PDA

Tam Sürümü Gör : 80 Lerin Sonu 90 Ların Başı Çocuk Olmak

KyS_ToTTi
19.09.2007, 11:38
80lerin sonunda 90larin basinda cocuk olmak

Bana gelen bir mail i sizlerle paylasmak istedim hepimiz cocuklugumuzu hatırlayıp biraz nostalji yapalım sevgili Mustimiz de 90 lı yıllarda hayatımıza girdi 1994 yılında ilk albümü SUC BENDE ile tanıttı kendisini bizlere ve cok sevdirdi.

ben bunların cogunu yaptımmm :

Süper Babanın müziğini flütle çalmışsanız

LC Waikiki veya benetton tüm renkleriyle kıyafetlerinizde önemli markalar olduysa...

SHOW TVnin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi eyç bi bi iyi TV

Önce hüplet sonra gümlet hayat felsefeniz olmuşsa

Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa

Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa yarın okul var hüznü ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık o güzel mavinin romantizmi...

Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız

Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız

Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız

Okulda cocacola kutusunu ezip mac yaptiysaniz kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi topuklu ayakkabı gibi olurdu

Apartmanin altindaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa

Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa

Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse

Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa

Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız

Işıklı spor aykkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa

Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysakağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu

Clementine sizde derin izler bırakmışsa

Kasete kayit yapilabilmesi icin alt tarafinda bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız

Commodore 64de tornavidayla kasetin kafa ayarını yaptıysanız

Anne saat kaç simiiit birdir bir çay kahve gazoz akşam ebesi dansa davet çatlak patlak yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa

bandıra bandıra ye beni şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa

Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız

Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız

Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız

Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...

Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız

Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa

Pazar geceleri yıkanma günüyse

Seden Gürelin neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız

Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa

Bir sanal bebeğiniz olmuşsa

Tetrisi süper hızla oynayabiliyorsanız

MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsaa/s/l ne demek biliyorrsanız

ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız.

Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız

Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz

Kokulu silgiye deftere kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.

Eti Cin Eti Puf ABC Balık Kraker Negro Bonibon
Topitop Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa

Sulugözü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa

Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbieyi karşılaştırıyorduysanız

Tsubasayı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız

Hey Corç versene borç deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız

Macarena dansını yapabiliyorsanız

TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa

Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız

İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz

Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.

Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.

Power Rangersın renklerini hatırlıyorsanız

Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız

Olacak O kadar Yaseminin penceresi Hadi Anlat Bakalım Adam Olacak Çocuk Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.

Lambadanın müziği kulağınızda çalabiliyorsa

Nereye çufçufluyoruzun kimin dediğini biliyorsanız.

Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz

Fame City cennetle eşdeğerse

En sevdiğiniz sayı altıysa

Prince of Persiada alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız

Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse

Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.

Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız

Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz

annenizin poşetler dolusu tasomisket sporcu kağıtları
gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız

Peçete kağıt poşet vb... koleksiyonu yapmışsanız cocukluğunuzu hatırlayacaksınız...

LEVENT ŞEKER
19.09.2007, 13:07
ah o cocukluk günleri ahhhhhhhhhhhhh

megs38
19.09.2007, 13:46
walla bir anda çocukluğum gözümün önünden geçti. süper baba, susam sokağı,
tusubasa, power rangers, ahhh ahhhhhhh

YAKAMOZ_38
19.09.2007, 15:10
vaybe güzel yazmış ey gidi günler eyyy

makif17
19.09.2007, 18:34
az mi izledim o bizimkliler dizisini pokemon power rangers taso oynardik nasi sporcu kagidi acyip yaaaaaa gozumun onunden gecti hepsi

M_G
19.09.2007, 19:44
süper baba dizisi benim icin bir efsaneydi birde tusubasa

Samil38
21.09.2007, 14:13
Kolali Jelibon'un hala önce kapagini yerim

superluxsick38
21.09.2007, 14:15
Helal Totti be bizi geçmişe götürdün...

Müh.Volkan
21.09.2007, 17:06
vallai Totti çok saol ya bu tür şeylerin devamını bekliyoruz..
süper olmuş yaa..çok duygulandım akşam akşam gülümsettin beni

sobek
23.04.2008, 00:23
annenizin "kazık kadar oldun ele versem geri gelmezsin şu yaptığına bak" nidaları evde yükseliyorsa şükredin güzel bi çocukluğunuz olmuş ......:flowers: teşekkürler ..

==MyDr34Mm==
23.04.2008, 00:28
Play Statıon Yokmuydu Aabiii ::d:d:d:d:d

ali38_38
23.04.2008, 00:48
Play station yoktuu atarii vardı o zamanlar :D

ademdolgun
23.04.2008, 01:21
Play station yoktuu atarii vardı o zamanlar :D

Hela ALI o zamanlar atari vardi ve ben okul harcligimi hep atari dükkanlarinda harcardim hatta bazen dolmus parasini bile harcar eve yaya giderdim hey gidi günler heyyyy

campus38
23.04.2008, 02:54
Bu benim çocukluğum , kim yazdı bunu yaa..(taso maso hariç tabi)

ulan şaka maka herkes aynı şeyleri aynı duyguları yaşamış demek ki.. vay be..
paylaştığın için sağol kardeş

sniper
23.04.2008, 08:57
80 lerin sonunda 90 ların başında çocuk olmak facebook ta 200.000 e yakın üyesi olan bir grup değil mi?

CILGINCA38
23.04.2008, 10:51
Hey gidi genclik hey.. En cokta show tv reklamina guldum.. dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum.. Bi de su ordek vurmaca var ya, hepsini vurdum diye hava atmak yokmu.. Hepsini yaptik be, hepsinide dun gibi hatirliyorum.. Bizimkiler'in sarhos Cemil'inden tut ne yazilmissa hepsi gozumun onunde film gibi gecti..

emre_38_ks
23.04.2008, 15:25
alemdar sınemasının onunden gecerken duydugunuz haydı baslıyooor dıye ses hala kulaklarınızda cınlıyorsa..dımıdan bm ve star atari salonlarında mustapha karakterlı sokak dovusu oyununu hatırlıyosanız..hayatınızda gordugunuz ılk uc boyutlu oyun bu atarı salonlarındakı street fıgter oyunuysa..mortal kombat oyununda ölüm vurusu adındakı o son vurusun hala nasıl yapıldıgını dusunuyorsanız..eskı almer otelının altındakı tıffany tomato dan aldıgınız renklı elbıseler aklınıza gelınce sızede hala ne oldu bu tıffany ye neden kapandı dedırtıyorsa..kayserispor un maclarında kapı onunde ıcerı gıren adamlara abı benıde girdirin mi dedıysen .. dogan marka arabanın dogan L dogan SL dogan SLX modellerının hangı sıralamayla cıktıgını bılıyosan ve dogan la sahin arasındakı farkın sahın ın bıraz daha ınce bır yapıya sahıp oldugu ve sahın ın on gogsundekı torpıdonun ust tarafta oldugunu dusunuyosan..mahalle takımınıza aıt bır formanız olması ıstegınız hep kursagınızda kalmıssa..bmx marka bısıkletı babanıza aldırana kadar ananız aglamıssa :D ılk cıkan rambo marka atarılerdekı ucak oyunlarını joystık bozulunca joysıgın ıcını acıp ıcındekı 5 adet metal cubugu kullanarak oynamıssanız..ve bu atarılerın adaptorunun sık sık yandıgını ve o yanık kokusunu hala burnunuzda duyumsuyorsanız sız 90 lı yılların cocugusunuz demektır... :)

tubablanco
23.04.2008, 16:42
tsubasa için sabah erken kalkardım çocukluk aşkım :D

Salih38
23.04.2008, 17:48
alemdar sınemasının onunden gecerken duydugunuz haydı baslıyooor dıye ses hala kulaklarınızda cınlıyorsa..dımıdan bm ve star atari salonlarında mustapha karakterlı sokak dovusu oyununu hatırlıyosanız.................................... ......................ve bu atarılerın adaptorunun sık sık yandıgını ve o yanık kokusunu hala burnunuzda duyumsuyorsanız sız 90 lı yılların cocugusunuz demektır... :)

Birsey kelimesi kelimesine dogru olurmu yav :) helal olsun tam bizi anlattın..

tutkumsun38
23.04.2008, 17:55
o dönem en şanslı dönemdir. 85-90 doğumluların geneli bunları yaşamıştır. İçlerinden en güzeli de mahalle maçlarıydı. Sayım günleri bile maç yapardık vay bee,

@megs38

çok geçmişe gitme üzülürsün :)

DeDe
23.04.2008, 18:15
:clap2::clap2::clap2::clap2:

Hakikaten çocukluğumu hatırladım, teşekkür ederim bu güzel paylaşım için.

Salih38
23.04.2008, 18:17
Bizim söyle bir planımız vardı herkes fazla olan bir atletinin üzerine numara ve isim yazacak ve bir marka olustuacaktık ama hepsi tatlı bir tebessümle anılır duruma geldi
Ayrıca ben Tsubasa da ki esmer olanı tutardım o daha iyi oynardı....

koramaz38
23.04.2008, 18:19
pek de büyümüs sayilmayiz...yine cocuk gibi cizgi film izlerim :search:

GüLoCan
23.04.2008, 21:13
vay bee neydi o gunler cocuklugumu kayserimi ozledim :cray::cray::cray:

Muratt
23.04.2008, 21:22
tsubasanın basının belası kaleciyi de ben cok severdim.

mehmetgazi
23.04.2008, 21:26
vay be Hayatımın Aterisi Sega :D:D Ne Günlerdi Ama Yaf Teşekkürler. Biran İçin Çocukluk Yıllarına Dönmek Hakkaten Güzel.

GüLoCan
23.04.2008, 21:53
tsubasanın basının belası kaleciyi de ben cok severdim.

hic kacirmazdim o cizgi filmi,, benimde vardi aterim super mario lu zeynada cikardi o aralar.. ne gunlerdi

emre_38_ks
23.04.2008, 23:01
çıtpıt kokusundan sonra burnunuz hıcbır kokuyu sevemedıyse,sokak aralarında dolasan sınek ılacı arabasının arkasından cıkan beyaz dumanın arkasından kosup(hatta arabanın arkasına asılıp) o kokuya bayıldıysanız,saatlerce kral tv basında sevdıgınız sanatcının klıbını bekledıysenız,motorolanın kartı alttan takılan telefnunu,nokıa nın 8110 kızaklı telefonunu ılk goruste hasta olduysanız..ılk kez cep telefonu kullanan bır ınsanın ılgınc geldıgını hatırlıyorsanız,stadın karsısındakı kasetcıye sarkı lıstesı verıp bır hafta sonra hazır dedıkten sonra o bır haftayı sabırsızlıkla gecırdıgnızı ve kasetı alınca eve gıderkenn yolda zamanın gecmedıgını hatırlıyorsanız,evde kımsenın olmadıgı bır zamanda evdekı kasetlerden bırını teybe takıp sarkıların ustune kendı sesınızı kaydettıgınızı hatırlıyorsanız..kayserisporda oynayan golcu hasan ın sezonun bırıncı yarısı kayserıde ıkıncı yarısı antepte olmak uzere bunu bırkac kez tekrarladıgını hatırlıyorsanız..sacınızı basınızı yaglayıp bızes bılardo salonuna gıttıgınızı hatırlıyorsanız..arkadaslarla toplanıp kumarlıdakı yuzme havuzuna gıtmek haftasonlarındakı en buyuk zevkınızse (yazın tabi) damat trası denen trası (sacın arka tarafı ortada bır cızgı olmak uzere ıkıye ayrılır) gorunce bende boyle yaptıracam dıye heveslendıysenız..kalenın onundekı el arabalarında satıs yapan satıcıları hatırlıyorsanız sız 90 lı yılların cocugusunuz demektır..

vatan38mekan06
26.04.2008, 13:25
sağolasın kardeş. adeta benim çocukluğumu tasvir etmişsin

Salih38
26.04.2008, 14:28
Kaygısızlar dizisinintüm bölümlerini ezbere biliyorsanız ve jenerigindeki kalplerden en büyügünün Sabriye ye ait oldugunu biliyorsanız 90 lı yılların cocugusunuzdur..
http://img294.imageshack.us/img294/6883/kaygszlarjo5.png (http://imageshack.us)

GüLoCan
07.07.2008, 01:10
çıtpıt kokusundan sonra burnunuz hıcbır kokuyu sevemedıyse,sokak aralarında dolasan sınek ılacı arabasının arkasından cıkan beyaz dumanın arkasından kosup(hatta arabanın arkasına asılıp) o kokuya bayıldıysanız,saatlerce kral tv basında sevdıgınız sanatcının klıbını bekledıysenız,motorolanın kartı alttan takılan telefnunu,nokıa nın 8110 kızaklı telefonunu ılk goruste hasta olduysanız..ılk kez cep telefonu kullanan bır ınsanın ılgınc geldıgını hatırlıyorsanız,stadın karsısındakı kasetcıye sarkı lıstesı verıp bır hafta sonra hazır dedıkten sonra o bır haftayı sabırsızlıkla gecırdıgnızı ve kasetı alınca eve gıderkenn yolda zamanın gecmedıgını hatırlıyorsanız,evde kımsenın olmadıgı bır zamanda evdekı kasetlerden bırını teybe takıp sarkıların ustune kendı sesınızı kaydettıgınızı hatırlıyorsanız..kayserisporda oynayan golcu hasan ın sezonun bırıncı yarısı kayserıde ıkıncı yarısı antepte olmak uzere bunu bırkac kez tekrarladıgını hatırlıyorsanız..sacınızı basınızı yaglayıp bızes bılardo salonuna gıttıgınızı hatırlıyorsanız..arkadaslarla toplanıp kumarlıdakı yuzme havuzuna gıtmek haftasonlarındakı en buyuk zevkınızse (yazın tabi) damat trası denen trası (sacın arka tarafı ortada bır cızgı olmak uzere ıkıye ayrılır) gorunce bende boyle yaptıracam dıye heveslendıysenız..kalenın onundekı el arabalarında satıs yapan satıcıları hatırlıyorsanız sız 90 lı yılların cocugusunuz demektır..

vay beee nede guzel anlatmisiniz,, cogunu bire bir yasadim,, nede guzeldi o gunler,, insan geri donmeyi okadar cok istiyorki.... :sad:

hele kaygisizlar ayri bir seydi onca cocukla arkadasinin basina bela olmasi,, azmi gulmustuk ya bu diziye bakarken,, bir arada zeyna'nin dizisi cikiyordu sonra herkul hastasiydim bu dizilerin... icim yaniyor ya valla...

METİN
07.07.2008, 08:59
Resimde Görünmüyor Olabilir Aha şoordaki Dallas Tan Tanıdığınız Zengin Uşağı Ceyar.
Vay Ki Ne Vay Fakat Giden Gelmiyor.

Muzaffer
07.07.2008, 12:41
o tusubasa olayı çok komikti :)
Ortaokul yıllarındaydı heralde..
Okul arkasında sürekli maç yapılırdı. Forvette oynayanlar kakafalarına, elle yapılmış ve üzerine tusubasa yazılmış bandanamı neyse ondan takarlardı :D

13
07.07.2008, 21:29
İzledigim dizilerin arasına ap ayrı bir yeri vardır...
Yaklaşık 3 senedir televizyon izlemiyorum...
''Süper Baba'' gibi bir dizi daha olsa kaçırmayacagım...

http://www.superbaba.org/resimler/31.jpg

F.K
07.07.2008, 21:36
Gölgelerin gücü adına güç bende artık Diye Bağıran He-man vardı hiç untutmadığım çizgi film

M_G
07.07.2008, 22:05
İzledigim dizilerin arasına ap ayrı bir yeri vardır...
Yaklaşık 3 senedir televizyon izlemiyorum...
''Süper Baba'' gibi bir dizi daha olsa kaçırmayacagım...

http://www.superbaba.org/resimler/31.jpg

aynen bende aynı fikirdeyim hatta gecen sitesine girdim bir baktım sen orayada üyesin

13
07.07.2008, 22:26
aynen bende aynı fikirdeyim hatta gecen sitesine girdim bir baktım sen orayada üyesin

Güzel araştırmışın :):):)
Evet orayada üyeyim (Organik Ayhan) ama pek bir faaliyet yok. İşler kesat sitede gelip geçen çok az :):):)

emre_38_ks
07.07.2008, 22:27
mazda hatcbak ın yukarı dogru acılan farlarına hasta olduysanız..her kosebasını mesken tutan uzun enselı jawa marka motosıklete bınıp basbas bagırtmayı marıfet sanan sokak serserılerıne ıcınızden kufrettıysenız..kayserı ataturk stadında maca gıdıpte maca gıren yası buyuk ınsanlara abı benıde maca gırdırın mı dedıysenız ve maca gırınce dunyalar sızın olduysa :) kayserıdekı anadolu fuarının yıllar once gazınolarla dolu oldugu ve basınızı cevırdıgınız her gazınodan unlu bı sanatcının(ferdı tayfur muslum gurses vs) sesının geldıgını hatırlıyor ve o zamanlar daha guzeldı dıyorsanız..sımdılerde tokyat durum salonunun bulundugu yerde alemdar hypermarketın oldugunu anımsıyorsanız..telefon kulubesı jetonunuzu yuttuysa otobuse kucucuk sarı yesıl bıletlerden attıysanız..kaserrıa acılınca ne kadar buyuk bır alısverıs merkezı dedıysenız ve sımdı kayserı parkı gorunce bu sozunuze guluyosanız..adıdas marka ayakkabı mıkasa marka mesın top bmx marka bısıklet hep hayal geldıyse..kale carsısı ıcınden atarı kasetı degıstırdıysenız..a takımı ısımlı dızıdekı sısman adamın umıt davalanın yıllar sonra kestırdıgı sekle benzer sacları hala aklınızdaysa ve o fılmdekı sıyah dolmusun yanındakı arkadan one dogru uzanan cızgıyı bızım sehırıcı hatlardakı margrus marka mınıbuslerde gorunce A takımındakı arabanın cızgısınden yaptırmıs dedıysenız..polıs akademısı fılmınde ılgınc sesler cıkaran adamı hayretle ızleyıp nasıl yapıyor yav dedıysenız..sırasıyla comodor, mıkro gınıus,sega,playstatıon 1 ve 2 oynadıysanız ve bu sıralar ps 3 hayalınızse sız kesınlıkle 90 lı yılların cocugusunuz demektır..

M_G
07.07.2008, 22:37
Güzel araştırmışın :):):)
Evet orayada üyeyim (Organik Ayhan) ama pek bir faaliyet yok. İşler kesat sitede gelip geçen çok az :):):)
yok ya ne arastırması sadece tesadüf hatta üye olup sana mesaj atacaktım
burak bu isleri git kayserispor sitesinde takıl sen diye:wacko:
olmazsa o siteye bir el atalım ben uye olacaktım ama baktım dedigin gibi faaaliyet yok vazgectim

GüLoCan
08.07.2008, 00:04
Gölgelerin gücü adına güç bende artık Diye Bağıran He-man vardı hiç untutmadığım çizgi film

hic kacirmazdim bende,, hele o kaplani cok severdim..

http://www.retrorush.nl/shop/images/He-Man_Battle_Cat_t-shirt_small.jpg

zeyna zaten bambaskaydi

http://img.blogcu.com/uploads/zeyna16_zeyna16bydayicik1xt8.jpg

herkulu zaten soylemeye gerek yok

http://img79.imageshack.us/img79/3775/sorbokevin1wb6.jpg

sobek
08.07.2008, 16:47
yahu bu kara yanık herkül bana ne karizma gelirdi izlerken iptal olurdum :D

koramaz38
08.07.2008, 23:35
vay be kaygiisizlari bizde izlerdik 30kisi bi evde eleman tertip fln :O

liberty
10.07.2008, 07:42
skinoski sama , köle isaura , hayat ağacı , kara şimşek kimse hatırlamadığına göre ben baya yaşlanmışım benim çocukluğum daha önceki dönem

carizmabero38
10.07.2008, 09:34
Vay beee emre daha ne söylenebilirki,gerçekten o günleri aramıyor, değiliz ama çok güzel bir konuya değinmiş ve harika bir yazı olmuş.seni tebrıik eder çalışmalarının devamını dilerim.

M_G
10.07.2008, 11:22
bide acıların cocugu KÜCÜK EMRAH vardı o zamanlar:D

emre_38_ks
10.07.2008, 12:14
skinoski sama , köle isaura , hayat ağacı , kara şimşek kimse hatırlamadığına göre ben baya yaşlanmışım benim çocukluğum daha önceki dönem

SKINOSKI HATIRLANMAZMI YAV :D NECATI ATES IN BI DEGISIK VERSIYONUYDU..