PDA

Tam Sürümü Gör : DKGE / Bosna Hersek 1 - 1 Türkiye

BÖRTECINE 38
07.09.2009, 03:03
Bosna hersek - Türkiye

<!-- / icon and title --><!-- message -->Dünya Kupası 2010 Avrupa Gr.5 2010 (http://www327d.mackolik.com/Futbol/Puan-Durumu/1047/Dunya-Kupasi-2010-Avrupa-Gr5)

Tarih : 09.09.2009 21:00

http://www315d.mackolik.com/img/logo/buyuk/482.gif 21:00Bosna & Hersek (http://www327d.mackolik.com/Futbol/Takim/482/Bosna-Hersek)vTürkiye (http://www327d.mackolik.com/Futbol/Takim/504/Turkiye)http://www315d.mackolik.com/img/logo/buyuk/504.gif

BÖRTECINE 38
07.09.2009, 03:04
bosna hersek gercekten güclü rakip ve avantaj suan ellerinde bu avantaji kaybetmemek icin varini yogunu sahada sergileyeceklerdir, insaallah terim´e ragmen bosna deplasmanindan galip döneriz ,basarilar TÜRKIYEM.

Salih38
07.09.2009, 05:33
Bosna o meşhur Yugoslav ekolünün takipçilerinden ..
Bizi çok zorlayacaklar özellikle hücum hattıyla , inşallah alnımızın akıyla 3 puanı alırız ..

gaziköylü0038
07.09.2009, 05:58
biz bunlardan iyiz

BÖRTECINE 38
07.09.2009, 15:01
Milliler Bosna'ya gitti!

A Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Bosna Hersek ile oynayacağı maç için özel uçakla bu ülkeye gitti.

Estonya maçının ardından dün Kadir Has Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla Kayseri'deki çalışmalarını tamamlayan A Milli Futbol Takımı, Erkilet Havaalanı'ndan özel uçakla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gitti.

Teknik direktör Fatih Terim, Kadir Has Tesisleri girişinde Milli Takıma sevgi gösterisinde bulunan 14 yaşındaki Şeyda Ertaş'ı, kafileyi taşıyan otobüse alarak, havaalanına kadar getirdi.

Milli Takımla birlikte Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de Bosna Hersek'e gitti.

A Milli Futbol Takımını, havaalanında Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma uğurladı.

ŞAMPiYON KS
07.09.2009, 15:05
bosnayi yensek bu sefer belcikaya takiliriz
grupta 2. olsak bu sefer play-off a takiliriz
ben dünya kupasina gidecegimize %1 sans veriyorum
%94 gruptan cikamiyacagiz
%5 gruptan cikacagiz
bireysel futbolla 5 mac arka arkaya kazanilmaz

Darkness38
07.09.2009, 18:51
------------------Volkan----------------------
Gökhan----------Önder-----------SErvet-----------Hakan
Tuncay-------------Nuri(Hamit)---Emre------------Arda--
-------------------Nihat----------Semih------------

ŞAMPiYON KS
07.09.2009, 19:06
Cumhuriyet'te 'Türkçe' düşmanlığı

A Milli Futbol Takımımız Cumartesi günü Kayseri Kadir Has Stadyumunda Estonya ile oynadığı maçı 4-2 kazandı. Maçta verilen sakatlıklar nedeniyle skor kadar stadın zemininin bozuk olması da tartışıldı. Herkes bir çok gerekçe saydı ama en ilginç ve en fantastik gerekçeyi Cumhuriyet gazetesi buldu.

Spor sayfasının manşetine "ULUSALLAR 'TÜRKÇE' KURBANI" başlığını atan gazete masa başı haberciliğin de iyi bir örneğini vermiş. Gazeteye göre Kadir Has Stadının zeminin bozuk olmasının nedeni 3 ay önce yapılan Türkçe olimpiyatları imiş. Haberi okuduğunuz zaman görüyorsunuz ki gazetenin iddiasını doğrulayan tek bir görüş yok. Ne konuyla ilgili uzmanlarla konuşulmuş ne de kulüp yöneticileriyle. Kayseri'ye giden muhabir özel-farklı haber yapmak için haberi resmen uydurmuş.

Yani Cumhuriyet hem Türkçe'ye, hem bu olimpiyatlara çamur atmak için böyle bir habere imza atmış. Milli futbolcular hepimizin gözbebeği. Tıpkı Türkçemiz gibi... Onların sakatlanmasını kimse istemez ama bunu bahane ederek saçmalamayı 'haber' diye sunmak ancak art niyetle açıklanabilir. O nedenle bu haberi yazan ve onu yayınlamaya değer bulan editöre dört sorumuz var. Sonrasında bir de Milliyet'e sorumuz olacak..

-Farz edelim ki yalan yazmadınız, Türkçe olimpiyatları nedeniyle zemin bozuldu.. Peki nasıl oluyor da dünya çapında denilen bir stadın zemini 3 ayda tamir edilemiyor. Üstelik bu stad Kayseri'de. Yani her konuda pratik zekaya sahip bir ilimizde. Hafızanızı tazelemek bakımından hatırlatmakta fayda var. Fenerbahçe ile yapılan açılış maçında da saha daha kötüydü. Ancak Kayserililer maç iptal edilmesin diye zemindeki ıslaklığı gidermek için tribünleri ısıtacak 320 adet doğalgazlı radyan ısıtıcıları devreye sokmuştu.

-Ve ikinci soru... Eğer zemin 3 aydır futbolcuların sağlık durumunu tehdit edecek kadar kötüyse Türkiye Futbol Federasyonu neden Kayserispor'un bu sahada maç yapmasına izin veriyor...

- Aynı sahada Estonyalılar da futbol oynadı. Acaba neden onlar bizim futbolcular kadar çabuk sakatlanmadı?

-Kadir Has Stadındaki maçta kaç futbolcumuz sakatlandı? 'Cam adam' Gökhan Zan dışında kim sakatlığı nedeniyle oyundan çıkarıldı. Gökhan ve Kazım haricinde hangi futbolcumuz Bosna'ya götürülmedi ya da sakatlıkları nedeniyle kadro dışı kaldı?

Ve Milliyet gazetesinin internet sitesi...

Cumhuriyet gazetesinin Türkçeye, Türkçe sevdalılarına olan tavrı biliniyor. O nedenle uydurma haberi görev aşkıyla girmelerini anlamak mümkün. Ancak Milliyet'in editörlerinin de bu haberi sorgusuz sualsiz sitelerine almalarına anlamak kolay değil.

Zaman Online/Haber Yorum

38tolga38
07.09.2009, 19:13
------------------Volkan----------------------
Gökhan----------Önder-----------SErvet-----------Hakan
Tuncay-------------Nuri(Hamit)---Emre------------Arda--
-------------------Nihat----------Semih------------
bu kadroyu hic beyenmedim önderden kesinlikle daha iyi oyuncular var(aydin,toraman,...) ve orta sahada nuri emre ikilisinden birisini oynatabilirsin ancak birde yanina bir topal veya bir sarp olabilir

Darkness38
07.09.2009, 19:30
İyide Aydınla Eren mıllı takıma davet edılmdı?
Topal davet edıldımı sakat degılmı hatırlamıyom

Karabey
08.09.2009, 01:15
%5 gruptan cikacagiz

:thumbup::thumbup::thumbup:
diyecek birsey birakmamisin
üzgünüm

BÖRTECINE 38
08.09.2009, 02:09
100 Yılın Buluşması!

Türkiye ve Fatih Terim’den çekindiklerini söyleyen Bosna Hersek Milli Takımı futbolcularının ortak kanısı:çarşamba günü oynanacak karşılaşmanın yüzyılın karşılaşması olduğu yönünde!

Dzeko: Biz şu an sizden iki kat daha heyecanlıyız. Bu, öyle bir maç ki, yüzyılda bir gelir.

Muslimovic: Saha ve seyirci avantajı bizde ama Terim'den korktuğumu itiraf etmeliyim.

Vladavic: Estonya'nın bile iki gol attığı Türkiye'ye mutlaka gol atarız. 2-0 kazanırız.

A Milli Futbol Takımımız, 2010 Dünya Kupası elemelerindeki kader maçını çarşamba günü Bosna Hersek ile oynayacak. Bitime 3 maç kala grupta 11 puanla 3. sırada yer alan ay yıldızlı ekibimiz, 15 puanla ikinci durumdaki rakibini yenip, sonraki karşılaşmalarda puan kaybetmesini bekleyecek. Zenica kentinde oynanacak maç bizim olduğu kadar, Bosna Hersek için de tarihi önem taşıyor. Dün Saraybosna Havalimanı'nda konuşma imkanı bulduğumuz Bosna Hersek Milli Takımı futbolcuları da aynı şeyi düşünüyor: "Çarşamba günkü karşılaşma, bizim için yüzyılın maçı olacak."

Ermenistan deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetle finallere katılma şansını artıran Bosna Hersek Milli Takımı, dün öğleden sonra geldiği Saraybosna'da büyük coşkuyla karşılandı. Kafileyi karşılamak üzere havalimanına gelen yüzlerce Bosnalı, futbolcularını omuzlarda taşımak için birbirleriyle yarıştı. Biz bu hengame içinde Bosna Hersek Milli Takımı'nın üç önemli futbolcusu; Edin Dzeko, Admir Vladavic ve Zlatan Muslimovic ile konuşma şansı bulduk.

ELİMİZDEKİ AVANTAJLARI SONUNA DEK KULLANACAĞIZ

Geçen sezon attığı gollerle Wolfsburg'un Almanya şampiyonu olmasını sağlayan Bosna Hersek'in en önemli gol silahı Edin Dzeko, Dünya Kupası'na katılacaklarına yürekten inandığını söyledi. Türk Milli Takımı'nın kaliteli bir ekip olduğunu kabul ettiklerini, ancak kendilerinin de yakaladıkları avantajı sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Dzeko, "Türkiye ile oynayacağımız maç belki de 2010 Dünya Kupası elemelerindeki en zorlu ve heyecanlı karşılaşma olacak. Bu, öyle bir maç ki, yüzyılda bir gelir. İnanın biz şu an Türk Milli Takımı'nın iki katı heyecanlıyız. Çünkü, bu grupta ikinci olursak, tarihimizde ilk kez Dünya Kupası'na katılacağız. Türk Milli Takımı'nda Emre, Tuncay ve Arda gibi üst düzey futbolcular var; bunu biliyoruz. Fakat biz de bu kadar yaklaştığımız Dünya Kupası'na katılma şansını bırakmamaya kararlıyız" diye konuştu.

KEŞKE BİRLİKTE GİDEBİLSEYDİK

Ermenistan maçında Bosna Hersek'in ikinci golünü kaydeden Zlatan Muslimovic, "Gönlümüz kardeş ülke Türkiye ile birlikte gruptan çıkmayı arzu ediyordu, fakat olmadı. Kader bizi karşı karşıya getirdi" diyerek başladığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

"Dünya Kupası finallerine kalarak Bosna Hersek tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Biz buna sadece takım olarak değil ülke olarak inandık. Saha ve seyirci avantajı bizde. Edin Dzeko'nun da dediği gibi, bu bizim için yüzyılın maçı olacak. Ancak Fatih Terim'den korktuğumu itiraf etmeliyim. Terim gibi usta bir teknik direktör böylesine önemli bir maç için mutlaka özel bir taktik geliştirmiştir."

SİZ ŞANSINIZI BELÇİKA MAÇINDA KAYBETTİNİZ

Admir Vladavic ise Dzeko ve Muslimovic'den daha iddialı bir üslup kullanarak şöyle dedi: "Türkiye şansını Belçika maçında kaybetti. O maçı kazansaydı, şimdi her şey farklı olabilirdi. Finallere katılma şansı ayağımıza kadar geldi. Bu fırsatı kaçırmayacağız. Türkiye'yi mutlaka yeneceğiz. Skor tahmininde de bulunabilirim; 2-0 kazanırız. Estonya'nın bile iki gol attığı bir Türk Milli Takımı'na bizim gol atmamamız mümkün değil."

ali38_38
08.09.2009, 02:24
Bence alırız bu maçı çok kolay olmasada tek farkla alacağımızı düşünüyorum defans estonya maçındaki gibi öyle kek hatalar yaparsaki inş yapmaz o zaman yenilir geliriz dünya kupası hayal olur 1-2 kazanırız :yahoo:

38tolga38
08.09.2009, 02:50
İyide Aydınla Eren mıllı takıma davet edılmdı?
Topal davet edıldımı sakat degılmı hatırlamıyom
ben eren hakkinda birsey yazmadim:D
yok yani terimin yerinde olsam en ideal kadro bu bence suan eldeki malzemeye göre
topalin sakat oldugunu zanetmiyorum adam son ankaraspor macinda 90 dakika oynadi

Tim
08.09.2009, 05:44
%5 gruptan cikacagiz
bu arkadas hesaplar...inanırım
yani bu olay %100 kere tekrar etse %94 gruptan cıkamayız.umarım %1 i basarırız dmek düser :)...zor kolaydır,imkansız zaman alır...

avni38
08.09.2009, 20:37
maci fox tv yayinliyo avrupadaki turkler nasil izlicek? :mad::helpsmilie:

ŞAMPiYON KS
08.09.2009, 20:42
maci fox tv yayinliyo avrupadaki turkler nasil izlicek? :mad::helpsmilie:

belki 7° deki yayini sifresiz verirler.
sifresiz vermezlerse tek care justin.tv

Zlatan38
08.09.2009, 20:56
Stoperi Önder olan takım,sırf 7b forması giydiği için yazık gerçekten..

Salih38
08.09.2009, 21:57
Eren sakat olmasaydı ben görürdüm önderi , g.zanı ..

alayina38
08.09.2009, 22:58
yaziklar olsun ya muslimovic bile dalga geciyor gene rezil ettiniz istanbulun cocuklari sayin terim

volkan
08.09.2009, 23:22
Cumhuriyet'te 'Türkçe' düşmanlığı

A Milli Futbol Takımımız Cumartesi günü Kayseri Kadir Has Stadyumunda Estonya ile oynadığı maçı 4-2 kazandı. Maçta verilen sakatlıklar nedeniyle skor kadar stadın zemininin bozuk olması da tartışıldı. Herkes bir çok gerekçe saydı ama en ilginç ve en fantastik gerekçeyi Cumhuriyet gazetesi buldu.

Spor sayfasının manşetine "ULUSALLAR 'TÜRKÇE' KURBANI" başlığını atan gazete masa başı haberciliğin de iyi bir örneğini vermiş. Gazeteye göre Kadir Has Stadının zeminin bozuk olmasının nedeni 3 ay önce yapılan Türkçe olimpiyatları imiş. Haberi okuduğunuz zaman görüyorsunuz ki gazetenin iddiasını doğrulayan tek bir görüş yok. Ne konuyla ilgili uzmanlarla konuşulmuş ne de kulüp yöneticileriyle. Kayseri'ye giden muhabir özel-farklı haber yapmak için haberi resmen uydurmuş.

Yani Cumhuriyet hem Türkçe'ye, hem bu olimpiyatlara çamur atmak için böyle bir habere imza atmış. Milli futbolcular hepimizin gözbebeği. Tıpkı Türkçemiz gibi... Onların sakatlanmasını kimse istemez ama bunu bahane ederek saçmalamayı 'haber' diye sunmak ancak art niyetle açıklanabilir. O nedenle bu haberi yazan ve onu yayınlamaya değer bulan editöre dört sorumuz var. Sonrasında bir de Milliyet'e sorumuz olacak..

-Farz edelim ki yalan yazmadınız, Türkçe olimpiyatları nedeniyle zemin bozuldu.. Peki nasıl oluyor da dünya çapında denilen bir stadın zemini 3 ayda tamir edilemiyor. Üstelik bu stad Kayseri'de. Yani her konuda pratik zekaya sahip bir ilimizde. Hafızanızı tazelemek bakımından hatırlatmakta fayda var. Fenerbahçe ile yapılan açılış maçında da saha daha kötüydü. Ancak Kayserililer maç iptal edilmesin diye zemindeki ıslaklığı gidermek için tribünleri ısıtacak 320 adet doğalgazlı radyan ısıtıcıları devreye sokmuştu.

-Ve ikinci soru... Eğer zemin 3 aydır futbolcuların sağlık durumunu tehdit edecek kadar kötüyse Türkiye Futbol Federasyonu neden Kayserispor'un bu sahada maç yapmasına izin veriyor...

- Aynı sahada Estonyalılar da futbol oynadı. Acaba neden onlar bizim futbolcular kadar çabuk sakatlanmadı?

-Kadir Has Stadındaki maçta kaç futbolcumuz sakatlandı? 'Cam adam' Gökhan Zan dışında kim sakatlığı nedeniyle oyundan çıkarıldı. Gökhan ve Kazım haricinde hangi futbolcumuz Bosna'ya götürülmedi ya da sakatlıkları nedeniyle kadro dışı kaldı?

Ve Milliyet gazetesinin internet sitesi...

Cumhuriyet gazetesinin Türkçeye, Türkçe sevdalılarına olan tavrı biliniyor. O nedenle uydurma haberi görev aşkıyla girmelerini anlamak mümkün. Ancak Milliyet'in editörlerinin de bu haberi sorgusuz sualsiz sitelerine almalarına anlamak kolay değil.

Zaman Online/Haber Yorum

Cumhuriyet Gazetesinin yayıncılık anlayışını beğenmemekle birlikte Türkçe olimpiyatlarına giden biri olarak zeminin bu kadar kötü olmasının nedenlerinden birinin de malesef Türkçe Olimpiyatları olduğunu düşünüyorum, Aşırı kalabalıktan dolayı birçok kişi çimlerin üzerine plastik sandalyeleri koyup oturdu. Ha olimpiyatlar üzerinden 3 ay geçti çimler yenilenemezmiydi, burası tartışılır olan sonuçta Stad Müdürüne oldu.

CILGINCA38
08.09.2009, 23:26
Gurbetci arkadaslar Turksatta fox yayini kaldirildi benim bildigim. EutelsattaW3 yayin alabilen arkadaslar bakabiliyor. Aklinizda bulunsun.

Metrajzede
09.09.2009, 13:28
Bosna galip geldiği anda tarihinde ilk defa dünya kupasına katılma adına çok büyük bi adım atacak.O yüzden inanın onlar bizden daha çok strese kapılacaklar.Büyük bi heyecanla oynucaklardır.Bu heyecan iki sonuç çıkartır ya aşırı bi motivasyonla gümbür gümbür oynarlar,itici bi güç olur yada sahada yapmak istediklerini yapamamalarına sebep olur.3 ncü bi ihtimal vermiyorum.Biz bu durumda hata yapmalarına zorlucaz ve yapacakları hatayı mutlak değerlendiricez.
Biz bu tür final maçlarını çok oynadık.Kadro kaliteside bizden yana her ne kadar Terimin tercihleri tartışma konusu olsada bu akşamki kadrolarda bile bi üstünlüğümüz olduğu kanaatindeyim.Bosnada en çok dikkat edilmesi gereken isim MİSİMOVİCTİR.Bu adamı kilitleyerek dzekonun yada sonradan gireceğini düşündüğüm ibisevicin performansını düşürebiliriz.
Bu maçta yenik durumada düşebiliriz ancak 90 dk oyun disiplininden kopmadan oyuna devam etmeliyiz.Benim tek korkum 2 farklı geriye düşersek oyundan düşeriz.Tek farklı yenilgilerde 80 nci 85 nci dk ya kadar ben öle yada böle mutlaka bize 3 puanı getirecek golleri bulacağımızı düşünüorum.
Çok sert bi maç olucak.Maça inanılmaz sert başlıcaklardır.Topa sertliğe bizde karşılık vermeliyiz yoksa fizik olarak maçtan koparız.
tahmin 2-1 yenecez

Bay Şui
09.09.2009, 13:58
İnşallah kazanırız..

huso.38
09.09.2009, 20:58
avrupada olan arkadaslar maci internetten ATDHE:NET den izleyebilirsiniz tüm lig maclarida dahil

Zagorx
10.09.2009, 00:01
mac bitti afrika gitti... artik fatih terim..... istifa zamani gelmistir!!!!!!!!!!!

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 00:06
terim zemine yine hata bulur :p
sisirme futbolcularla
gazla ilerleyen takimla buraya kadar
bye bye terim
bye bye istanbul karmasi

ali38_38
10.09.2009, 00:12
ceyhun , önder,ismail köybaşı , gökhan gönül mahalle karması yapsam almam bunları terim bi git istifa et futboldan anlıyosun ama adam seçmekten anlamıyosun ölmüş bir türkiye savunması var hiç bişe bilmiyosan bizim savunmayı çıkar gözün defans görsün hayal oldu afrika

chefchemiker
10.09.2009, 00:16
Terimle buraya kadar denmesi lazim bence, güle oynaya cikacagimiz grupta 8 macta 12 paun toplayabildik sadece. Bizim icin en iyisi, iyi bir yabanci hoca getirmek, belki o istanbul karmasi bir takim cikarmaz

Ziya DİNÇSOY
10.09.2009, 00:37
bu aşk burda biter ve ben çeker giderim

geçmiş olsun:O

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 00:44
%5 gruptan cikacagiz

söylemesi ayip ama ben söylemistim :p
ahahaha

Samil38
10.09.2009, 00:46
Biyik bulsunlar terime bitane :D

BÖRTECINE 38
10.09.2009, 00:50
Terim efendi istifa etmedimi daha ? bundan daha olumlu bir tabloda ersun yanal´i yerden yere vuran medya bakalim terimin bu basarisizligininda üzerine gidecekmi???

Yücel Şahin
10.09.2009, 01:12
Artık yeni bir kan lazım.Futbolcılarda dahil buna.sıktı artık terimin kaprisleri.

Yücel Şahin
10.09.2009, 01:14
Terim efendi istifa etmedimi daha ? bundan daha olumlu bir tabloda ersun yanal´i yerden yere vuran medya bakalim terimin bu basarisizligininda üzerine gidecekmi???

Zor adam sövüyor hemen bıyık falan sinkaf.

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 01:15
terimin sözlesmesini bi daha uzatirlar.
istifa falan etmez :)

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 01:16
Zor adam sövüyor hemen bıyık falan sinkaf.

yarin osmanin yazisini okumak lazim.
bu sefer sövme sirasi osmanda:)
yarin terimi garanti yerden yere vurur

k_ercıyes_38
10.09.2009, 01:17
bizim futbolcular en iyi reklamlarda oynarlar zemine kötü diyen be adam güzel zeminde bölemi oynuyon oynatıyon sen....

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 01:39
Terim: "Gol fırsatları yakaladık ancak değerlendiremedik" 09.09.2009

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna-Hersek maçında oyunun son bölümünde gol fırsatları yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Fatih Terim, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçı kazanmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını belirterek, ''Özellikle ikinci yarı ve maçın son 20 dakikasında goller bulabilirdik'' dedi.

Bosna-Hersek'in gruptaki avantajının sürdüğünü vurgulayan Terim, ''İlk yarıda rakibimiz öne geçebilirdi ama ikinci yarı sonuç 5-3 lehimize bitebilirdi. İlk yarıya çok iyi başladık. Golü bulduk, ardından şahsi hatalar yaptık. Frikikten gol yedik'' diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, iddialarını sonuna dek kovalayacaklarını vurgulayarak, ''Bugün kazansaydık play off'a biz giderdik'' dedi.

Terim, yenilen golün ardından kendisini tribünlere gönderen Portekizli hakeme tepki gösterdi. Hakem dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, şunları kaydetti:

''Hakem sistematik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için sahaya çıkmış. Pozisyonun faul olmadığını, artı 5 metre geriden kullanması gerektiğini söyledim. Sadece 'bravo tebrik ederim' dedim. Ne hakaret ne küfür. Dördüncü hakem ve yan hakem de şaşırdı. Daha komiği beni açık tribündeki fanatik taraftarların arasına göndermeye çalıştı.''

Hakemin yeteneğinin bu kadar olduğunu anlatan Terim, ''Bir antrenör 15. veya 20. dakikada bir hakeme birşey diyemez mi? Ben kendisinin iyiniyetinden emin değilim. O pozisyona bir kişi faul derse ben özür dileyeceğim. Her teknik adam böyle şeyler söyler'' diye konuştu.

Yaşanan olayda hakemin kendisine kart göstermediğini ve doğal olarak sahada izleyemeyeceğini kaydeden Terim, ''Nerede izleyeceğiz. Birinin bana göstermesi lazım'' diye konuştu.

Terim'e Boşnak gazeteci, ''Türkiye'de kart gösterilince ne yapılıyor? Neden çıkmıyorsun'' yönündeki sert sorusu üzerine Boşnak yetkililer bu gazeteciye müdahale etti.

Sakin bir biçimde soruları yanıtlayan Terim, hakemle beraber zorlandıklarını vurgulayarak, ''Hakemlerin hücumları da iyiydi. Girmeyince girmiyor. Hakem Portekiz'e gittiğinde 'Fatih Terim'i sahadan attım' şeklinde havasını atabilir'' dedi.

Bir Boşnak gazetecinin, ''İstifa edecek misiniz?'' sorusu üzerine Terim, ''Gazeteci, her yerde gazeteci'' derken, ''Ne yapacağıma ben karar veririm. Hele bir siz Dünya Kupası'na gidin de benim ne yapacağımı ajanslardan öğrenirsiniz'' diye yanıtladı.

Terim, devre arasında da soyunma odasına gittiğini vurgularken, 3. oyuncu değişikliğini neden yapmadığı sorusunu da, ''Üçüncü değişikliği yapmadım. Yapsaydım bir hataydı. Ama oyun iyi gidiyordu. Bunu bozmak istemedik'' diyerek yanıtladı.

Bu arada A Milli Takım, Türkiye'ye dönmek üzere maçın hemen ardından Saraybosna'ya gitti. Milliler, buradan özel uçakla Türkiye'ye dönecek

alayina38
10.09.2009, 01:47
yazik ulan kendimi zor tuttdum aglamamk icin ardaymis ardanizi gördük arda topcumu be mehmet topuz gibi adami yedin özeri cagirmadin kimseyi cagirmadin ilk basladiginda grupdaki maclar neredeydin

ademdolgun
10.09.2009, 02:09
Cok yazik oldu, afrikada tüm dünya, colin kazim, gökhan zan, ismail köybasi, önder turaci, sabri sarialioglu, mevlüt erdinc, emre belezoglu, ceyhun gülesem gibi dünya starlarini izleyemeyecek, hatta sinyor terimin mimiklerini bile göremeyecekler ve eminim sirf bu yüzden dünya kupasi, prestij kaybedecektir
KAYBIN COK COK BÜYÜK DÜNYA FUTBOLU
Adanali Imparator sinyor terim, seni ALLAH´a havale ediyoruz

ŞAMPiYON KS
10.09.2009, 03:15
Ali Sami ALKIŞ sporstar@stargazete.com

Terim takımın kimyasını bozdu
Maça iyi başlamış, her şey tıkırında giderken; üstelik erkenden 1-0 öne geçmişken, Fatih Terim tekerimize çomak soktu.
Attığı golden sonra Emre’ye bağırıp tempoyu düşürmelerini, oyunu soğutmalarını istedi. Bizimkiler de; maçı buzdolabına bile değil, derin dondurucuya soktular. Takım tamamen durdu ve geri çekildi.

Golü daha 5. dakikada attığımıza göre; geri kalan 85 dakikayı sahamıza kapanarak nasıl geçirebilirdik.

Terim’in korkaklığına inanamıyorum.

H H H

Bosna moral çöküntüsü içerisindeyken anlamsız geri çekilmemizle, rahat atak fırsatları bulmaya başladılar. Zaten gol de gecikmedi.

Gerçi gol öncesindeki Servet’in faulü çok net değildi, verilmeyebilirdi... Emre itiraz eder etmez sarı kartı gördü.

Türkiye’de hakemin ellerini, kollarını hakaret edecek şekilde itekleyen ve uyarı bile almayan adam, böyle anında cezalandırılır.

H H H

Takımın kimyasını bozan Terim kontrolsüz itirazlarının bedelini tribüne çıkartılarak ödedi. Takım başı boş kaldı. Geri kalan teknik adamların; takımı toparlama yetkileri de yoktu, yetenekleri de...

Sahipsiz kalan takım, Arda-Hamit-Semih üçlüsünün de çok kötü oyanamasıyla dağıldı. En az üç gol daha yiyecek şekilde; devreyi çaresiz, umutsuz ve moralsiz kapattı.

H H H

Sercan’ın forvete takviyesiyle başlayan ikinci yarı, hücumdaki etkinliğimizi bir nebze artırdı. Ama savunmadaki dağınıklığımız, İsmail takviyesine rağmen rezalet düzeydeydi. Akıl almaz pozisyonlar veriyorduk.

Kısacası...

Terim takımın kimyasını bozup, Arda da hiçbir şey oynamayınca; Dünya Kupası elemelerine mendil sallamak zorunda kaldı.

Bunun sorumlusu hem geçmişteki maçlar hem dün geceki hatalarıyla Fatih Terim’dir. Bunun faturasını da o ödeyecek.

Salih38
10.09.2009, 03:55
Yazık günah yav ..
Ne zaman adam gibi TD görecez şu takımın başında ..

Tim
10.09.2009, 04:03
bence bu takımı lucescu adam eder hem bizi cok iyi tanıyor...ama kesinlikle yabancı hoca lazım,bu ülkeden cıkmıyor teknik direktör

EaZy38
10.09.2009, 05:36
allah belanizi versin
hele o fatih terimin yedin bitirdin 70 milyonluk ülkeyi

futboldan sogudum kafkas terim gibi adamlar insani futboldan sogutuyor...

icimdeki heves nese artik kalmadi
agliyorum cünkü 2010 u yine evden takip edecegez

biz bunu hakkedikmi arkadaslar

üyeligimi isterseniz hakareten dolayi silebilirsiniz
cünkü artik kafkas terim gibi anti futbol insanlarin yönetikleri takimlarimizin maclarina bakmak istemiyorum

herkese saygilarimi dilerim tartissakta cok güzel vakit gecidim bu sitede

StrangeR
10.09.2009, 12:03
sinyor terim...aceba zeminmi bozuktu merak ettim..

DeDe
10.09.2009, 13:15
Bu maçın skoru ancak bu olabilirdi. Takımın kapasitesi belli, oyun sistemi diye bişi yok. Ha bire saldırarak zoraki 4 gol attık estonyaya. Sandılar ki Bosnayı da yeneriz.

Nah yenersiniz. Takke düştü kel göründü.

Beceriniz bu kadar, hiçbişiye bahane bulmasınlar. Bu teknik direktörle, bu kadroyla bu sistemle ancak bu kadar.

12.Adam
10.09.2009, 20:35
megolaman terim...

bütün millete kaprislerinin bedelini ödetti.

........................

Cilginlar_38
11.09.2009, 01:41
sinyor terim...aceba zeminmi bozuktu merak ettim..

hahaha, bu iyidi vallaha.:thumbup:

ŞAMPiYON KS
11.09.2009, 02:48
terim istifa :):)

koramaz38
11.09.2009, 06:12
zaten bosna gibi bir rakipden puanlar alamiyorsan senin dünya kupasinda isin yok :) e haliyle alisdik artik dünya kupasina katilmamaya ama sayin terimede suc bulmuyorum kesin "zemin bozuktu"..

Yücel Şahin
11.09.2009, 16:03
Futbolun beşiği denen ingiltere bile İtalyan teknikdirektör çalıştırıyor,Dünyada örnekleri oldukça fazla,alır parasını yapar işini,hem kapris yapmaz,hem adam kayırmaz,ırkçı falan değilim ama ne Kazımın nede Aurellonun işi yok takımda,bunların ayarında çok futbolcu var Türkiyede.

Yeniden yapılandırma şart,yoksa geriye gidiyoruz,Burdaki zemini bahane eden sokak kabadayısı,ordaki zeminde neden oynayamadı?İsmail köybaşı,ibrahim kaş gibi futbolla alakası olmayan bir iki gol attı diye hemen ceyhunu takıma alan,Takır, takır gol atan Fatih Tekkeyi sırf kendi kaprisi yüzünden kadroya almayan.Kendini gerçekten imparator sanan,kültürsüz,biriyle ancak bu kadar olur.Yazık giden paralara.

Kendisi alır biletini eşini kızını gider izler keyfini çıkarır.Nasılsa para bol.hesapladım bir emeklinin eğer yaşarsa oda 40 yılda alacağı maaşı 1 ayda alıyor.

y_d_yazici
12.09.2009, 19:12
kayseride zemin bozuk olduğundan kazım ve gökhan sakatlandı ve bosna maçının kadrosunu değiştirmek zorunda kaldık bu da bize pahalıya maloldu. yani söylemek istediğim şudurki bu maçtan berabere ayrılmamızın sebebi KADİR HAS STADININ kötü zeminidir.

sinyor terim
istanbul milli takım teknik direktörü

maç sonu açıklaması:)