PDA

Tam Sürümü Gör : Bunlar Ne Yaptigini Zannedİyor

ucankus
06.09.2007, 21:54
ARKADASLAR TEPKİNİZİ LÜTFEN VERİN BAZI İNSANLAR NE YAPTIGINI ZANNEDİYOR
DÜNKÜ VATAN GAZETESİNDE RUHAT MENGİNİN YAZISI
http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=05.09.2007&Newsid=135514&Categoryid=4&wid=4
LİNKE Bİ BAKIN
Bir üniversite öğrencisi anlatıyor

Çok genç yaşlarından, lise döneminden başlayarak uzun yıllar İslâmcı hareketin içinde olmuş ama sonradan demokrasi ve laikliğin birlikte önemini kavramış bir gazeteci şöyle demişti:
“Dinle demokrasi arasında düşmanlık ilişkisi kuran İslâmcılarımız demokrasiyi tıpkı İslâm gibi bir din sanıyordu. Dolayısıyla insanların demokrasi üzerinden yeni bir din tercihine zorlanacağını düşünüyorlardı. Halbuki demokrasi ideolojisizdir. Demokratik devlet vatandaşlarına din, inanç, mezhep empoze etmez. Demokratik devletin vatandaşları neyi seçeceklerine kendileri karar verir ve onu yaşarlar.”
İdeal bir demokrasiyi, insanların kendi özgürlüklerinin sınırlarını özümseyip başkalarının özgürlüğüne de aynı saygıyı gösterdiği bir demokrasiyi tanımlıyordu bu arkadaşımız.
Ama dinin siyaseten kullanıldığı, vatandaşların din üzerinden kışkırtıldığı ve kutupların yaratıldığı bir demokraside maalesef kalıplaşmış tarifler geçerliliğini yitiriyor.
Bir parti dini tekeline alabiliyorsa bireyler de alabileceğini zannedebiliyor ve eyleme de geçebiliyor.
Radikal İslâm’a nasıl kaydığını anlayamayan hemen hemen bütün ülkelerde bu deneyimler yaşanmıştır.

BU DA PARANOYA MI?
Bugün Erciyes Üniversitesi öğrencisi 21 yaşında bir genç kız okurumuzdan gelen mektubu sizinle paylaşmak istiyorum.
Acaba o da bir paranoya içinde mi, biraz düşünün.
“Kayseri’de okumanın verdiği güçlükle kafamı dinlemek için gelmiştim bu yaz Samsun’a... Gerçekten de artık Kayseri’de okumak çok zor, inanın buna. Belediye otobüsünde kolumuzu hafif açıkta bırakacak (kısa kollu) şeyler giyemiyoruz meselâ. Veya iktidarla ilgili konuşamıyoruz. Yoksa şehri terk etmekle karşı karşıyasınız ya da linç edilmekle.
Ve en önemlisi kulağıma 3 küpe takamıyorum... Dersiniz ki bu fakülteye (öğrencinin ve bölümün ismini vermiyorum. R. M.) biraz daha iyi öğrenci gelir. Yanılıyorsunuz. Bana kendi fakültemde 3 küpe taktırmıyorlar. Rahatsız oluyorlar. Çünkü 3 küpe BABA-OĞUL-KUTSAL RUH demekmiş ve bu zihniyet dini kullanarak burada köyden gelmiş gençlerin beynini yıkıyorlar... Ben de artık baskılara dayanamayınca mecburen çıkardım küpelerden birini... Emin olun korktuğumdan veya arkadaşsız kalamama ihtimalinden değil... Sadece okuyamamaktan korktum... Baskı büyük çünkü...
Ve bu zihniyettekiler yani bize kıyasla dine daha yakın olduğunu zannedenler, kendileri cuma namazına gitmeyip bu namazlara giden solcu arkadaşları namaz çıkışında öldüresiye dövüyorlar... Çoğu okulu bırakmak zorunda kaldı.”

KAYSERİ’DE OKUMAK İSTEMİYOR

“Artık düşünür oldum, bu ülkede okumak için bölüm seçmemeli, şehir için düşünmeli... Ben geriye kalan 3 yıl için kara kara düşünüyorum ve kafamı yiyorum. Ailem de oldukça huzursuz. Hele de Kayseri’de okumayı hiç istemiyorum, çünkü Karadenizlilere çok farklı bir gözle bakıyor çoğu. Rahatsız oluyorum.
Bunun suçunu biraz da sizlere buluyorum açıkçası... Zamanında darbeler yaşayan nesil, çocuklarını o kadar korumacı yetiştirdi ki artık gençler konuşmak yerine izlemeyi tercih ediyor (...)
Bugün de laikliği korumak toplumda ordunun değil biz gençlerin görevi olmalı. Göz göre göre gidiyor bize bırakılan emanet ve biz ATATÜRK’ün güvendiği gençlik ona sırtımızı dönüyoruz... Olacak iş mi bu? Ama öğrenciler bile bıktı artık. Çankaya’da türban sorunu belki sizler için önemli ama ben önce üniversitedeki sorunlara dönün istiyorum (....) Kendi fakültemde ilk zaman ‘Allahsız solcu’ ilân edildim ve çoğu kişi selâm vermedi bana. Nedeniyse derste hocanın sorusuna verdiğim “Kimsenin asılarak yaşama hakkı elinden alınamaz” cevabıydı. Korkmuyorum düşünmekten, sadece okuyamamaktan korkuyorum.”
Gördüğünüz gibi yaşına göre çok olgun ve aydın bir gencin mektubu. Otobüste kısa kollu giymekten küpe takmaya, namaza giden solculara öldüresiye dayak baskısından (solculara namazı yasaklamayı ilk kez duyuyoruz), konuşmamaya ve yalnızlığa terk etmeye kadar MAHALLE BASKISI’nın her türlüsü mevcut.
Üniversite ve devlet dairelerinde bu baskıların asla oluşmayacağına inananlar yalnızca Kayseri’deki üniversiteyi değil, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki değişimi de bir araştırsınlar.
Örnekleri anlatan ise ben değilim öğrenciler ve bazen de öğretim görevlileri... (Kendi çocuklarınızı mektupta anlatan ve anlatılan gençlerin yerine koymayı deneyin.)
Ne yapsak, üç maymunları oynamaya devam mı etsek acaba?*****

Andrew Duff işine baksın!
Bir dönem Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi görevini de yapan Emekli Büyükelçi Özden Sanberk’in Milliyet’teki röportajında geçiyordu Avrupa Parlamentosu’nun İngiliz üyesi Andrew Duff’ın aptalca sözleri...
“Atatürk’ün bütün resimlerini duvardan indirmeden Türkiye demokrasiye geçemez” diyormuş.
A ileri (!) zekâlı, ya sizin duvarlarınızdaki Kraliçe Elizabeth fotoğraflarına, her törene “Allah kraliçemizi korusun” şeklindeki marşınızla başlamanıza ne demeli?
Sözüm ona “demokrasinin beşiği” denilen ülkenizde o saltanat fotoğraflarının, Kraliçe’ye saygı duruşlarının gereğini anlat bakalım bize...
Bizim ki saltanat değil, bin türlü hileyle ele geçirmeye çalıştığınız kuşatılmış bir ülkeyi kurtaran, sizi denize döken, “Nasıl yendin bizi” diye sorduğunuz kahramanın fotoğrafları.
Sonsuza kadar gururla asacağız duvarlarımıza...
Fotoğrafla uğraşacaksanız kendi kraliçeniz, krallarınızla uğraşın başka ülkelere ukalalık etmeyin!

enex_ks
06.09.2007, 21:59
bunlar hep birilerinin oyunu özellikle abdullah gül cumhurbaşkanu secilince böyle tuzaklar kuruyorlar kayseri üzerinde kayserilileri tanıyanlar böyle seylerin olmadiklarını bilirler...ama cok cirkin oyun bu...bunları yapanları şiddetle kınıyorummm

ucankus
06.09.2007, 22:01
Arkadaslar Vatan Gazetesİnİ Protesto Edelİm Almayalim Yalan Yanlis Haberlerİ Arastirmadan Yaziyorlar Zaten Mengİ Denen Kadin Gazetecİ Olmus Ama Daha Gazetecİlİgİn Arastirmadan GectİĞİnİ Bİlmİyorum

mustang
06.09.2007, 22:03
Evet bu kadın kendini ne zannediyor asılsız bir şey bu bende kayseride yaşıyorum isteyen istedigi gib giyiyor

enex_ks
06.09.2007, 22:06
arkadaslar hep yorum yazalaim vee rmengi@gazetevatan.com buna tepkimizi belli edelimm....kınoyalimm...hatta yazisinda kayserililerden özür dilemsi gerekmekte herkes bunu belirtsin kayserililerden özür dileyecek...

YAKAMOZ_38
06.09.2007, 22:12
çok saçma bir haber haberin altına yorum yazdım kayseriyi nerdeyse ikinci iran ilan edecekler çok yazık türkiye böyle araştırmayı bilmeyen gazetecilerin eline kaldı

Necati
06.09.2007, 22:14
tutucu olduğumuz doğru ama bu kadarıda fazla hepsi yalan bunların

ucankus
06.09.2007, 22:15
Arkadaslar Ben Kendİsİne Maİl Attim Kinadigimi SÖyledİm ÖzÜr Dİlemesİnden Bahsettİm

enex_ks
06.09.2007, 22:17
arkadaslar atanlar buraya yazsin attim..yanliz özürdilemesini söyleyelim kesinliklee ve kınayalimm......

ucankus
06.09.2007, 22:25
ARKADASLAR VATANIN SİTESİNDE YAZILAN YORUMLARDAN BAZILARI
HANÇER :9
:)
bu arkadaşın kısakol dediği öle bizim kısa kollurlardan deildir.yoksa bizde kayserde yaşıyoz akşama kadar 1000 tanesini görüyoz ve kimseninde tepki verdiğini görmedim.kaldıki üniversitede öle şey yapacaklar..pehhhhhhhh
özgür adıgüzel
saptırmayalım
ewet kayseri aşırı dinciler var ama bunlar sokakta otobüste gezmez bu şeyler oluyosa bile kendi arkadaş çevresinde yaşanmıştır.. ben de solcuyum ama lütfen yalan yanlış şeyler yazmayın diğer illere göre daha fazla olabilirim. yazan arkadaş dikkate alınmak için abartmış. yazının ilk parağrafa katılırım ama asla gerikalan kısmı yanlıştır... ben böle birşey gördümü dayanamam yani hiç rast gelmedi...

mehmet kaya
05/09/07 tarihli yazı
türkiyeyi karıştırmak bu kadar kolaymı soruyorum size ?niye istemiyorsunuz siz bu güzelim vatanımızın gelişmesini siz ve sizin gibi düşünenler azaldı.peki madem bu halk oyunun %46sını akpartiye verdi demekki adamlar 4 yılda güzel işler yapmışlar peki bırakalımda üniversitelerimizn başına ermenilermi geçsin masonlarmı geçsin üniversite gençliğimizin durumu ortada fuhuş uyuşturucu alkol almış başını gidiyor tututurmuşu

mehmet karaalpğüzelim kayseriii
sevmediyse gittsin başka yerde okusun bende kayseride okuyorum ben hatımda böyle güzel bi sehircilik böyle iyi insanlar tanımadım ac kaldım karnımı doyurdular ögrencileri cok seviyorlar baska yerde olsa adama bi su bile vermezler benim degisik sehirlerde arkadaslarım okuyor kayseriye geldiler hayran kaldılar keşke bizde burda okusak diler dediğim o arkads kıymetini bilsin
zehra d
SAYIN MENGİ acaba araştırdınızmı bu mektubu ...bence hayır... şimdi bende mektup yazsam size kendimi acındırsam uydursam -başımı zorla örtmeye çalışıyolar -diye :D benimde mektubumu yayınlarmısınız.
lale balbaşıo
anlatılmaz yaşanır
BEN BU ARKADAŞIN DÜŞTÜĞÜ DURUMA İNANMIYORUM KAYSERİDE YAŞIYORUM VE ÇOK MUTLUYUM. ÜÇ KÜPE TAKMAZSAN DÖRT KÜPE TAK KİMSE KARIŞMAZ. ORTAMI KİMSE GERMESİN KAYSERİ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMENİZ GEREKİR Kİ ARKADAŞ SORUNLU BİRİ ANLADIĞIM KADARIYLA TEDAVİ OLSUN

Halil Ongun
herkese demokrasi
Ne Güzel cumhurbaşkanı seçilmiş, meclis toplanmış hükümet kurulmuş, hala bazıları çözümsüzlükleri çözüm görüyor, anlamıyormusunuz anlamak mı istemiyorsunuz bu hükümeti kuranlar demokratik şekilde seçildiler, onlar ancak demokratik yolla gidebilirler, yapın bunu öpeyim sizleri, yoksa bükemediğin bileği öp

Kayseri KAYSERİAra Sor
Biraz araştırma biraz şoruşturma hepsinin yanlış olduğunu ortaya çıkarır.Yeterki araştırılsın

dogruluk-gerceklik analizi
Ruhat Mengi Hanim kendisine gonderilen tum mektuplari -icinde yazilanlarin dogruluk ve gercekligini arastirmaksizin- yayinliyor mu acaba? bu mektubun gercekligine dair arastirma yapti mi? Kayseriye gidip erciyes universitesinde gozlem yapip yazilanlarin orneklerini gordu mu? arastirma yapmadan birseyler yayinlamak ne kadar kolay. Bugunun yazisini da bu sekilde aradan cikartmis oldu saniyorum..

onur yıldız
tamamen yalan
bende 2 yıldır erciyes üniversitesine okuyan bi gencim bu öğrencinin anlattıkları tamamen yalan ideolojik tarafı olan ve erciyes üniversditesi ve kayseri halkını zan altında bırakacak bi yaklaşımdır kayseride kesinlikle boyle şeyler yoktur ve kayseri bugun turkiyenin en fazla bolumunu içeren tek universitesidir bilgisi olmnayanlar duyrulur

sule akkas
ben bır edebıyatcı olarak oncelıkle gazeteyı acıp okudugum zaman artık tek bır tarafın gorusunu savunan yazılar okumak ıstemıyorum... tabıkı her unıversıtede sorunlar olabılır benım unıversıtemde de var.Ama buna tek bı acıdan bakmak yanlıs. Turkıye sadece sag goruslulerden olusmadıgı gıbı sadece sol goruslerden de olusmuyor. Lutfen bıraz daha objektif olalım.saygılarımla

nezihi mete
yapmayın Allah aşkına
kayserideki bir üniversitedeki konuşmaları yazılara taşıyacaksak komünistlerin, faşistlerin, chplilerin neler dediklerini de taşımak lazım. yanlış yanlıştır ama bir kişi 72 milyonu elbette etkilemez. hollywood tada böyle aktrisler var bu arada da.

kubilay timur
genel
sayın mengi, anlatılanlar türkiyenin heryerinde olmuştur veya olabilir.bunlar adli olaylardır.nerede polis nerede yargı insan hakları ihlal edildiğinde derhal mudahele edeceklerine kahrolsun insan hakları diye yürüyüş yapan polisler var bu ülkede.her herde her zaman suç işleyenler olabilir ama ancak demokratik ülkelerde bunun cezasını yargı derhal verir.bu ülkede sözde yargı var.saygılar

onder mutlu bulut
kayseri kayseri
hanım kızın yazdıklarına hiç ama hiç şaşırmadım,çünkü kayseri cbaşkanıyla,c.başkanıda kayseriyle gurur duyuyor...

ucankus
06.09.2007, 22:26
Arkadaslar Sİteye Yorum Yaziyom Yorumumu GÖstermİyorlar BÖyle İlgİnÇlİk Olabİlİrmİ

enex_ks
06.09.2007, 22:28
yaniii herkesten aynı tepkiyi görmüşş kadin umarin aklı başina gelmiştir diyecem bunların aklı başina gelmezzz...

ucankus
06.09.2007, 22:28
gelmezzz evet

batıkan_develi
06.09.2007, 23:35
aklı başına gelmez bu kadının
site olarak hatta kayseri halkı olarak örgütlenelim herkes bu kadına mektup göndersin bakalım ne yapacak bizede sayfasında yer ayıracakmı yoksa görmezden mi gelecek

onur38
06.09.2007, 23:45
Bunların hepsi şerefsiz

mali38
07.09.2007, 00:14
bunlardan herşey beklenir. yemek yediği kaba pisleyen cinsten. o kız eminim samsunda giyemediği elbiseleri burda rahatlıkla giyer. dinciler kızmaz gençler laf atmaz.

gelde_icme38
07.09.2007, 00:24
yaw bu kıza deyinki çok çalışaydında kendi memleketini kazanaydın

turgi
07.09.2007, 00:57
Sizce bu "Güncel Spor Haberleri" kısmında olması gereken bir konumu! Bence bu konunun yer değiştirmesi gerekiyor.

ademdolgun
07.09.2007, 01:50
dakka 1 gol 1 misali bunlar gibi cok seyler daha yazilip cizilecektir buna emin olun TÜRKIYENIN yükselen yildizi KAYSERIMIZE bu tür belkide bundan cok daha beter iftiralar olacaktir ve bunun en önemli sebeblerini hepimiz biliyoruz ve biz biz olalim bu kiz ve yazar bozuntusu gibilerine firsat vermeden birlik ve beraberligimize birkez daha sikica sarilalim, kenetlenelim
bazen onlara hak veriyorum esasinda
futbolda KAYSERISPOR ve ERCIYESSPORUN yükselisleri
belediyede sehirciligin en büyük örneginin KAYSERI olmasi
organize sanayilerin en büyüklerinin KAYSERIde olmasi ve ülke ekonomisine cok büyük katkilari olmasi
issizligin cok büyük rakamlara ulastigi TÜRKIYEmizde issizlik oraninin enaz oldugu sehirlerin ilk sirasinda KAYSERIMIZIN olmasi
TÜRKIYE milliyetciliginin en güclü insanlarinin KAYSERILI olmasi
din, devlet, millet örf ve adetlerimize en siki sarilanlarin KAYSERILILER olmasi
ve TÜRKIYEmizin en yüksek makami cumhur baskaninin dindar, ülkesini seven kisacasi adam gibi adam olan ABDULLAH GÜLÜMÜZÜN KAYSERILI OLMASI
vs vs vs iste bunlar butür karalama ve camur at izi kalsin mantiginin sadece bir kac taneleridir arkadaslar
yukaridada belirttigim gibi bizler butür kötü niyetli insan bozmalarina firsat vermeyelim yeter IT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR biz bizi biliyoruzya buda bize yeter
cenabi ALLAH gercek TÜRK´ü ve KAYSERI´lileri korusun

gudubet
07.09.2007, 01:50
öncelikle uçankuş bu durum karşısındaki duyarlılığından ötürü sana teşekkür ederim.
arkadaşlar bu yazıyı yazan ve yayımlayanları şiddetle ve esefle kınıyoruz ve özür dilemelerini bekliyoruz.
öncelik maksatları uğraşacak başka şey bulamamaları ve tutunacak budakları kalmaması nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımızn memleketine çamur at izi kalsın politikası ile yaklaşımda bulunuyorlar..artık bu oyunlara kimse inanmıyor yazıktır günahtır...insanlığa yakışmaz.eğer kayseriden kuşkuları var ise gelsinler akılları ile anlayamadıklarını gözleri ile görsünler;demokrasi,çağdaşlık,laiklik nedir yaşayarak öğrensinler...

kayseri dini hassaiyeti olan ve islamın ve de diğer inançların özgürçe yaşandığı bi yerdir;iranla aynı kefeye konması mümkün değildir..
çok solcu arkadaşım var kayseride yaşayan ve özgürce kendini ifade edebilen mutlu huzur içinde yaşayanlar.o arkadaşlarımada teşekkür ederim bu duruma tepkilerini koydukları için.

ucankus
07.09.2007, 10:24
BU DA VATANDAKİ YORUMLARA SONRADAN EKLENEN YAZILAR

Arzu Baş
Gerçek dışıYazılanlar gerçek dışı geldi bana.Doğruluğundan emin olunmayan bir mektuba kimse gerçek diyemez.Gönderilen mektup fantastik bir hikaye çalışmasına benziyor.Arkadaş hikayeyi hocasına postalayacağına Ruhat Mengiye postalamış.

mert a
Özür Borcu!!
öyle bilip bilmeden.yalan mı yanlış mı yazıldığını araştırmadan bizi ve şehrimizi karalıyamazsınız.bize ve şehrimize bi özür borcunuz var..

mert a
İFTİRA!!
araştırmadan neyin ne olduğunu bilmeden herşeyi yayınlarsanız yarın bende başka bi şehir ve okul hakkında mektup yazarım..o zaman nerde sizin objektifliğiniz ve araştırmacı gazeteciliğiniz..madem bunları siz yayınladınız çünkü inandınız da yayınladınız.o zaman kayseriye de bi özür borcunuz var demektir.özür dilemek bi erdemliktir.bizden özür dileyiniz..

ahmet selçuk
inanamıyorum...
kayseride hergün çarşı pazar gezerim daha bir kez olsun açık giyinmiş diye dayak yiyen kız görmedim...hele de üniverste de bunun olması çok zor... birileri ne kadar sayın abdullah gülü karalamak için şehrimize çamur atsalar da okurlardan gerçekçiliği saptanmamış bu habere kulak asmamalarını rica ediyorum gelsinler ropörtaj yapsınlar ayrı zihniyetli insanlarla yayınlasınlar tv de o zaman görürüz...

volkan gürsel
yazıktır!!!!!
tutunacak budakları kalmayan bazı kesimlerce çamur at izi kalsın politikası ile yayımlanmış bir yazı.gerçeklikle bağdaşmayan bu yazıyı şiddetle kınıyorum...bu yazıyı savunanlara tavsiyem akılları ile göremediklerini gelsinler kayseride gözleri ile görsünler çağdaşlığı laikliği yaşayarak öğrensinler

Ahmet DAYI
BU KADAR OLMAZ
Aklı evvelin biri girmiş olduğu bunalım neticesinde yazdığı mektupta koca bir şehri suçlamış. Yazdığı yazıdan bu şehri görmemiş olduğu belli olan aklı evvelin biri ise o mektubu mesnet alıp koca bir yazı yazmış. Ben Ruhat hanıma Kayseri''yi bir kez görmesini tavsiye ediyorum. Tarif ettiği ideolojisiz demokrasi burada nasıl yaşanıyormuş görsün....

ece gencel
resmen saçmalık
ben 3 yıldır kayseride okuyorum izmirliyim bu arkadaşın yazdıkları tamamen yalandır erkekler dahi küpe takıyor orada sizde bunu yayınlakla hata yapıyorsunuz

Suat Kayaaltı
O kadarda Değil!!!!
Güzel genç kardeşim O güzelim Kayserimizi bir anlatmışınki ben bile kendimi İranda yaşıyor zannettim.El insafya bu kadarda yapmayın yok kolu açık gezemezmiş!!yok 3 küpe takamazmış!!!Bu şehirde en rahat yaşayanlardan biride üniversitelilerdir.Kayserimizi bilmeyenlerde kafasında iranı canlandırıyorlardır.Size bir davetim var Ruhan hanım gelin-gezin ve görün bu kardeşimizin iddiaları ne derece doğru?

Koray d
Çamur at izi kalsın
Bu arkadaş saçmalamış ben kampüste sevişenlerden tutta çimler üstünde gitar çalıp şarkı söyleyen arkadaşlarımızıda gördüm.Tamamen uydurma ve bilinçli bir haber aksini düşünenlere kayseriye davet ediyorum gelip görün ama uydurmayın

onur i
Sayın Mengi
Bu haberi bir araştırma yapmadan yayınlamanız çok yanlış. Kayseri''de böyle olaylar yoktur. Kayseri''den özür dilemeniz gerekiyor

enes yiğit
alla alla
bende kayseride yaşiyom böle seyler hiç olmuyo yalan yanliş haberlerrr...abdullah gülün cumhurbaşkanı seçlince yapılan oyunla bunlar...o kız kimse gelsinde yanıma gösteriyim kayseri nasil memleketmiş.....

fatih öz
Kayseri
Ben samsunda okudum 4 yıl. Biz binecek otobüs bulamıyorduk samsunda. Mektubu yazan iyi sallamış. Yazarda hemen yutmuş. Araştımadan haber yapıp kendilerini haberci sanıyorlar.

Since 66
07.09.2007, 10:58
memleket akıllı olsun bi yerinizden laf çkrmayın :@

sobek
07.09.2007, 11:08
bu memleketi sizler yobaz ettiniz ve bu şehir sadece sizin gözünüzde öyle .. asıl gerektiği gibi davranmayıp ahlaki çerçevede yaşamadınız yıllarca solcusu sağcısı kardeşce yaşayıp gidiyordu son yıllarda bu şehir şöyle bu şehir böyle diye dizmeceler silsilesi çıkardınız .. evet demokrasi istiyoruz .. bende istiyorum demokrasi benim gibi birçok kardeşim, arkadaşım, ablam hepimiz demokrasi istiyoruz başı açık dar kotlar içindeki kardeşilerimizi baş tacı edip bizi ucube muamelesi yapılmasını istemiyoruz .. biliyoruz devlet dairelerinde iş meslek yok bize bizlerde özel sektörde kariyerimizin olması için öyle meslekler seçiyoruz .. haa yine huzur var mı? .. yok yok yok .. okulunda ayrı çile çekersin başındaki örtüyü çıkardığında kendini çıplak kalmış gibi hissetmek nedir bilirler mi? .. daha sonra zar zor okulunda mezun olursun çok şükür dersin fakat daha o "sen başörtülüsün" muamelesinden kurtulamazsın iş arasın o kadar dirsek çürütüp mezun olmuşun ama her yer sana sırtını döner her kapıdan çevrilirsin .. bir yerden haber gelir görüşmeye gidersin binbir umut dolu gözlerle ama karşında insanlıktan nasibini almamış bir kardeşin sana başını açarsan iş yerimizde çalışabilirsin nidaları atar .. çıkarsın oradan o bina her zaman kii gibi başına yıkılır ama zamanla alışırsın .. ama onlar öyle dedikçe sen daha inatla gururla o örtüyü taşırsın .. adın hala yobaz olur tatile gidersin "aaa şunun haline bakkk" sözcüklerini duyarsın arkandan yada bir rusun sana o iğrenç bakışlarını çekersin .. evett özgürlük, demokrasi hepimizin hakkı .. biz onları hala seviyoruz .. bir hepimiz kardeşiz .. hepimiz bu vatanın evlatlarıyız .. doğru yaa beni kimse duymayacak ve benim şurada kii iki kelime yazımla hiçbirşey değişmeyecek .. o mektubun sahibi kardeşimizi ve gazeteci hanımı Rabbime havale ediyorum ..herkesten özür dilerim ve saygılarımı sunarım ..

Onur
07.09.2007, 11:42
Abdullah GÜL´ümüz Cumhurbaşkanı Oldu diye Oynanan Çirkin Oyunlardan Biri..
Vatan Gazetesini hiç sevmezdim zaten.. :@

Yücel Şahin
07.09.2007, 11:58
Türkiyenin en güvenilir,en temiz en sosyal şehri kayseridir.Bence bu yazı düzmecedir.Beğenmeyen defolsun gitsin başka yerde okusun.

Since 66
07.09.2007, 12:11
isteyene deil alayına gider ulan!!!! burası kayseri!

enex_ks
07.09.2007, 12:18
enes yiğit
alla alla
bende kayseride yaşiyom böle seyler hiç olmuyo yalan yanliş haberlerrr...abdullah gülün cumhurbaşkanı seçlince yapılan oyunla bunlar...o kız kimse gelsinde yanıma gösteriyim kayseri nasil memleketmiş.....

buda benim yptiğim yorum....herkes akilli duracak burasi kayseri...

mustafaozkanks
07.09.2007, 12:37
Bende kınama dolu msj gönderdim

Muzaffer
07.09.2007, 14:55
İşte asıl geri kafalı bu ve bunun gibi kendini bişey sanan insanlardan kaynaklanıyor..
Terbiye sınırlarımı aşan kelimeler söylmeyi çok isterdim ama ben o yazar kadar saygısız değilim.
Yargısız infaz olmaz..

gudubet
07.09.2007, 15:22
evt arkdşlr tepkimizi koymaya devam ediyoruz ve özür dilemelerini bekliyoruz...
her ne kadar kayserimize dil uzatılsada kayserimiz güzelliklerinden hiç bi zaman ödün vermemiştir vermeyecektir.her yönden gümbür gümbür gelişiyor kayserimiz..
KISKANANLAR ÇATLASINNN

gudubet
07.09.2007, 15:57
Bu haber böyle çarpıtıldı!
07 Eylül 2007 Cuma 09:33
Vatan'ın muhabiri Hale Gönültaş'ın haberi İstanbul'da bakın nasıl başlık buldu..
Vatan'ın ilk sayfasında atılan başlık dikkat çekici:

-Eşiniz sizi dövüyor mu?

Özlem Türköne şu cevabı vermiş güya:

-Komik olmayın ben milletvekiliyim.

Şimdi haberin detayına geçiyoruz.. Hale Gönültaş'ın imzasını taşıyan haberin aslına baktığımızda, başlıkla uzaktan yakından alakası yok. Vatan bir cinlik yapmış yani:

-Eşinizin, eski eşine şiddet uyguladığından haberdar mıydınız?

Eşimle eski evliliğiyle ilgili konuşmam.

Kavuncu dayak yediğini söylüyor.

Beni ilgilendirmiyor. Güzel bir evliliğim var.

Siz eşinizden şiddet gördünüz mü?

Ben milletvekiliyim. Vaktim çok değerli. Olur mu öyle şey? Komik olmayın lütfen.

Kadına şiddeti doğru buluyor musunuz?

Ben milletvekiliyim. Vaktim çok değerli.

Özeti şu; AK Partili milletvekili Özlem Türköne milletvekili olarak vaktinin ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bir başka deyişle, boş işlerle uğraşmayacağını belirtiyor. Ama bu cevap Vatan'ın tepe yöneticilerini tatmin etmeyince, yukarıdaki başlık ortaya çıkıyor.

Ne diyelim...

Bu ayıp Vatan'a yeter!

ahmetblabla
07.09.2007, 16:04
Ne denilebilirki böyle değer bilmez pislik insanlara

mefisto
07.09.2007, 16:30
arkadaşlar ben şu şekilde yazdım ki, her kelimesi doğrudur

İyi Günler Bayan,

Konumuz çarşamba günki bir mektubu yayınladığınız köşe yazınız. Okurken çok üzüldüm ve deonore oldum. Tahmin edeceğiniz üzere bende Kayseriliyim.Uzun yıllar işim ve okulum gereği dışardaydım ama asla burayla bağımı koparmadım. İki senedir ise yine şehrimde bir firmada dış ticaret şefi olarak çalşıyorum.

Bahse konu olan mektubun yazarı biraz şizofren bir yapıya sahip sanırım.Kendisine ikincil bir çevre yaratmış hayal dünyasında ve buraya ruhunu hapsetmiş. Şu kulaktaki üç küpe mevzu gerçekten komik ötesi. Kimin aklına gelir ki üç küpe kutsal üçlemeyi temsil ediyor. Siz sanıyormusunuz ki,buradki insanların işi güçü yok milletin küpesini sayıp bunun üstüne belkide hiç duymadığı kutsal üçlemeyi aklına getiriyor. Hali hazırda erkeklerin bile çok rahat küpe takabildiği bir ortamda erkeklere bile taciz olmazken otobüsdeki bir kızcağıza! taciz olsun.şimdi değil 20 li yaşlarımda ben buranın sokaklarında küpeyle geziyordum hiçbirşey olmadı.Hiç tanımadığınız bir şehir ve insanları hakkında bu tür araştırma yapılmamış bir yazı yazmanız esef verici,kırıcı ve onursuz.

Buranın insanları tanıyabileceğiniz en demokratik insanlardır.Herkes ekmeğindedir ve gün çalışmakla geçer. Ben alkol kullanıyordum bir problemle karşılaşmadım. Gençlik icabı eve kız götürmelerimde oldu kimse beni taşlamadı. mini etek giyene herkes kadar bakan vardır ama ''tövbe tövbe başımıza taş yağacak'' anlayışına hiç rastlamadım. Burada öğrencilere tanınan kolaylıkları biliyormusunuz? Bilmiyorsunuz tabiki araştırma gereği duymamışsınızki...

Öngörüşle yazan birisine saygılarımı sunacak değilim
iyi günler

Since 66
07.09.2007, 19:29
adi kahbe yalancı köpekler daha başka şeyler derdim ama zaten habire uyarı alıoz :)

Tony
07.09.2007, 20:05
bu vatan gazetesi zaten herzaman yalan haber yazar türkiyedeki gazeteler içinde en kalitesiz gazetedir vatan şuan için.yazacak birşey bulamıyorlar sayfayı doldurmak için mecburen böyle yalan,gerçeği yansıtmayan haberler yazıyorlar

Kayseride ister 3 lü küpe tak ister piercing tak istersende haç işareti tak kimsede sana birşey demez herkes özgürdür dilediği gibi yaşar ama bu gibi sahtekar yazarlar yazılarını çarpıtarak yazıyor.erciyes ünide Trdeki en kaliteli ünilerden biridir

LEVENT ŞEKER
07.09.2007, 20:12
ey sosyete guzelı bız hıc kımsenın ırzında namusunda degılız bız kayserililer gururlu ve şerefli insanların bu oyun icin basrol oynamayı senmı tercıh ettın aklını basına al kulagına 3tane kupe takacagına bır tane tak sen mılletı kendıne cekmeye kalkarsan o başka ama bizim kayserı ve biz kayserılılere oyun oynamayı bırakın anladınmı samsunun cici kızı

LEVENT ŞEKER
07.09.2007, 20:16
hepsı yalanccılo bunların adam gibi işini yapan yok zorunuza gıtmesın kayserılıyız ve kralız bualemde

realk@yseri
07.09.2007, 20:51
o kız kimse ona sesleniyorum buranın kayseri istanbul antalya olmasıyla alakası yok burası TÜRKİYE KIZIM HER AN HERŞEY OLABİLİR ŞAHSEN BEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİNİ SEÇMEDİM KESİNLİKLE DIŞARI İSTEDİĞİM İÇİN

Since 66
07.09.2007, 21:12
istemeyen gelmez burası kayseri alayına gider......

anti_ist_38
07.09.2007, 22:28
arkadaslar bız bılyoruz kayserıde boyle seylerın olmadıgınıı bu yazılar su sebebden dolayı cvıkıyor cumhurbaskanımız cıktı bıde kayserı gelısıyor hızlaa cekemıyorlarrr kayserısporu cekemeyıp yalan haber cıkardıkları gıbı sımdıde kayserımızee dıl uzatıyorlarr bunlar provakasyon bencee hıc tartısmaya bıle degmez....

M_G
07.09.2007, 22:42
yalan iftira uydurma daha ne varsa hepsi var yazıda.

makif17
08.09.2007, 13:39
mümkün deil böle şey ya cumaya gitmiyenleri dövüyolarmış saçmalığın bu kadarı 3 küpe takınca bilmem baba kutsal ruh falan oluyo die taktırmıolarmış lan kayseride adam babayı kutsal ruhu ne bilecek hadi bilio 3 küpenin bu manaya geldiğini nerden bilecek böle saçmalık olurmu mektup yazan nerde oturuyosa kısa kollu giyemiomuş şimdi birazdan kayseriparka gidcem bakalım kaçtane kısa kollu mini etekli var yanlış anlaşılmasın karşı çıktıımdan deil bu sahtekarın ne kadar uydurduğunu görmek için

ssaydamm
08.09.2007, 13:59
Resme bak ne diyor..Kayserililerin gadasını al sen..

mefisto
08.09.2007, 14:14
mesajlarımız işe yaramış heralde. Göstermiş olduğumuz tepkiden dolayı hepimize teşekkürler. Bakın bugünki yazısının sonunda şu notu düşmüş:
(Not: Erciyes Üniversitesi’nden bir öğrencinin mektubunu yayımladığım yazı için Kayseri’den çok mesaj geldi. Bu konuyu hafta sonunda inceleyeceğim.)

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=08.09.2007&Newsid=135956&Categoryid=4&wid=4

ucankus
09.09.2007, 00:34
yeni mi anlamıs dünden belli mail yagmuruna tuttuk daha KAYSERİNİN geliştiğini cekemeyen kişiler yazmıslar oraya bunlar dogru diye sayın mengi bu insanlar kayseri düşmanı mengi hanım arastırma fikri de yeni mi aklınıza geldi türkiye medyasından utanıyom

enex_ks
09.09.2007, 00:42
artik herkes haddini bilecek....

gudubet
09.09.2007, 17:48
sn.mengi köşesinde bugün
"bravo kayserispor forum" adlı yazı yazmıştır.......yazdırırız bizzz...bi daha olmasın sn.mengi hanım

mustang
09.09.2007, 20:04
Arkadaşlar sayfayı bir türlü açamadım ne yazıyor içerigi nasıl

enex_ks
09.09.2007, 20:18
ewt ya acilmiyo..acabilen varmi arkadaslar linki bu

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=09.09.2007&Newsid=135998&Categoryid=4&wid=4

mustang
09.09.2007, 20:22
ewt ya acilmiyo..acabilen varmi arkadaslar linki bu

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=09.09.2007&Newsid=135998&Categoryid=4&wid=4

Sabahtan beri deniyorum girmiyor neden acaba:confused1:

enex_ks
09.09.2007, 20:24
walla mustafa abi bi gazete alda yaz yaw...

mustang
09.09.2007, 20:26
walla mustafa abi bi gazete alda yaz yaw...

:O:clap2: Bilseydim almazmıydım hacı

Ahmet Ak.
09.09.2007, 20:36
http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=&Newsid=&Categoryid=&wid=4

Buyrun linki

Ahmet Ak.
09.09.2007, 20:41
yorum yazmasınlar diye sayfaya direk erişimi kapatmışlar anlaşılan.bence bu hanım biraz sorunlu.uğraşmaya değmez birisi.o ve onun gibiler ürüyecek biz yolumuza devam edeceğiz.işsiz güçsüz katip milleti işte önüne verirsin yazar.

gudubet
09.09.2007, 20:51
sayın mengi;
kayserimize yapmış olduğunuz bu haksızlığa boyun eğmeyeceğimizi gördünüz ve son yazınızda bahsettiğiniz gibi sizi mail bombardımanına tuttuk.ayrıca son yazınızda eklemişsiniz ki; kayseriforum sitesi üyeleri isimlerine ve yazılan bazı yazılara tepkiniz olmuş.siz hala özür dilemenin bir erdem olduğunu bilmeden özür dilememişsiniz son yazınızda da.siz kendinizce bir kaçış yolu bularak forumdaki arkadaşlarımızın nicklerini konu edinmişsiniz.by katliamın imzasınıda size yazılan yazı olarak görmüşsünüz(görmek istemişsiniz)kaçamazsınız sn.mengi hanım....küçük şeylerle uğraşmayı bırakın artık elbette her insan 4*4 lük değildir.4*3 lükler bize yeter.sizi ise rakamsal olarak ifade etmekse çarpmanın yutan elemanı,toplamanın etkisiz elemanı ile ibarettir..bu mailim size ne ilk nede son mail olacak...özür dileyene kadar mailler devam edecek...hadi benim bu yazımı ve nickimide alay konusu yapmaya ve kaçış yolu bulmaya çalışın(gudubet=god you bad ten türemiştir sevgili mengi hanım :)))) )......

arkadaşlar bu mail aynen yerine gönderilmiştir..ayrıca sizlere bugün o kişinin yazmış olduğu yazıyı aktarayım:
-----------Bravo Kayserispor Forum! ----------09.09.2007 yazısı

Erciyes Üniversitesi’nden bir kız öğrencinin mektubuyla ilgili yazım Çarşamba sabahı çıkmıştı. Aynı sabah önce AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş aradı.

Doğal olarak kendi şehrindeki bir üniversite ile ilgili anlatılanlara üzülmüş. Bu haberin doğru olamayacağını söyledi. Sonra okulun Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Üstün Tuncer aradı, o da benzer bir konuşma yaptı.

Aradan iki gün geçti, Cuma günü Kayseri’den bir “mail bombardımanı”na tutuldum, arkası halen kesilmiş değil... Hemen tümünde Kayseri’ye haksızlık yaptığım, böyle bir durumun asla söz konusu olamayacağı, Erciyes Üniversitesi’nde “karma bir havuz” bile olduğu tekrarlanıyor ve Kayserililerden özür dilemem isteniyordu.

Tam ‘bu kampanya kimin marifeti acaba’ diye düşünürken “Kayserispor Forum” adlı internet sitesi üyelerinin mesajları döküldü önüme.

“Herkes haddini bilecek”ten başlayıp “Ona haddini bildirelim, protesto edelim, kınayalım, özür dilemesini isteyelim”e varan onlarca mesaj...

Aralarında “by-katliam” rumuzlu olanı bile var. Notunun bir kısmı şöyle:

“Sokak aralarında üçlü sararız, önümüze gelene kafa tutarız, hiçbir şeyden korkmaz delikanlıyız, çünkü biz Kayserili çılgınlarız.”

“Necati” rumuzlu olan “Tutucu olduğumuz doğru ama bu kadarı da fazla” demiş.

Bazıları bu yazının “Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olması” nedeniyle yazıldığına inanmış.

Bazıları “Ruhat Mengi kendisine gönderilen tüm mektupları yayınlıyor mu” demiş.

Güzel, böylece gelen mektupların bu site tarafından organize edildiğini öğrendik.

Şimdi de ben anlatayım. Bugüne kadar köşemde sayısız okur mektubu yayımladım. Bunların hepsi de içtenliğine inandığım mektuplardı. Aynen sonuncusu gibi...

Hangi şehirden geldiği hiç önemli değil, bu benim hemşehrilerimin yaşadığı Adana ve Antalya da olabilir. Önemli değil çünkü ben asla kötü niyetle, bir şehir veya üniversiteye zarar vermek amacıyla yazmam.

Yazılarım ülkeme, toplumuma olumlu bir katkı sağlama amacı güder.

Çarşamba günkü yazımdan sonra üniversite öğrencilerinden ve mezunlarından “anlatılanların yaşanması mümkün olaylar olduğunu, cemaat gruplarının ve milliyetçi grupların okulda faaliyet gösterdiğini ama birçok üniversitenin aynı durumda olduğunu” anlatan mektuplar da aldım. Meslek Yüksek Okulları’nda durumun daha ciddi olduğunu da söylüyorlar.

Doğrusu Kayserispor Forum’da yazılanlardaki şiddet üslubuna bakınca benim moralim daha da çok bozuldu.

Yine de yazımın sadece “dikkati konuya çekme, uyarı” amaçlı yazıldığnı ve Kayserililerin alınmaması gerektiğini tekrar hatırlatayım.

Baskıdan ve saygısızlıktan hiç hoşlanmadığımı da... Kayseri’nin asıl bundan dolayı üzülmesi gerektiğini düşünüyorum.

agulhan
09.09.2007, 21:10
:) çok güldüm ya,kadin by-katliam'ın imzasındaki yaıyı ( Sokak aralarında üçlü sararız, önümüze gelene kafa tutarız, hiçbir şeyden korkmaz delikanlıyız, çünkü biz Kayserili çılgınlarız.” ) kendine yazdığı not sanmış.Böyle insanlarda çıkıp yazarız diyolarya helal olsun.

gudubet
09.09.2007, 21:22
haydi bütün imzalar havaya:yahoo::yahoo:

kadın ne yapsın bahane bulmak adına imzalara sarılır oldu....tüh beee bende imza koysaydım ya..yarın ki köşe yazısında konu edinirdi.
türkiyedeki medyanın haliiiiii :uzgunum:

gençks
09.09.2007, 21:28
arkadaşlar bunun yanlış bişey olduğu düşüncesindeyim.tamam araya bişey sokmak isterim abdullah gülün kökeni siirtir

enex_ks
09.09.2007, 21:55
benim bağlarda willayıda yazsaymışş keşke imzamya...zuhahahahah
gazetecilik bunların eline kaldı işte...

Denzo9
09.09.2007, 22:36
Arkadaslar bi dusunun Vatan gazetesi kime ait ?
Bunu bulun zaten cevabini almis olursunuz!..

ucankus
09.09.2007, 23:00
daha bu kadın akıllanmamıs özür dilemiyor seni ALLAH' a bırakıyoruz kardesim ne sorunun varsa onunla hallet sunu da söylemek isterim o kadına özür dilemek büyüklüktür maalesef o bile o kadında yok sadece solcu olmayı düsünüyor ne düşünürse düşünsün bizim kayserimizle ugrasmasınnn gazetecilik ayrıca içinden geldiğine inanmak degil arastırıp dogruları yazmaktır

ucankus
09.09.2007, 23:02
bir sey daha demek istiyorum kayseriden mezun olanlara ve okuyupta sevmeyenlere kayserinin yaptıgı iilikler gözünüze dizinize dursun bir daha bizim memleketimize gelmeyin sizin gibiler olmadan biz daha iiiiiz

mefisto
10.09.2007, 11:39
YABANCI ÖĞRENCİLERE BU ŞEHİRDE ÇOK İYİ DAVRANILIYOR.bURSLARINDAN TUTUN DA YEMEKLERE KADAR. BU KADAR İYİ OLUNURSA BÖYLE SONUÇLAR ÇIKAR. BEN ANKARADAYKEN KAYSERİLİLER DERNEĞİNE GİTTİM ORADA BİR KAYSERİLİ OLMAMA RAĞMEN VE GİTTİĞİM YER KAYSERİLİLER DERNEĞİ OLMASINA RAĞMEN RAMAZANDA İSMİMİ DAHA ÖNCEDEN YAZDIRMADIM DİYE İFTAR YEMEĞİ VERİLMEDİ. YABANCILARI PEK BİR SEVERİZ NEDENSE

Mad_Chemist
10.09.2007, 12:34
bu memleketi sizler yobaz ettiniz ve bu şehir sadece sizin gözünüzde öyle .. asıl gerektiği gibi davranmayıp ahlaki çerçevede yaşamadınız yıllarca solcusu sağcısı kardeşce yaşayıp gidiyordu son yıllarda bu şehir şöyle bu şehir böyle diye dizmeceler silsilesi çıkardınız .. evet demokrasi istiyoruz .. bende istiyorum demokrasi benim gibi birçok kardeşim, arkadaşım, ablam hepimiz demokrasi istiyoruz başı açık dar kotlar içindeki kardeşilerimizi baş tacı edip bizi ucube muamelesi yapılmasını istemiyoruz .. biliyoruz devlet dairelerinde iş meslek yok bize bizlerde özel sektörde kariyerimizin olması için öyle meslekler seçiyoruz .. haa yine huzur var mı? .. yok yok yok .. okulunda ayrı çile çekersin başındaki örtüyü çıkardığında kendini çıplak kalmış gibi hissetmek nedir bilirler mi? .. daha sonra zar zor okulunda mezun olursun çok şükür dersin fakat daha o "sen başörtülüsün" muamelesinden kurtulamazsın iş arasın o kadar dirsek çürütüp mezun olmuşun ama her yer sana sırtını döner her kapıdan çevrilirsin .. bir yerden haber gelir görüşmeye gidersin binbir umut dolu gözlerle ama karşında insanlıktan nasibini almamış bir kardeşin sana başını açarsan iş yerimizde çalışabilirsin nidaları atar .. çıkarsın oradan o bina her zaman kii gibi başına yıkılır ama zamanla alışırsın .. ama onlar öyle dedikçe sen daha inatla gururla o örtüyü taşırsın .. adın hala yobaz olur tatile gidersin "aaa şunun haline bakkk" sözcüklerini duyarsın arkandan yada bir rusun sana o iğrenç bakışlarını çekersin .. evett özgürlük, demokrasi hepimizin hakkı .. biz onları hala seviyoruz .. bir hepimiz kardeşiz .. hepimiz bu vatanın evlatlarıyız .. doğru yaa beni kimse duymayacak ve benim şurada kii iki kelime yazımla hiçbirşey değişmeyecek .. o mektubun sahibi kardeşimizi ve gazeteci hanımı Rabbime havale ediyorum ..herkesten özür dilerim ve saygılarımı sunarım ..
,

helal olsun yazana

agulhan
10.09.2007, 12:51
benim bağlarda willayıda yazsaymışş keşke imzamya...zuhahahahah
gazetecilik bunların eline kaldı işte...

Valla görse yazarmış heralde görmemiş.Tam arayıp da bulamadığı bişey olurdu.Bakın görüyomusunuz bizim Allah'ımız var diyolar işte bunlar gerici derdi

Since 66
10.09.2007, 12:56
dek durun devenize höd demiyelim ''TARAFSIZ'' bizanslılar

agulhan
10.09.2007, 13:01
bir sey daha demek istiyorum kayseriden mezun olanlara ve okuyupta sevmeyenlere kayserinin yaptıgı iilikler gözünüze dizinize dursun bir daha bizim memleketimize gelmeyin sizin gibiler olmadan biz daha iiiiiz

Kardeş öyle deme,kimsenin Kayseri'den memnun olmadığı falan yok ortada mektup falanda yok,uydurma bi haber işte.Sen böyle dediğin zaman bu kadının istediğini yapmış oluyorsun.Burda amaç herkezin gözünde ayrı bi yeri olan Kayserimizin düzenini bozmak.Gereken cevabı almıştır zaten.Öyle bişey olmadığını kendide çok iyi biliyordur.

oktay38
10.09.2007, 18:17
Gavurun dölü bu karı hikayeyi de kendi uydurmuştur.

oktay38
10.09.2007, 18:27
Ne mal olduğu belli karının ekşisözlükteki görüşleri sildirmiş karı çekemediğinden.Oradaki görüşleri okursanız ne mal olduğunu anlarsınız.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ruhat+mengi&kw=&a=&all=&v=&p=2

cCcTÜRKELIcCc
10.09.2007, 20:36
helal valla kariya güc böyle kullanilir iste-almis eline boruyu öttürüyor-bizide arkasindan böle bagittiriyor akilli kari valla-ama aklini kötülügün hizmetine sunmus-aceba hangi akla hizmet ediyor-kimlerle anlasti kimlerle ortak fikir yapip bu yaziyi gazeteye koydu orasida ilginc-nasil hincal uluc osman tamburaci-spor yazarligi yapiyorsa bu bayanda ayni konumda böle gazeeclikmi olur-arastirmadan dogrulugunu bilmeden yayinliyor-anlasilan mide bulandirip olayi baska yerlere cekecek-seni akilli seni-sende gazeteciysen ben macaristan macinda ilk 11de sahaya cikarim-

cCcTÜRKELIcCc
10.09.2007, 20:37
helal valla kariya güc böyle kullanilir iste-almis eline boruyu öttürüyor-bizide arkasindan böle bagittiriyor akilli kari valla-ama aklini kötülügün hizmetine sunmus-aceba hangi akla hizmet ediyor-kimlerle anlasti kimlerle ortak fikir yapip bu yaziyi gazeteye koydu orasida ilginc-nasil hincal uluc osman tamburaci-spor yazarligi yapiyorsa bu bayanda ayni konumda böle gazeeclikmi olur-arastirmadan dogrulugunu bilmeden yayinliyor-anlasilan mide bulandirip olayi baska yerlere cekecek-seni akilli seni-sende gazeteciysen ben macaristan macinda ilk 11de sahaya cikarim-

ucankus
11.09.2007, 09:24
kadın heralde kahrından bugün yzı yazmaamıs ya da işten kovmuslar kayseriyle ugrasma sonun böyle olur

gudubet
11.09.2007, 13:39
kadın heralde kahrından bugün yzı yazmaamıs ya da işten kovmuslar kayseriyle ugrasma sonun böyle olur

:clap2::clap2::clap2::clap2::clap2:

gudubet
11.09.2007, 13:43
arkadaşlar bunun yanlış bişey olduğu düşüncesindeyim.tamam araya bişey sokmak isterim abdullah gülün kökeni siirtir

öncelikle doğdugun yer kadar doydugun yerin önemli olması.siirtli olabilir ama şimdi kalkıpta siirt iline hakarette bulunsa sn.mengi hanım kim anlar dimi yazısının siyasi hakaret olduğunu...
sonuç olarak aynı düşüncedeyiz elbette.saygılar

Onur
12.09.2007, 01:26
Aslında ne kadar saçma değilmi arkadaşlar mektubu yazan arkadaş sokak ortasında bir şeyler yapamıyorum diye bizi kınamış. halbuki bizim onu kınamamız gerekmezmiydi?

Yapmıyoruz ama yapsak bile haklı değilmiyiz? Ne yani sesimizi çıkarmıyalım. herkes istediğini yapsın. K.Bakmasınlar ama o sokaklarda benim kardeşim, bacım , eşim dostum dolaşıyor. Tabikide sesimi çıkaracağım.

Nerden geldiğimizi unutmuyalım. avrupalaşma adına dinimizide suistimal etmeye çalışıyorlar.

Yazarında hala kendini haklı çıkartma çabası beni şaşırttı doğrusu.

PrivatePilot
12.09.2007, 02:21
yok artık daha neler ya bunların esas amacı kayserinin yükselen degerleri herkes bilir onu da....

Necati
12.09.2007, 10:59
Arkadaslar bi dusunun Vatan gazetesi kime ait ?
Bunu bulun zaten cevabini almis olursunuz!..

Fasist CHP!...]

doğru söylemiş arkadaş ama Faşist CHP yazmasının anlamı nedir??? beyaz renkle en aşağıya yazmış

Çetin GÖNEN
12.09.2007, 11:14
Arkadaslar,

Biz siyasetle degil sporla ugrasalim. Siyasetle ugrasmak istiyorsaniz baska yerlerde ugrasin.