PDA

Tam Sürümü Gör : Lig TV'deki Maraton Programında Erman Toroğlu Neler Söyledi

Ayhan BAYNAL
08.10.2007, 01:23
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/34383_1_071007210112.jpgLig TV'de Yayınlanan Maraton Programında Kayserispor- Galatasaray Maçını yorumladılar. Bu yorumlarda ne dediler. Neler söylediler.

---------------------------------------------
KAYSERİSPOR : 1 GALATASARAY : 1
---------------------------------------------

-------------------------
MAÇIN YILDIZI :

MEHMET TOPUZ
-------------------------

"DÜNYADA HİÇ BİR STOPER BÖYLE HÜCUMA ÇIKMAZ!.."

ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam gol pozisyonu var Kayseri’nin..

ERMAN TOROĞLU : Song oyuna giriyor.. Topla.. Dünyada hiçbir stoper oyuna böyle girmez.. Top sol açıkta ise sağdan girer, sağdaysa soldan girer.. Böyle oyuna girerse dönüşte kontra atak yerler.. Rakip savunma gömülmüş ve oturmuş, böyle giremezsin.. Lincoln’e pasını verdi, Hakan’dan daha ileri gidiyor.. Şöyle bir pozisyonda gidilmez.. Rakip hücum ediyor, sen kapıp çıkıyorsun.. Topla böyle gittiğinde ayvayı yeme şansın %90.. Bir tane atarsın gol ama 10 tane pozisyon verirsin.. Topu kaptı Mehmet, ne yapacaksın?.. Galatasaray defansının en süratli ve çabuk adamı Song.. Song’u çıkarttığın zaman dağılıyor savunma.. Song hücuma çıkar, ama rakibi kontra yakaladığında çıkarsın.. Song olsa bu golün olmama şansı fazlaydı.. Song ile Gökhan ikili mücadeleye girse Gökhan böyle rahat çıkamazdı..

"GALATASARAY DEFANSINI SONG OLMADAN GÖRELİM!.."

ŞANSAL BÜYÜKA : Gökhan’ın bir pozisyonu daha var.. Song yanında ama gidiyor vuruyor..

ERMAN TOROĞLU : Song var, mücadele ediyor, Gökhan vuruyor ama Song hırpalıyor.. Rahat vurdurmuyor.. Goldeki pozisyonda sağdan giriyor Uğur ve rahat vurduruyor.. Ama Song içeriden giriyor dağıtıyor rakibini.. Song Allah korusun sakatlanırsa, Galatasaray defansını görelim.. Yüzde yüz fark eder.. Goldeki gibi hataları yapmazdı ama yaptı..

"ÜMİT FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ!.. SCHENGEN VİZESİ ALIR O FOTOĞRAFLA!.."

ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam Galatasaray’ın golünde, Lincoln’ün önündeki Durmuş, ellerini saklıyor.. Refakat eder gibi Lincoln’e..

ERMAN TOROĞLU : O durduğu yeri fark edemiyor hocam.. Bu kadar rahat orta yapılmaz.. Yalnız burada rahat ortadan ziyade dört Kayserisporlu oyuncunun içinde iki Galatasaraylı var.. Paylaşsalar adamlarını vurdurmazlar.. Fordçuluk yapacak hocam.. Yakın olacak adamına.. Ceza sahasına girdiğinde adam, seni ensesinde hissedecek.. Ayağını yere koyup çıkamayacak.. Olduğu yerden yükselemezse vurdurmaz.. Ümit Karan fotoğraf çektirdi.. Bu fotoğrafla schengen vizesi alır.. Kayseri’nin savunma anlayışında sorun var.. Lincoln’ün ortası da çok kesik bir orta.. Diagonal değil.. Adrese teslim orta.. Ümit böyle antrenmanda vuramaz..

"MİLLİ TAKIM BARIŞ'TAN YARARLANMALI!.."

ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam Barış ile ilgili konuşulmuş öğrendiğim kadarıyla ama babası izin vermemiş..

ERMAN TOROĞLU : Barış’tan milli takım faydalanamayacak gibi.. Bunu bire bir konuşmak lazım.. Lincoln Galatasaray'da bu kadar rahat oynuyorsa Linderoth ve Barış'ın sayesinde oynuyor.. Barış bugün Galatasaray'a geldiğinden bu yana en iyi maçını çıkarttı..

"VURMADAN GOL OLMAZ!.."

ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam rakibe ceza sahası yakınlarında çok rahat mı vurduruyoruz?..

ERMAN TOROĞLU : Türkiye’de şut oranı çok düşük hocam.. Mesela Mehmet Topuz var.. O her yerden vuruyor.. Vurmadan gol olmuyor abi.. Türkiye topa en az vurulan ülkelerden bir tanesi..

"KENARDAKİLERİ NEDEN OYNATMIYORSUN?.."

ŞANSAL BÜYÜKA : 1-1’lik sonuç doğal mı?..

ERMAN TOROĞLU : Biri galibiyeti kaçırdı diyemem.. Bu sonuç doğal.. Sion maçında Galatasaray mükemmel oynadı.. Tamam o maçtan sonra bu maç zor geçecekti tamam ama şunu kabullenemiyorum, Zico'da, Feldkamp'ta bunu yapıyor, sizin kadronuz neden var?.. Bir sürü yorgun adam var.. Nonda diye bir adamın var.. Aynısını Sion maçında yaptı.. 4. golü atmışsın, artık maçın uzama şansı yok.. 4’ü attıktan sonra iki oyuncu daha al. Yapmadı, sonra Lincoln’ün sigortası attı.. Orada sakatlanan bir oyuncu üç gün sonra çıkıp oynuyor.. Senin o kadar kenarda adamın var, oynat.. O futbolcuları neden tutuyorsun?.. Bu maçlar için tutuyorsun.. Hem Fenerbahçe, Hem Galatasaray’daki oyuncular, Turkcell Süper Lig takımlarında oynamaz mı?.. Hepsi oynar.. O zaman niye oynatmıyorsun?..

“13 ASKERİMİZ ŞEHİT!.. ÜLKEYİ İDARE EDENLER BİR KARAR VERSİN!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Adnan Sezgin söyledi röportajından önce.. 13 askerimiz şehit düştü.. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin.. Kolay değil.. İnsan konuşurken bile zorlanıyor.. Allah sabırlar versin..

ERMAN TOROĞLU : Hocam, Türk insanıyla dalga mı geçiyorlar?.. Bu işi siyasiler mi ordu mu çözecek çok merak ediyorum.. Ben bir Türk vatandaşı olarak çok aciz kaldığımı düşünüyorum ve sinirleniyorum.. Ya siyasi olarak bir şeylerin peşindeler, yada dalga geçiyorlar.. Ordu’nun eli kolu bağlanıyor.. Birisi bizi dövüyor ama kim dövüyor bilmiyoruz..Başın sağolsun diyorlar, bu kadar kolay baş sağ olmuyor hocam.. Türkiye’yi idare edenler bir karar versinler hocam.. Bana da hikaye anlatmasınlar..

“MEHMET ÇOK ETKİLİ BİR OYUNCU!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam Mehmet Topuz için ne diyorsun?..

ERMAN TOROĞLU : Mehmet çok etkili bir oyuncu.. Birkaç maçtır dikkat ediyorum, Mehmet oyundan alınınca bir gerilim oluyor kulübede.. Mehmet sakatlanmadıysa oyundan almayacaksın.. Bu benim görüşüm.. Ya da Mehmet oyundan çıkarken Teknik Direktör – Futbolcu diyaloğunu yaşamayacaksın.. Maalesef bunu görüyorum birkaç maçtır var.. Bir hadise var.. Ne var bilemiyorum?.. Maçtan çıkarken o sorun Mehmet’in yüzünden okunuyor..

“BOKS GİBİ!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Kayseri’nin golünde Mehmet 35 metre top sürdü, kimse engellemedi..

ERMAN TOROĞLU : Neden?.. Hocam şimdi biz boks yapsak, sen savurursun ben savururum ama sen bana vuracakken ben sana bir tane indirsem, üç metre uzarsın.. Bu böyledir.. Song aldı başını gitti, Mehmet kaptı topu, topla gitti.. Orta alanda Galatasaray defansı şaşırdı.. Diklemesine girdi savunmanın göbeğine ve diklemesine oynadı.. Bunun teknik olarak sebebi budur..

“TOLEDO VE AYDIN KARAR VEREMİYOR!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Galatasaray’ın golünde Kayseri savunmasının yerleşmesi çok konuşuldu hocam.. En ufak bir rahatsız etme yok Ümit’e..

ERMAN TOROĞLU : Topa Lincoln vururken, Toledo ile Aydın karar veremiyorlar.. Öndeki oyuncunun Ümit’e yaklaşması lazım.. En arkadaki Galatasaraylı arkadaki Kayseriliyi rahatsız ediyor.. Ümit kaleye yakınsa eğer, sen ona gideceksin.. Bunlar hep pişme işi..

“HASAN GEÇ GİRDİ!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : “Hasan Şaş’ın 85’te oyuna girmesi doğru mu?” demiş bir izleyicimiz?..

ERMAN TOROĞLU : Geç girdi.. Senin takımın kupa maçı oynamış.. Erken girmesi lazımdı.. Hasan sahadakiler kadar oynar.. Oynamalı.. Hem artık Hasan oynaması gerektiğinin farkına vardı.. Elleri kolları falan oynamıyor.. Kendine çalım atıyordu onu da yapmıyor.. Hasan’dan mutlaka faydalanılmalı..

“ORKUN’UN ŞANSI YANINDA!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : “Galatasaray’ın Orkun dışında bir kaleciye ihtiyacı var mı?” diye bir soru var hocam..

ERMAN TOROĞLU : Kesin olarak tecrübeli bir kaleciye ihtiyaç var.. Şu ana kadar şans ve Allah yanındaydı ama çok büyük hatalar yapabiliyor.. Mesela Fenerbahçeli Volkan’ı çok eleştirdik.. O bu kadar hata yapmadı.. Onun yaptıkları gol oldu.. Orkun’un şansına bu gol olmuyor..

TARTIŞMALI POZİSYONLAR :

“LINCOLN’E FAUL YOK!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Kayseri’nin golünden önce Lincoln’e faul var mı?..

ERMAN TOROĞLU : Yok.. Lincoln biraz kendini çabuk yere bırakıyor.. Hiçbir şey yok burada..

“ELLE OYNAMA DEĞİL!..”

ŞANSAL BÜYÜKA : Ümit’in bir pozisyonu kesildi elle oynama diye..

ERMAN TOROĞLU : Burada ele çarpıyor hocam.. Elle oynama sayılamaz bu..

Kaynak: maraton.com.tr
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=34383
(http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=34383)

holigan_38
08.10.2007, 01:43
umıtın golunde gercekten dogru soylemıs cok rahat gol attı resmen foto cektırdı savunmadakı basıt hatalarımız ve cok basıt gol yeme huyumuzdan arınamamısız gorunuykı bugun gs den ıydık bunu adnan polatta acıkladı kayserının hakkıydı dedı ama mac 1-1 ken hocanın cangele yada leo yu hemen oyuna alması lazımdı gs beraberlıge yattı sagolsun tolunay hocada beraberlıge yattı bugun topuz cok denedı ama hep bırılerıne carptı baslarda tolunaydan umıtlıydım ama artık bu umıdım yavas yavas tukenıyo ınancım kalmıyo gıttıkce bu adama kaldıramıyo bu takımı ve taraftarın beklentılerını acıl takımı toparlaması lazım en onemlısıde deplasmanlardan puan alamıyoruz buna kesın bı cozum bulmaları lazım 88 olmus leoyu oyuna sokuyosun topuzu cıkarıyosun bunu yaparak topuzu kusturmekten baska bısey yapmıyo hoca son 20 dakka gs sahasında top yapıyo bızım sahamıza gelmıyo bızımkılerde topu almak ıcın hıc baskı yapmıyolar sonn 20 dakka benım sahsı dusuncem ve trubundekı seyırcılerın gorusu cok sonuk ve kotu bı futbol oynaandı son sozumde bazı kendını bılmez taraftarlara (acıktakı ve kapalıdakı bazı taraftarlara)gs golunde gorduysenız cımbomlu olduklarını nasıl bellı ettıler gol atılınca ayaga kalkarak. Bız hep orda ve her yerde olacagız cılgınlar olarak uzerımıze dusen gorevı yıne yaptık ama suda bı gercek elımızden kurturdular cok uzuluyorum beraberlık hıc bı kayserıspor taraftarını memnun etmedı yınde ne olursa olsun kayserıspor sen bızım herseyımızsın ıyı gunde ve kotu gunde yenılsende yensende

Leo İglesias
08.10.2007, 18:12
erman hoca doğru demiş yediğimiz gol hakkında

YAKAMOZ_38
08.10.2007, 18:40
teşekkürler athan abi paylaştıgın için ama gökhan hakkında yapılan yorumlar biraz yanlış video osa daha güzel olurdu

ahmetg38
08.10.2007, 18:56
teşekkürler athan abi paylaştıgın için ama gökhan hakkında yapılan yorumlar biraz yanlış video osa daha güzel olurdu

mehmet topuz harikaydı gökhanda çok iyiydi elimizden kaçtılar ben maçtaydım gs seyircisi kurtardıkları 1 puana sevindi :yahoo:

ali38_38
08.10.2007, 18:58
hocam sizce Kayserispor bu sene şampiyon olurmu bide bunu değerlendirin ya :D:D

PrivatePilot
08.10.2007, 20:03
mehmet topuz&gökhan ünal a.ş.

emre_38_ks
08.10.2007, 20:21
hocam sizce Kayserispor bu sene şampiyon olurmu bide bunu değerlendirin ya :D:D

valla alicim ben erman toroglu olarak sunu acıkca dıle getırmelıyım kı bu takımın basında tolunay arkasında cekırdek oldugu surece bu takım sampıyon olamaz..yoksa bu kayserıdekı kadro ne fenerde ne bjk de ne ts de var..az bucuk cımbomda var o da lıncoln farkı..onu da cık cımbım da da bısey yok..:w00t2:

KAYSERİLİ_KİZ
08.10.2007, 20:34
Öncelikle bütün hepimizin başı sağolsun 13 kardeşimiz abimiz canımız kanımızı şehid verdik toprağa verdik hepimizin başı sağolsun allah analarına babalarına tüm seven ve sevdiklerine yakınlarına sabır versin kolay değil hiçbirimiz için değil bugün evimizde rahatsak bu vatan için göğsünü sper eder canını vermeye hazı olan askerlerimiz sayesinde rahatız keşke başımızdakiler de biraz daha sorumluluk sahibi olabilse

Erman Hoca ve Şansal abi Kayserispor ve Gs hakkında çok doğru şeyler söylemiş mehmet ve gökhan ile söyledikleride bence çok güzel bugünkü gazetelerde bile hep şu vardı gökhan ve mehmet in yanına onlar kadar iyi 2 3 futbolcu alsa kayseri bu kötü yönetilen büyükler arasında 5 ci olmamasına hiç bir neden yok yazıyordu hangi gazete derseniz güneşte okudum

mali38
08.10.2007, 22:03
okumayın be okumaya değmez. erman toroğlunun programı hiç ciddi bir program değil. .maç anlatırken yemek tarifi veren bi adam, ve yorumlarıyla büyük, küçük takım Ayırmadan herkesle alay ediyo.......

holigan_38
09.10.2007, 00:45
Öncelikle bütün hepimizin başı sağolsun 13 kardeşimiz abimiz canımız kanımızı şehid verdik toprağa verdik hepimizin başı sağolsun allah analarına babalarına tüm seven ve sevdiklerine yakınlarına sabır versin kolay değil hiçbirimiz için değil bugün evimizde rahatsak bu vatan için göğsünü sper eder canını vermeye hazı olan askerlerimiz sayesinde rahatız keşke başımızdakiler de biraz daha sorumluluk sahibi olabilse

Erman Hoca ve Şansal abi Kayserispor ve Gs hakkında çok doğru şeyler söylemiş mehmet ve gökhan ile söyledikleride bence çok güzel bugünkü gazetelerde bile hep şu vardı gökhan ve mehmet in yanına onlar kadar iyi 2 3 futbolcu alsa kayseri bu kötü yönetilen büyükler arasında 5 ci olmamasına hiç bir neden yok yazıyordu hangi gazete derseniz güneşte okudum

evet tum turkıyenın bası sagalsun.Biz mehmet ve gokhan unal kalıtesınde 2-3 futbolcu alsak 5 inci degil sampıyon oluruz