PDA

Tam Sürümü Gör : Tartışma İstanbul'da ki Kayserililer ve Kayder ?

Peşindeyiz
21.09.2009, 17:19
Öncelikle bu iki yazıda tribundergi.com sitesi forumlarından alıntı.

Dün gece dikkat edeniniz var mıdır bilmem ama benim gözüme fena halde çarptı. Anadolu Anadolu deniliyor, Kahpe Bizans deniliyor, İstanbul'dayız ama memleket takımını tutarız deniliyor, nerelisin sorusu hemen aceleyle aman ha ne İstanbullusu ben şuralıyım buralıyım diye cevaplanıyor. İş, memleket takımın desteklemeye geldiğinde İstanbul'un ulaşımı en basit yerlerinden biri olan İnönü'de neden sadece on tane Kayseri taraftarı oluyor? çok ilginç ve üzerine düşünülmesi gereken bir mesele bir sorun.
Anadolu tribünleri, birkaçı dışında (onları hepimiz iyi biliyoruz yazmaya gerek yok) hangi sebeplerle İstanbul'a gelmezler, hadi onlar uzakta gelemediler diyelim, peki İstanbul'da yaşayan hemşehrileri neredeler? Dün hava uygun, saat uygun gün uygun, rakip geçen senenin şampiyonu, fakat deplasman tribününde 10 Kayserili, yani hiçbir bahaneniz yok uyduramazsınız, bir tane köy derneğiniz organizasyon yapsa orada en az 200 kişi olur en az. İstanbul'da ciddi sayıda Kayserili kökenli nüfusun yaşadığını biliyoruz. Kayseri'nin son nüfusu sıkı durun 1 milyon 251 bin. evet yanlış okumadınız. ama stadda 10 tane taraftarı var. Adım gibi eminim, Beşiktaş tribünlerinde, o 10 Kayserili'nin en az 10 katı Kayserili vardır. bu herşeyi anlatıyo herhalde.

soru 1, Kayseri kökenli İstanbullular, memleket takımlarını desteklemiyolar mı?
soru 2, Kayseri şehrinden deplasmana gitme kültürü yok mu?
soru 3, hemşehri dernekleri sadece oturup kağıt oynamak için mi kurulmuştur?
soru 4, Kayseri öyle ya da böyle Anadolu'nun gelişme gösteren kulüplerinden biri, sen Kayserili olarak şimdi destek vermiceksin de ne zaman vereceksin?

http://www.sporbul.com/images/icerik/8530_937_28493.jpg

Kayder ile ilgili araştırma :

Biraz netten araştırdım
İstanbulda kayserilerin dernekleri kayder.org sitesinden ilginizi cekebilecek ayrıntılar

Etkinliklerimiz bölümünden sadece bir kaç aktivite

-------
18.HAZİRAN BOĞAZ TURU YAT GEZİSİ

Derneğimiz Babalar Günü dolayısıyla yat gezisi düzenledi. Taşkent 2 yatı saat 20.00 de Üsküdar Paşa limanından hareket etti. Kabataş iskelesinden Avrupa yakasından katılacak üyelerimizi alarak boğazın mavi sularına yelken açtı.Yatın üst salonunda kokteyl ile başlayan program kapalı bölümde yemekle devam etti. Açılış konuşması başkanımız Sayın Yasemin Aydoğan tarafından yapıldı. Bütün babaların babalar günü kutlandı. Bu günün anısına Aydoğanlar Şirketler Gurubundan Arimpo Tekstil firması’na derneğimizin logosunu taşıyan şapkalar yaptırılıp, dağıtıldı. Canlı müzik eşliğinde Aykut misafirlerimize müzik ziyafeti verdi. Piyango çekilişimizde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Üyelerimiz düzenlenen Boğaz Turu’ndan memnun olduklarını belirttiler. Taşkent 2 Yatı misafirlerimizi saat 23.30 da Kabataş’a, 24.00 da Üsküdar’a bıraktı.
Bizimle birlikte olan üyelerimize ve promosyon veren kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

PROMOSYON SPONSORLARIMIZ

Kadıköy Şifa - Check Up
Gelişim tıp - Check Up
Kesimoğlu Mensucat - Havlu ve Seccade
Küçükçalık Tekstil - Nevresim Takımı
Yataş aş – Nevrsim, Yastık ve Yorgan… vs.
Dedeman Holding - 2 Kişilik Brunch
Çarşıbaşı Tekstil - Çamaşır Takımı
Alkent Moss Kuaför - Sakal Traşı
Arimpo tekstil - Logolu T-shirt
Çepken Halı - Kilim
Aydoğanlar Otomotiv - Park Sensörü

--------
KOORDİNASYON KURULU HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI (10 05 2009)

İlçelearası Koardinasyon kurulu tarafından düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası 10-16-17 Mayıs da Altunizade Vezirspor tesislerinde yapıldı. Turnuvaya sekiz takım katıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Osman Develioğlu ve başkan yardımcıları Metin Alıcı, Mevlüt Uyan Final maçını seyrederek sporcuları tebrik ettiler.
Birincillik kupasını (Altın Ayakkabı) Büyükbürüngüzlüler derneğine, Başkanımız Yasemin Aydoğan verdi.
İkincilik ödülünü Tomarzalılar Kültür ve Eğitim Vakfı Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Metin Alıcı’nın elinden aldı.
Üçüncülük ödülünü Kayseri İli Yardım Derneğinin bursiyerlerimizden oluşan takımı kazandı. Ödülü Hacılar Bilim ve Kültür Derneği başkanı Mustafa Özsoy verdi.
Ayrıca dereceye giren takımların oyuncularına günün anısına madalya verildi.

ELEME MAÇLARI:

1-Kayseri İli Yardım Derneği A Takımı -Hacılar Bilim ve Kültür Der. : 10-5
2- Kayseri İli Yardım Derneği B Takımı –Tomarzalılar Kültür Vakfı : 4-8
3-Kızılörenliler Derneği-Develi ve Yöresi Kültür Derneği : 11-9
4-Büyük Bürüngüzlüler Derneği-Genç Develi Kültür ve Yrd. Derneği : 12-4

YARI FİNAL:
1-Kayseri İli Yardım Der. İst.şb A Takımı.-Büyükbürüngüzlüler Der. : 1-12
2-Kızılörenliler Derneği-Tomarzalılar Kültür ve Yrd.Vakfı : 2-3
FİNAL:
-Büyükbürüngüzlüler Derneği-Tomarza Kültür ve Yard.Vakfı : 5-2

-----
baya etkin ve geniş katılımlı dernekleri var İstanbuldaki Kayserililerin ve her türlü maddi imkanlarıda var ve memleketlerini çok seviyorlar gözler Kayserisporumuzun maçına gidiyoruzda ariyor ama bulamıyor.

Çok sayıda Kayserilinin yaşadığı İstanbul'da, takımımız bu derece başarılıyken çok az sayıda destek gelmesinin sebebi nedir ?

Kayder Derneği'nin bir tek golf turnuvası düzenlemediği kalmış, İstanbul'da ki maçlarımıza organizasyon düzenlese çok mu ?

Selamlar.

mmd
21.09.2009, 18:10
@@@
soru 2, Kayseri şehrinden deplasmana gitme kültürü yok mu?
soru 3, hemşehri dernekleri sadece oturup kağıt oynamak için mi kurulmuştur?
soru 4, Kayseri öyle ya da böyle Anadolu'nun gelişme gösteren kulüplerinden biri, sen Kayserili olarak şimdi destek vermiceksin de ne zaman vereceksin?
@@@

Cevap1: Hayır.Genelde öğrenciler tutuyor.Oda memleket hasreti...Diğer kesimlerden tutanlarda çok ama LİG TV olduğundan pek gelmiyorlar...
Cevap2: Deplasman kültürü bence yok.İşe para girince Kayserili maalesef hayır-hasenat dışında pek yanaşmıyor.
Cevap3: Ben şimdiye kadar etrafımdan duydugum kadar, burs veriyorlar, halısaha maçları yapıyorlar.Ve bir keresinde Bursa'ya TK Finaline organizasyon yaptılar...
Cevap4: Genelde ben ve çevremdeki arkadaşalar maçların çoğuna gidiyoruz.Fakat son maçtın arefe olması ve herkesin memlekette olması böyle bi görüntü oluşturdu.Bence diğerleri içinde aynı şey geçerli...

Bazen oluyorki gişerlerdeki adam maça 30 dakika kala bile "ilk sen geldin." diyo alaycı bir ifadeyle..İnsanın zoruna gidiyor...

mmd
21.09.2009, 18:12
Ayrıca eskiden KASİST çok güzel organizasyonlar yapıyordu.Onlarda katılım olmayınca şevkleri kırıldı galiba...

F.K
21.09.2009, 18:31
Önce Şunu Düzeltiyim Kayseri Kökenli İstanbullu Olmaz İstanbulda Yaşayan Kayserili olur

Maç Zamanının Taraftar azlığında Payı Büyük Ramazan Ayında ve Arefe Gecesi Oynanan 2 Maç ,Maç Saati Akşam 9 Maç Bitimi Saat 11 Normalde Toplu Ulaşım Aracıyla Yarım saate Gittiğim yolu 11 den sonra Birbuçuk Saatte gittim hesabını yapın büyük maçlarda bir çok insan lig tv yi tercih ediyor kasımpaşa ve ibb maçlarında durum farklı olur tarftar sayısı artar

Yönetim Başta Kayseride Olmak üzere Taraftar sayısını arttırmak için taraftarlarla işbirliği içinde çalışmalar yapmalıdır

Tim
21.09.2009, 19:14
önce bi ic saha maclarını biz dolduralım,sonra istanbulda yasayanlar niye gitmiyor,biz gidiyorz deme hakkımz dogsun ;)
besiktas macı kayseride 25 lira olsa kale arkası yine boş olurdu ;)

Salih38
21.09.2009, 20:06
Herkesin fedakarlık yapması lazım çünkü başkasının değil bizim davamız bu ..
Kombine fiyatları , bilet fiyatları ölçüt olmamalı ..
İnsanların beynine bu düşünceyi yerleştirmek lazım ..
Kayserispor mahallenin zibidisinin değilde tüm kayserinin takımı olmalı ..
Trabzonun un nüfusu yok öğrenci olmadığı zaman kepenk kapatıyor ..
Tüm şehir köyüne dönüp fındık topluyor ..
Eskişehir mesela o da aynı ..
Kendisine ait bir kültürü yok , Eskişehirli denildiği zaman akla hiç birşey gelmiyor ama tüm arkadaşlarım bana '' Kayserili '' der ..
Bende onlara kültürümüzü yaşayarak anlatmaya çalışlırım ..
Param olduğunda bişeler ısmarlarım Kayserili zengin olur derler .. Ticareti anlar derler ..
Param olmaz Kayserili cimri olur drler ..
Sucuk götürürüm Sucuk tarlalarımız var derim Kayserili insan komik , pratik zekalı olur derler ..
Bişe alınacaksa pazarlık yaparım kayserili işi bilir derler ..
vs.... vs ..
Yani şimdi düşünün başka hangi memleketin insanının bu kadar meziyeti var ..
Antalyalı şöyle , Eskişehirli böyle demez kimse ..
Orijinal insanız çok sağlam Memleket takımı olabiliriz ..
Bi dortmund , villareal den eksiğimiz yok ..
Tek derdimiz destek , sahiplenmeme ...

mmd
21.09.2009, 20:26
Kendisine ait bir kültürü yok , Eskişehirli denildiği zaman akla hiç birşey gelmiyor ama tüm arkadaşlarım bana '' Kayserili '' der ..
Param olduğunda bişeler ısmarlarım Kayserili zengin olur derler .. Ticareti anlar derler ..
Sucuk götürürüm Sucuk tarlalarımız var derim Kayserili insan komik , pratik zekalı olur derler ..
vs.... vs ..

:thumbup: Abi herşeyi çok iyi özetlemişin.Kesinlikle yaşananlar aynı, cümlesi cümlesine katılıyorum...

batuhandan
22.09.2009, 00:21
Ahhh Ahhhhh İçim Yanıyor İçiiiiimmm. Bahsetmeyin şunlardan :(

Peşindeyiz
22.09.2009, 00:44
önce bi ic saha maclarını biz dolduralım,sonra istanbulda yasayanlar niye gitmiyor,biz gidiyorz deme hakkımz dogsun ;)
besiktas macı kayseride 25 lira olsa kale arkası yine boş olurdu ;)

Haklısın dolduramıyoruz fakat bu konu hakkında konuşmama gibi birşeyde teşkil etmez o sebeb.

O da ayrı bir konudur, onuda başka bir başlıkta konuşuruz. Gündemde İstanbul'da ki tribün olduğu için dile getirdim.

İstenilirse ikisini genel alıp, bir başlık altındada konuşabiliriz. Ama artık birşeyler yapmalıyız bu konular hakkında, herkes hemfilir sanırım?

LEVENT ŞEKER
22.09.2009, 01:36
vs.... vs ..
Söylenecek birşey kalmamışki,agzına saglık salih kardeşim...

Ayhan BAYNAL
22.09.2009, 02:25
İstanbul'daki Kayseri dernekleri siyatset yapıyor kardeş....

Cilginlar_38
22.09.2009, 03:52
Cumartesi nerden baksan 2 3bin tane kayserili vardi o stadda, ben eminim. yalniz diger tribünlerde. anladiniz siz beni. bide koro halinde kendi memleketlerine küfür etmislerdir.

ibrahim.onur38
22.09.2009, 05:09
vs.... vs ..

herşey güzel hoş tebrik ediyorum güzel bir yazı olmuş.. ama!!
ama demeden gecemiyeceğim. peki, sorun kendi içimizde diyorsunuz. kayserili takımına sahip cıksın diyorsunuz. peki size sunu soruyorum su siteye takılanların hangisi gercek kayserili? Hangisi gönülden takımını destekliyo??? sadece burda laklak etmekle zaman geçirenler var.. maç günleri stad da olması gerekenler bu sitede gırgır ediyo. bu mu taraftarlık! nerde icraat??? söylenece cok söz var ama yeri deyil. BİZ sadece bahaneler bulmakta, yorum yazmakta ve teoremler üretmekte iyiz başka bi işe yaramayızz. biraz suçu kendinizde arayın..!!!

batuhandan
22.09.2009, 12:06
vs.... vs ..

Arkadaşım Tebrik ederim, güzel bir özetleme olmuş.

ademdolgun
22.09.2009, 12:08
herşey güzel hoş tebrik ediyorum güzel bir yazı olmuş.. ama!!
ama demeden gecemiyeceğim. peki, sorun kendi içimizde diyorsunuz. kayserili takımına sahip cıksın diyorsunuz. peki size sunu soruyorum su siteye takılanların hangisi gercek kayserili? Hangisi gönülden takımını destekliyo??? sadece burda laklak etmekle zaman geçirenler var.. maç günleri stad da olması gerekenler bu sitede gırgır ediyo. bu mu taraftarlık! nerde icraat??? söylenece cok söz var ama yeri deyil. BİZ sadece bahaneler bulmakta, yorum yazmakta ve teoremler üretmekte iyiz başka bi işe yaramayızz. biraz suçu kendinizde arayın..!!!

Ibrahim ne alaka kardesim onu anlamadim, evimizdeki maclarda stad dolmaz, suclu sitedeki olur ve siz maclara gidenler, gelip burda gitmeyenlere SANAL taraftar diye demediginizi birakmazsiniz
Uzatmanin bir anlami yok neticede baska sitelerde bizler icin, baskalari bizim ayibimizi yüzümüze vuruyorsa, bu ayip bizim ayibimiz, sen söylesin, ben böyleyim demenin bir manasi yok
Icerde yada disarda bize düsen görevi yerine getiremiyorsak vede anadolunun iyi takimlarindan birinede sahipsek, özelliklede bu sitede, yönetim, takim ve Tolunay hoca icin laf söylemeye veya elestirmeye hakkimiz yok
Kaldiki bu durumda, bu yönetim´de, bu takim´da hatta ve hatta bu HOCA´da bize cok cok LÜKS

Salih38
22.09.2009, 12:12
Teşekkür ederim ama başımızdakilerde futbol hevesi yok ki bizdeki bu potansiyeli kullansın ..
Adana Demir'in başkanı Livorno gelince nasıl çocuklar gibi mutluydu heyecandan konuşamıyodu adam ..
Bizimkiler olsa İtalya - Türkiye arası ticaret anlaşması yapmaya giderdi stada ..

KraleX
22.09.2009, 19:10
İstanbul'da ki Kayserililer değilde İstanbul'da ki Kayserisporlulara hitap edilmelidir. İstanbulda yaşayan binlerce Kayserili var fakat Hepsi Kayserisporlu değil.

Bunun örneğine daha yeni tanık oldum. Bir istanbulda yaşayan kayserili müşteri istanbul'a giderken kendisine sordum:

- Maçlarlar fazla ilgili değilsiniz herhalde ?
- Hayır Çok ilgiliyizdir.
- Peki Beşiktaş maçında sadece 23 tane taraftar vardı tribunumuzde neden gitmediniz ?
- Neden gidelim ki Biz Galatasaraylıyız. (!)
- Peki Kayseri ile dalga gectiler hic mi zorunuza gitmedi ?
- Hayır biz İstanbulda yaşıyoruz. Beşiktaşlılar kendileriyle dalga geçsinler.

Bu lafın üzerinde diyecek birşey bulamadım şahsen.