Tam Sürümü Gör : Türkiye-Almanya ( EURO 2008 Yarı Final Maçı)
tutkumsun38
21.06.2008, 22:49
TÜRKİYE-ALMANYA
25-06-2008 ÇARŞAMBA
SAAT: 21.45
STAD: St. Jakob Park,
http://img214.imageshack.us/img214/691/142724of0.jpg
YAYIN: LİG TV ve ATV
---------------------------------------------------------------
İlk maç topicimde uğurlu geldim. İnşallah bu uğurum sürer.
Maçın ismi bile çok güzel. Yarı finalde Türkiye isminin geçmesi bile çok gurur verici. Bu kez İsviçre'de kalplerimiz Basel'de olacak. Viyana'da tam hesabı kapamadık finale Viyana'ya bir kez daha gitmek için saldır Türkiye!
Avrupa basını manşetleri hazırla;
" TÜRKLER ABARTTI SADECE 14 KİŞİ İLE FİNALE ÇIKTILAR"
Haydi milli takım hep seninleyiz. Sonuna Kadar!!!
3 viyana kusatmasından zaferle ayrılan TÜRKLER bu kez daha umutlu geliyorlar daha kendilerine güvenerek geliyorlar belki eksik kadro rakip turnuvanın gediklisi herkesin turnuva takımı dedigi Almanya olsun kimleri elemedikki artık kupanın ucuna tutunduk bir kere geri donmek yok
oynanan futbol ve birsürü sakatlık maçı almanlara yakın gösteriyor ama kader aglarını örmeye devam ederse bilemem tabi
ali38_38
22.06.2008, 00:40
Bir çok eksiğimiz var Allah yardımcımız olsun yenemesekde çok şey yaptık bütün oyunculara tbrkler
Almanya maçında Nihat da yok
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/122778.jpg
Milli takım sakat ve cezalı futbolculara rağmen kadro kurmaya çalışırken bir kötü haberden Nihat Kahveci'den geldi. Nihat da Almanya maçında forma giyemeyecek isimler arasına eklendi.
Dünkü maçın son dakikalarında sakatlanarak penaltı atışlarına bir kaç dakika dala sahayı terk eden Nihat'ın sakatlığı nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyeceği açıklandı.
haber7.com
koramaz38
22.06.2008, 02:10
ben onu bunu bilmem arkadas alamanya eve sepetlencek
lazarov38
22.06.2008, 02:16
zor maç fakat bizim nerde ne yapacagımız belli olmuyor
Milli takimimiz açisindan bu maç kanimca zorlu geçecek, malum sakatlar ve cezalilar ağirlikta.
Allah yardimcimiz olsun...
lazarov38
22.06.2008, 02:17
Milli takimimiz açisindan bu maç kanimca zorlu geçecek, malum sakatlar ve cezalilar ağirlikta.
Allah yardimcimiz olsun...
amin :thumbup:
Çok eksiğimiz var ama alırız bu maçıda final oynarız biz;)
Brainiad
22.06.2008, 11:30
Oyuncularımız Fatih Terim'in söylediklerini sahaya yansıtırlarsa kesinlikle bu maçıda kazanırlar.
İnternette Milli Takım geyikleri
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/20080621110603.jpg
Milli Takım'ın, çeyrek finalde Hırvatistan'ı yenip yarı finale çıkması sanal dünyada farklı esprilerin yapılmasına zemin hazırladı.
İnanılmaz goller sanal alemde böyle yorumlandı...
* Üçüncü geri dönüş. Bu dünya üzerindeki en heyecan verici milli takım.
* Nasıl özgür ve rahat olunur, bu kitaplardan okunarak değil, Türk takımı seyredilerek öğrenilir. Yeryüzünde kendine bu kadar güvenen bir takım görmedim.
* Semih kadar cankurtaran lakabını hak eden bir futbolcu daha olamaz.
* Türkiye'ye "Turnuvanın en heyecan verici takımı" ödülü verilmeli.
* Gerçekçi olmak lazım. Türkler umutlu ve tutkulu oynuyor. Böyle bir mentaliteyi başka hiçbir takımda göremezsiniz.
* Türkiye'yi seyredince futbolu ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım.
* Bu kadar sakat ve cezalıdan sonra Türkiye, Almanya'ya karşı 11 kişi çıkabilecek mi Tanrı bilir ama kimin umurundaki. Türkler resmen rock yapıyor.
* Biz de Türkler'i destekliyoruz çünkü, siz inanıyorsunuz.
Haber7.com
'Türkler ancak otobüse binince'
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/20080621060643.jpg
Alman milli takım oyuncularından Thomas Hitzlsperger, Türklerin ancak otobüse bindikleri zaman yenilmiş olacaklarını söyledi.
Hitzlsperger, Alman milli takımının İsviçre'deki kampı Tenero'da yaptığı açıklamada, ''Türkler bana bu kez çok durgun gibi göründüler. Buna rağmen dikkatli olmalıyız. Çünkü aslında Almanların bir özelliği olarak bilinen uzatma dakikalarında güçlü oynama yeteneğine sahipler. Türkler ancak otobüse bindiklerinde yenilmiş olacaklar'' dedi.
Alman milli takım oyuncusu Simon Rolfes de ''Türklerin gücü, belirli bir düzensizlikte ve şaşırtıcılıkta yatıyor. Burada önemli olan, oyunlarını kabul ettirmelerine izin vermemek ve oyunu kendin belirlemek. Kendi gücün önemli, bunu kabul ettirmek lazım'' şeklinde konuştu.
Oyuncu Christoph Metzelder de ''Türkiye çılgın bir takım. Ne yapacakları belli olmuyor. Bu konuda uyarıldık ve büyük saygımız var. Oyunun başından itibaren güce dayalı futbolumuzu ortaya koymalıyız, o zaman baskımıza dayanamazlar'' diye görüş belirtti.
AA
1-0 geriye düşersek bizim işallah 2-0 da olabilir ama 3-0 bilmiom
lazarov38
22.06.2008, 14:37
zor bir maç
chefchemiker
22.06.2008, 15:01
Bu almanlari yenmemiz lazim, yenelimki, küstah tavirlari bitsin, allahim yardimcimiz ol.
Ne Yapacağımız Belli Olmuyor.
Fatih Terim'e inat Finale çıkabilirz :D
tutkumsun38
22.06.2008, 17:36
TERİM’DEN, UEFA’YA İLGİNÇ SORU-
Teknik direktör Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin Almanya maçı öncesinde kart cezaları ve sakatlıklar nedeniyle zor durumda olduğuna ilişkin soruyu, "UEFA’ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga’nın ayaklarına hakimiyeti kötü. Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım" şeklinde yanıtladı.
"Almanya karşılaşması çok özel bir maç" diyen Terim, "Türkiye açısından bir derbi. Yarı ölmüş vaziyetteki bir 11 ile de olsa pekala kazanabiliriz. Zira neticeyi, yürek koyarak oynama belirleyecek" dedi. Terim, Arda’nın oynayamayacak olmasının hatırlatılması üzerine de "Gördünüz değil mi? Ne büyük bir oyuncu. Niteliksel ve niceliksel açıdan mükemmel olan Tuncay’ın da kart cezalı olmasına üzüldüm. Ama Brezilya kökenli oyuncumuz Aurelio sahaya dönecek" değerlendirmesini yaptı.
-----------------------------------------------------------------------------
Bu maç sonu ne olursa olsun Terim'in ilk kez eleştirilemeyeceği maç olacak. Çünkü sahaya çıkacak adam sayısı belli. Alternatif futbolcu da kalmadı. Olur ya son dakkalarda 3.kalecimiz Tolga Zengin'in gol atmak için forvet bile oynayabilir :)
Bir de Tolga gol atarsa tamamdır futbol adına yapılan bütün tanımların geçersiz olduğu bir turnuva olarak tarihe gececek.
Şaka maka Hollanda'nın, Fransa'nın, Potekiz'in, Hırvatların, Çeklerin, İngilizlerin olmadığı bir yerdeyiz şuan.
Helal olsun hepsine!!!
Muzaffer
22.06.2008, 17:49
Bu maçı kazanmamız için MUCİZE gerekiyor ama oda zor bişey değil her maçta olur :)
Ahh bir yenersek almanyadaki gurbetçilerimizin sokaklara dökülmesini zevkle izleyeceğiz.
Fatih hoca yenecez diye açıklama yapmış ve bazı taraftarlar kızmış. Ne olursa olsun,hangi durumda olursak olım unutmayalımki "Bir TÜRK'ün başı ancak RUKUDA eğilir."
Cörekdere38
22.06.2008, 18:27
tami tamina 14 oyuncu var 2 tane kaleci yani 11 kisi oynayacak ve 2 kisi degistiririz ama ne olursa olsun allahim neo lur su almanlari yenelim alay edip duruyorlar kendi bir b.k zannediyorlar almanlarda esek sansi var.
zaten almanyanin büyük kentlerinde 1000% kavga cikacak :D
lazarov38
22.06.2008, 18:45
bu almanlar çok havalı inşalllah maçdan sonra havalarını alırız TÜRKİYE olarak
insallah carsamba aksami Almanyayi devirir, bende allahin izniyle persembe sabahi Türkiyeye yaz tatilini gecirmek üzere yola güle oynaya cikarim, basarilar Türkiyem ne yazikki tur sevincimizi Köln- ringe gidemeyecegim cünkü sabah yolculugumuz oldugu icin.
Brainiad
22.06.2008, 22:33
Almanya'daki gurbetçilerimiz için alıcaz bu maçı.
Kapadokyalı
23.06.2008, 12:01
turnuvaya gidilirken servetin gökhan zanın emrenin tümerin sakat oldugu biliniyordu.fatih terimin kişisel nedenleri ve kaprisleri yüzünden bu oyuncular takıma çagırıldı.yıldıray mehmet topuz halil altıntop gibi isimler kadro dışı kaldı.şimdi almanya maçına 2 yedekle çıkmak zorunda kalırsak hatta tolga zengin oyuna girmek zorunda kalırsa fatih terim bunun hesabını nasıl verecek.?Türkiye şampiyon olsa dahi fatih terim turnuva sonrası istifa etmek zorundadır.milli takım millilikten çıktı fatih terimin çiftligi haline geldi.turnuvadan önce konuşulan herşey gerçek olmaya başladı.fatih terim basınla falan kavga edene kadar nerde hatalıyım diye düşünmelidir.
Almanya maçı zor olacak ama şans yardım ederse Türkiye tur atlayabilir
kaplan38
23.06.2008, 14:48
benim içime yeneceğiz diye doğuyor hatta kupa bizim olacak tüm aksiliklere rağmen
Yücel Şahin
23.06.2008, 15:50
Tuncayın yerine Kazım.Nihatın yerine Gökdeniz,Ardanın yerine Ayhan.Aurello cezası bitti Emre belezoğluda katılırsa sorun yok gibi.Defansta sıkıntı var,Hakan Balta stoper yerine Ugur boral oynar.Pekte karamsar olmamak lazım ama eksikler büyük kayıp elbette.
Tam Karo olsak final diyebilirdim ama zor.Başarılar Takımımıza.
lazarov38
23.06.2008, 16:17
bu arada tolga zengını orta sahda oynatmak ıcın bosvurulmus
lazarov38
23.06.2008, 16:18
sakat, 4’ü de cezalı olmak üzere 9 oyuncudan faydalanamayan Terim’in elinde, biri kaleci olmak üzere toplam üç yedek kaldı. La Gazetta Dello Sport’a konuşan Terim, “UEFA’ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga’nın ayaklarına hakimiyeti kötü! Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım” dedi.
Ay-yıldızlı ekipte, cezalılar Volkan, Tuncay, Arda ve Emre Aşık’ın yanı sıra, sakat Servet ile kadrodan çıkarılan Nihat ve Emre Güngör forma giyemeyecek. Sakatlıkları süren Emre Belözoğlu ve Tümer’in durumu ise belirsizliğini koruyor.
Fatih Terim’in sözleri ardından futbol camiasında bir anda, “Kaleci Tolga orta sahada oynar mı, oynamaz mı?” tartışması ortaya çıktı. Avrupa Şampiyonası statüsünde net ifadelerle yer almayan bu durumu, UEFA’ya sorduk. Milliyet’e konuşan UEFA yetkilisi, kalecilerin, maç listesine kaleci olarak yazılmaması durumunda başka bir pozisyonda oynayabileceklerini açıkladı.
FIFA kokartlı eski hakem, Milliyet yazarı Metin Tokat da, kalecilerin başka bölgede görev yapabileceğini söyledi.
Tokat: Aksi hüküm yok
Tokat, “Futbol oyun kurallarının 3. maddesi oyuncu sayısı ile ilgilidir. Bu madde oyun, biri kaleci olmak üzere her biri 11 oyuncudan oluşan 2 takım arasında oynanır der. Her ne kadar Avrupa Şampiyonası öncesi UEFA’ya bildirilen 23 kişiden 3 tanesi kaleci olarak belirtilmiş olsa da müsabaka listesinde yedek kaleci olarak yazılan bir oyuncu hakeme haber vermek şartıyla oyuncu olarak oynayabilir. Futbol oyun kuralları kitabında bunun aksi bir hüküm yoktur. Fatih Terim’in basın toplantısında söylemiş olduğu espiri de olsa gerekli görürse Almanya ile oynayacağımız yarı final maçında Tolga’yı oyuncu olarak oynatmasında kurallar gereği yasaklayıcı bir hüküm yoktur” açıklamasını yaptı.
Yeni oyuncu katılamıyor
UEFA Sözcüsü William Gaillard, turnuvanın ilk maçından sonra takımlara yeni oyuncuların dahil edilemeyeceğini açıkladı. Gaillard, kadrosundaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle gündeme gelen Türkiye’nin talebine ilişkin, kadroya sonradan oyuncu çağrılamayacağını, bunun UEFA kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Gaillard, “Bir takımın maçtan önce 8 oyuncusu kalmışsa, acil bir toplantı yaparız. Fakat bize bununla ilgili bir talep gelmedi” ifadesini kullandı.
(Milliyet)
Cilginlar_38
23.06.2008, 17:04
terim götürdün sakat sakat oyunculari, almadin sapa saglam oyunculari, girdik SIKINTIYA yaaaaav. delirecem.
insallah servet çetin oynayacak ama, aurelio`da dönüyo. tamam`dir bu is. Gökdenizìde oynatir nihat`in yerine
Freestyle
23.06.2008, 17:14
Terim'in eseri bu. Zan, Tümer ve Emre zaten 2 maçta bir sakatlanan oyuncular, bu yillardir böyle. Bunlar asla turnuva futbolcusu olamaz.
Tümer zaten kosacak hali yok, Emre bir sezondur yedek, Zan'in sözlesmesi bitmis Besiktas uzatmaya yanasmiyor, ama Milli Takim'da. Yani çoook acayip.
Bunlarin yerine diri, formda, sezon boyu oynamis ve ritm saglamis çoook oyuncu vardi orda olmayi hak eden.
ulaaaaaaaaaan terim şimdi aklın başına geldi mi koçumm yenilirsek sırf senin yüzüne senin duygusallığın yüzüne.bak yıldırayı gönderdin topuzu almadın fatih tekkeyi almadın bak şimdi çık kendin oyna oyna da gör.inş. eleriz almanları.şu da bir gerçek ki terimin zararından başka hiç katkısı YOK
Brainiad
23.06.2008, 19:14
Nihat'ın yerine Mevlüt'te oynayabilir.
tutkumsun38
23.06.2008, 19:15
Daha halen Terim diyorsunuz. Ya nasıl bir anlayışınız var neyin derdini yapıyorsunuz anlamıyorum. İnanın dışardan birileri okuyorsa çok gülüyodur bu yazılanları gördükçe.
Yarı final bu boru değil dünyanın en zorlu, en büyük turnuvasıdır Avrupa Şampiyonası. Bu şampiyonaya tarihimizde sadece 3.kez katılabildik. ilk kez yarı finale çıkıyoruz. Siz daha neyin hesabını yapıyorsunuz. Yenilince suçlu hazır TERİM, yenersekte bahane ŞANS. Bırakın bu işleri ya. Azcık şurada futbol ile ilgili yorum yapın. Lütfen sırf yazmak için yazmayın. Burası forum ya " ben insanlara bir şeyler düşündürmeliyim, yazdıklarım boş bir şeyler olmamalı sadece yazmak için değil yazdıklarımın okunup düşündürmesi için de yazmalıyım" diye düşünün. 2 cümle bir araya getiremeyen insanların maç yorumları yapmakta sıkıntı çektikleri ortada ancak ortada bir olumsuzluk oldu mu hemen bir şeyler karalıyorlar. Lafım burada bazı kişilere. Bu kişilerin bir çok maç ya da konu hakkında ki yorumlarını da bildiğim için söylüyorum. Şu güzelim maç topicinde bunlar mı yazılır yahu neyden bahsediyorsunuz anlamıyorum. Şu yazımı da biri alıntı yapıp cevaplamasın. Genel bir değerlendirme benim açımdan. Ben buraya girdiğimde bir şeyler okumak istiyorum. Bir kaç kelime yazıp da kirlilik yapan yorumları değil.
maç yorumuma gelecek olursak;
Dünya'nın en zorlu organizasyonunda bulunmak çok güzel. Gerçekten şimdiye kadar yaşattıkları heyacan, mutluluk, zafer ve sevinçler bizlere yeter de artar bile. Milli takım çok eksik ve sakat. Ancak sahaya 11 - 11 çıkacağımıza göre onların bizden sayıca bir avantajı olmayacak. Daha önce Çekler ile de karşılaştık. Çek cumhuriyeti defansı neredeyse üst düzey futbolcular ile dolu. Kadro olarak karşılaştırdığımızda üstün olan taraf da Çeklerdi. Sonuç ne oldu kazanan biz olduk. Aynı şeyler Hırvat maçı içinde diyebiliriz. Şimdi sırada Almanlar var. Onlarda bizden üstün bir ekip, onlarda maça favori çıkacaklar. Bir sürpriz de onlara neden yapmıyalım ki... Nihat yoksa Mevlüt var, Tuncay yoksa Gökdeniz var, Arda yoksa Ayhan var var oğlu var işte. Tarih boyunca hep kendi milletimizi küçük görürüz, batı karşısında hep kendimizi "burası Türkiye burda olur böyle şeyler deriz" Kendimizi küçük görmekten boynumuz eğik durmaktan artık vazgeçin. Gurur duyulacak bir takımımız var. 14 yürekli futbolcumuz çıkacak ve almanları eleyecek. Buna inanıyorum, güveniyorum onlara. Sonuç nolur tabi belli olmaz ama olur ya yenilirsek Canları sağ olsun var olsunlar yine ayağa kalkar alkışlarım oturduğum yerden.
Bu ülke sadece milli maçlarda birlik beraberlik içinde. Sokakta kavga edenler, küs olanlar, birbirine düşman olanlar, farklı takımları tutanlar, siyasi görüşleri farklı olanlar kısacası herkes bu maçlar sonunda omuz omuza oluyor. Böylesine güzel birlikteliği özlemiştik. Futbolun sadece futbol olmadığı bir turnuvayı bizlere bir kez daha yaşatan milli takımımıza sonsuz başarılar diliyorum.
Allah yardımcımız olsun
sahaya çıkmasını tahmin ettiğim kadro ise şöyle;
-----------------------RÜŞTÜ--------------------------
---SABRİ----------ZAN--------BALTA---------UĞUR B.---
--------------------------------------------------------
--------------M.TOPAL-------AUERİLO-------------------
---------------------------------------------------------
-----------------------HAMİT----------------------------
-----GÖKDENİZ----------------------------KAZIM---------
----------------------------------------------------------
--------------------SEMİH ( MEVLÜT)---------------------
Son olarak biraz da Almanya'dan bahsedelim; Almanların çok iyi bir savunması olduğunu düşünmüyorum. Özelikle araya atılacak kısa paslarda çok zor anlar yaşatırız onlara. Lahm etkili bir bek gerçekten onun savunması ve hucümü çok etkili. Orta sahalarında ise hücüma yönelik çok etkili silahları var. En önemli silahları ise kalaye attıkları sert ve isabetli şutlar. Burada onlara bu şansı pek vermemek gerek. Forvetleri de sağlam ve yetenekli. Rakibi pres ve kısa paslarla sıkıştırmamız gerekmekte. Çok adamla hücüma çıkmamıza gerek yok. Kendi sahamzda kazandığımız toplarla ileriye atılacak paslarla pozisyonlar buluruz. Çok iyi bir rakibimiz var ancak yarı final çok da imkansız görünmüyor.
Bir söz vardır ya hani zoru başarırım, imkansız zaman alır işte biz bu turnuvada zor olanı gruplardan çıkarak başardık. Hırvat maçı imkansız zaman alır sözünü hatırlatıyor. Almanya maçı ile bu zamanı da bitirelim ve adımızı finale yazdıralım.
Brainiad
23.06.2008, 19:37
@ Tutkumsun38 ağzına sağlık kardeşim.
Bu arada üzücü bir haber veriyorum.3 futbolcumuz daha sakatlanmış. :(
Viyana'dan Kanal D Ana Haber canlı yayınına bağlanan DHA Spor müdürü Faik Gürses Milli takımımızla ilgili şok bir gelişmeyi aktardı. İlk kez Deniz Arman'a 3 futbolcumuzun daha sakatlandığını açıklayan Gürses, Semih Şentürk, Mehmet Topal ve Hakan Balta'nın takımdan ayrı çalıştığını ve durumlarının kritik olduğunu söyledi.
A Milli Futbol takımızdaki şu anki son duruma göre ayakta kalmayı başarAbilen oyuncular;
Rüştü Reçber, Tolga Zengin, Gökhan Zan, Sabri Sarıoğlu, Uğur Boral, Hamit Altıntop, Ayhan Akman, Kazım Kazım, Gökdeniz Karadeniz, Mehmet Aurelio, Mevlüt Erdinç
SPOR3.COM
Cörekdere38
23.06.2008, 20:31
fatih terimin tek hatasi var oda sakat oldugunu bilmesine ragmen o oyunculari inadina cagirdi ondan sikinti cekiyoruz ama olsun türkiyemize güvencimiz sonsuz
inş yeneriz ama eksik çok almanların forwetler etkilii ßizim defans çok açık weriyoo bol gollü geçer gibime geliyo
Exorcist
23.06.2008, 22:00
Türkiye'nin yenildiği maçlarda sayfa sayfa yorum yapan kişiler nedense galibiyet ve tur yorumlarında bulunmuyor. Tahmin ediyorum bu kişiler çarşamba günü yenilirsek çıkıp yine teknik dörektöre ve takımın oyuncularına sallamaya başlar hem de utanmadan...
başarılar Türkiye...
Kapadokyalı
23.06.2008, 22:01
fatih terimin başarısını yabana atmıyoruz tebrik ederiz ama sayın terim eger almanyaya yenilirsek ne diyecek çok merak ediyorum.aslında kestirmek zor degil.futbolcularımız sakattı şansımız yoktu yenildik diyecek.ama sayın terim siz götürdügünüz futbolculardan 3 4 tanesinin sakat oldugunu zaten biliyordunuz.kişisel sorunlarınızı Milli takımın önünde tutup böyle bir hata yaptınız.bu söylediklerim Türkiye şampiyon oldugundada geçerli olacak.ozaman birileri bu forumda çıkıp diyecekki bak biz şampiyon olduk şiştinizmi.şampiyonluk yapılan hataları ve kötü futbolu degiştirmeyecek.turnuvanın sonucu ne olursa olsun terimin istifasını bekliyorum turnuva sonrası.
ben şimdiden sonuç ne olursa olsun düşüncelerimi yazıymda sonra 3 5 dengesiz çıkıp kazanırken nerdeydin demesin.çünkü şampiyon olsak bile fikirlerim degişmeyecek
Exorcist
23.06.2008, 22:06
fatih terimin başarısını yabana atmıyoruz tebrik ederiz ama sayın terim eger almanyaya yenilirsek ne diyecek çok merak ediyorum.aslında kestirmek zor degil.futbolcularımız sakattı şansımız yoktu yenildik diyecek.ama sayın terim siz götürdügünüz futbolculardan 3 4 tanesinin sakat oldugunu zaten biliyordunuz.kişisel sorunlarınızı Milli takımın önünde tutup böyle bir hata yaptınız.bu söylediklerim Türkiye şampiyon oldugundada geçerli olacak.ozaman birileri bu forumda çıkıp diyecekki bak biz şampiyon olduk şiştinizmi.şampiyonluk yapılan hataları ve kötü futbolu degiştirmeyecek.turnuvanın sonucu ne olursa olsun terimin istifasını bekliyorum turnuva sonrası
yenilse ne diyecek kardeş ne desin. Kim ondan hesap soracak ki adam tarihimizde ilk kez bizi yarı final oynattı. Sanki her zaman avrupa şampiyonasına katılırız her avrupa şampiyonasında final oynuyormusuz gibi yorum yapmışın...
Kötü futboldan bahsetmişin bir de, maçların tamamını internettten bir daha indir rahat bir şekilde izle. Ne oynamışız gör. Mücadele, hırs, yürek her şey var. Çok süper futbol olmasa da bunlar var. Hollanda çok güzel futbol oynuyordu da ne oldu. Portekiz'e ne oldu? Türkiye başka takımlarda olmayan şey var biz de yürek var işte bu nedenle kimse bu takımı bu saatten sonra eleştiremez eleştirmeye de hakkı yok.
bu arada o dengesiz sıfatın tanımını yaparmısın ?
Kapadokyalı
23.06.2008, 22:15
yenilse ne diyecek kardeş ne desin. Kim ondan hesap soracak ki adam tarihimizde ilk kez bizi yarı final oynattı. Sanki her zaman avrupa şampiyonasına katılırız her avrupa şampiyonasında final oynuyormusuz gibi yorum yapmışın...
Kötü futboldan bahsetmişin bir de, maçların tamamını internettten bir daha indir rahat bir şekilde izle. Ne oynamışız gör. Mücadele, hırs, yürek her şey var. Çok süper futbol olmasa da bunlar var. Hollanda çok güzel futbol oynuyordu da ne oldu. Portekiz'e ne oldu? Türkiye başka takımlarda olmayan şey var biz de yürek var işte bu nedenle kimse bu takımı bu saatten sonra eleştiremez eleştirmeye de hakkı yok.
bu arada o dengesiz sıfatın tanımını yaparmısın ?
Allaha şükür gözlerim saglam ne izledigimi biliyorum.oynadıgımız futbolda hiçbir şey yok.hatta arkadaşlarla kalecinin şortu ne renk göremedikte diye esprisini bile yapıyoruz dogru dürüst atağımız olmadıgı için.Yunanistan şampiyon oldu ne oldu? kimse oynanan futboldan bir zevk almadı.hatta insanları futboldan soguttular.bizde sadece son dakkalarda hırsımız ve birazda şansımızla kazandıgımız maçlarda akıllarda kalacagız.hollanda portekiz iyi oynuyordu turnuvadan sonra onlar iyi futboluyla anılacak biz başka şeylerle tek fark bu.rusya mükemmel futbol oynuyor elenirse akıllarda iyi futboluyla yer eder.tarihimizde ilk veya son olması beni ilgilendirmez.bu bile büyük başarı kimse buraya kadar gelememişti gibi bir zihniyet benim düşüncelerime ters.diyorumya takım şampiyon olsa bile gördügüm hataları söylerim.dengesiz sıfatını açalım ben en başından beri gördügüm hatayı söylüyorum.susup susup başarısız olunca hataları söyleyenlerden degilim.eleştirdigimiz için vatan hainligiyle bile itham edenler var.dengesizle kasıt onlardır
Exorcist
23.06.2008, 22:41
Allaha şükür gözlerim saglam ne izledigimi biliyorum.oynadıgımız futbolda hiçbir şey yok.hatta arkadaşlarla kalecinin şortu ne renk göremedikte diye esprisini bile yapıyoruz dogru dürüst atağımız olmadıgı için.Yunanistan şampiyon oldu ne oldu? kimse oynanan futboldan bir zevk almadı.hatta insanları futboldan soguttular.bizde sadece son dakkalarda hırsımız ve birazda şansımızla kazandıgımız maçlarda akıllarda kalacagız.hollanda portekiz iyi oynuyordu turnuvadan sonra onlar iyi futboluyla anılacak biz başka şeylerle tek fark bu.rusya mükemmel futbol oynuyor elenirse akıllarda iyi futboluyla yer eder.tarihimizde ilk veya son olması beni ilgilendirmez.bu bile büyük başarı kimse buraya kadar gelememişti gibi bir zihniyet benim düşüncelerime ters.diyorumya takım şampiyon olsa bile gördügüm hataları söylerim.dengesiz sıfatını açalım ben en başından beri gördügüm hatayı söylüyorum.susup susup başarısız olunca hataları söyleyenlerden degilim.eleştirdigimiz için vatan hainligiyle bile itham edenler var.dengesizle kasıt onlardır
Türkiyenin oynadığı futbol ile Yunanistanı kıyaslaman çok doğru bir tespit değil. Yunanistan ve bizim futbol anlayışımız çok farklı.
İsviçre maçı kadro ve taktiği son derece güzeldi. yere pas yapan kısa bir takımla sahaya çıktık. ancak hesapta olmayan bir şey çıktı ve yağmur yagdı. isviçre iki uzun top ile pozisyon buldu ve gol attı. ikinci yarı yagmur durdu ve tek kale futbol oynadık. sagdan soldan ataklar geliştirdik ve maçı cevirdik. aynı şekilde cek takımı sadece uzun toplarla kalemize gelmeye çalıştı ve 2-0dan sonra resmen tel tel döküldüler neden mi çünkü yine ayaga paslar sağdan soldan gelen ortalar ve 20 dan dünyanın en saglam defansı olan takımına 15 dakka da 3 gol. buna şans demek orda ter dökenlerim emegine haksızlık demektir. herkes cechin yaptıgı hatadan bahsediyor ama kimse o gun defalarca orta yapan hamit ( 3 asist yaptı 3 gol oldu) güzel ortalardan bahsetmiyor ya da cechin elinden kaçıracagını düşünüp oraya doğru koşan nihatı konuşmuyor. Nihatın golu şans değil yetenektir, o golu hissetmesidir.
son maç hırvat maçı. oynayabileceğimiz en ters takıma elimzide ki kadro ile en iyisini yaptık. pozisyon da bulduk. o takım 3 de 3 yapan almanları silip süpüren rusya ve ingilterenin bulundugu gruptan lider cıkan bir takım onlarla başa baş oynadık. 119 da gol yiyip 120 de çeyrek final maçında maç çeviren başka takım var mıdır? yoktur sebep şans mı ? Kusura bakmayın da bir şans iki şans üç şans bir yere kadar. Başarıya şans denirse o emek veren ter dökenlere buyuk saygısızlık ve haksızlık yapmış olursunuz.
şimdi almanya maçı var. elimizde oyuncu da kalmadı. çıkıp yine mücadele verecek çocuklar. tur atlarsak yine mi şans olcak :)
elensekte gam yemem helal olsun onlara.
bu arada yunanistan futboldan soğutmus olabilir ama türkiye turnuvaya damgasını vurdu bi kere. hem de dunyada bir çok insanı futbolu yeniden sevdirerek. hem de futbolun tanımı bir kez daha yaptırarak. futbol 90 dakikadır dedirtti tekrardan...
bunları konusmaya da hiç gerek yok ben yarı final mutluluğunu yaşıyorum ve almanya maçına bakıyorum. burada almanya maçı için güzel yorum yapan arkadaşlarda var. maç yorumları yapılırsa burada daha güzel olur.
yarı finale yükselmiş olmak belkide kupayı alacak olmak kötü futbolu ve terimin kişisel problemlerini sorumsuzca milli takıma yansıttığı gerçegini degiştiremez.başarıyı tebrik ediyoruz tabiki terim iyi işler yaptı ama Allah göstermesin elenirsek belki o sakat futbolcuların yerine saglamları gitseydi buraya kadar gelmemiz bile başarıydı demek zorunda kalmamış olacaktık.birde burdan bakmak lazım.bende terimin yanlış oldugu noktalar oldugunu düşünüyorum.hatayı saygı çerçevesinde dile getirmekte bir sakınca yok.
Ahmet Ak.
23.06.2008, 23:25
14 kişiyle finale çıkan ilk takımda biz olacağız.bu takım bu turnuvada hep ilkleri yaşattı yine yaşatacaktır inşallah.
BÖRTECINE 38
24.06.2008, 02:57
Almanlar Ballı Takım Ama Karsılarında Busefer Türkıye Var Almanları Bızım Elımızden Sans Bıle Kurtaramayacak Türkün Tokatını Bundan öncekıler Gıbı Almanlarda Yıyecek , Allahın ıznıyle Almanyayıda Yenıp Kupanın Ucundan Tutacagız
Türkiyenin oynadığı futbol ile Yunanistanı kıyaslaman çok doğru bir tespit değil. Yunanistan ve bizim futbol anlayışımız çok farklı.
Yunanistan futbol oynamıyorki zaten :)
11 kişi defans yaparak futbolmu oynanır...
Bu resmen futbolu çirkinleştirmek...
Brainiad
24.06.2008, 09:25
Önceki maçlarda son dakikalardaki olağanüstü gücümüzün kaynağı bulundu.
http://image.haber3.com/haber/202499.jpg
tutkumsun38
24.06.2008, 16:10
Allahım bitmesin bitmesin bu rüya,
Sonunda kupa olsun ne olur uyandırma!!!
ne o len kendinizi güçlü mü zannediyonuz elin alamanları. ah bi sakatlıklar ve cezalılar olmayaydı. vay halinize vay ki ne vay.
adEnisaY38
24.06.2008, 20:10
futbolda en büyük hata rakibini kücümsemek...bu maci biz 14 kisiylende aliriz biz...simarik almanlara kapak olacak bu galibiye...haydi türkiyem sevindir bizi...basimiz dik duralim gurbettte
tutkumsun38
25.06.2008, 11:31
Evet büyük gün geldi çattı.
Bugün yüreğimiz AY-YILDIZ için çarpıyor.
Evlerde bayraklar, sokaklar ve caddeler karnaval havasında. Türkiye'de tek gündem bugun ki maç. Konuşulan tek konu bu maç. Haber bültenlerindeki tek haber bu maç. Esnaf sohbetlerinde gündem bu maç. Tüm Türkiye birlik ve beraberlik içinde bir zafer daha bekliyor millilerimizden.
Allah nasip ederse yine mutluluk sevinçleri ile çoşacağız yine meydanlar dolup taşacak yine omuz omuza zafer çığlıkları atacağız.
ÇÇok zor bir rakibimiz var. Gerçekten hem çok eksiğiz hem de rakip çok disiplinli. Bu kez işimiz daha da zor. Ama ne zorlu engeller aşmış bir milletiz. Bugun herkes futbolun milliyetçiliğinde bir arada birlik içinde olacak. Maç seyretmeyi bile sevmeyen milyonlarca insan bile ekran başınaa geçecek.
Bu duygu nasıl anlatılır bilmiyorum. Kelimeler yetmiyor işte. Sözün bittiği gündeyiz.
Allahım Güldür yüzümüzü millilerimize yardım et. Bol şans Türkiye. Başarılar Türkiye.
Not: Futbol bu her türlü sonuç çıkabilir sahada. Bugun kaybedebiliriz de. Ancak kaybedersekte alkışı hak etti bu takım. Şimdiden bize yaşattıkları bu mutluluklar için teşekkürler Milli Takım.
hala türk milli takımı maç kazandığında sevinemiyorum şu terimin akıl almaz inadı yüzünden ulan alacaktın topuzu mehmet yıldızı kadro daraldığında elinde kozun olacaktı en çürük adamları aldın çoğu sakat şimdi zaten berbat bi oyun oynuyodu takım şimdi ne olacak merak ediyorum yinede içimdeki türkiye sevgisi maçı kazanmamızı istiyo başarılar ama buruk bi sevinç olur yenersek...
Finale cıkan taraf biz olacağız.Buraya kadar geldik finalsiz olmaz...!
ßuraya kadar gelip burda bırak mak olmazz finali ßiz oynanacz ..!
Yücel Şahin
25.06.2008, 15:21
Beklenen gün geldi.
İnşallah kazanır ve burda buluşuruz.
Sanırım yazma rekoru kırılır.Başarılar Türkiye.
tutkumsun38
25.06.2008, 15:59
ilk 11 belli olmuş..
Rüştü,Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Uğur Boral,Gökdeniz, Aurelio, Hamit, Mehmet Topal, Kazım,Semih
Tam tahmin ettiğim gibi çıkabılecek en güzel kadro. Gökdeniz'den patlama bekliyorum. Uzun Alman defans arasına küçük boyu ile girer ve çok da tehlikeli olur. Yunanistan Maçında ve özellikle Rusya ligindeki müthiş performansı bugun de gösterir inş.
Haydi Türkiye! ( Geçmiyor vakitler, saatler...)
Bu arada daha yeni Tv Basel'e bağlandı. Akın akın Türkler Basel caddelerinde tur atıyor. Çok sayıda Alman ve Türk taraftarı şehirdeymiş. Bugün bu maçın heyacanın olması bile çok güzel. Gönlümüz tabiki kazanmak istiyor ama bunu bize yaşatmaları bile yeter.
Umarım maç sonunda da güzel yorumlar ile buluşuruz burada. Bazı pusuda bekleyenlerin laf kalabalıkları ile değil de zaferin verdiği mutlulukla çoşkuyla kutlarız finale çıkmayı...
biiznillah biiznillah biiznillah. inşallahü teala. bu turu rabbimizin yardımı ile geçeceğiz.
ali38_38
25.06.2008, 21:48
Maça 1 saat kaldı Allah yardıcımız olsun , haydi çocuklar bunun için doğdunuz.
lazarov38
25.06.2008, 22:49
hadı türkıyeeeeeee
ali38_38
26.06.2008, 00:34
Yenildik geçmiş olsun , bu sefer şans rakipten yanaydı :(
Yücel Şahin
26.06.2008, 00:48
Milli takımımıza gösterdiği mücadelden dolayı teşekkür ediyor,Ayakta alkışlıyorum.
Resmen sildik Almanları sahadan 3 kez geliler 3 gol.Sağlık olsun futbolda var bunlar.
hiç üzümledim yenildiğimize. müthiş bir oyun oynadık. almanları sahada ezdik.özelliklede ilk yarı.
kaleyi bulan 3 şutları gol oldu.nasıl bir şanstır anlamadım.
keşke ilk golü biz yeseydik:S
Mucizelerle geldik buraya kadar yine bir mucize ile ayrılıyoruz...
Teşekkürler TÜRKİYEM yaşattıgın bu sevinç için...
ali38_38
26.06.2008, 00:53
Evet tebrikler takımımıza , bize bu heyecanı yaşattığı için ayrıca tşkler , ben hangi takımı tutarsam mutlaka hakem aleyhine düdük çalar :) o yüzden normaldir hakemin böyle davranmasıı , Helal olsun Ardaya , Semihe , Servete, Topala , Aurelloya ve bütün futbolcularımıza yüreklerini koyup savaştıklarıı için tekrar Tebrikler TÜRKİYEM
lazarov38
Arda,tuncay,nıhat olsaydı maç farklı olurdu ne yazııkkı sans faktoru rakıp takımdan yanaydı geçmiş olsun bu basarıyı inşlaah 2010 da gösterırız.Bugunkı 11 genç ve böle bı turnuwada ilk defa oynayan bır takımdı.Aslanlar gıbı mucadele ettık önümüzde 2010 dünya kupası var Fatih TERİM'i kutluyorum oyuncu seçiminde bazı hataları olsada buruya yarı fınale kadar getirdi.
not:buruya gelemeyenlerde var;)
2 sene sonra afrikada dünya kupası var bu turnuvada çok şey ögrendık
holigan_38
bu gun sans almanlardan yanaydı tabı hakem faktorunude eklemek lazım gercekten hakem bıze karsı haksız kararlar verdı rustunun yedıgı golde hatası 100% du ama bu kadar eksık cezalı olmasına ragmen almanlara karsı ıyı bı futbol oynadık avrupa 4.cusu oolduk hepsıne gostermıs oldukları mucadeleden dolayı tesekkur edıyoruz
Neyse artık saglık olsun buraya kadar gelmek de çok büyük bi başarıydı....
Ama keşke delikanlıca elenseydik,hakem oyunlarıyla degil...
yemlihali
26.06.2008, 01:03
terimin kaprisleri yüzünden kupadan olduk sahada savunma oyuncusu yoktu mehmet topaldan stoper yaptık oysaki aydını egemeni alsaydı bunların suçu günahı neydi elin brezilyalısı oynuyorda bunlar neden oynayamıyor terim istifa
Yücel Şahin
26.06.2008, 01:04
terimin kaprisleri yüzünden kupadan olduk sahada savunma oyuncusu yoktu mehmet topaldan stoper yaptık oysaki aydını egemeni alsaydı bunların suçu günahı neydi elin brezilyalısı oynuyorda bunlar neden oynayamıyor terim istifa
bıraktı zaten.
lazarov38
26.06.2008, 01:08
Türkıye ögrendı neyı turnuvalarda söz sahıbı olmaya buyuk bu yolu katettık sırada 2010 var kımse uzulmesın tecrube kazandı oyuncularımıs
Ilk defa hak ettigimiz maci kaybettik. Almanlara karsi iy oynayacagimizi biliyordum....
Bu macin uzatmalara gitmesini cok istedim. Yenilirsekde uzatmalarda yenilelim diyordum ama malesef olmadi... son dakika gölü ile 3 defa biz güldik bu seferde son dakika golü ile biz yikildik...Herseye ragmen tesekkürler milli takim bize yasattigin güzel anlar icin....
Çetin GÖNEN
26.06.2008, 01:28
Milli Takimimizla bugün gurur duyduk. Tesekkürler TÜRKIYEM!!!!!
Adam daha napsın? Tr tarihinde oynamışmı yarı final:D sizin terim düşmanlığınız başka yerden geliyor:D
almanyayı sahada ezdik. kişisel hatalarda gol yedik:D sana bi tarafımla gülüyorum arkadaş. maçı izlemeden yorum yapıyon
Brainiad
26.06.2008, 01:29
Mucize diyenler şans diyenler bugün bu oyun karşısında utanmıştır.Spor yorumcuları bundan sonrası için çok umutlu konuştular.Bu sistemi sürdürebilirsek saygın bir futbol otoritesi olabiliriz.
Türkiye ile bugün gurur duydum, bu güzel oyuna galibiyet giderdi ama maalesef olmadi.
Simdi tek yapacağimiz 3. icin savasmak olacak.
Almanya full kadro ile oynarken biz 14 kisilik kadromuz ile Almanya'ya geçit vermedik.
Futbolcularimizi yürekten kutluyorum!
Leo İglesias
26.06.2008, 01:35
Düzenleme:
Lütfen kullandiğimiz kelimelere dikkat edelim!
lazarov38
26.06.2008, 01:42
gelecek ıcın daha bı umut bu
Brainiad
26.06.2008, 01:43
Türkiye bir futbol devrimi yapmıştır.Helal olsun takımımıza.Almanya'ya futbol dersi verdik.
lazarov38
26.06.2008, 01:45
F.terim
ben gitmesini istemem
türkıye gelecege umutla bakıyor artık
f.terim artık oyuncu seçimlerini dogru yapacak merak etmeyın;)
Brainiad
26.06.2008, 01:50
Aslında yenilmezdikte bazılarının bedduası tuttu.Bazıları neredeyse sevinçten tur atacak.
Mucize diyenler şans diyenler bugün bu oyun karşısında utanmıştır.Spor yorumcuları bundan sonrası için çok umutlu konuştular.Bu sistemi sürdürebilirsek saygın bir futbol otoritesi olabiliriz.
Ne alaka?
portekiz berbat oyun
isvicre 2. yari iyi oyun, sans
cek sans
hirvat mucize
almanya iyi oyun, sansizlik
Brainiad
26.06.2008, 02:07
Portekiz maçında bu stilde oynamadık.Şimdi çıkarın Portekiz'i karşımıza görürsünüz neyin ne olduğunu.
kötü oldu ahh finale kalabilseydik ama nasip napalım tek güzel şey terimin istifa haberi inşallah istifa eder de kurtuluruz hak edecek futbolcuları alacak teknik adam gelir inş. yabancı olsun artık
Finale kalamamizin bir nedenide acemi ve amatör davranislardan. Gereksiz kirmizi ve sari kart görmemizden ve sakat oyuncularla turnuvaya baslamaktandir...neyse GAME OVER press return to next game...
ali38_38
26.06.2008, 02:15
press return to next game...
Next game 2010 da olacak inşallah gene bu sevincii yaşatır millilerimiz :mega_shok:
BÖRTECINE 38
26.06.2008, 02:55
Tesekkürler Mıllı Takım Hernekadar Fınale Bır Adım Kala Elenmıs Olsakta Avrupaya Türklerın Ayaksesını Yıne Hıssettırdık , Maca Gelınce Mac öndesındede Yazmıstım Futbolda Bu Almanlar Kadar Ballı Takım Yok Almanlarda Bu Bal Oldukca Kupayıda Alırlar
yemlihali
26.06.2008, 12:29
Adam daha napsın? Tr tarihinde oynamışmı yarı final:D sizin terim düşmanlığınız başka yerden geliyor:D
almanyayı sahada ezdik. kişisel hatalarda gol yedik:D sana bi tarafımla gülüyorum arkadaş. maçı izlemeden yorum yapıyon
benim fatih terime düşmanlıgım falan yoktur kişisel kaprisleri yüzünden anadolu takımlarında oynayan oyuncuları almadı hakan baltadan kötümü hayrettin yerlikaya bu sadece bir örnek terime düşmanlıgın başka yerden demişin benim istanbul takımı sempatizanı olmakla itham ediyorsun ben o takımları ermeni takımı ile oynasalar dahi desteklemem ben onlardanda kayserili olupta onları destekleyen insanlardanda hiçmi hiç hoşlanmam başka bişey yazacam ama forum kurallarına aykırı anladınmı dostum maçı izleme konusuna gelince galiba maçı sen izlememişin sakat oyuncular yüzünden mehmet topaldan stoper yapıldı yalanmı
koramaz38
26.06.2008, 15:56
millilerin 2.golden sonra yerdeydim alamanlarin 3.golden sonrada yerdeydim yanliz tek fark biri sevincten biri üzüntüden buralara kadarda gelmek güzeldi heleki alamanyaya karsi oynanan oyun unutulmaz hala cikarmadim formami gururlanarak geziyom buna karsilik alamanlar hicbise diyemiyo cünkü biz oynadik onlar kazandi
yazık oldu bize ama euro 2008 osmanlı damgasını vurduk
FUTBOL HEM TECRÜBE HEM DE YÜREK İŞİ BUNU TÜRKİYEMİZ GÖSTERDİ DÜNYAYA
MİLLİLERİMİZDEN ALLAH cc RAZI OLSUN SEVİNÇ YAŞATTILAR YA BİZE
2010 DÜNYA KUPASINDA DA AYNI BAŞARILARA İMZA ATACAGIZ İNŞALLAH
BU KEZ KISMET OLMADI FİNAL OYNAYACAKTIK
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.