FIRTINA
13.07.2008, 14:55
TÜRK VATANDAŞLIĞI KANUNU
Kanun Numarası : 403
Kabul Tarihi : 11/2/1964
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 22/2/1964 Sayı: 11638
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 3 Sayfa: 470
Madde 6 - Aşağıdaki şartları taşıyan yabancılar Bakanlar Kurulu kararı ile
Türk Vatandaşlığına alınabilirler.
Vatandaşlığa alınmasını isteyen kişi,
a) Kendi milli kanununa, vatansız ise Türk Kanununa göre reşit olmalıdır.
b) Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye`de 5 yıl ikamet etmiş olmalı-
dır.
c) Türkiye`de yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmalı-
dır.
ç) İyi ahlak sahibi olmalıdır.
d) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmamalıdır.
e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmelidir.
f) Türkiye`de kendisinin ve geçimi ile yükümlü olduğu kimselerin geçimini
sağlıyacak gelire veya mesleke sahip olmalıdır.
B) İstisnai vatandaşlığa alınma:
B) fikrasi yani Istisna, milli takimda oynayabilecek yabanci oyuncular icin gecerli oluyor! Yani Aurelio de oldugu gibi o zaman 5 sene beklemeleri ve Türkce konusmalari gerekmiyor...
Benim anladigima ve yukarida belirtilen kanuna göre hem Saidou hem Souleymanou Türk vatandasligina gecebilmesi icin Kamerun milli takiminda oynamamalari gerekiyor. Yanilmiyorsam Saidou zaten birakti, Süleymanu da herhalde birakir yasi gelmis 34´e. Kamerun birinci kalecisi zaten Espanyol Barcelonada oynayan Carlos Kameni...
Abicim. bir yabancı futbolcunun TÜRK olabilmesi için, türkiye'de 5 yıl kalması gerekli tamam ama.. en önemlisi ÜLKE MİLLİ takımlarında forma giymemiş olması gerekli.. Ama Süleymanou da Saidou da ülke milli takımlarında forma giymiş insanlar. kaleci süle daha yeni geldi milli takım maçlarından... bunların türk olması için dünyaya yeniden gelmeleri gerekiyo. akşama kadar bunu yazan bi arkadaş göremedim.. idmandan gelince yazacaktım ama o zamana kadar da KONU ortadan uçmuştu :)
Ben yasada böyle bir madde göremedim. Evet milli takimda oynamamasi gerekiyor. Ama eskiden oynamis olmasi buna bir etken degil bence....
kaynak: http://www.hukuki.net/kanun/403.15.frameset.asp
Bu kanunun neresinde yaziyor eger bir oyuncu daha önceden baska ülkenin milli takiminda oynamissa Türk vatandasligina gecemez diye??
Ben kanunu okdudum ama böyle birsey bulamadim...
Öte yandan Türk vatandasligina gectikten sonra baska bir ülkenin milli takiminda oynadigin zaman Türk vadandasligi hakkin düsüyor. Bebbe de oldugu gibi
yukarida belirttigim kaynakta "Türk Vatandaşlığının Kaybı" altinda okuyabilirsiniz
Kanun Numarası : 403
Kabul Tarihi : 11/2/1964
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 22/2/1964 Sayı: 11638
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 3 Sayfa: 470
Madde 6 - Aşağıdaki şartları taşıyan yabancılar Bakanlar Kurulu kararı ile
Türk Vatandaşlığına alınabilirler.
Vatandaşlığa alınmasını isteyen kişi,
a) Kendi milli kanununa, vatansız ise Türk Kanununa göre reşit olmalıdır.
b) Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye`de 5 yıl ikamet etmiş olmalı-
dır.
c) Türkiye`de yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmalı-
dır.
ç) İyi ahlak sahibi olmalıdır.
d) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmamalıdır.
e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmelidir.
f) Türkiye`de kendisinin ve geçimi ile yükümlü olduğu kimselerin geçimini
sağlıyacak gelire veya mesleke sahip olmalıdır.
B) İstisnai vatandaşlığa alınma:
B) fikrasi yani Istisna, milli takimda oynayabilecek yabanci oyuncular icin gecerli oluyor! Yani Aurelio de oldugu gibi o zaman 5 sene beklemeleri ve Türkce konusmalari gerekmiyor...
Benim anladigima ve yukarida belirtilen kanuna göre hem Saidou hem Souleymanou Türk vatandasligina gecebilmesi icin Kamerun milli takiminda oynamamalari gerekiyor. Yanilmiyorsam Saidou zaten birakti, Süleymanu da herhalde birakir yasi gelmis 34´e. Kamerun birinci kalecisi zaten Espanyol Barcelonada oynayan Carlos Kameni...
Abicim. bir yabancı futbolcunun TÜRK olabilmesi için, türkiye'de 5 yıl kalması gerekli tamam ama.. en önemlisi ÜLKE MİLLİ takımlarında forma giymemiş olması gerekli.. Ama Süleymanou da Saidou da ülke milli takımlarında forma giymiş insanlar. kaleci süle daha yeni geldi milli takım maçlarından... bunların türk olması için dünyaya yeniden gelmeleri gerekiyo. akşama kadar bunu yazan bi arkadaş göremedim.. idmandan gelince yazacaktım ama o zamana kadar da KONU ortadan uçmuştu :)
Ben yasada böyle bir madde göremedim. Evet milli takimda oynamamasi gerekiyor. Ama eskiden oynamis olmasi buna bir etken degil bence....
kaynak: http://www.hukuki.net/kanun/403.15.frameset.asp
Bu kanunun neresinde yaziyor eger bir oyuncu daha önceden baska ülkenin milli takiminda oynamissa Türk vatandasligina gecemez diye??
Ben kanunu okdudum ama böyle birsey bulamadim...
Öte yandan Türk vatandasligina gectikten sonra baska bir ülkenin milli takiminda oynadigin zaman Türk vadandasligi hakkin düsüyor. Bebbe de oldugu gibi
yukarida belirttigim kaynakta "Türk Vatandaşlığının Kaybı" altinda okuyabilirsiniz