PDA

Tam Sürümü Gör : Artan pirinç fiyatları

DeDe
22.04.2008, 10:21
Bir arkadaş yolladı, normalde bu tür yazıları kulak arkası yaparım ama bu gördüğüm, bildiğim, şahit olduğum bir durum.

PİRİNÇTE OYNANAN OYUNU BOZABİLİRİZ

Arkadaşlar,

Uluslararası para mafyası ve onların yerli işbirlikçileri paralarını
pirince yatırarak, çok büyük miktarda pirinç stoğu yaptı, Türkiye'de pirinç
fiyatlarını toptan 400 bin liradan 4 milyon liraya kadar çıkarttı, bir
süre daha stoklarını piyasaya sürmeyerek 5 ytl e çıkınca süreceklermiş.

Tüketici birlikleri bir süreliğine boykot çağrısı yapıyor Bu stokları 1
hafta 10 gün içerisinde piyasaya sürmezlerse büyük zarar edeceklermiş,
herkesi ay sonuna kadar, 1 Mayıs'a kadar kesinlikle pirinç almamaları
konusunda uyarıyorlar.

15 gün pirinç yemezsek ölmeyiz, ama stokçulara bu milletin duyarsız
olmadığını, aptal olmadığını, gerektiğinde tepki verebileceğini duyurmak
lazım. Ben Mayıs ayına kadar kesinlikle pirinç almayacağım, lokantada
yemekhanede pirinç pilavı yemeyeceğim, etrafımdakileri de uyaracağım.
Pirinçi 5 ytl yerine 1 ytl'den yemek istiyorum. Bu yazıyı yayın,
milletimiz gözünü açsın artık .

Gelen yazıyı aynen buraya ekledim, tamamı doğru demiyorum ama doğruluk payı yok ta değil.

3 gün önce alış-veriş yaptım ve 5 kg pirincin 21,5 ytl olduğunu gördüm ve almadım. Bir müddet daha almayacağım.

Muzaffer
22.04.2008, 10:54
Zaten kimse yanaşamıyor pirincin yanına.
Boykot etmek gerek..

M_G
22.04.2008, 11:17
:thinking:sahsen bel aldırmıyorum bu gunlerde bir ay yemesem olmem sanırım:thinking:

ANT!bizans
22.04.2008, 13:47
sevgili ercans;

Evvela böyle bir topic açtıgın için sana müteşekkirim....

Gelelim aktüel konuya...

Diyor ki adamın biri "1 kaç hafta pirinç yemeyiz ne olacak.." Yani meseleyi halletmek gündeminde değilde yemeyi veririz ne olacak diyor..

Neden hiç bir zaman düzlüğe çıkamıyoruz...

DeDe
22.04.2008, 14:00
sevgili ercans;

Evvela böyle bir topic açtıgın için sana müteşekkirim....

Gelelim aktüel konuya...

Diyor ki adamın biri "1 kaç hafta pirinç yemeyiz ne olacak.." Yani meseleyi halletmek gündeminde değilde yemeyi veririz ne olacak diyor..

Neden hiç bir zaman düzlüğe çıkamıyoruz...

Sevgili ANT!bizans

Üzülerek yazını kırptım, senle bu konuda anlaşamıyoruz. Lütfen özellikle rica ediyorum; yazılarına dikkat et.

Uçu çok açık yazılarla konunun gidişatı birden bire siyaset, yönetim, hükumet, idareciler, partiler, ideoloji vs. konulara kayıyor.

Eğer ki yazacaksan lütfen konuyla ilgili yaz.

Ha sen diyosun ki bunlar konuyla direk alakalı. O zaman yazacağın cevap forum kuralları sınırında konuyla alakalı olsun.

Umarım yazılarına, konularına bu son müdahalem/iz olur.

ANT!bizans
22.04.2008, 14:03
sorunun cevabı yazınızın içerisinde mevcut...

isim vermekten asla korkmadım hayatım boyunca... bizde her şey aşikardır..öyle dolandırmaya hacet olmasa gerek....

lütfen sansürsüz konuşalım her şeyi açık açık..

siyaset konuşalım ideoloji konuşalım ülke meselelerini konuşalım çünkü bu ülke bizim elbet konuşacagız tartışacagız kafa yoracagız....

emre_38_ks
22.04.2008, 14:11
sorunun cevabı yazınızın içerisinde mevcut...

isim vermekten asla korkmadım hayatım boyunca... bizde her şey aşikardır..öyle dolandırmaya hacet olmasa gerek....

lütfen sansürsüz konuşalım her şeyi açık açık..

siyaset konuşalım ideoloji konuşalım ülke meselelerini konuşalım çünkü bu ülke bizim elbet konuşacagız tartışacagız kafa yoracagız....

bu sıte kayserıspor ve ercıyesspor agırlıklı olaraktan dıger spor haberlerınıde konusmak tartısmak ve fıkır alısverısı yapmak ıcın acılmıs bır sıte oldugu ıcın..sıyaset ulke meselelerı vs gıbı konuları baska platformlarda tartısabılırsınız arkadaslar..herkesın sıyası gorusu ve olaylara bakıs acısı farklı olacagı ıcın onune gecılemez durumlar ortaya cıkabılır..ortak noktamızın kayserıspor,ercıyesspor ve kısacası spor oldugunu unutmayalım..

ANT!bizans
22.04.2008, 15:05
dikkat etseydiniz konunun başlıgı hayata dair.. hayatta sansür yoktur..sansürsüz konuşmaktan ülke millet konularında manifesto yapmaktan bir zeval gelmez...

farklı fikirlerimiz fakirlik değil zenginliktir.....

DeDe
22.04.2008, 15:35
dikkat etseydiniz konunun başlıgı hayata dair.. hayatta sansür yoktur..sansürsüz konuşmaktan ülke millet konularında manifesto yapmaktan bir zeval gelmez...

farklı fikirlerimiz fakirlik değil zenginliktir.....

Sen başlığa bakıp bu başlıkta forum kuralları geçersiz diye mi düşündün?

Kapadokyalı
22.04.2008, 15:38
pirinç yemeyiz ne olacak demek günü kurtarmaktır.Allahın verdigi nimetten niye yararlanmayalımki.köklü çözüm şart.egitim de şart

DeDe
22.04.2008, 15:49
Elbette ki pirinç yiyeceğiz ama bedelini yeteri kadar ödeyerek, benim şahsi fikrim makul fiyata düşene kadar bu tepkiyi göstereceğim.

Buraya yazmamın sebebi de ne kadar çok tepki olursa o kadar kısa sürede sonuç alırız.

F.K
22.04.2008, 15:55
Pirinç Hiç Bir zaman 400 bin liradan 4 Milyona Çıkmadı Piyasada 1,80 -2,20 Civarında Satılan Pirinç 4,00 - 4,500 Arası Oldu 2,50 Olan prinç Bugün 5,50 - 6,00 Civarında

Ayrıca Pirinç % 100 Arttı Birileri dediki Stokçular Yaptı Doğrudur Aynı Şekilde Ayçicek Yağı 5 Lt si 9,00- 12,00 YTL idi Buda 21,00-25,00 Arası Oldu Şu Anda Burdamı Stokçular İşbaşında
Bakliyat Ürünleri ve Diğer Ürünler Yüksek Bir Oranda Artışa Geçti Resmi olarak Açıklanan Enflasyon ile Vatandaşın Hisettiği Enflasyon 'nun arasında Çok Büyük farklılıklar var İşte Bu Yaşanan Olayların En Önemli Nedeni Stokçular Filanda Dense Malasef Enflasyonun Gerçek Yüzünü Göstermesidir.

ve Son Cümle Maili Gönderen arkadaş Princi 5 Ytl den Değil 1 Ytl den Yemek istediği söylemiş masalesef Bunun Gerçekleşmesi Bir Rüya Prinç Fiyatları 3 Ytl - 4 Ytl civarında sabitlenecektir

DeDe
22.04.2008, 16:06
Pirinç Hiç Bir zaman 400 bin liradan 4 Milyona Çıkmadı Piyasada 1,80 -2,20 Civarında Satılan Pirinç 4,00 - 4,500 Arası Oldu 2,50 Olan prinç Bugün 5,50 - 6,00 Civarında

Ayrıca Pirinç % 100 Arttı Birileri dediki Stokçular Yaptı Doğrudur Aynı Şekilde Ayçicek Yağı 5 Lt si 9,00- 12,00 YTL idi Buda 21,00-25,00 Arası Oldu Şu Anda Burdamı Stokçular İşbaşında
Bakliyat Ürünleri ve Diğer Ürünler Yüksek Bir Oranda Artışa Geçti Resmi olarak Açıklanan Enflasyon ile Vatandaşın Hisettiği Enflasyon 'nun arasında Çok Büyük farklılıklar var İşte Bu Yaşanan Olayların En Önemli Nedeni Stokçular Filanda Dense Malasef Enflasyonun Gerçek Yüzünü Göstermesidir.

ve Son Cümle Maili Gönderen arkadaş Princi 5 Ytl den Değil 1 Ytl den Yemek istediği söylemiş masalesef Bunun Gerçekleşmesi Bir Rüya Prinç Fiyatları 3 Ytl - 4 Ytl civarında sabitlenecektir

Geçen internette bir haber portalında okudum, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin de kilosu 1,85 YTL den pirinç satmakta olduğunu ve bu rakamdan kâr ettiklerini ifade etmişler.

Buna ne buyrulur?

DeDe
22.04.2008, 16:16
Hatta bi yerde bi açıklama buldum,

---------------------------------
Pirinç fiyatları fırladı, Asya karıştı

Asya’da gıda fiyatlarında yaşanan artış Mart sonu itibarıyla 35 ülkede isyan çıkmasına neden oldu.

Güncelleme: 13:27 TSİ 09 Nisan 2008 Çarşamba

İSTANBUL - Asya’da artan gıda fiyatları günlük yaşamı en çok meşgul eden konulardan biri haline geldi. CNBC’nin analiz haberine göre, Asya’da gıda fiyatlarında yaşanan artış Mart sonu itibarıyla 35 ülkede isyan çıkmasına neden oldu. Filipinler ve Endonezya’da insanlar pirinç stoklamaya başladı.

2007 sonunda tonu 360 dolar olan pirinç, geçen hafta itibarıyla 795 dolara yükseldi. Tayland Pirinç İhracatçıları Derneği, pirinç fiyatlarının bu hafta 850 dolara çıkacağını öngördü.

Uzmanlara göre, önümüzdeki üç ay içinde pirincin tonu 1000 doları bulacak. Ancak fiyatları hızla artan tek ürün pirinç değil. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Birliği, gıda maliyetlerinin 2006’dan 2007 yılına kadar dünya genelinde yüzde 23 arttığını bildirdi. Bu dönemde tahıl fiyatları yüzde 42, yemeklik yağın fiyatı yüzde 50, süt ürünlerinin fiyatı ise yüzde 80 yükseldi.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/442106.asp
--------------------------------------------------

Burda da başka bir açıklama var:

http://www.msnbcntv.com.tr/news/442490.asp

--------------------------------------------------

Başka bir açıklama daha:

Pirinç fiyatları ikiye katlandı
08 Nisan 2008 Salı 17:14
Türkiye'de dere ve akarsu yataklarında yeterli su olmayışı pirinç üretimini düşürdü. Talep artınca fiyatlar da yükseldi.

Kasım ayında üretici pazarında kilosu 1.2 YTL olan pirincin fiyatı katlanarak 2 YTL 75 YKr'ye ulaştı.

Hindistan, Pakistan ve bazı ülkeler kuraklık yüzünden Türkiye'ye pirinç girişi dururken, Türkiye'de dere ve akarsu yataklarında yeterli su olmayışı pirinç üretimini düşürdü ve fiyatları yükseltti.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıkayalı, yaşananları değerlendirirken, pirinç ve diğer tarım ürünlerinde üretimi artırmak için önlem alınmadığını savunurken, "Bu durum, ülkemizde tarım sektöründe çalışan milyonlarca insanın işsiz ve aç kalmasına neden olmaktadır" dedi.

Kuraklık nedeniyle geçtiğimiz yıl binlerce dönüm alanda ekili çeltiğin kuruduğunu savunan Sarıkayalı, "Hani üreten ve ihraç eden ülkeydik, ürünlerimiz dış pazarlarda kapışılıyor, tarım sektöründe çağ atlıyorduk? Oysa bugün paramız elimizde pirinç bile ithal edemiyoruz" dedi.

Sarıkayalı, "Türkiye, dün olduğu gibi bugün 'üretimi destek projesi'ni hayata geçirmeden, ithal ederek, halkı işsiz ve açlığa terk ederse, birileri para kazansın zihniyeti ile paramızı dış pazarlara kaptırılmaya devam ederse, iddia ediyorum pirinç ağustos ayında kg'si 5-6 YTL'den satılacak" diye konuştu.

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=136127

F.K
22.04.2008, 16:29
Evet Dünya Genelinde %30-40 Arasında Bir Artış Oldu Fakat Ülkemizde Bu Artış %130 Civarında Gerçekleşti

muhammed_ks_38
22.04.2008, 20:12
yaw arkadaslar bizim prinç le ne alkamız var yaa biz kayserisporu düşünelim alallalalah
burakın onu asya düşünsün!!! dimi ama

y_d_yazici
22.04.2008, 21:24
arkadaşlar geçen hafta kayserideydim 2,5 kilosu 8 YTL ye tansaşta satılan pirincin aynısı Yozgatta 3,99 ytl
yani bu pirinç işini bazı yerler bilerek abartıp kendince zam yapıyorlar bu oyunlara gelmeyelim

M_G
22.04.2008, 21:34
bizim patronlar toprak mahsülleri ofisinden kilosunu 1,80 almıslar

Rook
23.04.2008, 12:58
Çokta önemli sanki Pirinç.

Yaşasın Bulgur :)

Salih38
23.04.2008, 13:18
Yönetim uyuma pirince indirim.....
Birazcık boykotla karaborsacıların oyununu bozabiliriz..

muharremayten
23.04.2008, 13:24
Benim merak ettiğim bu işten Türkiye'de kimler yada kimlerin akrabaları faydalanıyor. Olan millete oluyor o kesin de, bu işten kimler nemalanacak aceba.
Ben işim gereği bu aralar şehir dışına çok çıkıyorum ve mecbur lokantada yiyorum. Her gün sabah akşam bulgur pilavı yemesem olmuyo yesem olmuyo...

muhammed_ks_38
23.04.2008, 14:46
arkadaşlar ben konu açıyom kayserimizle ilgili adam prinç konusu acıyo gereksiz olmuyo benimki gereksiz olyo

DeDe
23.04.2008, 15:12
arkadaşlar ben konu açıyom kayserimizle ilgili adam prinç konusu acıyo gereksiz olmuyo benimki gereksiz olyo

muhammed_ks_38

Aklını başına topla, bir daha uyarmayacağım, burası çocuk bahçesi değil, konularda oyuncak değil.

Forum kurallarını oku önce :rtfm: Foruma katkıda bulunacaksan ne ala, yok ben kafama göre takılırım dersen ona ben dahil kimse müsade etmez.

Her konuya olur olmaz bişiler yazıyosun, saçma sapan yazıların var, ya fikir beyan et katkıda bulun ya da sus, mesaj kirliliği yapma. :lac: