına verdi ,maça çıkarken ne içti merak ediyorum karşısında Granada yoktu .Bu kafayla Chelsea maçındada zor işimiz.Şampiyonluğu kendi elimizle Sivasa vermiş gibi koydu :(
Metrajzede
22.04.2012, 01:22
Real Madrid yıllar sonra galip geldik artık bu düzeni kırdık ve bundan felli ortalığın bilmem neresine koyacaz diye pek sevinmesin
Guardiola bugün kaybetmiş olabilir ama bence hem Barca'yı hemde dünya futbolunu kurtaracak hamleler yaptı ve yapacağa da benziyor
Pep, 4-3-3 4-4-2 vs gibi sistemleri yerle bir etti.Valdez hariç 10 oyuncu gelişen oyuna göre pozisyon alıyor.Bir bakıyorsun Busquest stoper hop bir bakıyorsun ön libero bir de bakıyorsun ki rakip ceza sahasında
Keza Thiago,Puyol,Dani Alves bunlarda birden fazla pozisyonda oynadılar
Hep hayal ederdim takımdaki 10 oyuncununda tek tip olmasını.Ne bu tek tip ?
Nistelrooy gibi golcü,Van Persie gibi topa vurabilen,Xavi kadar zeki,Messi kadar kıvrak ve seri,Ronaldo gibi sprinter,Puyol gibi savaşçı,İniesta gibi 8 pozisyon sonrasını gören,araya oynayan,araya kaçan,bir stoper gibi savunma yapan
Evet göreceksiniz bi 50 yıl sonra futbol böyle oynanacak ve bunu bizlere düşündürmeyi bile başaran Barcelona bu yıl kaybetmedi !!! Hem kendini hem bizi kazandı tabi görene
Turan ÖZTÜRK
22.04.2012, 01:23
Gеrçеktеn Pеp kеndi еllеriylе şampiyоnluğu vеrdi Rеal'е. 75 dakika Tеllо dеnеn malı оynatmak da nе оluyоr ? Sabri'dеn bilе kötü vurdu tоplara :wallbash: Nеysе ŞL finalindе hеsabı kеsеriz artık. Francо'nun çоcukları 1455 gün sоnra gеlеn galibiyеtin tadını çıkarsınlar :)
Real Madrid yıllar sonra galip geldik artık bu düzeni kırdık ve bundan felli ortalığın bilmem neresine koyacaz diye pek sevinmesin
Guardiola bugün kaybetmiş olabilir ama bence hem Barca'yı hemde dünya futbolunu kurtaracak hamleler yaptı ve yapacağa da benziyor
Pep, 4-3-3 4-4-2 vs gibi sistemleri yerle bir etti.Valdez hariç 10 oyuncu gelişen oyuna göre pozisyon alıyor.Bir bakıyorsun Busquest stoper hop bir bakıyorsun ön libero bir de bakıyorsun ki rakip ceza sahasında
Nistelrooy gibi golcü,Van Persie gibi topa vurabilen,Xavi kadar zeki,Messi kadar kıvrak ve seri,Ronaldo gibi sprinter,Puyol gibi savaşçı,İniesta gibi 8 pozisyon sonrasını gören,araya oynayan,araya kaçan,bir stoper gibi savunma yapan
Evet göreceksiniz bi 50 yıl sonra futbol böyle oynanacak ve bunu bizlere düşündürmeyi bile başaran Barcelona bu yıl kaybetmedi !!! Hem kendini hem bizi kazandı tabi görene
Murat abi, futbol basit bir oyundur zor olan basit
oynamaktir diye bosuna dememis Johan Cruyff. :)
38AhmetK.K
22.04.2012, 02:59
50 yil sonra ömrüm yeterse 70e gelirim ki bütün futbolcular ayni tip futbolcu mu umrumda olmaz. Ayrica 3 tane kasap gibi oynayan ön liberoyla durdurabiliyorsam o takimi yemisim bu sistemi. :DD
Pep, 4-3-3 4-4-2 vs gibi sistemleri yerle bir etti.
4-3-3-3'ten 4-3-3'e dönünce böyle oluyor :)
ali38_38
22.04.2012, 12:56
guardiola nın içine şota kaçmış galiba kaçıncı dk da oyuncu değişikliği yaptı o tello falan ne öyle futbolcumu bizim takımda bile oynayamaz fabregas pique alexis varken kimler oynuyor aynı kadro chelsea maçında da çıkarsa şampiyonlar liginde elenirler
Metrajzede
23.04.2012, 01:28
Galiba bazı arkadaşlar Barcelona geleneğini bilmiyor
Guardiola varken Xavi oynatıldığı için bugün dünyanın en iyi orta sahası Xavi Hernandez oldu.
Overmars varken İniesta oynatıldığı için bugün dünyanın en iyi oyuncusu diye kabul görülüyor tüm üst düzey teknik direktörler tarafından
Guardiola Ronaldinho'yu şutlamasa Messi daha 24 yaşında bunca ödülü ve ünvanı kazanır mıydı ?
Bende biliyorum Tello'nun rezalet bir maç çıkardığını ama Barcelona gerçeklerini de görüyorum.Bir oyuncu ancak bu şekilde kazanılır.Pep çok büyük bir hoca olduğunu Tello'yu erken değiştirmeyerek en azından bana kanıtlamıştır.Kim bilir Tello,Celades,Gabri gibi gelişim gösteremeyip gidecek ve kaybolacak.Ama adamlar oyuncu kazanımının yolunun bu olduğuna inanıyorlar ve inandıklarını yapıyorlar
Evet Fabregas var yedek kulübesinde ama bu adam kaç haftadır formsuz haberiniz var mı ?
Pique sene başı sakatlığının ritimsizliğini hala yaşıyor ki bu maçta zaten Pique'ye ihtiyacı yoktu ve olmayacaktı
Evet Alexis oynayabilirdi ama Tello'nun kaçırdığı pozisyona bakarsanız Fabregas yerine oynatılan Thiago'nun pasını görürsünüz.Yani bu yıl takıma yükselmiş iki oyuncu ile neredeyse sonuç bile alacaklardı
ali38_38
25.04.2012, 01:44
hacı murat abi çok haklı :D bazıları kızıyo bunu yazınca ama amatörde yok böyle futbolcular tello ve kuenka :p sefa ve troisi den 1 adet farkı varsa takımlarıdır bu senenin hem ligde hem şampiyonlar liginde kupasını barcelona teknik direktörü kendi elleriyle vermiştir geçmiş olsun guardiola istifa :D
Metrajzede
25.04.2012, 02:05
Biraz Mariachileşeyim :p
Penaltıyı kaliteli bir ayak kullansa tur Barcanındı.Şimdi suçlu Şota mı aman Pep mi oldu ? :p
Şaka bir yana bunlarda insan..Geçen yıl bütün kupaları kazandılar bu yıl ise kral kupasında karşılarında yine çok güçlü bir rakip bulacak.Kim bilir belkide rüya takım bu yıl sıfır çekecek
Şu da unutulmamalı ki şampiyonlar ligini hiçbir takım 2 yıl üst üste kazanamamış.Buna Mourinho'su da dahil 90'ların Milanı, 2000 lerin Madridi,Capellosu,Heynckesi,Van Gaali vs vs dahil
Tek eleştireceğim konu Fabrekas-Thiago değişikliğini yapmaması ve Fabregas'ı çok geç oyundan alması olur
Turun nüasnsı ise şurada gizli..
Chelsea savunmanın,Barca hücumun tüm gerçeklerini yaptı.Ama ayrıntı Chelsea'nin hücumda Barca'nın savunmada yapamadığını yapmasıydı
Bunu yapmakta kolay değil.Oyunu 20 metrede oynarken bu kadar ani dönüş yaparak savunma yapmayı kimse beceremez..
Affellay,Villa eksikliği zaten kadrosu kısıtlı olan Barcayı çok zorladı.Üzerine Fabregas'ın formsuzluğu,Pique'nin ve Puyol'un sene başı sakatlıkları,keza Abidal'in durumu gerçekten Pep'i çok zorlamıştır.Buda ona ders olsun gelecek yıl en az 2 transferi 11'ine monte etmesi gerektiğini görmüştür
Birde bunlara MOU'lu Real Madrid'in performasını da es geçmemek lazım.Adamlar lig bitmeden 109 gole ulaştı
Mariachi
25.04.2012, 04:30
Komik gelebilir ama Barça'nin sanssizligi nin bir açiklamasi da dar kadrolari. Son 3 maçta kaçan o inanilmaz firsatlara bakmak yeterli. Villa sakat tamam, ikinci bir golcü?
Sisteminde sabit bir golcü kullanmayabilirsin ama genis kadroda bundan sadece 1 tane daha bulunsa bu sene 3 kulvarda yine kupayi alirlardi.
Normal performanslari 95 puanlik ise, son 3 maç 50 civari oynadilar ve bu 3 maçi kazanmaya yetecek kadar pozisyon üretti. Ama bu 3 maç ve ligde puan kaybettikleri her maç o kalabaligin içinde dogru yerde bulunup ite kaka gol atacak adam yoktu hiç bir zaman.
Normal oynadiklarinin yarisi kadar oynadilar ama yine de o kadar pozisyona girdiler. Onlarin da insan olduklarini anlamis olduk. Chelsea, Real gibi her sezon parayi çarçur etmek kolay, alt yapidan çikan oyuncularla bunlari yapmak 10 kat daha zor. Bugün orda Cuenca degil Sefa oynasa çok fark etmezdi.
http://i.imgur.com/CthRj.gif
ekmekarasicemen
25.04.2012, 15:49
barçayı bizim takıma benzetiyorum yana sağa sola 5000 pas yap topu ayağında tut. Ama Usta ayakların o maçta yoksa veya şanssızsa ( Messi , Villa , Pedro ) (Cangele , Amrabat , Kujovic ) savunman ve kalecin maçın içine edebiliyor.
Chelsea barçanın sistemini az buçuk çözmüş gibi dünki maçta iniestayı ve fabregası sıkı markaja alıp messiyide ceza alanına sokmayarak halletti.
Bizde amrabatı durdur troisi mucizeler yaratmadıkça bir halt yiyemiyorduk.
chefchemiker
25.04.2012, 22:51
Barca cillop gibi bir takim, ama kalecileri rezalet. Valdes gibi bir kazma degilde, kalede Cech gibi bir usta eldiven olsaydi, isin rengi baska olurdu
Galiba bazı arkadaşlar Barcelona geleneğini bilmiyor
Guardiola varken Xavi oynatıldığı için bugün dünyanın en iyi orta sahası Xavi Hernandez oldu.
Overmars varken İniesta oynatıldığı için bugün dünyanın en iyi oyuncusu diye kabul görülüyor tüm üst düzey teknik direktörler tarafından
Guardiola Ronaldinho'yu şutlamasa Messi daha 24 yaşında bunca ödülü ve ünvanı kazanır mıydı ?
Bende biliyorum Tello'nun rezalet bir maç çıkardığını ama Barcelona gerçeklerini de görüyorum.Bir oyuncu ancak bu şekilde kazanılır.Pep çok büyük bir hoca olduğunu Tello'yu erken değiştirmeyerek en azından bana kanıtlamıştır.Kim bilir Tello,Celades,Gabri gibi gelişim gösteremeyip gidecek ve kaybolacak.Ama adamlar oyuncu kazanımının yolunun bu olduğuna inanıyorlar ve inandıklarını yapıyorlar
Evet Fabregas var yedek kulübesinde ama bu adam kaç haftadır formsuz haberiniz var mı ?
Pique sene başı sakatlığının ritimsizliğini hala yaşıyor ki bu maçta zaten Pique'ye ihtiyacı yoktu ve olmayacaktı
Evet Alexis oynayabilirdi ama Tello'nun kaçırdığı pozisyona bakarsanız Fabregas yerine oynatılan Thiago'nun pasını görürsünüz.Yani bu yıl takıma yükselmiş iki oyuncu ile neredeyse sonuç bile alacaklardı
Haci murat her konuda hak veriyorum ama esas oğlanlar Jose cristiano olduğu sürece Barça nin is i kolay olmaz bu arada Tello çok ii futbolcu olacak bence
Barçanın dün Chelsea ya yenildiğini öğrenen Morinho yaptığı açıklamada:
'Eğer final El Clasico olmayacaksa kupanın ne anlamı var' diyerek kupadan eleneceklerini açıkladı. :D
Barçanın dün Chelsea ya yenildiğini öğrenen Morinho yaptığı açıklamada:
'Eğer final El Clasico olmayacaksa kupanın ne anlamı var' diyerek kupadan eleneceklerini açıkladı. :D
Ramos'un kacirdigi penaltiya bakarsak dedigin dogru olabilir. :)
http://www.dailymotion.com/video/xqdtd4_real-madrid-bayern-munich-aftermatch-penalties-hd_sport?start=477#from=embediframe
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.