Tam Sürümü Gör : Şırnakta Hain Saldırı 15 Şehit (SON DAKİKA)
SINIR KARAKOLUNA SALDIRIDA 15 ŞEHİT
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığını bildirdi.
gaziköylü0038
04.10.2008, 11:09
yine üzücü bir haber allah rahmet eylesin.
ademdolgun
04.10.2008, 11:41
Sehitlerimize cenebi ALLAH´dan rahmet yakinlarinada bassagligi diliyorum.
Hani kuzey iraki didik didik tarayip ordaki bu hainleri temizlemislerdi ne oldu hergün bir sehit vermeye devam ediyoruz.
sehitlerimiz ruhu sad olsun
artık ne gerekiyorsa yapılsın
bos laflar edilmesin icraat bekliyorum
:uzgunum:
Allah Rahmet Eylesin
ibrahimogut
04.10.2008, 12:07
Allah Rahmet Eylesin...
koramaz38
04.10.2008, 13:16
allah bunlarin topunun belalarni verir insallah!!
Mekanları cennet olsun...
Turkmania
04.10.2008, 14:11
Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine bassagligi diliyorum ....
Zlatan38
04.10.2008, 16:17
şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum ailelerine başsağlığı diliyoruz ...Yalnız Türkiyenin bir gerçeği olan terörizm diyarbakırdan kalkan jetlerin k.ırakı bombalamasıyla çözülemez bunun için yapılan terörle mücadele toplantılarında daha yapıcı çözümler üretilmelidir aksi takdirde şehit vermeye devam edeceğiz ...
Rabbİm taksİratlarini afeetsİn. Aİlelerİne sabri cemİl versİn İnŞallah.
Ziya DİNÇSOY
04.10.2008, 16:56
saldırıyı düzenleyenleri lanetliyorum..
asker ailelerine ise baş saglıgı diliyorum..
Allah Ailelerine Sabır Versin Nasıl Bi Acı Oldgunu Bilirim Amcamdan Dolayı
holigan_38
04.10.2008, 18:47
sehıtlerımıze allahtan rahmet yakınlarına bas saglıgı dılıyorum bu saldırıyı yapan kopeklerıde lanetle kınıyorum kahrolsun pkk
y_d_yazici
04.10.2008, 18:52
Allah hepsinin mekanını cennet eylesin
kaplan38
04.10.2008, 21:15
söyleyecek birşey bulamıyorum.aslında yazacak çok şey var ama buraya yazamıyorum.şu kadarı söyleyeyim bazıları 2 askeri için dünyayı ayağa kaldırıyor bizse sadece seyrediyoruz.yüreğim kan ağlıyor ama bu hainleri sevindirmesin her akan damla göz yaşı beni vatanıma daha çok bağlıyor,her damla gözyaşı bir yeni intikam yemini ettiriyor
kaplan38
04.10.2008, 21:17
ALLAH(c.c.) ailesine sabırlar versin
gaziköylü0038
04.10.2008, 23:46
ne gerekiyorsa çok sert bir şekilde yapılmalı ve halkımız soğuk kanlı olsun gibi uyutucu lafları kullanmasınlar bu bardak artık çoktan doldu..
sevdali_sehit
05.10.2008, 00:00
sehit ailelerinin basi sagolsun!! insallah bigun bunlari yapan herkes cezasini cekecek
mirkilata
05.10.2008, 00:55
Şehidim sen rahat uyu. Emanetim şerefimdir, onurumdur. Bir ölür bin diriliriz. Elbet bunu yapanlara hesabı sorarız. Vatan sizden razı olsun. Bir asker olarak söz veriyorum; KANINIZ YERDE KALMAYACAK. BİZLER BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE VAR OLDUKÇA BU LEŞ KARGALARINA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ. RUHUNUZ ŞAD, MEKANINIZ CENNET OLSUN...(En yakın arkadaşım bu çatışmada yaralandı ve şuan hastanede, sevgili Deniz'im sanada Allahtan acil şifalar diliyorum.) Sevgili Askerlerim Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Şehidim sen rahat uyu. Emanetim şerefimdir, onurumdur. Bir ölür bin diriliriz. Elbet bunu yapanlara hesabı sorarız. Vatan sizden razı olsun. Bir asker olarak söz veriyorum; KANINIZ YERDE KALMAYACAK. BİZLER BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE VAR OLDUKÇA BU LEŞ KARGALARINA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ. RUHUNUZ ŞAD, MEKANINIZ CENNET OLSUN...(En yakın arkadaşım bu çatışmada yaralandı ve şuan hastanede, sevgili Deniz'im sanada Allahtan acil şifalar diliyorum.) Sevgili Askerlerim Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Geçmiş olsun...
İnşallah en yakın zamanda iyileşir arkadaşınız...
Dualarımız onlarla...
Dağadaki Pkk lıyı Yok Etmek İçin Önce Köydeki şehirdeki Pkk lıyı Yok ediceksin Köydeki Şehirdeki Pkk lıyı Bitirmezsen Sürekli Dağa Adam gider ve Dağdakiler Bitmez
Osman Pamukoğlu Paşanın unutulanlar dışında Bir Şey Yok isimli Kitabını Okumanızı Tavsiye Ediyorum Pkk yı Pkk ile Mücadeleyi Pkk ya destek veren şerefsizleri çok iyi anlarsınız
toledo3838
05.10.2008, 02:25
allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin,ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.
Ziya DİNÇSOY
05.10.2008, 09:00
Saldırıda şehit olan erlerden Hakkı Aran, Diyarbakır’da toprağa verildi. Diğer 14 şehidin de bugün toprağa verilmesi bekleniyor. Jandarma er Hakkı Aran’ı son yolculuğuna yüzlerce kişi uğurladı
http://www.ntvmsnbc.com/news/292787.jpg
Şehit er Bağıvar köy mezarlığında toprağa verildi. Saldırıda şehit olan diğer 14 askerin toprağa verileceği illerse şöyle:
Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal Eskişehir’de, Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can Osmaniye’de, Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser Mersin’de, Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak Kocaeli’de, Piyade Er Ramazan Yeşil Antalya’da, Piyade Er Halil İbrahim Aralık Denizli’de, Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım Erzurum’da, Piyade Er Davut İlbaş Siirt’te, Jandarma Erler Oktay Karakelle ve Çağlar Mengü İstanbul’da, Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız İzmir’de, Uzman Çavuş Hasan Aygör Kırıkkale’de, Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen Adana’da ve Piyade Er Muhammet Aydemir Artvin’de toprağa verilecek.
NTV
ateş düştüğü yeri yakıyor,Allah sabır versin ailelerine.milletimizin başı sağolsun.
Asker, hükümetten acil ‘süper yetki’ istiyor
Kemal GÖKTAŞ / ANKARA
Asker ve polisin hükümetten 3 kritik talebi var:
1) Arama yetkisi genişletilsin
2) Adli kolluk yetkisi verilsin
3) Arama için savcı izni kaldırılsın
Asker ve polisin “terörle mücadelede” yetkilerinin artırılmasına yönelik taleplerinin ele alındığı Hakimevi’ndeki zirvede, 3 kritik talebin öne çıktığı öğrenildi. Zirvede, daha önce önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da dile getirdiği “üst ve araç araması” yapılabilmesi, operasyon yapan askere adli kolluğun sahip olduğu yetkilerin verilmesi ve kapalı yerlerde arama için savcının yazılı emrinin beklenmemesi talepleri öne çıktı.
VATAN, Genelkurmay ve jandarmanın yaklaşık bir yıl önce hükümete ilettiği taleplere ilişkin olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner’in açıklamalarından sonra yapılmasına karar verilen ve güvenlik güçleri ile Adalet Bakanlığı bürokratları ve akademisyenleri bir araya getiren zirvede ele alınan konuların ayrıntılarına ulaştı.
Buna göre zirvede, gözaltı süresinin uzatılması talepleri kabul görmeyen asker ve polisin üzerinde önemle durduğu 3 kritik talep oldu. Bu talepler şunlar:
1- ARAÇ VE ÜST ARAMASI: Polis Vazife ve Salahiyat Kanunu’nun “Durdurma ve Kimlik Sorma” başlıklı 4/A maddesine göre, polis şüpheli gördüğü herkesi durdurup kimlik sorabiliyor. Polis, durdurduğu kişinin üzerinde veya aracında tehlike oluşturan bir eşyanın bulunduğundan şüphelenirse gerekli tedbirleri alabiliyor. Ancak, bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemiyor. Asker ve polis, şüpheli kişinin elbiselerinin çıkarılmasının sağlanması ve araçların içlerinin aranması konusunda da yetki verilmesini istiyor.
Bu durum, önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından da dile getirilmiş ve “Şüpheli aracı durduruyorsunuz ama arama yapamıyorsunuz” diyerek bu konudaki yetkinin azlığından şikayet etmişti.
2- OPERASYONLARDA GENİŞ YETKİ: Güvenlik güçlerinin bir diğer talebi de İl İdaresi Kanunu’nun operasyonların hangi yetkiler çerçevesinde yapılacağını düzenleyern 11/D maddesi ile ilgili oldu. Bu maddeye göre operasyoan çıkan asker, suçun işlenmesini önlemek amacıyla “idari yetki” kullanıyor. Bu durumda arama, el koyma, ifade alma gibi yetkileri bulunmuyor. Asker, operasyondaki askere adli kolluğun sahip olduğu yetkilerin verilmesini istiyor.
3- KAPALI YER ARAMASI: Asker ve polisin bir diğer talebi de kapalı yerlerde arama yapılmasını düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 119. maddesiyle ilgili.
Bu maddeye göre ancak, konutta, işyerinde ve kamuya açık olmayan kapalı alanlarda arama, ancak hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcının yazılı emri ile yapılabiliyor. Güvenlik kuvvetleri ise acil durumlarda kapalı yerlerde de kolluğun arama yapabilmesini talep ediyor.
gaziköylü0038
05.10.2008, 14:15
:thinking:
gaziköylü0038
05.10.2008, 14:16
Dağadaki Pkk lıyı Yok Etmek İçin Önce Köydeki şehirdeki Pkk lıyı Yok ediceksin Köydeki Şehirdeki Pkk lıyı Bitirmezsen Sürekli Dağa Adam gider ve Dağdakiler Bitmez
Osman Pamukoğlu Paşanın unutulanlar dışında Bir Şey Yok isimli Kitabını Okumanızı Tavsiye Ediyorum Pkk yı Pkk ile Mücadeleyi Pkk ya destek veren şerefsizleri çok iyi anlarsınız
ben okudum hemde üç kere müthiş kitap ayrıca pkk itirafcısı olan sami demirkıran ürperten itiraflar kitabı yaşanan gerçekleri çok güel anlatıyor
Hepsine Allah rahmet eylesin ama bu düzen böyle devam ettikce ne yazikki daha bunun gibi haberler cok duyacagiz. Biraz akli fikri olan biraz düsünsün neden diye? Cevabini kesinlikle bulacaktir.
nalcaci_holland
06.10.2008, 13:08
hain Pkkliler,intikam alinacaktir elbet
daha çooooooooooooooooooooookk şehit veririz. nede olsa kendi çocukları çürük alıp kaçıyor. olan gene halis anadolu çocuğuna oluyor.
hepimiz MEHMETİZ.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.