PDA

Tam Sürümü Gör : Mehmet Bulut (kaybedecek Bİr Şeyİmİz Yok )

BÖRTECINE 38
11.09.2007, 14:50
KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK

--------------------------------------------------------------------------------

“ Benim en büyük eksikliğim staj yapmadan direk teknik sorumlulağa soyundum onunda zaralarını gördüm. Kurstan sonra 2-3 yıl tecrübeli bir teknik adamın yanında yardımcı antrenörlük yapayım kendimi geliştireyim. Bunların sıkıntılarını yaşadım ama çalışıtım, azmettim. Bu başarılarda bugün olduğu gibi hep isimsiz kahramanlarla başarıldı.”

--------------------------------------------------------------------------------

O bir Kayseri aşığı. Frikiklerin ustası. Her gol attıktan sonra sahayı karıştıran adam. Erciyesspor'un yeni Teknik Direktörü Mehmet Bulut. Kayseri'ye vefa borcunu her zaman ödemeye hazır ve bunuda en zor zamanlarda görev alarak yapan özverili çalışkan bir insan. Kayseri’nin yetiştirdiği iyi bir futbolcu, başarılı bir teknik adam. O Kayseri ve Erciyesspor için çalışıyor. Tek hedefi Erciyesspor'u Süper Lige çıkarmak. Erciyesspor'u kendi küllerinden yeniden var eden Mehmet Bulut'a A'dan Z'ye herşeyi sorduk. İşte size Mehmet Bulut'un ve Erciyesspor'un bütün bilinmeyenleri.

Hatice Yılmaz: Erciyesspor'da herşey değişti. Takım ikinci Lige düştü, yönetim değişti, hoca değişti, siz takımını başına geldiğinizde böyle bir takım vardı.
Mehmet Bulut: Takım yoktu, futbolcu yoktu. Tam takırdı.
Hatice Yılmaz: Değiniz gibi ortada ne takım nerde futbolcu vardı. Peki Erciyesspor'a gelmeye nasıl karar verdiniz?
Mehmet Bulut: Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki Bey sağ olsun beni aradılar durumu anlattılar. Tabii ki Haseki Başkan aradıktan sonra biz yok diyemezdik. Kendileri bana açık açık herşeyi anlattı. Tamam Başkanım dedim. Daha sonra yeni yönetim belirlendi oturduk konuştuk. Tabii ilk yıl önce bir takımı toparlayalım istedik düşüncemiz oydu açıkcası. Lig A'da ilk altının içinde yer alırsak ertesi seneye şampiyonluğa oynayan bir ekip kuralım gibi düşünüyorduk. İlk başta öyle başladık ama daha sonra baktık biz bu takımla hedefede oynaya biliriz. Daha sonra bir kaç oyuncu daha aldık.
Hatice Yılmaz: Oyuncuların hemen hemen hepsinin yeni olması takımda uyum noktasında bir sıkıntı yaşanmasına sebep oldu mu?
Mehmet Bulut: Şuan için yirmi tane oyuncu var. Tabiki bunların uyumu güç. 5 Temmuzda antrenmanlara başladık 62 gün oldu. Bu 62 günlük süre zarfında sanki 10 yıldır bir arada oynuyorlarmış gibi arkadaş oldular. Mesela bir Adem Dursun olsun takımda yaşça büyük olanlar abiler diyeyim. Örnek bir Aydın, İlhan, Kemal olsun takımda saygı, sevgi içinde çalışıyorlar. Ben her zaman bunu söylüyorum birlik beraberliğin olmadığı yerde başarı olmaz zaten. Dünyanın en kaliteli oyuncularınıda alsanız başarıyı yakalamak zor. Bizim parolamız öncelikle birlik, beraberlik, arkadaşlık. Yönetimden özellikle bir ricam oldu. Takım içindeki dengeleri bozmayalım.
Hatice Yılmaz: Denge derken?
Menmet Bulut: Transferlerde oyuncuların almış olduğu ücretler. Tabiki farklılıklar olacaktır. A oyuncusu ile B oyuncusu bir olmaz. Biz ona çok dikkat ettik. Bir oyuncuya on lira veriyorsun biri yüz lira alıyor arada uçurum var. Takım içinde ister istemez sıkıntılar başlıyor. Belki on lira alan oyuncu oynuyor ama yüz lira alan oyuncu oynamıyor. O dengeyi korumak gerekli.
Hatice Yılmaz: Erciyesspor'da o dengeler sağlandı mı?
Mehmet Bulut: Evet çok iyi ve bir sıkıntıda yok bu konuda. Şuanda işler gayet iyi gidiyor inşallah sonuda böyle olur.
Hatice Yılmaz: Erciyesspor üç kulvarda top koşturuyor. Türkiye Kupası, Süper Lig ve UEFA Kupası. Üç kulvarda oynamak hem sizin hemde oyuncularınızın performansı açsından çok zor. Erciyesspor bu üç kulvarda da başarılı olacak mı?
Mehmet Bulut: Bizim hedefimiz o. Biz bu yıl UEFA Kupası oynuyorsak geçtiğimiz yıl Fortis Türkiye Kupasında Erciyesspor'un final oynamasından kaynaklandı. 25 kişilik bir kadromuz var. 25 tane oyuncu ve hepside birbirinden kaliteli, bu takımda oynacak kapasite olan oyuncular. Çarşamba günü Telekom maçında 7 tane farklı oyuncu oynattım, hiçte sırıtmadı. Gayet iyi oynadılar o sıcak havaya rağmen. Bizim hedefimiz üç kulvardada başarıyı sonana kadar götürmek. İngiltere’de haftada üç tane maç oynuyorlar bizde buna artık alışmalıyız. Bizim işimiz, ekmeğimiz bu. Ben buna katılmıyorum, Çarşamba UEFA oynadık, Pazar Lig yorgundu takım ben ona kesinlikle katılmıyorum. Manchester United Şampiyonlar Liginde farklı bir takımla çıkıyor, Ligde farklı bir takımla çıkıyor. Ee sende alternatif oyuncu sayısını çoğalt. Bizde onu yapmaya çalışıyoruz. Bizde o potansiyel var. Bende 25 oyuncu var, 25'ini de hazır tutmak zorundasın. O üç kulvarda yarışacaksanız, sakatlığı, yorgunlugu formsuzluğu var.
Hatice Yılmaz: Sizin oyuncu noktasında sıkıntınız var mı?
Mehmet Bulut: Hayır, hayır yok. 25 oyuncumun dördü kaleci, yirmibir oyuncum var.
Hatice Yılmaz: Transfer düşünüyor musunuz?
Mehmet Bulut: Şuanda transferlerimiz bitti ama Ocak ayına kadar şartlar ne getirir ne götürür kestirmek oldukça güç tabi. Baya zaman var. Ama ihtiyaç duyarsak tabi düşünürüz ama böyle gidersek duymayız inşallah.
Hatice Yılmaz: Atletico Madrid takımı yaptığı açıklamalarda tedirgin olduklarını söylüyor. Peki Atletico Madrid’in bu tedirginLigine ne diyorsunuz ve Erciyesspor’unda böyle bir tedirginliği var mı?
Mehmet Bulut: Onların tedirgin olması normal. Erciyesspor takımı yıllardır UEFA'da oynayan bir takım değil yani bilinmeyen bir takım. Ayrıca Türkiye Süper Liginde olan bir takım'da değil. Bizi bilmemeleiri tanımamaları ve tedirgin olmaları normal. Ama biz onları çok iyi tanıyoruz. İspanya Ligi benim sevdiğim bir Lig. La Liga hakikaten üst düzey bir Lig. Atletico Madrid takımınıda biliyorum
Hatice Yılmaz: Atletico Madrid takımında'da bazı değişimler oldu.
Mehmet Bulut: Ordada değişiklikler oldu ama o kadar çok değişiklik olmadı. İki tane önemli oyuncuları vardı, Torres ile Petrov gitti. Ama yeni oyuncular aldılar Forlan, Luis Garcia, aldılar. Atletico Madrid teknik kapasitesi üst düzey bir takım ama bizimde şu silahımız var. Bizde yüksek tempoda oynayan mücadele eden genç, dinamik bir ekibiz. Tek endişem 55 bin seyirci önünde o atmosferden oyuncularımın etkilenmesi. Benim tek endişem o, biz çıkıp oynuyacağız. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz Atletico Madrid'i yendiğimiz zaman siz bir şey diye bilirmisiniz? Kimse bir şey diyemez. Ama kazandığımız zaman çok şey dersiniz. Biz onu biliyor ve burdan hareket ediyoruz. İlk Tel-Aviv maçı öncesi söyledim arkadaşlara biz UEFA Kupası oynuyoruz bu kimseye nasip olmaz. Türk futbol tarihinde ikinci kez olmuş bir olay. Mersinidmanyurdu oynamış bundan otuz, otuziki yıl önce oda ilk maçta elenmiş. Şimdi bu şansı iyi değerlendirelim. Biz bu takımla turu geçtiğimiz takdirde Türkiye, dünya bizi konuşucak dedim. Korkunun ecele faydası yok. Biz çıkacaz aslanlar gibi futbolumuzu oynuyacağız. Rakipten çekinmek, korkmak asla yok. O atmosferden etkilenmek yok dedim. Çıktık hakikaten oradaki atmosferde çok iyi bir atmosferdi. Atletico Madrid'in tek avantajı Tel-Aviv'e göre daha yüksek tempoda oynayan bir takım olması. Futbolda şuna inanıyorum. O gün kafa olarak kim iyi hazırlanmışsa o maçı alır. Futbolcular arasında çok büyük bir fark yok. Oradanda inşallah iyi bir sonuç ve futbolla geri döneriz.
Hatice Yılmaz: Geçen sezon Erciyesspor çok çalıştı. Büyük başarılarada imza attı ama yaşanan şanszılıklardan dolayı bugün ikinci ligde. O dönem Erciyesspor'un küme düşmesini istiyenlerin olduğu noktasında iddalar ortaya atıldı. Şimdi yine Erciyesspor bir başarı yakaladı. Sizce Erciyesporun başarısı bazı çevreler tarafından kıskınılıyor mu?
Mehmet Bulut: Ben kesinlikle zannetmiyorum. Bir Kayserili olarak Erciyesspor'un düşmesini isteyen tarafların olduğunu, dışardan bir başkası isteye bilir ama bir Kayserili istiyorsa ben kanından şüphelenirim. Şimdi Kayserispor küme düşse biz ne kazanacağız? Çok şey kaybediriz. Ben burdaysam Kayserispor sayesinde burdayım. Onun alt yapısında futbol oynadım. Artık bunları aşmamız lazım. Kesinlikle ben zannetmiyorum aklı başında olan insanların söyleyeceği sözler değil bunlar. Bir kaçtane kendini bilmez oda azınlakta yani. Büyük çoğunluk her iki takımın ligde olmasını istiyor.
Hatice Yılmaz: Erdem Kemaloğlu hakkındaki iddalar için ne düşünüyorsunuz? Bu tarz haberlerle oyucularınızı etkilemeye mi çalışıyorlar? Çünkü ne zaman Erciyesspor bir çıkış yakalasa bu tarz olaylar ortaya çıkıyor.
Mehmet Bulut: Birileri çomak sokuyor diyorsunuz yani. Erdem Bey konusunda kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Türkiye’de antrenörü menejeri olan oyuncular var. Bir takımın teknik sorumlusuyum ben hemde menejeriyim böyle bir şey var mı? Yapan antrenörler var ismini zikretmek istemiyorum. Erdem kardeşimiz burada iyi niyetle çalışan birisi, asla öyle birşey söz konusu değil. Böyle dedikodular hocadan fazla maaş alıyor, az alıyor gibi bunlar ayıp, yakışıksız şeyler. Başarıdan rahatsız olanlar var. Ama bunlar azınlık ben bunları ciddiye bile almıyorum. Eleştirenlerde olacak, bizi isteyende, istemeyende olacaktır bunlar normal. Her türlü eleştiriye saygılıyım ama yeterki kişiliğimize dil uzatılmasın. Benim antrenörlüğümü eleştire bilirler, yanlış oyuncu, taktik verdin diye bilirler ama benim kişiliğime şuna buna dil uzatıldıldığı zaman işin şekli değişir. O çomak sokmak isteyenlerede biz fırsat vermeyiz biz. Başkanımız bir abi gibi, bize kardeşi gibi davranıyor. Futbolcular bizim kardeşimiz o bakımdan ilişkilerimiz çok güzel ve çıkara dayalı olmayan ilişkiler bizi
bozamazlar.
Hatice Yılmaz: Cem Kargın'ının Orduspor'a transferi çok konuşuldu. Sakattı, değildi işin aslını sizden öğrenebilirmiyiz?
Mehmet Bulut: Cem Kargın'ı ısrarla ben istedim açık konuşayım. Cem Kargın kişilik olarak oyuncu olarak dört dörtlük bir insan. Bizim yapımıza uygun bir oyuncu tipiydi. Cem'i ben sezon başında istiyordum. Malatyaspor'da son dönemlerde oynamadı. Araştırdım neden oynamadı diye; Cem'i sağdan soldan sordum. Bel fıtığı dediler bana. Ama ben buna rağmen Cem’i istiyordum. Cem bir gelsin istedim, inanmadım ben o insanlara. Neyse buraya getirdik Cem bizde biraz antrenmanlara çıktı, çokta istiyordum açıkcası. Her oyuncu için söylüyorum oyuncuyu almadan önce bir kontrolden geçirin. Dedim kontrol ettirin sağlam roporunu alın Cem'i alalım. Daha sonra bu kontrollerin sonunda bel fıtığı çıktı. Doktorun verdiği raporu söylüyorum. Çıkar üç, beş maç oynar bir tutulur beş, altı maç oynuyamaz. Şuan da Cem'in durumu iyi ama yarın ne olur bilemem. Cem Kargın konusu bu. Cem'i en çok isteyen adam bendim. Sakatlığından dolayı olmadı ve olmadığına da üzüldüm açıkcası. Keşke sakat olmasaydı da aramızda olsaydı en çok sevinen ben olurdum.
Hatice Yılmaz: Kayseri'de ki futbol ortamını
değerlendire bilirmisiniz?
Mehmet Bulut: Kayseri'de büyük bir futbol ve futbolcu potansiyeli var.O dönem Hacı Boydak Bey"in çok büyük katkıları oldu, bizi hep destekledi, arkamızda oldu. Hacı Bey Kayseri için bulunmaz bir fırsat. Bugün liglerde oynayan arkadaşlarımız var. Trazon'da oynayan Erdinç, Kayserispor'da oynayan Kamber, Ali Turan bizde oynayan Ramazan, Tuna, gibi sayamayacağım bir çok isim var. Genç oyuncularla, aç
insanlarla başarı yakalanacağına inananlardanım ben. Bu senede böyle bir ekip oluşturduk. Bir yere gelmiş tıkanmış, çıkış arayan oyuncuları bulduk bir araya getirdik. Bunun meyvelerinide çok erken yemeye başladık. Samimi olarak söyleyeyim ben bile bu kadar üst seviyede bir performans beklemiyordum. Futbolcularım iyi niyetli, dürüst, pırıl pırıl insanlar. Tabi başlangıç çok önemli, ama süreklilik, devamlılık raha önemli. İki, üç maç kazanmakla kendinizi başarılı göremezsiniz.Lig sonunda altını çizdiğiniz zaman ne yapmışsınız? Mesela ben bu sene bir trilyona takım oluşturdum. Yıl sonunda ben bu takımın değerini artırmışmıyım ben buna bakarım. Ben bugüne kadar çalıştığım bütün takımların değirini artırdım. Hiçbir zaman bir trilyonluk takımı beşyüz milyonda bırakmadım. Bir trilyonluk takımı yıl sonunda beş trilyon, on trilyon yapmışımdır. Şuan iyi bir yönetimimiz var ve onlarda başarıya aç. Erciyespor’a halkın çok büyük bir sempatisi var. Bu bizim için çok büyük avantaj.
Hatice Yılmaz: Futbolculuk döneminize ait bir hatırınızı anlatırmısınız?
Mehmet Bulut: İkinci Ligde Karabükspor maçıydı. Maç 1-1’di ve dakika 87’de firikik oldu. Bizde frikileri uzak mesafeden Mustafa Dil atardı yakın mesafeden ben atardım. Frikik ben atacağım, baraj yapıyorlardı direk atış olduğu için hakem düdüğü beklenmez. Direkt kullanabilirisiniz şimdi çıktı o hakem düdüğünü beklemek. Ben topu diktim gol oldu. Saha karıştı tabi. Benim attığım her golden sonra saha karışırdı. Futbol zekası burda zaten. Futbol zekasını geçen gün İstanbulsporda siz yedik. Bizim oyuncularımızın kendi yarı alanımızda sevinmesi, o golü yememize sebep oldu. Oysa rakip alanda sevinmiş olsaydı bir-iki oyuncu kalsaydı kural gereği oyun başlamazdı. Hakem ne yaptı baktı hepsi burda başlattı oyunu, Baliç santrayı vurdu golü yakaladı. Adamlar golün santrasını yapıyor biz golü yiyoruz.
Hatice Yılmaz: Futbol zekası dediniz. Siz nasıl bir futbol zekasına sahipsiniz?
Mehmet Bulut: Futbol zekası çok farklı bir şey. Yirmi tane okul bitirirsiniz ama futbol zekasına sahip olamasınız. O yönden kendimi övmek gibi olmasın ama çok zekiyim. Birde kural bilgim var. Üst düzey oyuncular bile oyun kurallarını bilmiyor.
Hatice Yılmaz: Mehmet Bulutun hedefi ne?
Mehmet Bulut: Mehmet Bulutun hedefi öncelikle Erciyesspor takımını layık olduğu yere getirmek. Süper Lige taşımak. İnşallah bugün olur yarın olmaz. Biz bugün olmasını istiyoruz ve yönetimle birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Böyle giderse lig sonunda mutlu sona ulaşırız.
Hatice Yılmaz: Bütün teknik adamlar her zaman yurt dışını yada büyük takımları çalıştırmayı düşünürler. Sizin böyle bir düşünceniz var mı?
Mehmet Bulut: Benim tek düşüncem Erciyessporu süper lige taşımak.

KAYNAK: Kayseri Gündem

superluxsick38
11.09.2007, 15:58
İşte hoca dediğin bu. Şuraya yazıyorum Mehmet Hocamız çok yakında Türkiyenin en iyi teknik direktörü olarak gösterilecek...

Helal olsun sana...

KyS_ToTTi
11.09.2007, 16:03
Kayseri Şehri Son yıllarda Türkiye ye damgasını vuran Antrönerleri yetiştirdi.Adeta Teknik Direktör Tarlası olduk
-Ertuğrul Sağlam
-Bülent Korkmaz
-Tolunay Kafkas
-Oğuz Çetin
-Mustafa Uğur
-Mehmet Bulut
Kayseri Patentli diyebileceğimiz Teknik direktörler

superluxsick38
11.09.2007, 16:10
Kayseri Şehri Son yıllarda Türkiye ye damgasını vuran Antrönerleri yetiştirdi.Adeta Teknik Direktör Tarlası olduk
-Ertuğrul Sağlam
-Bülent Korkmaz
-Tolunay Kafkas
-Oğuz Çetin
-Mustafa Uğur
-Mehmet Bulut
Kayseri Patentli diyebileceğimiz Teknik direktörler

Mehmet BULUT'u tek geçerim o saydıklarının içinde Totti :lac:

Anladın sen onu :D:shake2::shake2:

KyS_ToTTi
11.09.2007, 16:12
Neden ??
İçlerinde En Yaşlısı O

superluxsick38
11.09.2007, 16:16
Neden ??
İçlerinde En Yaşlısı O

Kayserili olması yetmezmi? Görün bakın, bu adamdaki teknik zeka kimsede yok; süper ligede çıkarır takımı UEFA da gruplara da:intheclub:

mustafaozkanks
11.09.2007, 16:35
Mehmet hoca hem efendiliğiyle hem futbol bilgisiyle bu takımı süper lige taşıyacaktır kuşkunuz olmasın

imparator38
11.09.2007, 18:03
Gerçekten elde kısıtlı kaynaklar ve yepyeni bir takımla yapılabilceklerin en iyisini yapıyo bravo Mehmet Hoca' ya inşallah hep böyle gider ve hep böyle kalır.

YAKAMOZ_38
11.09.2007, 18:32
mehmet hoca bence süper lige çıkartıcak bu takımı

Cörekdere38
11.09.2007, 19:08
mehmet bulut gercekten süper bi hoca hemde kayserili daha iyisini bulamayiz

superluxsick38
11.09.2007, 19:13
Kayserili olması yeter arkadaşlar, bir Kayserili kolay kolay 3 kuruş için takımını şehrini satıp gitmez. Mustafa hoca burda yerden yere vurulurken çok üzülüyordum. Lütfen birbirimize kenetlenelim ve kendi insanımızıiyi günde kötü günde destekleyelim, bu çok önemli.

superluxsick38
11.09.2007, 19:14
Bir de yanlış anlaşılmasın da Mustafa Hcanın Kayserisporumuzun başında olmasını çok isterdim. Tolunaydan ne eksiği var onun, hem daha tecrübeli, bence en az onun yönettiği kadar yönetirdi takımı.

LEVENT ŞEKER
11.09.2007, 19:29
helal olsun mehmet hocaya tek korkum takımı 1 lige cıkardıktan sonra kaybolacagı

Quaresmaa
11.09.2007, 20:33
HELAL BEE HOCAM KAYBEDECEK BİŞEYİMİZ YOK AMA KAZANACAK ÇOK

ŞEYİMİZ VAR KAZANIRSAK DÜNYA BİZİ KONUŞUR KAYBEDERSEK KIMSE ÇIT

ÇIKARTAMAZ AMA İNŞALLAH KAZANACAĞIZ VE DÜNYA SALLANACAK

BAŞARILAR MEHMET HOCAM İŞALLAH İSTEDİĞİN GİBİ BİR SONUÇLA

DÖNERSİN

ProcNear
12.09.2007, 14:01
Arkadaşlar, Mehmet Hocamız belki bir çok arkadaşımız bu medya yüzünden adını pek duymadı ama, zamanında Lig B de oynarken bizi Lig A ya taşıyan ciddi bir hocadır. Futbol bilgisi üst düzeydedir. Medyatik değil. bir çok kişi Mehmet Hoca geldiğinde bu da kim gibi sorguya girse de ben ona olan güvenimi belirtmiştim.
Benim tek korkum, kayseri medyası ve bazı kişi ve grupların takımın gidişatına dur demek istemesi ihtimali, bir diğer husus ise futbolcuların başarıl ıbir sürecin ardında motivasyonlarının bozulması, gevşemeleri ihtimalidir. Eğer bunlar olmazsa Süper Lige aynen döneriz.