PDA

Tam Sürümü Gör : Görünen Köy Kilavuz istemez

FIRTINA
10.11.2008, 00:52
Sezon basindan beri Kayserispor`un maclarini Radyo ve Tv den bazen özet bazen canli yayinlarla takip ediyorum...

Ortadaki tablo net. Az gol yiyoruz az gol atiyoruz. Bu tablo deplesman ve icerdeki maclarina göre degismiyor, rakip ve sansa göre degisiyor. Üc ve 4 gol attigimiz maclar oldu ama...

FB macinda 4 gol atmamizin sebebi, hizli forvetimiz Aghahowa`yi uzun paslarla beslememiz ve o da FB`nin savunmasini nerede ise orta sahada kurmasinin sonucu buldugu bos alanlari hizindan dolayi cok iyi degerlendirmesi ve gollerini atmasi sonucu oldu. Ankaragücü maci biraz farkli idi. Ilk dakikada gelen gol ve sonra Ankaragücü kalecisi ve savunmasinin birbirine girmesi sonucu Cangele`ye al da at dercesine bir pozisyon meydana gelmesi sonucu maci 2-0`a gitirmemize ragmen kalemizde bir gol yedik ve mac bir anda 2-1 oldu. Ilerleyen dikalarda Ankaragücü yüklendi ya onlar gol atacak mac 2-2 olacakdi ya da biz atip 3-1 olacakti ve o golü biz attik ve maci kazandik!

Simdi gelelim nicin Büyük takimlara karsi basari oldugumuza. Sivas`i da o kategoriye sokacak olursak ortadaki tablo su:
Savunmamizin iyi olmasi nedeni ile rakibin hata yapmasini bekliyoruz eger gol atarsak o macin üstüne yatiyoruz, atamazsakda 1 puana razi oluyoruz.Ne biz oynuyoruz ne de rakibi oynatiyoruz.
Sivas, GS maclari bunlara örnek. Eger sansimiz yaver gitmeseydi BJK macinida buna ekleyebilirdik! FB macinin nicin farkli oldgunu yukarida belirttim zaten..

Simdi gelelim birde diger Anadolu takimlarina karsi oynadigimiz maclara. Orada taktik baska oluyor. Anadolu takimlari diger güclü takimlar gibi üzerimize gelmiyor. Dolayisi ile maci bizim kurmamiz gerekiyor ve bunu malesef beceremiyoruz (Transfer yanlislarina simdilik deginmeyecegim).

Bürük rakiplerden ne puan kaparsak o kar bu yönden bence yanlis bisey yapmiyoruz . Bazen kisir ve zevksiz futbolda oynasak sonucta haneye puanlari yazdiriyoruz..ve o maclar icin önemli olanda o zaten!

Ama asil önemli olan diger maclar, yani Anadolu takimlarina karsi oynanan maclar. Cünkü ligdeki maclarin 4 de 3`lük bölümünü o takimlara karsi oynuyoruz. Eger sampiyonluga oynamak istiyorsak o maclari mutlaka kazanmamiz gerekiyor ve bunun icinde Hoca futbol felsefesini degistirmesi gerek!

Benim futbol anlayisima göre Anadolu takimlarina karsi oynarken savunmanin solu ve sagi ileri uca katki katmamasi gerekiyor, forvetleri ortalari ile beslemeleri gerekiyor. Yani bizde oldugu gibi sirf savunma görevi yapmali, yerinde cakili kalmamali!
O yüzden ben Hocanin yerinde olsam savunmanin sagina ve soluna genc oyunculari monte ederim. Sürekli forvetlere destek olmasi icin..
Bunun yani sira orta sahayida genc oyuncularla dinamik tutarim. Cünkü onlar hem ileriye hem geriye yardim etmeleri gerekiyor.Örnegin Ragip`in yerine 60-70 dakika Abdullah`dan faydalanirim. Olembeyi takima monte ederim. Ve Saidou`nun yerine Escobari denerim. Cünkü Ragip ve Saidou yaslarindan dolayi bir kac mac üst üste yüksek tempoda 90 dakika cikartamiyorlar.
Bu arada bugünki macta Suleymanounun ne yapmak istedigini anlamis degilim. O da biraz dinlendirmeli. Yusuf`a da sans verilmeli.

Söyle bir kadro denebilinir bence:

------------Sülo (Yusuf)---------
Ali Turan-Aydin-Eren--Bilal
Mehmet Eren---Escobar---Abdullah (Olembe)
---------Mehmet Topuz------
------Aghahowa--Turgay(Puruvic)----

Aslinda bizim kadro sanildigi kadar kötü degil, iyi bir harmanlama yapilsa su kadro ile bile sampiyonluga oynariz..

Hani agizdan agiza dolasan bir laf var ya, Anadolu takimlarini Türkiye`de sampiyon yapmazlar diye. Iste o koskocaman YALAN. Anadolu takimlari kendi aralarinda oynadigi maclarda istikrar gösteremiyor o yüzden de sampiyonluga oynayamiyorlar! Kendi kendilerine celme atiyorlar sonra sucu baska yerde ariyorlar...

sevdali_sehit
10.11.2008, 01:17
cok guzel bi analiz olmus hakkaten tesekkurler

Mustafa Develioğlu
10.11.2008, 01:19
------Aghahowa--Turgay(Puruvic)----

abi iyi güzelde şu turgayı koymasanda cangele yi koysan veya onun yerine teyfik köseyi koysan yine razıyım
birazda mehmer ereni kesmek lazım çok bencilleşti iyice
bizim fatih ceylan diye bir oyuncumuz vardı vardıda ne oldu bilmiyorum

Freestyle
10.11.2008, 01:21
Mehmet Topuz, Abdullah, Bilal Aziz, Olembe ve (Arjantinden bilindigi sekilde) Escobar.

Yukarda saydigim futbolcular, futbolu 2 yönlü oynayabiliyor. Bu ne demektir? Hem bileklerine hakim, iyi pas yapiyorlar, ofans varyasyonlari yapiyorlar, verkaç yapiyorlar, rakip kale önünde etkili oynuyorlar. Diger yönde isi diri oyuncular, top kaptirinca kovaliyorlar, yatarak müdahale de bulunup top kapiyorlar, defansif görevlerden kaçinmiyorlar.

Bu oyuncularla hem takim olarak savunma, hemde atak yapabilirsin. Oysaki bizim oynadigimiz oyuncular;

Ragip, Saido - Defansif orta saha, ikiside özellikle defansif anlamda yetenekli.

Ali Turan, Toledo - Beklerimiz, ikisde özellikle defansif anlamda yetenekli.

Aghahowa, Mehmet Eren, Turgay - Mücadeleci olsalarda, özellikle ofansif anlamda becerileri var.

Mehmet Topuz - Iki yönlü

Daha iyi ofans oynamamiz için, yukarda saydigim oyunculardan faydalanmamiz sart.

sevdali_sehit
10.11.2008, 01:25
ya olembe cincon macinda ne kadar guzel oynamisti ruzgar gibiydi niye oynamiyo anlamiyom insallah olembe escobari gs macinda goruruz

4-4-2
10.11.2008, 01:43
yav bu süloya kefilim diyenler simdi ne düsünüyordur acaba adam 3 defa topu iskaladi eski takimina kiyak cekmek istedi galiba altay macindada sacma sapan cikis yapmisti

TALAS38
10.11.2008, 01:50
olembeeeeeeeee oynamalı puroviç oynamalı niye aldık biz bu adamlarıya anlamıyom ha

mmd
10.11.2008, 01:56
proviçi bilmem ama Olembe kesin oynamalı.Bide arada sırada Escobar ve Tevfik oynasada (yönetim ve teknik heyet tarafından şutlanmadan) onlarıda görsek...

huso.38
10.11.2008, 02:12
yav bu süloya kefilim diyenler simdi ne düsünüyordur acaba adam 3 defa topu iskaladi eski takimina kiyak cekmek istedi galiba altay macindada sacma sapan cikis yapmisti

kardes tamamda sülo ne yapsin takim hic gol atamadikdan sonra cikip kaleden kendimi atsin bir takim gol atmayi düsünmüyosa eninde sonunda golu yemeye mahkumdur o pozisyonda hatasi olabilir inan kurdardigi posiz yonlara bakinca süloyada bisey deyecek halimiz kalmiyo2 haftadir yapilan anketlerde sevilmeyen sülo topuzdan sonra oy alan 2 kisi bu arada bence de hakediyo

4-4-2
10.11.2008, 02:19
kardes tamamda sülo ne yapsin takim hic gol atamadikdan sonra cikip kaleden kendimi atsin bir takim gol atmayi düsünmüyosa eninde sonunda golu yemeye mahkumdur o pozisyonda hatasi olabilir inan kurdardigi posiz yonlara bakinca süloyada bisey deyecek halimiz kalmiyo2 haftadir yapilan anketlerde sevilmeyen sülo topuzdan sonra oy alan 2 kisi bu arada bence de hakediyo

yav ben bu adama güvenemiyorum 2 mac iyi oynar ama en önemli macta gereksiz hata yapar morelimizi bozar devre arasi saglam bir kaleci bulsak iyi olacak nasil olsa kontrat fesh etmekte uzman bizim yöneticiler :fool:

goxel38
10.11.2008, 12:37
http://www.uefa.com/footballeurope/news/kind=2/newsid=772996.html arkadaslar ingilizcesi iyi olan burayı bir özetleyebilirmi merak ettim ne yazmışlar

JACK SPARROW
10.11.2008, 22:35
Eski takımımızı nasıl özlüyorum bir bilseniz,hani o oyunu karşı kaleye yıkışları yok mu...
Yenilsek bile oyunu biz forse ederdik hep...
Hey gidi günler hey...
Topuzlu,Gökhanlı,Bölükbaşlı,Fatihli günler...

38ölümüne38
10.11.2008, 22:38
Eski takımımızı nasıl özlüyorum bir bilseniz,hani o oyunu karşı kaleye yıkışları yok mu...
Yenilsek bile oyunu biz forse ederdik hep...
Hey gidi günler hey...
Topuzlu,Gökhanlı,Bölükbaşlı,Fatihli günler...

yapma yaww desme yaramiiii!!!:sad:

Incesu`lu
10.11.2008, 23:37
http://www.uefa.com/footballeurope/news/kind=2/newsid=772996.html arkadaslar ingilizcesi iyi olan burayı bir özetleyebilirmi merak ettim ne yazmışlar

Türkiye'de yani Futbol'da Süper Ligde son zamanlar olmayan oluyor. Istanbul Takimlari yerine Trabzonspor, Ankaraspor AŞ, Sivasspor und Kayserispor söz etdiriyor.

10 Hafta'dan sonra Güclü Ekipler, GS, FB ve B.j.K alisilmiyin veya taninmiyan güclüksüzlük cekiyor.25 Sene'den sonra bir Istanbul'dan ayri bir Takimin Sampiyonlu alma sansi yükseliyor. 1983/84 Trabzonspor Sampiyondu, ondan sonra hep Istanbul Takimlar Sampiyonlu kendi arasida degisti. Su an Süper ligde Trabzonspor Lider. Ersun Yanal su ana kadar iyi bir süpriz güclü Takim kurdu.

Ankaraspor'la Baskent'ten, ikinci sirada liderin arkasinda diger Takim var. Gecen Sene kümeye oynadi. Ekim 2007 Istifa eden Aykut Kocaman tekrar Hoca olarak göreve geldi. Ve ondan itibaren tek Topla cabuk oynayan Takim. Aykut'tun sözü basladigim isi bitirmeye geldim. Takimimin gücüne inaniyorum demis Aykut Hoca.

B.j.K. ücüncü sirada, 3 Puan Bülent Uygun'un Sivasspor'nun önünde. Sivasspor gecen Sene'de uzun zamanlar ilk ücteydi ve son'anda dördüncü bitirdi Ligi. B.Uygun'nun diger sözleri: "biz gecen sene az Paray'la ulastimiz bir örnek veya Okul oldu demis" Diger Kulüpler Paray'la güclü yatirim yapti. Kulüp Baskanlari'da, Kayserispor'un, Bursaspor'un ve Gaziantepspor'un ilk Sampiyonluk'tan söz ettiler. Burda yani Süper Lig önceki Sezonlar gibi olmayacak demis.

Kayserispor'un istekleri yüksekten
Kayserispor su an 6. GS'leye ayni Puan'a sayip onlara karsi sadece 0:0 kaldi ve FB'yi Istanbul'da 4:1 sahadan sildi. B.j.K. evinde 1:0 yendi. Motivasyonum yüksek ve yüksek isteklerim var demis Hocamiz olacak Adam. Eger Gelir olarak biraz daha kazanirsak daha cok seyleri basaririz diyormus Hocamiz olacak.
Starkes Anatolien

Trabzonspor'un Etat'i yani geliri diger üc Anadolu Takimlarina karsi daha yüksek. Ama Ankara, Sivas ve Kayserispor'un oturmus Takimi var. Bu dört Takimlar'in özeligi uzun zaman ayni Hocayla calismasi. Böyle bir sey Türkiye cok az aslinda. Ama ginede böyle olmasi Istanbul Takimlarinin basariya ulasa madik larindan ileri geliyor. Bu Kulüplerin gelirleri yani Etati bambaska ve o yüzden hareket edebiliyorlar ve ediyorlar. Yeni UEFA Avrupa ligine Türkiye'den 3Takima yer olmasi veya girmesinden dolayi Motivasyonlari yüksek Anadolu'daki Takimlarin.

Mustafa Develioğlu
11.11.2008, 00:19
puroviç 1 yıllık kiralanmıştı ve eğer beğenilirse 4 yıllık imza atacaktı
eeee bu adamın yarım sezonu dolmak üzere nezaman beğenilecek veya beğenilme şansı verilece sanırım o şansı bulamadan yollanır adam bir yıl tatile gelmiş olur

Freestyle
11.11.2008, 00:25
Ben çiplak gözle süper kupa maçinda izlemistim, ve olumlu sinyaller veriyordu. Simdi adam piyasada yok. Çok enteresan.

Mustafa Develioğlu
11.11.2008, 00:33
evet kupa maçında güzeldi
neden birdaha gözükmedi
benim aklıma tek gelen şey
sivas maçında sarı kart gördü diye verilen para cezası
escobar la puroviç o yüzden soğumasın oyundan
belkide demişlerdir bu ne iş yavv daha ilk maçta sarı kart gördük diye para cezası aldık
böyle olurmu get ben oynamıyorum durmam burada giderim fln demiştir kimbilir
bu benim tahminim

CRAZY
12.11.2008, 16:24
------Aghahowa--Turgay(Puruvic

BU KADRO yetersiz cangelesiz bir kayseri olmaz ..

4-4-2
12.11.2008, 16:52
cangele eski formunu tutmasi uzun zaman alir gibime geliyor yav adma iki mac oynadi yine sakat o yüzden bize 2 tane daha iyi forvet lazim turgayla agayla olacak is gibi görünmüyor

38ölümüne38
12.11.2008, 16:58
Agayla purovic gese macinda iyi anlasiyordu...
Neyseki tolunay hoca puroyu degil turgayi oynatiyo...
Turgayla aga A-N-L-A-S-A-M-I-Y-O-R!!!