Tam Sürümü Gör : Artık Kayseri'de Davul Zurna Yasak mış!-Ayhan Baynal
Ayhan BAYNAL
10.09.2007, 19:07
Bu pazar düğünümüz vardı.
Her düğün evi gibi bizde mutlu bir şekilde düğünümüzü yaptık.
Biraz sıkıntılı yaptık. Çünkü düğünümüz tam istediğimiz gibi olmadı.
Bu yaz bir yasak çıkmış. Tabiki düğünümüz olana kadar bilmiyorduk.
Düğünlerde davul çalmak yasakmış.
Ama ne hikmetse "SAZLI" "ORKESTRALI" "ANFİLİ" "HOPARLÖRLÜ" yada kendini Sanatçı sananların "BAĞIRTILARI" serbest.
Ama Türkün en güzel geleneklerinden biri olan "DAVULLU" "ZURNALI" düğünler yasak.
Acaba birileri bilinçli olarak geleneklerimizi mi yok etmeye çalışıyor.
Eğer yasak ise hepsini yasaklasınlar.
Eğer yasak değilse hepsini serbest bıraksınlar.
Eğer sorun gürültü ise HOPARLÖR ile Yedi mahalleyi inletenleri sustursunlar.
Biliyorsunuz ki "DAVUL" ve "ZURNA" hoparlörsüz kuru olarak çalınıyor.
Allah Aşkına orkestra ile çekilen halaymı güzel yoksa Davul ile çekilen halaymı?
Lütfen ilgili kişiler kararlarını tekrar gözden geçirsinler.
Gelenek ve göreneklerimizi yaşatalım.
Geçmişten bir tek o kaldı.
Bari ona sahip çıkalım.
http://www.youtube.com/watch?v=fQMZqKRZl3U
bu yasakta nerden çıktı yaa beyaz şehirde(cırgalan) her zaman oluyo davul zurnalı düğün
düğünlerde, asker uğurlamalarında hepsinde yasaklandı konvoylarda dahil evet belki konvoylar tehlike unsuru ama davul zurna başlı başına bir gelenektir ve çoktan yok olmaya terk edildi .. böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkürler birileri farkına varsın artık !!
Evet bizim buralarda davul zurna eksık olmaz yaw ben hiç bit yerde sorun çıktıgını görmedim
( Başlıgı görünce ramazanda davul çalmak yasakmış diye anladım:p)
Quaresmaa
10.09.2007, 20:26
yasak koya koya mıllete kafayı yiyecek ne iş anlamadım gelene yasak gidene
yasak şimdi davulcular nerden ekmek parası kazanacak o zaman o adamlara
bir iş imkanı sağlarlar herhalde o yasağı koyana kişiler
uzun zamandır var dı sanırsam ama biraz toleranslı davranıyodu polis. cidden uygulanırsa isyan çıkar valla
LEVENT ŞEKER
10.09.2007, 22:05
ne bu gıttıkce gecmısı sılecekler bana nıye bırsey dımıyor bunlar yav son ses acık set bırde ferdı babadan koydummu teybe allahhhhhhhh tutmayın levo babayı
LEVENT ŞEKER
10.09.2007, 22:06
saka bır yanada gercekten gıdısat hıc ıyı degıl yakında trubındekı davullarda kalkar
batıkan_develi
10.09.2007, 22:20
yasaklıya yasaklıya davulumu yasaklamışlar
hoparlörler daha çok ses çıkarıyo daha çok rahatsızlık veriyor
ali38_38
11.09.2007, 00:20
ben argıncıkda gördüm daha 2-3 gün önce yav ne zaman yasaklamışlar avşarlar davulsuz zurnasız düğünmü yapar
cCcTÜRKELIcCc
11.09.2007, 01:32
yuuuhhhhhhh bu haberi hic tiklamamistim böle bisey nasil yapilir tüm dünya kendi tarihini tanitmanin pesinde bizse yasklamanin-bu hangi akla hizmet-böle sacmalikmi olurmus-saka yaptik demenizi bekliyorum
Davul zurna'dan önce sahip çikmamiz gereken ve bunu yapmadigimiz çook sey var
ali38_38
11.09.2007, 02:18
ne yapacaklarını şaşırdılar
ibrahim1299
11.09.2007, 02:49
Bu Duruma Organize Olup Karsi Koymamiz Lazim...
Cunku Bunlar Bİzİm Halkimiza Unutturulmaya Calisiliyor...
Unutturulmaya Calisanlarida Cok İyİ Bİlİoruz...
Bu Olay Kendİ Orfunde Adetİnde Olmayan Kİsİler Tarafindan Yaprilirilyor...kİmlerİn Orfunde Adetİnde Olmadigini İyİ Bİlİoruz Bİz...ozellİkle Davul Ve Zurnadan Gicik Kapiyorlar...
Bİzİm Gereklİ Mercİlere Duyurmamiz Lazim...ozellİklede Askerİye Duysun Cok İyİ Olur Cunku Ne Asker Sever Unutturmaya Calisanlari Nede Unuttutmaya Calisanlar Askerİlerİ Severler...
Bu İkİsİde Oldum Olasi Bİrbİrlerİnİ Sevmezler...neyse Cok Konustum Gene Banlanacaaammm..bu Sefer Banlanirsak Solugu Mahkemede Alirizz...bİraz Agir Konustum Ama Gercek Bu...
bunlar ramazanda sahurdada çaldırmaz davul
AB ye gireceğiz diye kendimizden vazgeçiyoruz... davul atalarımızdan kallma nasıl olurda kimin gücü yeterde bunları yasaklar...
ben böyle medeniyet istemiyorum...eğer kendimden vageçeceksem kültürüm yok olacaksa TÜRKÜM demek utançlık verecekse ben AB ye karşıyım...
Since 66
11.09.2007, 10:52
davulun sesi uzaktan güsel oluo yau onun yerine org fln onu yasaklasal daha süper olur
Ayhan BAYNAL
11.09.2007, 11:11
Arkadaşlar;
Karakol yada jandarmadan Düğün için izin almaya gittiğinizde davul çalmanın yasak olduğunu ve çalınırsa Para cezası kesileceğini ve düğün sahibinin alıkoyulacağını söylüyorlar.
Bende sizin gibi inanmamıştım. Bu olay Belsinde karşımıza geldi.
Gültepe Civarında da yasak.
Çalanlar izinsiz yada cezasına katlanarak çalıyor.
Bunlar iyice azıttı davulun nesi varki yav.
Kayserispor ve Erciyesspora büyük adaletsizlik var burada düğünlerde davul zurna çalınması lazım neyse tüm emniyet teşkilatına inat bu seneki düğün sezonunda takımlarımız başarılı olacak
Mükremin
11.09.2007, 11:49
Arkadaşlar;
Karakol yada jandarmadan Düğün için izin almaya gittiğinizde davul çalmanın yasak olduğunu ve çalınırsa Para cezası kesileceğini ve düğün sahibinin alıkoyulacağını söylüyorlar.
Bende sizin gibi inanmamıştım. Bu olay Belsinde karşımıza geldi.
Gültepe Civarında da yasak.
Çalanlar izinsiz yada cezasına katlanarak çalıyor.
Ayhan abi -ki bu benim görüşüm- kentleşen toplumlarda bu tür yasakların gelmesi normaldir. Bildiğiniz üzere bu tür davullu zurnalı düğünlerde veya kutlamalarda maganda diye tabir edilen beli silahlı kişiler, gerekli lüzumsuzluğu yapmaktadırlar. Halkın güvenliği için gecesini gündüzüne katan emniyet mensuplarımızın size bu tür davranışları amirlerinden aldıkları emir doğrultusunda oluyor. Olayın bir de şöyle bir boyutu var. Ben Sivas Caddesi'nde oturuyorum. Yatak odamın bulunduğu cephe ise Kılıçaslan Mahallesi'ne bakıyor.Bu yaz o kadar davullu zurnalı düğün yapıldıki, anlatamam. Bir akşam eve yorgun gelip yatağa yatsam, haydaaaa başlıyor zurnacı zurnasını üflemeye. Bir de öyle bişeyki tamam düğündür yapılsın edilsin ama bunun için de lütfen çevre halkına saygı gösterilsin. Allah yeni evlenen kardeşlerimizi mesut bahtiyar etsin ama benim ve benim gibi bu işin aşrılığından rahatsızlık duyanların da sosyal özgürlüğünün düşünülmesi gerekli. Eğerki yanlış bir söz sarfettiysem özür dilerim. Size de geçmiş olsun.
bence bu yine kayseriye ait bir yasaklama zamanında emniyetimiz kurusıkı tabancalarıda yasaklamıştı.türkiyede tek kayseride yasaklanınca silah satıcıları itiraz etti.
bence bu davul işide bizim iş bilmiyen emniyet müdürünün işi gibime geliyor heralde kayseriye ayrı kurallar koymak adama zevk veriyo...
başka şehir yasak yok davulla ilgili veya nasıl olsun anteplisi erzurumlusu rizelisi konyalısı afyonlusu edirneli bunlar asla davulsuz düğün yapmaz...
canbarkat
11.09.2007, 12:20
ayhan bey bu konuda sanırım eksik bilgilendirilmeniz söz konusu..ben bir müzisyenim.sokak düğünlerine gitmiyorum ama benim bildiğim tüzük aynen şöyle..bu yasaklar konusunda emniyetin uygulamaları farklı,jandarmanın uygulamaları farklı... bu uygulama iki yıl önce bazı pilot bölgelerde (fevzi çakmak,alparslan,kılıçarslan,sahabiye,esenyurt,hür riyet)gibi mahallelerde sözde avrupa birliği kuralları çerçevesinde sokak aralarında gürültülü bir şekilde düğün yapmak.(bu davul zurnada olabilir veya diğer çalgı aletleride) kesinlikle yasaktır..ancak izin dahilinde kapalı bir alana veya belirli bir saate kadar izin alınabiliyor..bu uygulamada davul yada zurna diye bir ayrımla hiç karşılaşmadım.yada duymadım..ancak..:jandarma mıntıkasıyla polis mıntıkalarında farklı uygulamalar olduğunu duymuştum..şimdi konunun özü itibarıyla açıklamak gerekirse önümüzdeki yıllarda sokak düğünleri tamamen yasaklanacak.ve bu düğünler kapalı alanlarda yapılacaktır...düğün salonu veya bina sığınakları....
Ayhan BAYNAL
11.09.2007, 12:25
Hangi Düğün diye soranlar var.
Düğün :
Site Modlarından MAHMUT DURMUŞ'un kızının düğünü.
Mahmut Durmuş aynı zamanda benim Dayım olur.
Protje38Style
11.09.2007, 12:35
Avrupa Ülkelerinde Yasak Degil; Biz Kendi Gelenegimizi Kendi Ülkemizde Yasakliyoruz:thumbdown::lac:
Ayhan BAYNAL
11.09.2007, 12:42
ayhan bey bu konuda sanırım eksik bilgilendirilmeniz söz konusu..ben bir müzisyenim.sokak düğünlerine gitmiyorum ama benim bildiğim tüzük aynen şöyle..bu yasaklar konusunda emniyetin uygulamaları farklı,jandarmanın uygulamaları farklı... bu uygulama iki yıl önce bazı pilot bölgelerde (fevzi çakmak,alparslan,kılıçarslan,sahabiye,esenyurt,hür riyet)gibi mahallelerde sözde avrupa birliği kuralları çerçevesinde sokak aralarında gürültülü bir şekilde düğün yapmak.(bu davul zurnada olabilir veya diğer çalgı aletleride) kesinlikle yasaktır..ancak izin dahilinde kapalı bir alana veya belirli bir saate kadar izin alınabiliyor..bu uygulamada davul yada zurna diye bir ayrımla hiç karşılaşmadım.yada duymadım..ancak..:jandarma mıntıkasıyla polis mıntıkalarında farklı uygulamalar olduğunu duymuştum..şimdi konunun özü itibarıyla açıklamak gerekirse önümüzdeki yıllarda sokak düğünleri tamamen yasaklanacak.ve bu düğünler kapalı alanlarda yapılacaktır...düğün salonu veya bina sığınakları....
Evet güzel bir açıklama;
Gürültüye bende karşıyım. Ama davula izin verme diğerine izin ver yapılarsa yanlış olur.
Ben gürültüye toptan karşıyım.
Öyle binalar varki Allah'ın her günü düğün var.
Cumartesi -Pazarı zehir oluyor.
Hoparlörler ile Yükselte bildikleri kadar yükseltiyorlar.
Evet sığınak yada Düğün salonu doğrusu bu.
Freestyle
11.09.2007, 13:15
Ayhan abi -ki bu benim görüşüm- kentleşen toplumlarda bu tür yasakların gelmesi normaldir. Bildiğiniz üzere bu tür davullu zurnalı düğünlerde veya kutlamalarda maganda diye tabir edilen beli silahlı kişiler, gerekli lüzumsuzluğu yapmaktadırlar. Halkın güvenliği için gecesini gündüzüne katan emniyet mensuplarımızın size bu tür davranışları amirlerinden aldıkları emir doğrultusunda oluyor. Olayın bir de şöyle bir boyutu var. Ben Sivas Caddesi'nde oturuyorum. Yatak odamın bulunduğu cephe ise Kılıçaslan Mahallesi'ne bakıyor.Bu yaz o kadar davullu zurnalı düğün yapıldıki, anlatamam. Bir akşam eve yorgun gelip yatağa yatsam, haydaaaa başlıyor zurnacı zurnasını üflemeye. Bir de öyle bişeyki tamam düğündür yapılsın edilsin ama bunun için de lütfen çevre halkına saygı gösterilsin. Allah yeni evlenen kardeşlerimizi mesut bahtiyar etsin ama benim ve benim gibi bu işin aşrılığından rahatsızlık duyanların da sosyal özgürlüğünün düşünülmesi gerekli. Eğerki yanlış bir söz sarfettiysem özür dilerim. Size de geçmiş olsun.
Katiliyorum, bizim de evimiz Sivas Caddesinde ve tüm tatil boyu bir gece davul sesi olmadan geçmedi.
yalnızkurt38
11.09.2007, 13:19
davul zurnada olmasa bu millet nasıl geleneklerini sürdürecek???
Avrupa birliği reform paketi diye bazı geleneklerimizi yok ediyorlar.ama bence eğer normalde bir evin bahçesinde düğün yapılabiliyorsa orda ne çalınıyorsa çalınsın karışılmaması lazım bu davul olur zurna olur kanun olur keman olur hiç farketmez ya bu düğünler kentlerdeki açık alanlarda toptan kaldırılsın yada ne çalınıyorsa çalınsın karışılmasın çifte standart olmasın.ben kent içindeki bütün düğünlerin kapalı alanlarda yapılması taraftarıyım açık alanda, sokak ortasında veya kentleşmenin olduğu herhangi bir yerde düğünler olmamalı bana göre neyse umarım bu konuda kanunlar çıkar
YAKAMOZ_38
11.09.2007, 20:20
hocam bu davul yasagı her yerde yok belirli semtlerde var kısaca söyleyim sosyetenin oturdugu semtler öyle benim bildigim talasın belli bir kısmı gültepe alparslan yıldız evler bi kaç yer daha var bence yanlış bu uygulama bizim örf adetlerimiz var belediyenin suçu bu
superluxsick38
11.09.2007, 20:26
BEN üniversiteyi Ankara'da okudum, 2 yıl demetevlerde kaldım. Hafta sonları davuldan zurnadan 3 gün ne ders çalışabiliyoduk ne de uykumuzu alabiliyorduk. Gelenek görebek ama insanları da düşünmek lazım. Davulu zurnayı ya düğün salonlarında ya da yerleşim yerlerine uzak kapalı alanlarda çalmak lazım.
Biz bu milleti, bu ülkeyi yüceltmek için, davulla zurna ile değil işimizle uğraşmamız lazım. Bazı şeyler çok yüzeysel düşünülüyor ne yazık ki.
KyS_ToTTi
12.09.2007, 13:14
kayserispor forumuda davul zurna yi mi konusacaz yaaa
Freestyle
12.09.2007, 13:18
Aslinda KAYSERISPOR forumunda bu tür seyler konusmak istemiyorum, ama evlerde yatan yaslisi var, bebegi var, hastasi var. Kulak dibinde davulla zurnayla milleti rahatsiz etmeye gerek yok.
astra_hv
16.09.2007, 13:55
Ben heryerde duyuyorum damdam ses geliyor. Yakındaki için iyi olabilir ama biraz uzaktaysan çok kötü oluyor bence yasaklanması iyi olmuş ama diğer çalgılarıda yasaklasınlar hatta sokakta düğğünleri yasaklasınlar.
cılgınlar_38_
16.09.2007, 14:11
arkadaslar eskı bır gelenek bu nasıl bır anda degıstırebılırsınız anlayamıyorum ne yapalım artık dugunlerde flut mu calalım
Volcanic Mount
16.09.2007, 21:03
Yerinde bir uygulama, yazın davuldan zurnadan ne ders çalışılabiliyor nede 2 dakka sessiz sedasız bir an yaşanabiliyordu.
furkanks38
16.09.2007, 21:26
davulsuz zurnasız dügünmü olur nerden çıkartıyolarsa gelenekler hep yasaklanıyo ilerletilmesi gerektigi halde
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.