Tam Sürümü Gör : Kayseri Şehiri Kabına Sığmıyor
http://www.internethaber.com/images/news/47220.jpg
Kayseri Anadolu'nun lokomotifi oldu. İhracat ilk kez 105 milyon doları aştı.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) 2007 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 24 Eylül 2007 Pazartesi günü, Odamız Toplantı Salonu’nda yapıldı. KAYSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Karaman’ın başkanlığında, meclis üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy konuşmacı olarak katıldı.
Ayrıca toplantıda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, İncesu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya ve Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından misafirlere Kayseri Valisi Osman Güneş ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ında katıldığı iftar yemeği verildi.
KAYSO Meclis Kâtibi Nurettin Özkara’nın çoğunluk olduğunu bildirmesi üzerine KAYSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, konukları ve meclis üyelerini selamlayarak sözü KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’a bıraktı.
Konuşmasına Eylül ayı Oda faaliyetleri hakkında bilgi vererek başlayan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'nin ihracatının 3-4 aydır ivme kazandığını belirterek, Ağustos ayındaki rakamla ilk kez 105 milyon doları aştıklarını söyledi. Üye sayısının 1082'ye ulaştığını belirten Başkan Boydak, Türkiye'nin lokomotifi sanayi sektörünün üretime devam ettiğini kaydetti.
Türkiye'nin, dünyadaki ekonomik hareketlilikten çok etkilenmediğini, ancak bunun hiç etkilenmeyeceği anlamına gelmediğini vurgulayan Boydak, şunları söyledi: ''Pozisyonlarımızı üretim faaliyetlerimize göre ayarlamalıyız. Yeni hükümetten beklentilerimiz var. TRT payının sanayiciler üzerinden alınması manidar. KDV ve diğer vergilerle ilgili reformların yeniden ele alınmasını istiyoruz. Zorunlu istihdam konusundaki sorunlar da çözülerek, sektörün önü biraz daha açılmalı.''
Daha sonra kürsüye gelen İller Bankası genel Müdürü Hidayet Atasoy, mahalli ve merkezi idareler hakkında bilgi verdi. Mahalli idareleri kalkınmanın motoru olarak, merkezi idareleri ise kalkınmanın beyni olarak tanımlayan Genel Müdür Atasoy, bir ilin sanayi, ticaret ve turizmdeki canlılığı o ilin belediye başkanı ve valilerinin başarısı ile doğru orantılı olduğunu söyledi. İller Bankası hakkında da bilgiler aktaran Genel Müdür Atasoy, “İller Bankası cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve işlevini devam ettiren ender kuruluşlardan bir tanesidir. 1933 yılında belediyeler bankası olarak kurulan İller Bankası’nın görevleri arasında harita yapmak, imar planı hazırlamak, içme suyu şebeke sistemleri ve bilumum üst yapı sistemleri bulunmaktadır. Bu güne kadar 20 binin üzerinde proje tamamlamıştır” dedi.
Daha sonra sırası ile kürsüye gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, İncesu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya ve Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.
Toplantının ardından odamız yemekhanesinde verilen iftar yemeğine geçildi. Yemeğe Kayseri Valisi Osman Güneş ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’da katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Kayseri Valisi Osman Güneş, yaklaşık dört ay sonra tekrar Kayseri’de ve sanayiciler arasında olmaktan çok mutlu olduğu belirterek, “Geçtiğimiz 4 ay içerisinde çok şükür huzurlu bir seçim dönemi yaşandı. Yaklaşık dört ay kadar uzak kaldığım asli görevime ve dostlarıma kavuşmuş olmanın huzuru içerisindeyim. Her hangi bir unvan altında bu ülkeye hizmet etmek ne kadar önemli ise benim için Kayseri’ye hizmet etmek en az onun kadar bir onurdur, şereftir. Tekrar Kayseri’ye dönmekten ve sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
LEVENT ŞEKER
27.09.2007, 17:23
sıgmaz
Zlatan38
27.09.2007, 17:58
ne kabı ya kapıya zor sığıyoruz kabımı kaldı bu işin
anti_ist_38
27.09.2007, 20:03
sıgmaz tabıkııı ıscıyı ucuza calıstırır kalıtesız malı kalıtelı dıye satar 3 e aldıgını 13 e satarsa sıgmaz buyur tabıkıı ama tıcarette bunlar var dıycek olursanızz bısey dıyemem herkesın tıcaretı farklıdır...
ahmetkaracaglar
27.09.2007, 20:06
sıgmaz tabıkııı ısıyı ucuza calıstırır kalıtesız malı kalıtelkı dıye satar 3 e aldıgını 13 e satarsa sıgmaz buyur tabıkıı ama tıcarette bunlar var dıycek olursanızz bısey dıyemem herkesın tıcaretı farklıdır...
sen nerelisin..git bi kimligini kontrol et sonra burda yazi yazmaya basla
anti_ist_38
27.09.2007, 20:44
kayserılıyım noacak ? bunlrı ınkar eden ınsan kayserılı degıldır bılmıyordur yada yalan soyluyordur....
anti_ist_38
27.09.2007, 20:45
Bana soyluyecegınesen gıt kımlıgını kontorul et nasıl kayserılısın bunları bılmıyonnn ?????
YAKAMOZ_38
27.09.2007, 20:51
kayseri türkiyenin ticaret şehri şehrimizi kötülemeyelim arkadaşlar
realk@yseri
28.09.2007, 00:24
ne yani kayserili olunca bunları diyemezmi bence anti_ist sonuna kadar haklı adamı 8 saat yerine 10 saat çalıştırıyorlar cumartesi izin de yok aldığı para da askeri ücret böyle yapılarak kabına sığmazsa bunu batman da yapar urfa da
cCcTÜRKELIcCc
28.09.2007, 19:05
kayseri kabina sigmiyorda-neye dayanarakdan bu söylenmis istatistik neye göre yapilmis-rakam yok-neye göre karsilastirma yapacazki-
arkadaslar bence calisma saatlerinden hic kimse sikayet etmesin-biz bu sekilde calismadigimiz icin almanyalarda-hollandalarda sürünüyoz-ohhh yan gelip yat-8de ise basla-ne ala ne ala-avrupada bütün saatbaslarinda ise baslaniyor-bende 1saat sonra ise gidecem-sabah 4de eve gelecem-aldigim para kendime anca yitiyor-ben trde sabah calisildigina sahit olmadim-görmedim-yani-
muharremayten
28.09.2007, 19:13
Çalışma koşulları sadece kayseride mi böyle? Türkiyenin her yerinde çalışma koşulları bu. Beğenmediğiniz kayseri malları Türkiyenin lideri, dünyada da söz sahibi.
PrivatePilot
28.09.2007, 20:50
kayserili isverenler mühendislere üniversite mezunlarına bile asgari ücret teklif ediyor,yöneticiler bile baska sehirlere göre komik paralara calısıyor...her zman oldugu gibi birileri daha cok kazanıyor olay bundan ibaret.fakir her zman fakir bizene birilerinin milyon dolarlarından....onlar isciye mahkum isci onlara deil..
ANT!bizans
29.09.2007, 13:47
sıgmıyoruz...............
Adamgibi
30.09.2007, 01:01
Arkadaslar yazilarinizi okuyorumda,gülüyorum sadece,yatip kalkip Kayserimize dua edelim.
Ya hakkari gibi bitlis,batman,siirt,urfa gibi yerlede olsaydiniz ne derdiniz merak ediyorum...
Sizde sey buldunuzda seylisini istiyorsunuz misali,özür dilerim ama,calismak asgari ücretlede olsa,kahve köselerinde küflenmekten kat kat iyidir.
Halimize sükredelim arkadaslar,Kayserimiz dünya markasi olma yolunda,kimse kücümsemesin ve karalamasin...
Saygilar
ya bide futbolda kabımıza sıgamasak tam süper olacak ama nerdeeee..
(sahada degil tirübünde)
mustafaozkanks
30.09.2007, 03:51
arkadaşlar bu haberlere inanamayın ben organizde çalışıyorum pazarlama müdürüyüm inanın bana organize tam anlamıyla batak şuan bir sürü firma batmamak için can çekişiyor o ihracat rakamlarıda yurt dışına zararına mal veriliyor nakit girdi sağlansın diye şirkete birde ihracat yapıldıgı zaman vergiden düşürülüyor böyle olunca zaten bir sürü firma kdv çıkmazında böyle bir yola başvuruyorlar inanamayın ayrıca burdan organize bölge müdürü hasyüncüyü kınıyorum organizeye sagladıgı hiç bir katkı yok
Şehrin öz kaynakları artmış bayağı:wallbash:
Quaresmaa
02.10.2007, 00:27
maaşllah allah devamını getırsın birazda takımlarımıza destek çıksalar daha iyi olacak ve daha çok duamızı alacaklar
maaşllah allah devamını getırsın birazda takımlarımıza destek çıksalar daha iyi olacak ve daha çok duamızı alacaklar
vallah su kocaman sehirde 20 000 bin taraftar bulumazmi bee
kayserideki gencelerin sayisi belki 100 000 bini asmistir
Cilginlar_38
30.12.2007, 01:24
elin gavuru 24 saat çalisiyortiriyor bizi.
Fatih Y.
30.12.2007, 11:17
Kayserimiz gibi şehir mi var arkadaşlar
Kayserideki o bahsettiğiniz nüfusu fazla olan genc arkadasların coğu Anti-İst Takımlarını tutuyor malesef.Bide kızları alıp hovardalık yapıyolar onlar o kafayla trübüne gelse ne olacak ki en iyisi gercek taraftardır.Gercek taraftar olsun 20 bin 10 bin farketmez bence...
kankasceco38
30.12.2007, 22:30
ne yani kayserili olunca bunları diyemezmi bence anti_ist sonuna kadar haklı adamı 8 saat yerine 10 saat çalıştırıyorlar cumartesi izin de yok aldığı para da askeri ücret böyle yapılarak kabına sığmazsa bunu batman da yapar urfa da
:clap2::yes:
Yurt Dışındakiler Hemşerilerimizi 24 saat çalıştırırken ekonomi, sanayii süper bizimkiler 10 saat çalıştırınca böyle işmi olur..
Ne Kısır döngüdür bu.. Biz Kendimizi beğenmezsek kime beğendirebiliriz?
kayseride yanlız ne kadar mesaiye kaldıysa çatır çatır alıo parasını onu nie demionuz
ahmetg38
01.01.2008, 02:04
tabiki daha ileriye gitmek için çalışıyoruz
Her İŞ Kurumunun Kendİnce Hesaplari Vardir. EĞer Hepİmİz İŞveren Olsaydik Emİn Olun Şu Ankİ YÖnetİmlerden Farkimiz Kalmayacakti. Dİlİn KemİĞİ Yok Kİ KonuŞma Demek Kolay Öyle Kolay Kİ. Bİz Gurbette İkamet Edenler İÇİn Kayserİnİn Kiymetİ 1000 Mİslİ Daha Fazladir. Yatirim Yapanlar Olmasaydi. O Zaman Bu Kalabalik SaydiĞimiz Kayserİmİzde Kİ İŞsİzlİk Durumunu DÜŞÜnmek Bİle İstemİyorum DoĞrusu. Allah ÇaliŞandan Da ÇaliŞmayanda Da Razi Olsun İnŞallah. Bİr SİyasetÇİnİn Tabİrİ İle " Arrrrrrrrtiiiiiiiikkkkkkk Yeter " SÖz Kayserİlİnİn"
sıgmaz tabıkııı ıscıyı ucuza calıstırır kalıtesız malı kalıtelı dıye satar 3 e aldıgını 13 e satarsa sıgmaz buyur tabıkıı ama tıcarette bunlar var dıycek olursanızz bısey dıyemem herkesın tıcaretı farklıdır...
sana kayserililik batıyo galiba istemiyorsan çeker gidersin ters düz konuşma bu şehirde dürüst esnaf fabrikatör sayısı sahtekardan çok daha fazla lafını bil de konuş...
ben bu olaya baska acidan deginmek istiyorum, bu site spor sitesi olduguna göre koskoca 600-700 binin üzerinde nufüsumuz var ekonomik acidanda cok iyi sayiliriz ama Kayserispor maclarina 25- 30 bin seyirciyi bulamiyoruz nedense????
astrifistoncu
03.01.2008, 05:50
ben bu olaya baska acidan deginmek istiyorum, bu site spor sitesi olduguna göre koskoca 600-700 binin üzerinde nufüsumuz var ekonomik acidanda cok iyi sayiliriz ama Kayserispor maclarina 25- 30 bin seyirciyi bulamiyoruz nedense????
seyirciyi bulamadığımız bellide bu kadar zengin kulube beş kuruş katkı sağlamazmı yazık gelişmiş bir kent olan kayseri spor anlamındada zirvede olmalıdır.
zirveci38
03.01.2008, 12:41
Arkadaşlar, bu şehir bizim...Bu şehirde yaşıyor, suyunu içiyor ve zehirli de olsa havasını birlikte teneffüs ediyoruz. Ölümüz de burada,düğünümüz de.
Kayseri'miz geçtiğimiz son iki sezonda SPOR adına ÖRNEK bir il iken, yani Erciyesspor ile Kayserispor Süper Ligde, TED Koleji de Basketbol 1. Liginde iken tüm sporseverlerin dikkatleri üzerimizdeydi.Her hafta şehrimize bir başka takım geliyordu.Ama ( bence birileri söyletti ve çıkıp "evet biz söylettik " diyemedi ) ne zaman ki "Bu şehre 2 takım fazla" senaryosu hayata geçirildi, işte o an biz tükendik !!! Kayseri sempatisi kızgınlığa ve antipatiye dönüştü.Şu an eğer Mehmet Topuz ile Gökhan da olmasa, kimsenin bizi anıp hatırlayacağı da yok anlayacağınız.
mustafaozkans arkadaşımız burada bazı suçlamalarda ve isnatlarda bulunuyor.Eğer bunlar GERÇEK ise, biz inanın çoktaaannn bitmişiz !!! Kabına sığmayan Kayseri şu aşağıdaki örnek gibi mi olmalı arkadaşlar ???
arkadaşlar bu haberlere inanamayın ben organizde çalışıyorum pazarlama müdürüyüm inanın bana organize tam anlamıyla batak şuan bir sürü firma batmamak için can çekişiyor o ihracat rakamlarıda yurt dışına zararına mal veriliyor nakit girdi sağlansın diye şirkete birde ihracat yapıldıgı zaman vergiden düşürülüyor böyle olunca zaten bir sürü firma kdv çıkmazında böyle bir yola başvuruyorlar inanamayın ayrıca burdan organize bölge müdürü hasyüncüyü kınıyorum organizeye sagladıgı hiç bir katkı yok
mustafaozkanks
04.01.2008, 00:10
İnanmayan arkadaşlar var ise bügün gitsinler organizeye yada organizede çalışan kişilerle konuşsunlar bügün tvlerde boy boy reklamları çıkan bir mobilya firması 110 kişiyi iş olmaması sebebi ile işten çıkardı şuan organizedeki aşşa yukarı bütün fabrikalar ücretsiz izine yolladı işcileri bizde dahil olmak üzere inanın kayseri organize bitmiş bir vaziyette bütün firmalar boğazına kadar borçta allah sonumuzu hayır getirsin ama gidişat gidişat değil haberiniz ola
yarın(cuma günü) saat 14:30 da cnntürk de kayserimiz de sanayii ve turizm konulu bi program olacak.izleminizi tavsiye ederim.Spor hakkında bişey konuşulacakmı bilmiyorum
arkadaşlar buranın ekmeğini suyunu yiyoruz içiyoruz kayseri hakkında bişe diyemem ama esnafı olsun sanayicisi olsun işçisine haklarını vermiyor doğru dürüst asgari ücreti bile vermiyor bırakın sigortayı hak yiyenini yakası düzelmez ilerde göreceksiniz çoğu fabrika kapanacak
cCcTÜRKELIcCc
10.02.2008, 15:59
hayda bu ne simdi yani bize anlatilanlarin hepsi hikayemi.yada gördüklerimizin-
ben seni anlamak istiyorum ama kayseriyi taniyan ve gören birisi olarak söylediklerin bana mantikli gelmiyor.yani ortada böyle birsey olsa sanayide kriz olmasi sehirde kriz durumunun olmasi gerekli degilmi-herkesin bu durumlari konusmasi gerekmiyormu ama bunlarin hicbiri olmuyor-insallah dediklerin kisa zaman zarfinda olmus bitmis-simdide hersey normallesmistir-aksini düsünmek zaten hammaddesi olmayam hammadeyi disardan saglayan sanayimizin cökmesi anlamina glirki bunu kimse istemez.İnanmayan arkadaşlar var ise bügün gitsinler organizeye yada organizede çalışan kişilerle konuşsunlar bügün tvlerde boy boy reklamları çıkan bir mobilya firması 110 kişiyi iş olmaması sebebi ile işten çıkardı şuan organizedeki aşşa yukarı bütün fabrikalar ücretsiz izine yolladı işcileri bizde dahil olmak üzere inanın kayseri organize bitmiş bir vaziyette bütün firmalar boğazına kadar borçta allah sonumuzu hayır getirsin ama gidişat gidişat değil haberiniz ola
Gecen haftalardada organizede 3 gün kar tatili oldu zaten fabrika sahipleri giderler çok olduğu için bahane arıyorlardı 3 gün fabrikanın elektriği suyu calısmadı servis arabası calısmadı öyle oluncada giderler dusurmek için fırsat oldu benimde tanıdıklarımdan işten çıkartılanlar oldu.
Kapadokyalı
10.02.2008, 17:06
bir kaç fabrikada işçiler maaşsız 3.aya başladı.3 aydır maaş alamayanlar var
mustafaozkanks
13.02.2008, 23:18
Arkadaşlar yazdıklarıma inanmayan arkadaşlar olmuş size bir kaç örnek vererek durumu anlatayım çoğu fabrikada işciler işverenleri mahkemeye verdi maaş alamadıkları için(bizim fabrika ve en az 4-5 fabrika daha duydum)yeni fabrika yaptıran çoğu fabrikatör fabrikasını satmak zorunda kaldı.Türkiyenin sayılı mobilya üreticilerinden ismi önemli değil 3000 kişiyi işten çıkardı.Türkiyede marka olmaya çalışan bi firma reklamlarda bol bol çıkar 150 kişiyi işten çıkardı.Soley hindinstan yüzünden iş yapamaz hale geldi kara kara düşünüyorlar.Aynı zamanda fabrika almak isteyen arkadaşlar var ise 28 tane firma toptan satılık haberiniz ola.Anlamak istemediğiniz şu kayseride fabrika yok bütün fabrikaları toplayıp satalım kayserideki bursadaki bi otomobil fabrikasının far bölümünü satın alamayız kayserimizde eline iki tabanca alan bi kompürösör alan ben fabrikayım diyip yola düşerse kayseriyi daha kötü günler bekliyor arkadaşlar hiç bir yatırım yok sadece mobilya ve çelik kapı işi yapılarak hangi noktaya kadar gidilebilir varın hesabını siz yapın
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.