PDA

Tam Sürümü Gör : Yıldız Olmanın Yolu Türkiye'den Geçer !

kaka_leite
25.04.2008, 12:30
Yıldız olmanın yolu Türkiye'den geçer !Dünya futbolunda herkesi kendine hayran bırakan yıldızları hangi takımlarımız geri çevirdi ?

JIMMY FLOYD HASSELBAINK

1994 yılında Samsunspor'a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu. Hollandalı yıldız şu anda Premier Lig ekibi Cardiff City'de oynuyor.

SAMI HYYPIA

Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye'ye getirdi. Gerede kampında antremanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi. İstikrar abidesi Finlandiyalı futbolcu, yıllardır Liverpool'un kaptanlığını yapıyor.

STEPHEN APPIAH

1996'da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye'ye getirilen 8 GanaLı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus'a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 miLyon euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe'ye transferine onay verdi.

ANDRY SHEVCHENKO

1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev'de oynadığı dönemde Trabzonspor'a tavsiye ediLdi. Dönemin yönetimi 'ÜnLü değil. ismi duyulmamış' diyerek UkraynaLı golcüyü istemedi. Milan'da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig'in ünlü kulübü Chelsea'ye transfer oldu.

SERGEY REBROV

Kadrosuna iki yabancı futbolcu katmayı düşünen Trabzonspor Yönetimi, Sheva'nın takım arkadaşı Rebrov'a kanca attı. Ukrayna kulübünün istediği para fazla bulundu. F.Bahçe'nin yanı sıra Shakhtar Donetsk, Tottenham ve West Ham United'da oynadı.

SAMUEL ETO'O

1998'de menajeri tarafından F.Bahçe'nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin F.Bahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi. Bir yıl sonra ise Kamerunlu golcü için 4 milyon euroyu gözden çıkardı, Katalan ekibi 5 milyon euroda diretince transfer gerçekleşmedi. Eto'o 2003, 2004 ve 2005 yılarında 'Yılın Afrikalı Futbolcusu' ödülünü kazandı.

GEORGIOU KINKLADZE

1999'da menajeri Hamlet ile Erzurum'a gelen Kinkladze, Erzurumspor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile masaya oturdu. Hurma, Gürcü futbolcu ile anlaşma sağladıklarını belirterek, mukavele imzalayacaklarını bildirdi, ancak transfer gerçekleşmedi. Manchester City, Ajax ve Boca Juniors gibi devlerde forma giyen Gürcü yıldız, Trabzonspor'da denenmek için idmanlara bile çıktı, 2003'te Beşiktaş'ın transfer listesinde yer aldı.

MILAN BAROS

2000'de Baros'u çok genç olduğu için oynatmak istemeyen Liverpool'dan, siyah-beyazlı kulübe 'alın' diye teklif geldi. Scala, 17 yaşında olması nedeniyle Çek futbolcunun transferine onay vermedi. Sezon başında Lyon Kulübü, 6 milyon euro karşılığında Baros'un Beşiktaş'a transferini kabul etti. Maliyeti nedeniyle transferden vazgeçildi. Baros, 2005 yılında 6.4 milyon sterline Liverpool'dan Aston Villa'ya transfer oldu.

DIEGO RIBAS da CUNHA

2002'de F.Bahçe adına futbolcu bakmak adına Brezilya'ya giden Özcan Kızıltan ve Ömer Kaner'in dikkatini en çok çeken oyunculardan biri Santos'un forveti Diego'ydu. Yönetim, 1985 doğumlu oyuncuyu tecrübesizliği nedeniyle tercih etmedi. Porto'da yıldızı parlayan golcü, Werder'de zirveye çıktı ve Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmezi oldu.

ROBINHO

Dönemin Fenerbahçe yönetimi, Diego'nun da yer aldığı transfer raporunun diğer genç ismi Robinho'ya henüz 18 yaşında olması nedeniyle sıcak bakmadı. Müthiş tekniği ve hızı ünlenen Brezilyalı futbolcu, 2005'te Real Madrid ile sözleşme imzaladı.

KAKA LEITE

2003'te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor'a önerildi. Nurullah Sağlam'ın genç takımda keşfettiği Sambası için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi. Hal böyle olunca yönetim, bu kadar genç bir oyuncuya para ödenmemesi kararını aldı. Aynı yıl 8.5 milyon euro karşılığında Milan'a transfer olan kaka, şu anda Milan'da top koşturuyor.

PAVEL NEDVED

Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray'a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor. Juventus'a 2001 yılında 41.2 milyon euro karşılığında transfer olan Nedved, 2003 yılında 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' seçildi. Futbol hayatını Juventus'ta sürdürüyor.

RONALDINHO

Dünyanın gözünü çevirdiği futbolcu olmadığı yıllarda Diyarbakır'a önerildi, ancak yönetimden onay çıkmadı. Gremio forması giyerken Galatasaray'ın da gündemine geldi, ama 3 milyon dolarlık bonservisi transfere engel oldu. Bir yıl sonra PSG 18 milyon dolar, iki yıl sonra ise Barcelona 35 milyon dolara Brezilyalı yıldızı kadrosuna kattı.

ZLATAN İBRAHIMOVİÇ

Euro 2004'te yıldızı parlayan Zlatan İbrahimoviç, 2000 yılında Beşiktaş’ın kapısından döndü. Beşiktaş’ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay, Boşnak asıllı golcünün dönemin teknik direktörü Scala yüzünden alınmadığını söyledi. Juventus küme düşünce Inter'e transfer oldu.

FERNANDO GAGO

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors'tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti. Sezgin, bonservisi 10 milyon dolara düşürdüklerini fakat kaynak sağlanamadığından transferin gerçekleşmediğini söyledi. Maradona, "1 sezon daha bekleseniz Gago’yu 50 milyon Euro’ya satardınız" şeklinde açıklama yapmıştı.

FRANCK RIBERY

2005 yılında F.Bahçe'nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery'nin, şimdi Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki? G.Saray'ın 'nasıl oldu da' dedirterek sessiz-sedasız bulduğu bu yeteneği, sadece 6 ay elinde tutabilmesi akla hemen şu sözü getiriyor: "Kaçan balık büyük olur!"

GÖKHAN İNLER

Türk asıllı İsviçreli oyuncuyu 4 yıl önce Fenerbahçe ve Beşiktaş denemiş, ancak beğenmemişti. İtalyan medyası, Udinese forması giyen Gökhan hakkında övgü golu sözler sarfederken, genç oyuncuyu değerlendiren UEFA'nın resmi internet sitesi, "Oyun karakterini biraz daha geliştirirse, büyük bir yıldız olur" yorumunda bulundu.

tolga_38
25.04.2008, 13:50
bizim denedimiz gürcü ne oldu onunda sonu böyle olmaz inşallah

superluxsick38
25.04.2008, 14:56
Ronaldinho'yu Diyarbakır formasıyla hayal eden varmı :)?

koramaz38
25.04.2008, 15:40
bu takimlarin futbolcudan anlamadiklari belli bizans iste

ahmetg38
25.04.2008, 16:31
FUTBOLDAN NE KADAR ANLAMADIĞIMIZIN BELKİDE EN BÜYÜK KANITI RONALDİNHO VE DİYARBAKIRSPOR BENDE 1 TANE EKLİYİM SALOMON KALOU CHESEA DA OYNUYOR GAZİANTEPSPORUN YAZ KAMPINA GETİRİLMİŞ BEĞENİLMEMİŞ GÖNDERİLMİŞ DİĞER ÖRNEKTE GÖKHAN ÜNLA GENÇLERBİRLİĞİ ALT YAPISINDAN ÇIKTIĞINDA ZAMANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ BUNDAN FUTBOLCU OLMAZ DEMİŞ VE BİZE DALGA GEÇEREK SATMIŞLAR ŞU AN BONSERVİS BEDELİ 10 MİLYON EURO TÜRK FUTBOLU BUNLARLA DOLU

Halitus
25.04.2008, 16:36
Maalesef biz bu oyuncularin değerini bilemedik, Türk takimlarinin beğenmediği bu futbolcularin şimdilerde yildizi parliyor...

!brhyme
25.04.2008, 18:31
kaynak varmı bana çok sallama geldi :D

ben bi belgesel izlemiştim joga bonito'ydu galiba orda ronaldinho,robinho gibi topcular vardı 16-17 yaslarında avrupadan gelip belgesel yapmıslardı brezilyada salon futbolu,sokak futbolu falan diye yani o zamandan bilinen futbolcular nasıl olur diyarbakıra önerilir de istenmez:D bu topçular 15ine basmadan avrupada tanınıyor izleniyor bi messi kaç yaşında geldi barcaya bizim basın gene iyi uçmuş

==MyDr34Mm==
25.04.2008, 19:59
bazılarını duymusdum bıde yonetıcı abıler her konuya ben cevap yazamıyorum...

kaka_leite
25.04.2008, 20:43
kaynak varmı bana çok sallama geldi :D

ben bi belgesel izlemiştim joga bonito'ydu galiba orda ronaldinho,robinho gibi topcular vardı 16-17 yaslarında avrupadan gelip belgesel yapmıslardı brezilyada salon futbolu,sokak futbolu falan diye yani o zamandan bilinen futbolcular nasıl olur diyarbakıra önerilir de istenmez:D bu topçular 15ine basmadan avrupada tanınıyor izleniyor bi messi kaç yaşında geldi barcaya bizim basın gene iyi uçmuş

sallama mı? :) öğren arkadaşım öğren,sallama deyip geçme kaynağına gelince: Milliyet oldu mu? kaynak dediğin nedirki

!brhyme
25.04.2008, 21:15
ben yazana sallamış demedim haberciliğe sallama dedim uçmuşlar biraz ne yani şimdi ben ronaldo aslında kayseriye önerildi yöneticiler sıcak bakmadı desem aksini kim ispat edebilir ? :)

milliyete yakıştıramadım.. :D

xKayseri38x
25.04.2008, 23:00
vay be insallah Cangele yi de 2 sene sonra Barcelona da görürüz :D

ali38_38
26.04.2008, 00:12
Tabiki sallama , bu arada drogba yı yazmamışsınız , onuda Argıncıkspora ben önerdiydim ama bütçe yoktu alamadıydılar

M_G
26.04.2008, 00:19
hadi digerlerini gectim de ronaldinho begenilmemis mi sustum :shhh:

sobek
26.04.2008, 00:28
arkadaşlar affınıza sığınarak bir adet "hadi leyyn" cümlesi sarfetmek istiyorum :O bazıları hiçte inandırıcı değil ..

campus38
26.04.2008, 01:18
Benim bildiğim getirilenler doğru ama önermişlermiş tavsiye edilmişmiş falan hikaye..
kaka ile ronaldinho ya çok güldüm bu arada :D

Turcoman
26.04.2008, 01:19
sallama mı? :) öğren arkadaşım öğren,sallama deyip geçme kaynağına gelince: Milliyet oldu mu? kaynak dediğin nedirki

bazıları gerçek ama çok azı arkadaşım Kayseriliyiz biz öyle herşeyi kolay yemeyiz. mesela robinho fenerin transfer listesinde olamaz fenerde 18 yaşında diye almamazlık yapamaz araştırısan görürsün herif 18 yaşındayken birçok büyük klüpten teklif geldide gönderilmedi...

kaka_leite
26.04.2008, 03:43
bazıları gerçek ama çok azı arkadaşım Kayseriliyiz biz öyle herşeyi kolay yemeyiz. mesela robinho fenerin transfer listesinde olamaz fenerde 18 yaşında diye almamazlık yapamaz araştırısan görürsün herif 18 yaşındayken birçok büyük klüpten teklif geldide gönderilmedi...

dostum Kayserili olmakla ne alakası var,bunları hem ben genelkültür olarak biliyorum sitenin tekinde de gördüm ve sizinde bilginiz olsun diye buraya ekledim,sanki çok iyi araştırma yaptınızda hemen hadi leynnn diyorsunuz,inanmak zorunda değilsiniz

adEnisaY38
26.04.2008, 09:25
bunlarin cogu yalan

ahmetg38
26.04.2008, 11:06
ister inanın ister inanın ister inanmayın ama doğru

xKayseri38x
26.04.2008, 11:30
Kaka olayi dogru Gaziantep begenmemisti gercek ama Ronaldinho yu bilemem

Turcoman
26.04.2008, 11:55
dostum Kayserili olmakla ne alakası var,bunları hem ben genelkültür olarak biliyorum sitenin tekinde de gördüm ve sizinde bilginiz olsun diye buraya ekledim,sanki çok iyi araştırma yaptınızda hemen hadi leynnn diyorsunuz,inanmak zorunda değilsiniz

kendinle çelişkiye düşüyorsun, sende hadi leynnn diyorsun, sen benim araştırma yapıp yapmadığımı nereden biliyorsun ?

kaka_leite
26.04.2008, 16:27
kendinle çelişkiye düşüyorsun, sende hadi leynnn diyorsun, sen benim araştırma yapıp yapmadığımı nereden biliyorsun ?

yapmadığın belliki böyle konuşuyorsan,bi araştırma yap bakalım karşına ne çıkıyor,arkadaşım işte bu kadar enteresan olduğundan dolayı bu konuyu sizlerle paylaştım ister inanaın ister inanmayın hepside gerçek...

!brhyme
26.04.2008, 21:40
hehe :) yapmayın lütfen ya

kaka bu habere karşı çıkmamız demek sana karşı çıkmamız anlamına gelmiyor alınma bu kadar ben sadece haberi eleştirdim buraya eklediğin ve emek harcadığın için teşekkürler ama gerçekten de mantıksız sallamışlar bizim basını biliyorsun onlara kalsa mehmet topuz yıllardır İstanbul'da top oynuyordu şimdiye :)

basit bi konu için birbirimizi üzmeyelim %50 doğru %50 yanlış olsun tartışmayalım
ben geyiq olsun diye öyle yazdım "Geyiq Candır" :)

Turcoman
26.04.2008, 23:09
yapmadığın belliki böyle konuşuyorsan,bi araştırma yap bakalım karşına ne çıkıyor,arkadaşım işte bu kadar enteresan olduğundan dolayı bu konuyu sizlerle paylaştım ister inanaın ister inanmayın hepside gerçek...

ben konuyu bizimle niye paylaştın demiyorum, emeğine sağlık, doğru olanlarda var ama hala anlamıyorsun. çoğu palavra, hepsi gerçek falan değil, şehir efsaneleri bunlar. arkadaşın biri güzel özetlemiş mesela yarın bigün M.Topuz avrupaya gitse dünya çapında tanınsa o da bu isimler gibi yazılır yok fenere gitmek istiyordu eziktaşa gitmek istiyordu gibi. hepsi gerçek falan değil arkadaşım senin kaynak aldığın sitelere güvenemem elinde net bir kanıtında yok biz gereken araştırmayı yaptık, yaparızda yanımda değildin ben bunlara bakarken iddaa atacaksan kanıtın olmalı...