PDA

Tam Sürümü Gör : "Şampiyon Osman" Osman Nuriturhan

Ayhan BAYNAL
11.09.2007, 12:07
http://www.kayserispor.org/resimler/osmannuri.gif

Tarihler 27 Mayıs 1973'ü gösteriyor. Kayserispor 37 Trabzonspor 37 puanla son haftaya giriyorlar.
Kayserispor; Kayseri'de Orduspor'la, Trabzonspor ise Trabzon'da Gençlerbirliği ile oynuyor.
Trabzonspor'un Kayserispor'un attı golden 4 gol fazla atması gerekli. Ama G.Birliği ise 4 golden fazla yerse büyük bir ihtimalle küme düşecek.
Maçtan bir gün önce G.Birligi Trabzon'a uçakla gider.
Hava alanında G.Birliği takımı oyuncuları dövülür (Sonradan bunları dövenleri Kayseri'li olduğu halen söylenir). Can güvenliğimi yok diyen G.Birliği maça çıkmaz. Hali ile hükmen 3-0 mağlup olur. Bu skor G.Birliğini ligde bırakır. Ama Trabzonspor'un işine gelmez. Çünkü Kayserispor'un her türlü galibiyetinde Kayserispor Şampiyon olacaktır.
Maç 16:00'da başlar.
Kayserispor saldırır Orduspor savunur. Gelen top taça, auto yada nereye gelirse oraya. Amaç gol yememek. Orduspor kalecisi Ekrem destan yazar.
Dakikalar 85.gösterir. Kayserispor frikik kazanır. Frikik Erciyes kale arkasındaki kaleye doğru kullanılacaktır. Kullanılan top kaleciden döner. Dönen topa Osman Nuriturhan topu filele gönderir. Maç Kayserispor 1- Orduspor 0 olmuştur. Kayserispor şampiyon olarak 1.lige (Süperlige) çıkmıştır.
o tarihten sonra Osman Nuriturhan'ın ismi olmuş "ŞAMPİYON OSMAN".
Osman Nuriturhan 1969-70 sezonunda Düzcespor'dan transfer edildi. Uzun süre Kayserispor'da futbol oynadı. 1975-76 sezonuna kadar Kayserispor forması giyen "ŞAMPİYON OSMAN" kaza geçirdikten sonra futbola noktayı koydu. Kayseri'den ayrılamadı. Amatör olarak futbol arası sıra Kayseri takımlarında oynadı.
Kısa bir dönem Kocasinan Belediyespor'da Teknik Direktörlük yaptı.
Oğlu Evren Nuriturhan'da kendisi gibi futbolcu idi. Evren bir dönem Galatasaray'da oynadı.

http://www.kayserispor.org/resim/405.jpg
OSMAN NURİTURHAN
Geldiği Takım: Düzcespor
Oynadığı Sezonlar :1969-1976

zirveci38
11.09.2007, 13:44
ŞAMPİYON OSMAN UNUTULUR MU ?
Sn.Ayhan Baynal'ın NOSTALJİK gezintisi bizleri de ister istemez Kayserispor'un eski yıllarına, daha doğrusu ilk şampiyonluğuna götürdü...Trabzonspor ile şampiyonluk için başabaş-dişediş bir mücadele veriyorduk.(Gençlerbirliği oyuncularının dövülmesi olayı doğrudur.Sahaya çıkmadılar ve 3-0 hükmen yenik sayıldılar.Trabzonspor'a daha farklı bir galibiyet gerekiyordu.)
Osman Turhan, o sıralar Kayserispor'da solbek oynardı.Orduspor kalecisi Ekrem o gün öylesine formundaydı ki, uçanı kaçanı yakalıyordu.Lige çıkmak için mutlaka galip gelmesi gereken sarı-kırmızılı temsilcimiz, çırpınıyor ama bir türlü golü bulamıyordu ki o an, yani Osman Nuri Turhan'a ŞAMPİYON Osman lakabını kazandıracak zaman geldi.Topa bir vurdu, pir vurdu..Ekrem uçtu ama nafile : gooolllllllll.Gel de tut tutabilirsen bizi..Biletlerin ÇOK PAHALI oluşu nedeniyle maça gelen hayli azdı ama az sayıdaki Kayserispor taraftarı Atatürk Stadını adeta BAYRAM yerine çevirmiştik.
2.Ligden Birinci Lige çıktığımız ilk sezon tutunduk.Ondan sonraki sezon ise düştük.Geride kalan şu 41 yıl içerisinde öylesine inişli-çıkışlı bir grafik çizdik ki sonuçta "ASANSÖR TAKIM" imajıyla anılır olduk...
Teşekkürler Ayhan kardeş...Böylesine güzel bir çalışman için.Her zaman bu tür araştırmalarını bekleriz.

Ayhan BAYNAL
11.09.2007, 14:37
Kayserispor - Orduspor maçını 27 Mayıs 1973'de Benim Kayınpeder aynı zamanda Öz Dayım olur. Hamile eşini bırakıp Maça gidenlerden. Eve geliyor kızı olmuş. Kısmet işte. Bu kızda bizim hanım oldu.
Demekki taraftarlık bu !!!

oktay38
11.09.2007, 18:23
Oğluda bizde oynasaydı Evren'in Kayseri'de oynamasını çok istedim bir türlü olmadı.

Since 66
11.09.2007, 18:36
tebrikler

LEVENT ŞEKER
11.09.2007, 21:17
ilgınc bır hıkaye o gunlerı gorseydik

mahmut durmuş
11.09.2007, 21:57
Kayserispor - Orduspor maçını 27 Mayıs 1973'de Benim Kayınpeder aynı zamanda Öz Dayım olur. Hamile eşini bırakıp Maça gidenlerden. Eve geliyor kızı olmuş. Kısmet işte. Bu kızda bizim hanım oldu.
Demekki taraftarlık bu !!!Kısmet işte o kızda benim yiyenim oldu onuda sevgili yiyenim ayhana aldık ALLAH bir yastıkta kocatsın:thumbup:

38_yasin_38
11.09.2007, 23:02
Demekki taraftarlık bu !!!

taraftar ruhu işte budur Ayhan abi.dayım yengemin yanında olması gerekirken o maça gidiyor.şimdikilerde maça bile gitmiyorlar.belki stadı doldursak süperligte şampiyonluğa oynuyacağız.bu fırsatlar birdaha kolay kolay gelmez.

Quaresmaa
11.09.2007, 23:08
VAY BEE SÜPER BIR ŞAMPİYONLUK OMUŞ AYHAN ABİNİNDE TARAFTARLIĞ TAA BEŞİKTEN GELİYOR AİLE BOYU YANİ ALLAH BIR YASTIKTA KOCATSIN ABİ

king38
12.09.2007, 01:05
O maçta benim birkaç ağabeyimde varmış.gol olduktan sonra sahaya inmişler maç bitmeden.....birkaç taraftar hakemin karşısına geçip ''Hakem bey bu maç burda biterdiyorlarmış'' hakem bakmış olmuyor..sahayı boşaltın orta atışı yaptırıp maçı bitireceğim demiş...Rakip takım orta yaparak maça tekrar başlar başlamazda maçı bitirmiş..eskaza bi gol olmasın diye...........

onur38
12.09.2007, 02:22
Evren de bizde oynasaydı

Ayhan BAYNAL
12.09.2007, 11:19
Bu şampiyonluk maçının öncesini sonrasını sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım.
Özellikle o maçta forma giyen bir oyuncunun ağzından.
Hatta o maçla ilgili bir "ŞAMPİYOLUK PLAĞI" var.
Bulabilirsek MP3 şeklinde siteye ekleyeceğim. Çok aramama rağmen bulamadım.

YAKAMOZ_38
12.09.2007, 15:02
o yılllardaki maçları izlemek isterdim

Tony
12.09.2007, 15:06
bende bu unutulmaz maçı büyüklerimden duymuştum çok çetin bir maç olmuş özellikle orduspor bu maçı trabzonsporun şampiyon olması için oynuyormuş gol yememek için elinden geleni fazlasıyla yapıyormuş orduspor ama sonuçta son dakikalara girilirken Osman vuruyor topa ve herkes çığlık çığlığa müthiş bir sevinç Kayserispor şampiyon

ProcNear
14.09.2007, 00:44
O zamanlar ordu trabzon için kendini paralarmış, şimdi aynı işbirliğini rize ile yapıyorlar. Geçen sene Rize'ye maçı vermeselerdi şu an Rize Erciyesin yerindeydi.

ahmetblabla
17.09.2007, 20:31
Ne güzeL şeyler keşke bunları bizlerde yaşayabilseydik

jackal_3806
24.09.2007, 17:30
helal olsun keske o yıllar yasamıs olacaktık ne guzel olurdu