Tam Sürümü Gör : Yerel Medya Rezilliği-Muzaffer ŞAHİN
Muzaffer
12.11.2007, 00:58
Aslında bu haftaki yazımı maç hakkında yapmak istiyordum ama maç haricinde o kadar gereksiz şeyler konuşuluyorki maalesef öyle yada böyle kazandığımız bir galibiyetin üzeri örtülüyor.
Bunca gereksiz yazıların arasında bence gerekli gördüğüm bir noktaya değinmek istedim. Medya gücü.
Biz her zaman demiyormuyuz Medyanın takımın arkasında nasıl bir destek oluşturduğunu.
Hep denilmiyormu medya destek veriyor ama takımlar cevap vermiyor diye..
Medya destek felan vermiyor,üstüne birde köstek oluyor.
Neden diyeceksiniz..
Atletico Madrid maçı için Erciyesspor ispanyaya gitti. Bazı yerel medya götürüldü bazıları götürülmedi.
Peki nooldu? Erciyes 4 tane yedi geldi.
Bizim yerel medya yine iyi bir şey yapıyormuş gibi dalga geçercesine; "İspanyaya giden turistik kafile yurda döndü"
O turistik kafile olmasa siz hayatınızda Forlan'ı Reyes'i görebilecekmiydiniz? Erciyes sayesinde belki o adamlarla konuştunuz bile.
Bu turistik kafile değilmi,hepinizi israil gezisine çıkaran? Götürünce iyiydide götürmeyincemi kötü oldu?
Hadi bunu geçelim eski bir olay.Bu iki güne dönelim.
Dün kanalları değiştirirken yerel bir kanalın spor haberi başladı ve doğal olarak Kayserispor hakkında olan biteni öğrenmek için bekleyip spor haberlerini izlemeye başladım.
Sizce yerel TV lerin spor haberlerinde ilk hangi haberin yayınlanması lazım ?
Kayseripsorun yada Erciyessporun haberi değilmi?
Yanlış....
İlk haber "Fenerbahçe Kayseride.Havaalanına inen yöneticiler iddaalı açıklamalar yaptı.".....
Aman ne kadar büyük bir olay.
Peki bu haberden sonraki haber ne olmalı? Yine kayseri takımlarının haberi değilmi ?
Yanlış...
İkinci Haber "Fenerbahçe ile Kayserisporun bilmem kaçıncı karşılaşması"
Pardon ama deplasmandamıyız?
Onu geçtik...
Bir sinirle Tv leri yine gezerken KONTV nin spor haberini gördüm. Aceba onlar nasıl bir haber yapıyor diye bakmaya başladım. Spiker şimdi spor turu dedi ve ilk haber "Kayseri bir eksikle fener karşılaşmasına hazırlanıyor,moraller iyi vs.." Uzun bi haber
tam haber biterkende "Öte yandan fenerbahçe kayseriye geldi".. Bu kadar.
KONTV Konyanın değilmi? Bizim ilk haberi fener yaparken,beğenilmeyen konya kanalı Kayserispor'a yerverdi.
Bu nasıl bir iştirki kendi yerel kanalın Feneri ilk haber yapıyorda seni köşeye atıyor.
Daha durun bu birincisi. Gelelim ikinci olaya.
Gecenin bu saatindeki yazımın sebebi aslında bu.
Yine bir kayseri kanalının spor haberlerine bakarken doğla olarak ilk haberi Kayserispor-Fener maçı yaptılar.
Ne ver işte yapmışlar demeyin.
Haberin başlığı aynen şu "Kayseriden Fenere Çelme!!!!!!"
Ne çelmesi sayın yerel medya yöneticileri neyin çelmesi.
Biz demiyormuyuz büyük takımız diye,biz demiyormuyuz her yıl bir önceki seneden daha iyi iş yapıp daha yukarıya tırmanacağız diye,biz demiyormuyuz ŞAMPİYON olacağız diye.
Uzun lafın kısası;Yerel Medya sürekli destek istediğini söylüyor.
Peki sorarım siz Kayseri takımlarına destek veriyormusunuz ki destek bekliyorsunuz?
Herşeye inat Kayserispor&Erciyesspor
Hemde karşılıksız....
Muzaffer Şahin
Ayhan BAYNAL
12.11.2007, 01:02
Helal olsun.
Freestyle
12.11.2007, 01:59
Dogru bir konuya deginmissin Muzaffer ellerine saglik. Bizim yerel medya sinifta kaliyor sürekli malesef.
Çetin GÖNEN
12.11.2007, 09:22
Sadece yerel medya degil ulusal medyada sinifta coktan kaliyor. Örnek:
www.milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr) den alinti
http://www.milliyet.com.tr/sabitimg/07/gazete/yazar/ic/k_ysenay.gif
Kayıplar ve ayıplar
Türkiye'de de işlerin iyiye gitmesi için R.Carlos'un dikkatleri defansif kavramların yurt içi değerleri üzerine ısrarla çekilmelidir
Kayseri, Fenerbahçe'yi yenmek adına futbol oyununun faul ve ayıplar çizgisine basa eze yükleniyordu oyunu kazanmaya... Edu'nun, Mehmet Topuz'un koşu yoluna atılan tam da gollük pası elle karışık kesmesi sarı kartlık mıdır, hakem takdiridir doğrusu... Tamam da, Kayserili bütüne yakın oyuncu kalabalığının hakem Oktay Demiray'ın etrafında tüneyip, onun kararını etkilemeye çalışmasının futbol oyununun doğrularıyla ne ilgisi vardı ki ?
Futboldan çok bir ayıplar zinciri halinde geçen doksan dakikanın Kayseri adına kazanmaktan başka nasıl bir futbol keyfi olabilirdi, bilemiyorum... Ayrıca Kayseri taş gibi bir takım. Zaman zaman çok göze çarpıcı defans ve hücum çıkışlarıyla heyecan dolu anlar da yaratıyorlardı yarışmada... Kayseri adına özetlemek istediğim şudur işin aslında...
Sahanın yıldızı Mehmet Topuz ve Mehmet Eren'den, sahada yarışan en genç oyuncusuna kadar neredeyse tüm takımın sahte fauller almak adına kendilerini pamuk çuvalları gibi yerlere bırakmalarının, kazanılmış üç puanın yanında Kayseri'ye hiç de yakışmayan futbol görüntüleriydi maalesef...
Fenerbahçe, üst üste çok önemli yarışmaların ağır yorgunluklarını taşıyabilir. Göbekteki Edu-Lugano ikilisinin kademe kabahatleri artık biraz daha can sıkıcı hale gelmiştir. Hatta R.Carlos-Vederson ikilisinin koruduğu sol kanat hattındaki boş alan bırakma ve rakibi kendi oyun ve mesuliyet bölgelerine davet etme yanlışlığı Fenerbahçe'nin dünkü savunma hataları arasında sırıtan sayısız yanlışın çoğunun kaynağıdır. Ayrıca oyunun erken saatlerinde on kişi kalmışlık zorunluluğu dışında, ileride Semih'le tek santrfor oynama mecburiyetinde ise eğer, o zaman gol bölgelerinde dramatik yanlızlığın ve pozisyon fakirliğinin yaşanmaması mümkün değildir.
Evet, Fenerbahçe'de Avrupa oyunları güzel sonuçlarla ve alkışlarla yorumlanabilir. Ancak Türkiye'de de işlerin iyiye gitmesi için R.Carlos'un dikkatleri defansif kavramların yurt içi değerleri üzerine ısrarla çekilmelidir.
Mehmet Topuz - Mehmet Eren - Gökhan ve Fatih gibi isimler, defansın arkalarından sayısız pozisyonlarla buluşup ikisini de sayı yapabiliyorsa eğer, o zaman Roberto Carlos usta savunma defolarını toparlamak adına kafa yormalıdır. Yoksa sol çizgi koridorlarından tek santrforlu bir forvet fakirliğine ortalar şişirmekle bizim ligin zirvesi yakalanmaz... Gelecek Anadolu deplasmanları adına dikkati çekmek bizden, çareler üretmek Zico hocadan...
(esenay@milliyet.com.tr)
zirveci38
12.11.2007, 10:23
ELMALARLA ARMUTLAR...
Muzaffer kardeşimiz 2-1 galibiyetimizle biten Fenerbahçe maçının öncesini ve sonrasını şöyle bir harmanlayıp, YEREL Medyamıza veryansın etmiş.Şu sıralarda ülkemizi Avrupa Kulvarında başarıyla temsil eden şampiyon adayı mağrur Fenerbahçe'yi evire çevire devirmemiz arka planda kalmış nedense.Muzo kardeşim ulusal medyamızın olduğu kadar Yerel Medyamızın da önemli reyting aracı ve unsuru tabii ki o şöhretler topluluğu Fenerbahçe olacak.Dedim ya bu bir yerde reyting meselesi...Bazı noktalarda kendisine katılmakla birlikte "Elmalarla armutları aynı kefeye koymamasını" önemle rica ediyorum. Şöyle ki,
Süper Lig kulvarında hemen her hafta değişik sonuçlar ortaya çıkarken, Kayserispor'umuzun Fenerbahçe'yi yenerek çıkışını sürdürmesini yukarıda köşe yazısını okuduğumuz (iyi FB'lidir) Erdoğan Şenay'ın dediği gibi tekmelerle tokatlara ve hakem hatalarına bağlamak mümkün değil.Eğer KRAL Gökhan azıcık gününde olsaydı bu maç 5-1 bitebilirdi.Kon TV şöyle vermiş, bir başkası böyle vermiş...Hiç önemli değil. Bırakın herkes istediği şekilde çalışsın.Yerel Medyamız hemen her gün (en azından akşamları ) takımlarımızla ilgili haberleri zaten genişçe veriyor.Bir-iki günlük FB muhabbeti de bırakın olsun.Bu şehirde yaşayan belki binlerce FB sempatizanı var, belki onların gönlünü almak onlara takımla ilgili son bilgileri ve görüntüleri vermek için böyle yapmışlardır.
Yalnız benim takıldığım bir nokta Yerel Medyamızın Atatürk Dış Saha'ya ASLA ve KAT'A gelmeyişi ve PAF takımımızın önemli başarılarını gündeme taşımayışıdır.Kayserispor ve Erciyesspor maçlarını mesken tutan meslektaşlarım, nedense Atatürk Dış Saha'ya adım atmamakta ve PAF takıımı, Deplasmanlı Süper Genç takımlarıyla ilgili görüntü ve haber vermeyi TERCİH etmiyorlar.( Stat herhalde Gömeç'te olmalı ) Kayserispor PAF üst üste aldığı galibiyetlere önemli bir F.Bahçe galibiyetini ekliyor, yerel medyamızda TIK yok !..Atatürk Dış Saha'da şampiyonlukta iddialı rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yenen bu gençler de doğal olarak yerel medyamızdan ilgi bekliyorlar.Başarılarının gazetelerde çıkmasını, TV'lerde yayınlanmasını istiyorlar.Ama yok...Yok...Yok ! Fenerbahçe PAF maçını takip eden iki kişiden biri bendim.(Diğeri yıllarını futbola adamış İstanbul'dan foto muhabiri arkadaşım Alişirin Gültekin.) Eleştirilecekse, bunlar eleştirilmeli.PAF takımına ve diğer altyapı ekiplerimize sahip çıkılmalı.Yine de elmalarla armutların asla karıştırılmamasını ve bu işi yapmak için çırpınanların rencide edilmemesini istiyorum.Eleştirisinde haklı olduğu noktalar çok.Ama dedim ya, bunu geçici bir yaklaşım olarak algılasak daha iyi olur.
Mükremin
12.11.2007, 11:00
ELMALARLA ARMUTLAR...
Muzaffer kardeşimiz 2-1 galibiyetimizle biten Fenerbahçe maçının öncesini ve sonrasını şöyle bir harmanlayıp, YEREL Medyamıza veryansın etmiş.Şu sıralarda ülkemizi Avrupa Kulvarında başarıyla temsil eden şampiyon adayı mağrur Fenerbahçe'yi evire çevire devirmemiz arka planda kalmış nedense.Muzo kardeşim ulusal medyamızın olduğu kadar Yerel Medyamızın da önemli reyting aracı ve unsuru tabii ki o şöhretler topluluğu Fenerbahçe olacak.Dedim ya bu bir yerde reyting meselesi...Bazı noktalarda kendisine katılmakla birlikte "Elmalarla armutları aynı kefeye koymamasını" önemle rica ediyorum. Şöyle ki,
Süper Lig kulvarında hemen her hafta değişik sonuçlar ortaya çıkarken, Kayserispor'umuzun Fenerbahçe'yi yenerek çıkışını sürdürmesini yukarıda köşe yazısını okuduğumuz (iyi FB'lidir) Erdoğan Şenay'ın dediği gibi tekmelerle tokatlara ve hakem hatalarına bağlamak mümkün değil.Eğer KRAL Gökhan azıcık gününde olsaydı bu maç 5-1 bitebilirdi.Kon TV şöyle vermiş, bir başkası böyle vermiş...Hiç önemli değil. Bırakın herkes istediği şekilde çalışsın.Yerel Medyamız hemen her gün (en azından akşamları ) takımlarımızla ilgili haberleri zaten genişçe veriyor.Bir-iki günlük FB muhabbeti de bırakın olsun.Bu şehirde yaşayan belki binlerce FB sempatizanı var, belki onların gönlünü almak onlara takımla ilgili son bilgileri ve görüntüleri vermek için böyle yapmışlardır.
Yalnız benim takıldığım bir nokta Yerel Medyamızın Atatürk Dış Saha'ya ASLA ve KAT'A gelmeyişi ve PAF takımımızın önemli başarılarını gündeme taşımayışıdır.Kayserispor ve Erciyesspor maçlarını mesken tutan meslektaşlarım, nedense Atatürk Dış Saha'ya adım atmamakta ve PAF takıımı, Deplasmanlı Süper Genç takımlarıyla ilgili görüntü ve haber vermeyi TERCİH etmiyorlar.( Stat herhalde Gömeç'te olmalı ) Kayserispor PAF üst üste aldığı galibiyetlere önemli bir F.Bahçe galibiyetini ekliyor, yerel medyamızda TIK yok !..Atatürk Dış Saha'da şampiyonlukta iddialı rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yenen bu gençler de doğal olarak yerel medyamızdan ilgi bekliyorlar.Başarılarının gazetelerde çıkmasını, TV'lerde yayınlanmasını istiyorlar.Ama yok...Yok...Yok ! Fenerbahçe PAF maçını takip eden iki kişiden biri bendim.(Diğeri yıllarını futbola adamış İstanbul'dan foto muhabiri arkadaşım Alişirin Gültekin.) Eleştirilecekse, bunlar eleştirilmeli.PAF takımına ve diğer altyapı ekiplerimize sahip çıkılmalı.Yine de elmalarla armutların asla karıştırılmamasını ve bu işi yapmak için çırpınanların rencide edilmemesini istiyorum.Eleştirisinde haklı olduğu noktalar çok.Ama dedim ya, bunu geçici bir yaklaşım olarak algılasak daha iyi olur.
HELAL OLSUN BEKİR ABİ.....
SivasLady
12.11.2007, 11:14
genel medya zaten yapiyor
ist takimlarindan bahsediyor
ne SivasSpor`umun nede Kayserispor`un galibiyetinden bahsediyor
alistik bu genel medayadan ama yerel medyamizda bunu yaparsa cok YAZIK
insallah medyalarimizinda akli basina gelirde düzelir
Fatih Y.
12.11.2007, 11:57
Tebrikler Muzaffer Abi
your_azrail38
12.11.2007, 12:27
Helal olsun iyi çalışma olmuş...Artık anlamak lazım bu 3 büyük yaltakçısı medya ile hiç bir şey olmaz...Milli Takım bunlar yüzünden bu halde...Sen hiçbir maçta 14 takımı yazmazsan sol bekte Hayrettin değil Üzülmez oynar...
alin size biraz daha cöp
bizans medyasindan cok afferdersiniz ama bunlar o.c baska laf bulamiyorum
NECATİ BİLGİÇ
FENERBAHÇE KATLEDİLDİ
Fenerbahçe, zorlu Kayseri deplasmanında Semih'in kafa golüyle öne geçtikten sonra hakem Oktay Demiray'ın yanlış kararlarıyla Erciyes'in eteklerine gömüldü.
Eğer Zico ikinci yarı başında sahada dolaşan Appiah'ın yerine Kazım'ı oyuna alsa (o sırada durum 1-1'di) Fenerbahçe daha sonra Kazım'ın oyuna girmesiyle elde ettiği üstünlüğü daha önceden kuracağı için mağlup duruma düşmeyecek, belki de gol atacaktı.
Son sözümüz yönetime... Mehmet Topuz gibi sportmen olmayan bir futbolcuya asla Fenerbahçe formasını giydirmeyin.
GÜRCAN BİLGİÇ
STAJA DEVAM!
Appiah sekerek oynuyor. Ayrıca neden oynuyor kimse anlamış değil. Hâlâ sakatlığının etkisinde, belli ki formsuz. Zico, Deniz'i çıkarıp, Yasin'i sahaya sürüyor. Deniz'in aslında tandem oynadığını, Edu'nun yerine de görev alabileceğini düşünemiyor. Ondan da vazgeçtik, o anda sahada olan Iglesias'ı tutacak boy üstünlüğü yedek kulübesindeki Önder'de mi var, Yasin'de mi? Bunu da düşünemiyor.
Dün takımı ateşlemek adına olsun, arkadaşlarını gayrete getirmek için olsun bir kişi ortaya çıkmadı. Vazgeçtiler, pes ettiler. Daha önce bunun bedelini ödemediler. Ne yedek kaldılar, ne de azar işittiler. Yine farklı olmayacak ki, neden düzelsinler?
AHMET ÇAKAR
KEPAZELİK!
Dünkü maça damgasını vuran yegane olay futbol dışı hareketlerdi. On dakikada bir oyuncular birbirine girdi. Kasti hareketler yapıldı. Hakem Oktay Demiray da bu kepazelikleri izledi. Bir hakem bir maçı ancak bu kadar çirkinleştirebilir. Aslında F.Bahçe'nin kaybedişinde hakem Demiray'ın çok önemli katkısı var.
Gelelim hakeme... Son yılların en kötü maçını yönetti. Çaldığı ve çalmadığı fauller yalan yanlış. Edu'ya gösterdiği ikinci sarı kart yanlış. Çünkü top Edu'nun göğsünün sol tarafına çarpıyor. Lugano bir duran topta ceza alanı içinde çekiliyor, Demiray seyrediyor! Böyle olunca da kimse Türk hakemlerine güvenemiyor.
SELÇUK YULA
ÜZÜLMEYE DEĞMEZ
Dün Kayseri'de maça hakem Oktay Demiray damgasını vurdu.Fenerbahçe'yi mağlup etmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve başardı. Bakıyorum da herkes hakemler için bir şeyler diyor ama Fenerbahçe hep sessiz kalıyor.
Bir sözüm de Fenerbahçe'nin yönetimine. Mehmet Topuz, Edu'nun eline topun değmediğini gören en yakındaki kişi. Ama el diye itiraz eden, arkasından da atılması için çırpınan bir futbolcu. Devre arasında Fenerbahçe'ye gelme muhabbetleri oluyor. Çok iyi futbolcu olduğunu kabul ediyorum ama maçtan sonra bana bunları yazmam için yalvaran çevrenin fikri, böyle bir fubolcunun Fenerbahçe'ye gelmemesi yönündedir.
CAN BARTU
HAKEM FAKTÖRÜ
Hep bir telaş içindeydi sarı lacivertli takım ve bu arada Edu haksız iki kartla oyundan atıldı. Kayserisporlu oyuncular her faulde hakemin üzerine yürüyüp, etki altına aldılar. Edu'yu zorla attırdılar, oyunun hakimi oldular.
Maçın hakemi Oktay Demiray, Kayserisporlu oyuncuların etkisinde kaldı. Bu kadar çok itiraz edilen, bu kadar çok taciz edildiği bir durumda birçok kere kart gösteremedi. Saha içerisinde bu kadar çok konuşulmaz ki, bu kadar çok rol yapılmaz ki... Türk hakemleri, bu tür hareketlere göz yumuyor, takımlarımız Avrupa'ya çıktığı vakit zorlanıyorlar, Milli Takım rezil oluyor.
gercekten güzel yazi olmus muzaffer abi allah razi olsun
ademdolgun
12.11.2007, 18:09
bu demek oluyorki meyda medyadir yani al birini vur ötekini yalaka her yerde yalakadir eeee bizde demiyozmu önce kendi sehrimizin insanlarina kayserisporumuzu ve erciyessporumuzu sevdirmeye alistiralim sonra sehrimizde yasayan diger sehirlilere kendi takimlarimizi sevdirmeyi ögretelim diye demekki sözde üc büyük takimi karsilamaya havaalanlarina kosanlara kizmaya kimsenin hakki olmadigini bir kez daha gördük futboldaki basarilarda medyanin ne kadar pay sahibi oldugu bir ülkede kendi medyamiz kendi saha ve seyircimiz önündeki alinan galibiyetten sonra bile halen kendi takimimizi deplasman takimi gibi görerek haberlerini geri plana atan bir medyamiz varsa vay halimize o zaman dolayisiylada ulusal medyayada kizmaya hakkimiz yokmus
ellerine saglik KILIT MUZO ( yanlis anlama genelde her konuya sen kilit vurdugun icin sana ben böyle hitap ediyorum tabiki anlayisina siginarak )
Kapadokyalı
12.11.2007, 18:14
içimizdeki istanbullular.çok aciz durumlara düşüyorlar allah onları bildigi gibi yapsın
LEVENT ŞEKER
12.11.2007, 18:18
elıne yuregıne saglık muzaffer
YAKAMOZ_38
12.11.2007, 21:43
yüregine saglık muzaffer
bizler çoğalmadıkca onlar azalmayacak
Güzel bir konuya değinmişsin Muzaffer abi.
Bunlar sadece istanbul takimlarinin yalakalari, ama sonucunuda gördük bir HIÇ.
Türk medyasi böyle devam ederse hiç bir yere varamayacak ( bu akil ile zor zaten ).
Emeğine sağlik.
ne kadar güzel bir yazı yazmısın ellerine sağlık muzaffer abi
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.