PDA

Tam Sürümü Gör : sosyal medyada Kayserispor

miles
14.07.2011, 15:45
(Üşenmeden sonuna kadar okursunuz umarım özet hali bu )

Kayserispor blog;

Forumda Murat’ın hucum hattı blog’u üzerine muhabbet ederken ortaya çıktı. O an için şöyle bir düşünce oluştu bizde Kayserispor adını sosyal medya da daha fazla duyurmak ve Kayserispor haklarını savunmak gerçekleri anlatmak için güzel bir ortam bunu geliştirelim:

Neden blog;

Yaklaşık 2 yıldır düzenli takip ediyorum spor bloglarını içinizde mutlaka takip edenler vardır bu ülkede bilinçli ve ciddi şekilde spor u takip eden insanların buluşma noktası bloglar.

Bir çok gazetecinin takma bir adla var olduğu, takip eden kesmin sosyal medyada çok etkin olduğunu oradan aldıkları bilgilerle ekşi yada vs sözlüklere ve sitelere bilgi aktardıklarını gözlemlemişinizdir.

Blog okumaya başladıktan sonra gazetelerde köşesini okuduğum yazar sayısı taş çatlasa 3 dür

Aklıma gelen basit bir örnek
Portekizliler Beşiktaş’a geldiğinde figo röportajları çıkmıştı tam sayfa birkaç gazetede;
Blog yazarlarından biri ingilterede bir organizasyonda figo ile bir araya geliyor hemen röportaj yapmak istiyor direk tersliyor figo ama siz Türk futbolunu takip ediyorsunuz bir gün Beşiktaş a hoca olmak istediğinizi söylemişiniz derken aldıkları cevap siz neden bahsediyorsunuz türkiyede ne oluyor haberim bile yok daha gazetelerin bir çok rezilliklerini. bloglardan öğrendim

Forum varken blog’a ne gerek var diyen arkadaşlar için;

Forum bizim sosyal medyada teşbihte hata olmaz, mahremimiz, sadece kayserispor taraftarlarının aktif olarak kullandığı, organizasyonlar düzenlediği, trubunde yan yana oturup bir birini tanımayanların bir araya gelip tanıştığı, Kayserispor ve Erciyes spor un bilgilerini paylaştığı daha serbest konuştuğu her türlü bilgiyi paylaştığı bir ortam.

Blog foruma olan ilgiyi azaltır mı soran arkadaşlar

Azaltmaz nedeni;

Blog ve forum işlevsel olarak çok farklı
Blog da hafta 2 yada maxımum 3 postun yer verileceği forum kadar aktif olmayacak sadece köşe yazıları, Kayserispor ve Erciyes spor hakkında yanlış bir bilgi varsa uygun bir dille anlatılacağı Kayseri ve Kayserispor’un haklarının savunulacağı yada analiz yapılacağı bir ortam olacak.

Bunları forumda yapamaz mıyız?

Yaparız ama taraftarımız dısında çok meraklı biri ancak buraya üye olup gerçekleri görmeye çalışacaktır.

Euro 2016 için Kayseri’nin aday şehirler arasında olduğunda bloglar,sözlükler,ve bir çok kişisel spor sitelerinde Kayseri aleyhine nasıl kampanya yürültüğünü görmüşünüzdür.

Özellikle Trabzonluların stadyumlarını dolduramayan Kayseriye verilir de bize nasıl verilmez bu organizasyon deyip arkasına ciddi bir grup toplamıştı sosyal medya üzerinden.
Kayseride bira içen bir ingilizi taşlarlar yaw ehe ehe geyikleri vs vs.

Bu konuda en güzel cevabı maalesef bir Kayserili değil Adana’lı bir yerel gazeteci Hüseyin aktaş blog’unda Trabzonu bir de başkent yapalım tam olsun yazısıyla kapak bir cevap verdi.

Bu arkadaş bloglarda kendini tanıtıp zaman zaman ntvspor da yensede yenilsende programını düzenli yada ara ara katılan arkadaş. yazılırı bazen goal.com, 4-4-2 de de çıkıyor.

gazetelerin web sitelerinde bazı haberler bloglardan toplamadır. Aceto kaynaksız alındığı için hurriyet milliyet gibi büyük web sitelerini çok kötü ofsayta düşürüp dalga geçmişliği vardır. alıp kaynak göstermedikleri için

Bloglardan buralara kadar ulaşmak gaye

Ayrıca bjk,fb,ts,gs bu takımların 10 larca taraftar web siteleri forumları var ama
Antudan vb yerlerden toplanan fenerliler papazın çayırında, çarşı forumlarından sözlüklerden toplananlar ekşibeşiktaş blogunu keza Galatasaraylılar Trabzonsporlularda benzer şeyleri yaptılar yapıyorlar

Bu kadar kolay mı olacak binlerce kişi ye bir anda ulaşmak ?
Hayır olmayacak ilk zamanlar da sadece buradan takip etmek isteyenlerin arada göz atacığı günde maxımum 10 tekil girişin yapıldığı bir blog olacak uzun zaman alacak.

Lig başladıktan sonra sezon ortasına doğru planladığımız şekilde hareket edersek ve düşüncelerimizi gerçekleştirirsek ancak hedeflenen kitleye ulaşılacak.

Hedeflenen kitle Kayserispor taraftarı değil,aksine aleyhine olan insanlar yanlış düşüncelerini ve önyargılarını kırmak kendimizi daha iyi tanıtmak anlatmak.

İstenilene ulaştığında blog üzerinde bir para kazanılabilir mi yada çıkarımız olur mu?

Blog sayfalarından para kazanılsa sanırım aceto’nun yazarı Bülent Timurlenk’in yıllık geliri Rıdvan dilmen’in ntv den aldığı paraya denk olurdu.(Bülent Timurlenk Sabah gazetesinde editör)

Kayseride ki bütün gazetelerin tv lerin web sitelerinin traficklerini (ziyaretçi sayılarını) üst üste koy aceto blog un raytingine ulaşamaz.

Şahsi olarak maddi bir çıkarımız olacak mı?

Şimdilik yola çıktığımız murat şahsımı da katıyım maceraya atlayacak yaşları çoktan geçtik.
Beni tanıyan çok az Muratı hepiniz biliyorsunuz.

Bu konuyu neden foruma açtık;
konuşmak bir meziyet yazmak farklı bir meziyet. 1 saatte konuştuğumuz şeyi bir sayfa sığdırmak da meziyet ister.

Sayısal mezunuyum matamatik geometri getirin soruları bi şekilde çözerim ama yıllardır dahi anlamında ki de’nin ayrı yazılmasını ayrı yazılan ki’yi hala çözebilmiş değilim numerik analiz bana göre daha kolaydır bilenler bilir numerik analiz matamatiğini. Ayrıca bu yazıda bile ne kadar çok anlatım bozukluğu yaptığımı az çok görmüşünüzdür bu sebepten dolayı

İşi sadece Murat’a bırakmak yerine forumda klavyesine güvenen,kendisini yazınsal olarak ifade etme yeteneği olan yazar kayserispor taraftarlarına ihtiyacımız var.Sayılsal olarak fazla olmayacak Kayserispor, Kayseride spor ile alakalı zaman zaman gündem ile alakalı konular kaleme alınacak.

Bu işi yazar kadrosuyla en iyi yapan http://vliegendenederlander.blogspot.com/ futboldan tutunda yağlı güreşe kadar çeşitli konularda çok güzel yazılar çıkıyor.

Sadece Murat ile bir yere ulaşması zor,çünkü ciddi anlamda zaman ayırmak gerek Murat’ın tek başına altından kalkması için Murat’a madem taa Mersinden Kayserispor kombinesi alıyorsun işten de istifa et tam olsun demek.

Katılmak isteyen arkadaşlar önce konuşup neler yapabiliriz onu konuşturup blogun temasını sağlam temellere oturtmak niyetimiz yani biraz seçici olacağız yeri gelecek yazar arkadaşlardan hoş görü bekleyeceğiz çünkü nasıl başlarsak öyle devam eder…

Katılım olmazsa Murat yazmaya devam edecek bende fikir olarak katkı yapmaya devam edeceğim.

Planladığımız şekilde gitmezse ya da hayal kırıklığı olursa;

Karıncanın hikayesini bilmeyeniniz yoktur.

Salih38
14.07.2011, 15:59
Üşenmeden okudum, blog yazabilmek belli bir kültür birikimini istiyor,
Bir çok arkadaşımız, büyüğümüzde de bu birikim var,
Umarım bu birikimler bloglara aktarılırır.

Metinlerin içine birer ikişeri italyanca, ispanyolca kelime atmaktan ziyade blog olayı oldukça yararlı olabiliyor.

Muzaffer
14.07.2011, 16:08
www.iyiortagololur.com bende. geçen yıl Siteye bi blog atıp yazmayı düşünüyordum.Ama malesef futbol heyecanımı biraz kaybettim.KSFAN da ki köşe yazarlığınada ara verdim bu yüzden. Bu sene eğer takım o heyecanı geri verirse bana yine kaldığım yerden devam etmek isterim. Blog yazarlığı çok güzel,aslında futbol tesislerde yaşanmalı. Geçenn ki maçta bu havayı o kadar güzel aldım ki yanımda bi Netbook olsa o anda bir çok şeyi kaleme alabilirdim.
Ama malesef kayseri ortamında bu biraz zor oluyor. Hep çalış Hep çalış,sadece maçlardan maçlara yazılabiliyor.
Şahsım adıma inş. bu sene o heyecan gelirse başlayacağım.

Muratt
14.07.2011, 16:11
www.iyiortagololur.com bende. geçen yıl Siteye bi blog atıp yazmayı düşünüyordum.Ama malesef futbol heyecanımı biraz kaybettim.KSFAN da ki köşe yazarlığınada ara verdim bu yüzden. Bu sene eğer takım o heyecanı geri verirse bana yine kaldığım yerden devam etmek isterim. Blog yazarlığı çok güzel,aslında futbol tesislerde yaşanmalı. Geçenn ki maçta bu havayı o kadar güzel aldım ki yanımda bi Netbook olsa o anda bir çok şeyi kaleme alabilirdim.
Ama malesef kayseri ortamında bu biraz zor oluyor. Hep çalış Hep çalış,sadece maçlardan maçlara yazılabiliyor.
Şahsım adıma inş. bu sene o heyecan gelirse başlayacağım.

Ben şahsen seni Hücum Hattı' nın bir elemanı olarak düşünüyorum. Yine de sen bilirsin...

Muzaffer
14.07.2011, 16:13
Ben şahsen seni Hücum Hattı' nın bir elemanı olarak düşünüyorum. Yine de sen bilirsin...

Hepsi olur aga burda maksat,Kayseri sporu yani kayserideki gzlemlediğimiz spor olayları ve sadece kayserispor olabilir. hakkında yazı yazılan blog ve sitelerin çoğalması. Yoksa adı x olmuş y olmuş farketmez.

miles
14.07.2011, 16:23
iyiortagololur.com un iyiortagololur blogla alakası var mı?

Muzaffer sen sezonun ilk yarısı yazmaya başlasan zaten ikinci yarın şevkin kırılacaktır.
Şaka bir yana
Tek başına zor olacağı için bende bir ekip olmasının daha faydalı olaması kanatindeyim.Tek kişide kaldığında bazen şevki kırılır,bazen içinden gelmez, ilham almaz yada yorar.
Yazmak beyin jimlastiği ve birikim gerektiren bir şeydir.

RooT
14.07.2011, 19:48
Ben dün her zaman yardım edeceğimi belirtmiştim.

Fakat , sadece Kayserispor üzerine bir blog yapmak için bana kalırsa 1 kişiden fazlası pek mantıklı olmayacaktır. Fakat sadece takım üzerine değil , kategoriler belirlenirse katılımın faydası o zaman sağlanıcaktır diye düşünüyorum.

Her hafta bir maçı 10 kişinin farklı analizleri kimseyi tatmin etmeyecektir. Neticede oluşucak görüntü , maç sonucu aynıdır.

Bunu baz alarak düşünücek olursak konunun sadece Kayserispor veya Erciyesspor olması bana pek mantıklı gelmiyor.

Kategoriler , konular konuşularak genişletilebilir düşüncesindeyim.

miles
14.07.2011, 23:15
@Root
zaten önceliğimiz yazınsal olarak ifade yeteneği olan arkadaşları bir araya getirmek konun sonunda da bahsettiğim gibi tema üzerine konuşulacak.

arcebu
15.07.2011, 01:14
ii fikir.. valla begendim ben..
allah yardimciniz olsun..
cok blog tecrubem yok ama kompozisyon,slogan, makale gibi yarismalarda derecelerim vardi liseden :D yani elimden geleni yaparim..

EmreKS
15.07.2011, 01:44
Abiler size birşey söylemek istiyorum; yakında bir web sitesi açacağız.Şu an ismini düşünüyoruz diyim. Açıkcası hedefimiz gerçekten büyük, yani hani büyük derken bir Anadolu kulübü taraftarının takımı için açabileceği en iyi site olsun istiyoruz.Örnek vermek gerekirse Ts'nin TrabzonsporFan sitesi veya (Anadolu takımı değil ama) fb'nin nasıl bir antusu varsa Kayserispor'unda onun gibi bir sitesi olsun istiyoruz.Ancak forum açmayı düşünmüyoruz, forum olarak yine buranın reklamını yapar burayı kullanırız.

Belki bazılarınız saçma veya gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz.Eleştirilere ve yorumlara açığız :)

Ayrıca bu site için yazarlara ihtiyacımız var açıkcası, Muratt abiye bu konuyu ilettiğimde gerekeni yapabileceğini söyledi sağolsun.Muratt abi harici yazarlık yapan, blogları olan abilerimizide davet ediyorum. Yine bloglarınızı kullanırsınız tabi hatta reklamınıda yaparız sitede.Bu yazıları facebook sayfamızda da paylaşıcaz, Mesela Muratt abinin yazıları baya bi ilgi görüyo ve övgü yağıyo :)

Bide bu web sitesi işlerinden anlayanlara işimiz düşebilir.Yardımcı olurlarsa seviniriz :)(RooT,mrtyvz)

Dediğim gibi isin düşünüyoruz şu an farklı bişey olsun istiyoruz.Şuan düşündüğümüz Muratt abinin de tavsiyesi üzere ''KirmiziSari.org''. Sizinde bu isim hakkında önerilerinizi bekliyorum...

miles
15.07.2011, 01:53
ii fikir.. valla begendim ben..
allah yardimciniz olsun..
cok blog tecrubem yok ama kompozisyon,slogan, makale gibi yarismalarda derecelerim vardi liseden :D yani elimden geleni yaparim..

Tamam arcebu birikimin ve kompozisyon yetin varsa olur. Biraz sağlam başlayım diye nitelikli olsun dedik ama bloglar göz korkutacak kadar da zor değil.
Talepler biraz daha devam etsin sonra msn den vs online konuşuruz.
Zaman alır diye belirttim ama hafta da bir yada iki haftada bir yazı yazacak kadar bir zaman arkadaşlar oranın kontrolü vs işler değil, ana gündem Kayserispor olacak ama yanında diğer konularda olacak.Yada ilginç bir anı hatta ayda bir seçeceğimiz bir futbolcu ile roportaj Riverosla ilk roportaj fena olmaz türk basınında ilk defa.

Sana yazarken roportaj aklıma geldi iyi de oldu

Sadece bir kişi her tarafı takip edemez daha iyi olduğu düşündüğü konuda bir kaç post paylaşır paylaşmak isteyen

EmreKS
15.07.2011, 01:57
Abi bu açacağımız sitede senin dediğin gibi röportajı da düşünüyoruz. :) Hatta bu konuyu Süleyman Hurma'ya iletmeyi düşünüyorum.Kendi bugün dediya futbolcu röportajları vardı sitede falan diye.İzin alıp o röportajları bizim sitede yayınlasak.

miles
18.07.2011, 20:38
Herkes tatilde sanırım, lig başına doğru bu konuyu tekrar canlandıralım.

şikeydi vs kimsede heves bırakmadılar.

Muzaffer
19.07.2011, 09:29
iyiortagololur.com un iyiortagololur blogla alakası var mı?

Muzaffer sen sezonun ilk yarısı yazmaya başlasan zaten ikinci yarın şevkin kırılacaktır.
Şaka bir yana
Tek başına zor olacağı için bende bir ekip olmasının daha faydalı olaması kanatindeyim.Tek kişide kaldığında bazen şevki kırılır,bazen içinden gelmez, ilham almaz yada yorar.
Yazmak beyin jimlastiği ve birikim gerektiren bir şeydir.

Hayır selim,orayla bi alakam yok ama farklı bir alan adıda alabilirim yada ücretsiz bi blogdan yazabilirim yeni sezonda.

Muratt
19.07.2011, 10:35
Hayır selim,orayla bi alakam yok ama farklı bir alan adıda alabilirim yada ücretsiz bi blogdan yazabilirim yeni sezonda.

Hacı eğer sende uygun görürsen Hücum Hattını genişletmek istiyorum(z). Alan adi olarakta Hucum Hatti ni düşünüyorum. Bir degerlendir ona gore karar verelim ne dersin?

Muratt
19.07.2011, 10:37
Bu arada hücum hattına ek olarak Kayzersblog yayına başladı. Peşindeyiz (Onur) kardeşim oradan yazacak.

Muzaffer
19.07.2011, 10:50
Hacı eğer sende uygun görürsen Hücum Hattını genişletmek istiyorum(z). Alan adi olarakta Hucum Hatti ni düşünüyorum. Bir degerlendir ona gore karar verelim ne dersin?

Hacım dedimya farketmez ondanda yazarız farklı bir blogda da. Önemli olan bu tür yazıların yazıldığı platformların fazlalaşması. Bu sene inş. futbol ruhum geri dönerse yere göğe yazarım :D

LiDeR
19.07.2011, 21:56
Murat abi yakında bende yazarlığa başlamayı düşünüyorum hücum hattında yazabilir miyim ?

miles
21.07.2011, 15:35
Blog'daki yazıları cep telefonlarından da okuyabilirsiniz.

Muratt
21.07.2011, 15:42
Murat abi yakında bende yazarlığa başlamayı düşünüyorum hücum hattında yazabilir miyim ?

Tabii ki Bilgehan. Sen yazmaya başla değerlendiririz seve seve. Ama belirli şartların oluşması lazım. Sen bir iki deneme yazısı yazıp yolla Ö.M ile bana.

LiDeR
21.07.2011, 17:12
Tabii ki Bilgehan. Sen yazmaya başla değerlendiririz seve seve. Ama belirli şartların oluşması lazım. Sen bir iki deneme yazısı yazıp yolla Ö.M ile bana.

Tamam abi ilerde bir deneme yollarım.

miles
21.07.2011, 18:09
RSS hakkında bilgisi olan arkaşlar kısa bir bilgi verirse sevinirim mesaj atarak yada buradan paylaşabilirsiniz

Muzaffer
21.07.2011, 21:35
iyiortagololur.com dan vazgeçtim,farklı bir alan adı ve hucum hattıyla devam edeceğim. ikisi bir arada. Yazabilen başka arkadaşlar varsada yazsın,Kayserispor'u,teknik heyeti ve oyuncuları tanıtmak ve gündemde tutmak şart.

miles
21.07.2011, 23:33
iyiortagololur.com dan vazgeçtim,farklı bir alan adı ve hucum hattıyla devam edeceğim. ikisi bir arada. Yazabilen başka arkadaşlar varsada yazsın,Kayserispor'u,teknik heyeti ve oyuncuları tanıtmak ve gündemde tutmak şart.

Nacizane tavsiyem önce blogspot'dan bir adres al sonra onu alan adına çevir.

iyiortagololur'u görünce ben direk blog iyiortagololur senin sandım.m demirkolu'un meşhurt ettiği blog.

Muratt
21.07.2011, 23:53
Bugün Kayzersblog (Peşindeyiz) ile az da olsa bir beyin fırtınası yaptık. Kayserispor ile ilgili yazılacak blogları birçatı altında toplamayı düşündük.

Bir nevi BİY ya da futblog gibi. Yada blogbursaspor.com gibi bir sistem ile. Bununla ilgili bir çatı isim bulmamız gerek. Arkadaşlar bu konuya da eğilirse sevinirim.

Muzaffer
22.07.2011, 00:02
Nacizane tavsiyem önce blogspot'dan bir adres al sonra onu alan adına çevir.

iyiortagololur'u görünce ben direk blog iyiortagololur senin sandım.m demirkolu'un meşhurt ettiği blog.

O alan adı boştaydı onu almıştım zamanında o yüzden bende. O blogla bi alakası yok. Blogspot değilde farklı bişeyde olabilir. Şu an için belli bir şey yok. Olursa zaten paylaşırım. Aslında yazdıkca kendime geleceğimi tahmin ediyorum.

miles
22.07.2011, 00:05
Bugün Kayzersblog (Peşindeyiz) ile az da olsa bir beyin fırtınası yaptık. Kayserispor ile ilgili yazılacak blogları birçatı altında toplamayı düşündük.

Bir nevi BİY ya da futblog gibi. Yada blogbursaspor.com gibi bir sistem ile. Bununla ilgili bir çatı isim bulmamız gerek. Arkadaşlar bu konuya da eğilirse sevinirim.

Sayı çok az bence erken biy ve futblog ayrı katagorideler zaten.

Muratt
11.08.2011, 18:39
Sosyal Medya' nın öneminden bahsetti anotherday yazının başında. Şimdi blog işinden ziyade aktif mesajlaşma yöntemi olan Twitter gündemde. Son dakika haberlerine kadar her şeyi Twitter kullanarak öğrenebiliyoruz.

Mariachi bir başlıkta çok güzel söylemiş. Ona kesinlikle katılıyorum.

Şimdi arkadaşlara önerim forumda aktif olarak yer alanlar, Kayserispor ile ilgili söyleyecek 1 tek kelimesi dahi olanlar kendilerine bir Twitter hesabı alsın ve Twitter' ı aktif olarak kullansın. Bununla ilgili bir başlık açıp sosyal medya bağlantılarımızı oraya aktaralım düşüncesindeyim. Ben yapayım beğenilmezse admin ve modlar tarafından silinsin.

Muzaffer
12.08.2011, 11:19
Gerçekten Twitter face den daha etkili bir platform. En azından oradaki hesaplar gerçek kişilere ait oluyor (bir çoğu) Bende yeni başladım,face i sadece haber paylaşımı için kullanıylorum artık.
http://twitter.com/#!/mzffrshn

bu arada söylediğim gibi iki farklı blog açtım kendime. Ne kadar çok dağılırsa Kayserispor yazıları herkesin dikkatini çekecektir.

http://muzaffer.kayserispor.org http://farkligorus.blogspot.com

EmreKS
12.08.2011, 12:21
Abi facebookta sanada sayfa açalım? :)

Muzaffer
12.08.2011, 12:37
Abi facebookta sanada sayfa açalım? :)

Şimdilik gerek yok ahmet zaten öyle bi durum olsa sana söyleyeceğim :D