Tam Sürümü Gör : Sehitler icin icinizden gecenler...
eminimki herkesin icinde bir yerlerde patlamayi bekleyen sehit veya asker duygulari vardir,, kimisi siirle dile getirir kimisi sarkiyla turkuyle,, buyrun sehitlerimize olan duygularinizi burda paylasalim....
ben basliyayim...
Bin Yurek böylemi yanar,,
bir mehmet ugruna,,
yansada yurekler neye yarar,,
donmiycek mehmetler asla...
Basim egik bakamam yuzune,,
Sucluyuz senin gibi binlerce sehide,,
elimden bisey gelmiyor sehidim,,
anlatmaya yetmiyor ne kelime nede cumle...
yurekler yanar analar aglar,,
daha kac mehmedi veririz topraga yar,,
sucumuz buyuk basimiz egik,,
su dunya gelior cumlemize dar....
sen vatana sahip cikarken,,
biz sana sahip cikamadik,,
sen vatana canini verirken,,
biz yaninda olamadik...
yuregim yanar durmaz goz yasim,,
dunya bana dar sigmaz dertli basim,,
yiyemem haram bana sensiz pisen asim,,
ELBET BIR GUN ALINACAK SENIN INTIKAMIN!!!
ilk defa bir siir yazarken bu kadar zorlandim.....
RUHUNUZ SAD MEKANINIZ CENNET OLSUN!!!
ademdolgun
28.10.2008, 12:52
MİNİK BİR YÜREKTEN BABAYA MEKTUP
Yine seni özledim.Yine aklım karıştı baba..Özlem aklı karıştırır mı? Bunu öğretmemiştin bana.
Bugün benim doğum günüm.Şimdi sekiz yaşımdayım.büyüdüm erkek oldum ama hala anlamıyorum sen neden yoksun baba.Önlük bana çok yakıştı. Senin hep görmek istediğin gibi pırıl pırıl bir öğrenci oldum ama sen göremedin üzgünüm çok üzgünüm baba...Karlı bir kış günüydü.seni bir tabutun içine koymuşlardı.Yine çok yakışıklıydın. Derin bir uykuya dalmıştın.Çağırdım defalarca seslendim sana,cevap vermedin küstüm sonra.Hani söz vermiştin. Kartopu oynayacaktık ilk kar yağdığında. Hava çok soğuktu ama babannem ağlarken ''oooyyy ciğerim yanıyor'' diyordu.
İnsanın ciğeri nasıl yanar baba?
Çok büyük bir kalabalık vardı.Herkes ama herkes ağlıyordu.Hep bir ağızdan ''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'' diyorlardı.Sen şehitsen ölmüş olamazsın.
Ölmediysen nerdesin baba?
Kocaman bir Türk bayrağına sarmışlardı tabutunu.Sen onu hep göklerde görmek isterdin.''Kutsal sevdam bayrağım'' derdin ya hani. Nedense biraz da kıskandım o zaman seni. Affet baba.Peki neden anlamıyorum hala.
Şimdi sen öldün mü? O zaman vatan bölündü mü?
Çok karıştı aklım baba.Vatanı kim bölmek ister ki.Bu büyük günah değil mi? Dedem anlatırdı ya hep ''benim dedem Çanakkale’de şehit oldu vatanı kurtarmak için'' derdi ya...O zaman büyük büyük dedem yok yere mi öldü? neden tekrar vatanı bölmek istiyorlar baba? Hani okula gidince her şeyi öğrenecektim.Bunları neden öğretmiyorlar baba? Bildiğim tek şey var.
O da sen yoksun yanımda.
Annem çok özlüyor seni biliyorum. Babanla gurur duyuyorum diyor. İnsan gurur duyunca ağlar mı? Özleme alışır mı baba?
Peki gurur senin yerine kardeşimi koklar mı? Beni maça götürür mü acaba?
Biliyor musun baba,benim ciğerim yanmıyor elledim sıcak değildi fazla. Hem duman da çıkmıyor. Ama içimde bir yer var. Seni her düşündüğümde orası çok acıyor,sızlıyor,sanki kopacakmış gibi oluyor.Sanki birileri devamlı kalbimi sıkıyor.Galiba sen yokken hep hasta oluyorum baba.
Bu acı nasıl diner? Ellerin ellerimi nerde bekler? Koşabilmek için seninle yollar bizi nasıl özler? Vatanı hangi canavar böler? Onlara senden başka kim dur der?
Gel de anlat bana.Anlat, öğret ki bende şehit olayım baba..
ŞEHİTLERİMİZE ALLAH tan RAHMET KALANLARINA SABIRLAR DİLİYORUZ
Bu yaziyi okuduktan sonra yazacak ne bulunabilinirki,,, Cenabi ALLAH yüce TÜRK milletini, korusun ve yüceltsin
vallaha bu ülkeyi yönetenler yüzüne olan masum erlere oluyor onlar dağda çarpıştırılırken bunlar masa başında... neywse fazla konuşmayayım yine klasik şehitler ölmezzz hep böyle diyoz zaten intikamları alıncaj vb. geçiştirme sözler yazık bu ülkeye yazık halimize ALLAH yardımcımız olsun ALLAH tan başkası kurtaramaz bizi bu durumdan
http://img215.imageshack.us/img215/205/sehitlerrrrrlu6.jpg
m.emin38
28.10.2008, 17:50
evet şehitler ölmez,vatan bölünmez veya vatan sagolsun bizi bu büyülü cümlerle avutuyolar kimse hesabını sormuyo veya soruyosa niye etkisi olmuyo????*
ellerine saglık calısmalar icin
evet şehitler ölmez,vatan bölünmez veya vatan sagolsun bizi bu büyülü cümlerle avutuyolar kimse hesabını sormuyo veya soruyosa niye etkisi olmuyo????*
kimse bir hesap sormuyorki etkisi olsun... hesap sorulsa bu zamana kadar pkknin kökü kazinmistir zaten...
ellerine saglık calısmalar icin
sagolun ben tesekkur ederim...
siirin gercekten cok güzel tebrik ederim ellerine saglik
mektupta cok duygusal cok begendim ellerinize saglik
dualarimizi hic bir zaman eksik etmeyim
VATANIMIZ GAZILERIMIZ SEHITLERIMIZ VE ONLARIN AILELERI ICIN
yorumunuz icin tesekkur ederim sagolun...
“Canım kardeşim, bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil” diyerek bazı gönüllerde taht kuran Başbakan senin vurulman üzerine Bakanlar Kurulu toplantısını yarıda kesip peş peşe basın açıklaması yapmadı!..
Sen 24 yaşında, atalarının senin için yaptığını sen de sonrakiler için yaparken, ülke savunmasında Mardin Dargeçit kırsalında al kanlara boyandın. Ancak hiçbir hükümet mensubu gazetecilerin karşısına geçip de katillerin için tek bir kötü söz söyleme zahmetinde bulunmadı!..
Annen ve baban "suçlu ayağa kalk!." diye Ankara'ya yüzünü çevirmedi!.. Annen Fikriye Evranos seni kara toprağa verirken tevekkül içinde: "Bugün oğlumun düğün günü. Oğlumu Türk bayrağına damat ediyorum. Toprakla evlendiriyorum. Şimdi ağlarsam PKK sevinir, 'Vurduk anasını ağlattık' diye. Erdoğan da sevinir 'Dinsiz gitti' diye. Ama benim oğlum oruçlu, aç gitti" derken verdiğin ibretli dersi kimse duymadı!..
Pek şatafatlı gazete sayfalarında özgeçmişin yazılıp, boy boy resimlerin basılmadı. Pek acar köşe yazarları ve de sazanları, 'kuşum aydın' takımı televizyon ekranlarında arz-ı endam edip senin dar gelirli, kıt kanaat geçinebilen ailenle ilgili tek bir kelâm sarf etmedi!..
Devlet erkânı çoraplarını bile giymeyi unutarak hatta aceleden şaşkına dönüp ayakkabılarını bile ters giyerek cenazende ön safta yer alamadı!..
Senin vurulman üzerine 'vahşi batı'lı devlet ve hükümet adamları birbiri ardına taziye mesajları yayınlayıp katillerini de tehdit etmedi. Soykırımcı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Chirac, ailene başsağlığı mesajı gönderip "Yasta ve zor günlerde desteğimden emin olunuz" demedi!..
Nobelli Yamukyanlar, Türk Devleti'ni suçlayarak feryat etmedi: "Ceza Kanunu'ndaki 301'i savunanlar, hâlâ kalmasını isteyenler onun ölümünden sorumludur. Onun hakkında kampanya yapanlar, bu kardeşimizi Türk düşmanı ilan edenler, hedef gösterenler bu ölümden öncelikle onlar sorumludur. Sonra hepimiz sorumluyuz. Ama bu sebeplerden değil devletimizce kabul edilmeyen düşüncelerinden dolayı öldürüldü."
AGOS Gazetesi avukatı Fethiye Çetin, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu adına Aslan Tayfun Mater ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz seni yola salarken 'Uğurlama Komitesi' oluşturmadı!..
Türkiye sokaklarda değildi. 'Sarı Gelin' türküsü eşliğinde Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı, nüfusunun tamamı Ermeni olan ve senin uğurlarına can verdiğin Vakıflı Köyü sakinleri oturma eylemi yapmadı. Başkentte İnsan Hakları Anıtı önünde, Alsancak' ta, Şanlıurfa' da ve özellikle Osmanbey' de hem de bir saat içinde tam teşkilatlı gruplar toplanamadı!..
Can Dündar gibi kime hizmet ettiği anlaşılamayan bir gündem belirleyicisi bu ortamda beklediği radikal jestleri sıralayamadı. Senin cenazenin milat olmasını isteyemedi ve Dündar, Cumhurbaşkanına 'Yarın cenazeye gelmelisiniz Sayın Sezer!' diye seslenemedi!.. Can Dündar Türkiye mozaiği ihanetini koruma ve kollama adına bazı isimlerden ve yetkililerden beklediği jestleri açıklayamadı:
Keşke yarın gazeteler Cengiz Evranos ilavesi verse...
Radyolar kahramanlık türküleri çalsa...
Fazıl Say, Cengiz anısına bir "Ahdamar ağıtı" bestelese... Vurulduğu bölgeye Şehit Teğmen Cengiz Evranos adı verilse...
Ve Ermeni işgali altındaki Karabağ sorununun çözümü girişimleri hızlandırılıp bir milyon Azerbaycan Türkü evlerine dönebilse. Cengiz Evranos'un vurulması, bir milat olsa...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cengiz Evranos'un katillerinin yakalandığını bildiremedi. Bu hususta Kızılcahamam'da gazetecilere bir açıklama yapamadı.
OLSUN BE, GAZİ EVRANOS'UN ŞEHİT TORUNU CENGİZ EVRANOS!..
VATAN SAĞOLSUN!..
BU SATIRLAR BİR ŞEHİT ANNESİ TARAFINDAN BALIKESİRDE OKUNMUŞTU BEN ÇOK ETKİLENDİM
imparator38
28.11.2008, 11:32
Şehitleri ne zaman düşünsem aklıma şu ayet gelir ve biraz da olsa teselli bulurum.
"Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız. " Bakara 154
Mekanları cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.
Alper MUTLU
28.11.2008, 11:42
Ah yavrularım, ah kardeşlerim, ah abilerim. Sevdiğinizden seveninizden ayıranların Allah bin türlü belasını versin, buna dur demeyen sözüm ona devlet adamlarının da Allah bin belasını versin...
ÖNCE VATAN MİLLET
SONRA ANA ve YAR
BU YOLDA SAVRULAN
BİRİLERİ VAR
EZAN DİNMEZ DİYEN
BAYRAK İNMEZ DİYEN
ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN
BİRİLERİ VAR
ŞEHİTLER ÖLMEZ
ŞEHİTLER ÖLMEZ
ŞEHİTLER ÖLMEZ
MUSTAFA YILDIZDOGAN
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.