PDA

Tam Sürümü Gör : Diyarbakirspor Ligden Cekiliyor !

Valentino
28.09.2009, 13:39
Gazete Habertürk'te Tahir Kum imzası ile yayınlanan habere göre. Bursaspor’un Diyarbakırspor’u konuk ettiği maçta yaşananlar gündeme bomba gibi düştü.

2 takımın taraftarları arasında çıkan olaylarda koltuk ve taş yağmuru yaşanırken 2’si çocuk, 10 kişi yaralandı. 10 kişinin gözaltına alındığı karşılaşma sonrası, yöneticiler arasında da kavganın eşiğinden dönüldü. Yaşananların ardından Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’in tepkisi ise sert oldu ve takımı ligden çekeceğini açıkladı.
Sümer, kendisini bu noktaya getiren olaylar için şöyle konuştu: “Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK’lı gibi gösteriliyoruz. Bu durum zoruma gidiyor. Bu göreve, kulüp onların himayesine girmesin diye geldim. Maçı, Apo’nun takımıyla MHP’nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları açtılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım.”
-‘BU SON OLMAYACAK’-
Güneydoğu ekibinin başkanı, kendileri açısından ligden çekilmenin neden kaçınılmaz hale geldiğini ise şöyle açıkladı: “Bursa’da yaşananlar daha önce de başımıza geldi, bugün de geliyor, yetkililer böyle ilgisiz kaldıkça yarın da gelmeye devam edecek. Artık statlarda kan akmaya başladı. Daha fazla kan akmaması için yapılacak en doğru işlem, takımı ligden çekmek. Toplumsal barış adına, ülke futbolunu sıkıntıya sokmamak adına gerekirse Diyarbakırspor’u ligden çekeriz.”
-‘YİNE TEKRARLANACAK’-
Çetin Sümer, kendisini en çok yaralayan olayın ise Bursa taraftarının yaptığı “Kahrolsun PKK. PKK dışarı” tezahüratlarında yanında oturan Bursaspor Başkanı’nın ve maçın temsilcisinin parmağını kıpırdatmaması olduğunu ifade etti. Bu tablo için “Söylenenleri destekler gibiydiler” diyen Diyarbakırspor Başkanı, “Bugün bu olay Bursa’da başımıza geldi. Belli ki cezasız kalacak. Dolayısıyla yarın başka bir şehre gittiğimizde de aynı durumla karşılaşacağız” sözleriyle sıkıntısını dile getirdi.
-‘OLAYI BURSALILAR ÇIKARDI’-
Sümer, Türkiye’nin gündemine oturan Fenerbahçe karşılaşmasında hiç kimsenin burnunun kanamamasına karşın günlerce manşetlerden inmediklerini dile getirerek, “Bursa’da benim 25 taraftarım yaralandı ama kimse bir şey yapmadı” diye konuştu. Başkan Sümer ayrıca “Bursa tribünleri koltukları sökerek taraftarlarımızın üzerine attı. Benim taraftarım o koltukları sahaya atınca sanki olayı onlar çıkarmış gibi gösterildi” diyerek medyayı da suçladı.
BURSASPOR'A CEZA KAPIDA
Bursa Atatürk Stadı’nda yaşananlar Bursaspor’un başını yakabilir. Disiplin Talimatı’nın 41. maddesine göre, Bursaspor’un sahası kapatılabilir.
“Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen kulüpler 5 bin ile 100 bin TL arasında para cezası ile cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre kulübe 1 veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek cezalar da verilebilir” diyen madde nedeniyle, temsilcinin raporu sonrası Yeşil-Beyazlı kulübe ağır bir ceza gelebilir.
Daha önce Levent Bıçakcı’nın başkanlığı döneminde Çanakkale Dardanel-Diyarbakır maçında yaşananlar sonrası, Disiplin Kurulu tarafından evsahibi ekibin sahası kapatılmıştı. Daha sonra Tahkim Kurulu’nun bu cezayı kaldırması tepki toplamıştı.
ÖZGENER DEVREDE
Pazar gününü görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da geçiren Çetin Sümer, ligden çekilme kararını bildirmesi sonrası Federasyon Başkanı Mahmut Özgener tarafından İstanbul’a davet edildi.
Özgener toplantıda Sümer’i fikrinden vazgeçirmeye çalışacak. Diyarbakırspor Başkanı, bu buluşma öncesi “Bu konuda çok ciddi olduğumuzu hem başkana hem de görüştüğüm diğer yetkililere ilettim” dedi. Şimdi gözler, Sümer ile olaylar sonrası karşılaşma bitiminde aramasını beklediği ama umduğunu bulamadığı Özgener’in randevusuna çevrildi. Kaynak: Habertürk Gazetesi

THEEAGLE38
28.09.2009, 13:44
''Maçı, Apo’nun takımıyla MHP’nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları açtılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım'' ......böyle bi açıklama olmaz..türkiye'yi neden bi partiye baglamış bu adam partiyle mi derdi var yoksa bursa taraftaryla mı.böyle şeyleri futbolda konuşmak utanç verici..bursalıların yaptıkları da cok yanlış bişy

RooT
28.09.2009, 13:54
Diyarbakır tribünlerini takip ediyorum.Gruplarındaki insanlar gerçekten diyarbakırsporlu ve Türk bayrağı , Gaffur okan posterleri açan bir grup.
Aynı olayların Kayseride yaşanmaması dileğiyle ve Diyarbakırın ligde kalması isteğimle.

F.K
28.09.2009, 13:55
Trübünlerde Açılan Türk Bayrağından Neden Rahatsız oldu Acaba

huso.38
28.09.2009, 14:03
bu olay tek bursa da kalmayacak kayserride de olacak ama hak ettiler daha 2 3 sene önce sine diyar bakira giden takimlara neler yapilmadiki karsiligini aliyolar diyar bakir yöneticileri degilmiydi sahaya giripde futbolcuyu dövmeye calisan simdi bile diyar türübünlerinde yapilmiyo mu apo slagonlari bunlar iflah olmaz 1 lige yakismayan bir kulup bursa taraftarina tsk ler

THEEAGLE38
28.09.2009, 14:10
bu olay tek bursa da kalmayacak kayserride de olacak ama hak ettiler daha 2 3 sene önce sine diyar bakira giden takimlara neler yapilmadiki karsiligini aliyolar diyar bakir yöneticileri degilmiydi sahaya giripde futbolcuyu dövmeye calisan simdi bile diyar türübünlerinde yapilmiyo mu apo slagonlari bunlar iflah olmaz 1 lige yakismayan bir kulup bursa taraftarina tsk ler
onlar diyarbakırdaki ş....sizler kardeş hepsini suçlu göremeyiz ama haklısın onların da böyle adileri aralarında eritmeleri lazım onların kulüpleri yönetimleri başkanları da duyarlı olsun..kendilerine bişey yapılınca hemen köpürmesini biliyolar

F.K
28.09.2009, 14:29
Diyarbakır Ligden Filan çekilmez Blöf Yapıyorlar Sen İlk Hafta Sahanda Terör Estireceksin Sahadan sonra Dışardada Aynısını Yapacaksın Kendi Taraftarın Yapınca Sesin Çıkmayacak ligden çekilmek aklına gelmeyecek başka bir takım taraftarı türk bayrağı açınca kahraolsun pkk diyince apoya küfür edince rahatsız olacaksın ligden çekilmeyi dillendireceksin yok öyle yağma önce kendine bak karşındaki insana sen saygı göster sonra karşındakinden saygı bekle

ibrahim1299
28.09.2009, 14:29
Yaşananların ardından Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’in tepkisi ise sert oldu ve takımı ligden çekeceğini açıkladı.
Sümer, kendisini bu noktaya getiren olaylar için şöyle konuştu: “Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK’lı gibi gösteriliyoruz. Bu durum zoruma gidiyor. Bu göreve, kulüp onların himayesine girmesin diye geldim. Maçı, Apo’nun takımıyla MHP’nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları açtılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım.”

Yaşanan olaylar ve bu acıklamada ismi gecen siyasi partiyle nasıl bir ilişki kuruluyor onu anlamadım...Çok saçma alakasız bir söylemde bulunmuş diyarbakırspor başkanı...Bursaspor-Diyarbakırspor futbol macı ve alakası olmayan siyasi parti ismi...Neden bu yakıştırmayı yapma ihtiyacı duyuyor?

Muzaffer
28.09.2009, 14:37
Madem ligden çekilecek, bunu PKK diye bağırdıkları için değil, Fb maçında "İstiklal Marşı" nı ıslıkladığınız için yapın.

Çekiliyorsanız çekilin, çokta ...................

THEEAGLE38
28.09.2009, 14:48
Madem ligden çekilecek, bunu PKK diye bağırdıkları için değil, Fb maçında "İstiklal Marşı" nı ıslıkladığınız için yapın.

iyi dedin.. kendi ülkemizde kendi milli marşşımız ıslıklanıyor önce bunun hesabını versinler

mehmetgazi
28.09.2009, 14:51
Diyarbakır Gitsin Karşıyaka Gelsin...

uniks
28.09.2009, 15:01
Bursadada istiklal marşımız ıslıklandı zaten bursa tribünleri gergin bunun üzerine başladı herşey diyarbakırspor için ligden çekilmek bu kadar kolaysa hiç durmasınlar o zaman beşiktaşada ceza gelmezse bize edilen küfürlerden dolayı bizde ligten çekilelim.

ibrahim.onur38
28.09.2009, 15:10
bu sene lig tam bir .. oldu. her sey var ligin içinde bi bu eksikti diyecek bi konu kalmadı. bence diyarbakır yerine bi adana yı tercih ederdim.. keske olsalardı
diyarbakır da daha önceleri az olay olmadı. bunlar fazla bişey değil taraftarlar bayrak atkı flama yerite ... nin bayrağını actılar. bence ankaraspor yerine diyarbakırı götürsünler daha iyi. hiç olmazsa bu ülke değerlerine sahip cıkan başken takımı. ligden çekilirken tazemetayı bize versinler :)

aLaYıNa gİdEr!!
28.09.2009, 16:00
neden zorlarına gitmişki türk bayrağı acmaları ...

chefchemiker
28.09.2009, 16:17
yarasi var galiba...

Ziya DİNÇSOY
28.09.2009, 16:38
Forza Diyarbakırspor

Peşindeyiz
28.09.2009, 17:12
Diyarbakırsporlular'ın içerisinde ülkesini seven, insanları seven ve siyasetle sporu karıştırmayan birçok insan var.

Diğer bahsedilen olayları PKK yandaşları yapmakta.. O kişilere devlet engel olamıyor, Diyarbakırspor klübü nasıl engel olsun.

Umarım Diyarbakırspor ligte kalır.

Cörekdere38
28.09.2009, 17:13
cekilirsen cekil cikmaniz zaten hataydi sizin yaptiginiz serefsizliklerden malatyalilar bile yakiniyordu...
anons yapilirken istiklal marsiniz, marsimiz degil insallah gider birdaha da gelmezsiniz

38AhmetK.K
28.09.2009, 18:44
ligden cekilmenize cok sevinen olacaktir. :)

LEVENT ŞEKER
28.09.2009, 20:42
theagle sen ne ayaksın!!!!

gaziköylü0038
28.09.2009, 20:53
olay çıkarmasınlar fener maçında neden tepki koymadılar kendi taraftarlarına
ligden çekilirse sevinirim çokta tınnn

BEKALDIKO
28.09.2009, 21:14
Çok ayıp çok.Her trübünde istenmeyen olaylar oluyor ama bu takımı dışlarsak birilerinin istediği olur.Spora siyaset karışmamalı.O takımı pkk nın takımı diye lanse ederseniz,işte ozaman Diyarbakırın kürt başkenti olduğunu kabul edersiniz istemesenizde.Düşünün geçmişte Kayseridede yaşandı,Diyarbakır bir gol attığı zaman yada oyun biraz sertleştiği zaman hemen salıveriyoruz kahrolsun pkk.Peki Diyarbakıspor o ana kadar pkk ile ilgili propagandamı yaptı sarı-kırmızı-yeşil renklerlemi çıktıla,yada gol atınca aponun posterinimi açtılar.
Ama biz gol yiyince yada onları bastırmak için hemen kahrolsun pkk.Bakın bjk maçında onca küfür yedi kayseri ne oldu kahrolsun yunanistanmı diyeceğiz yada rumlar.

Eğer illede küfür edecekseniz,diyarbakırspora edin ,diğer takımların bize ettikleri gibi.Ki o takımda Kaysersporlu Erdinçten tutunda pek çok yabancıya kadar oyuncu var.O zaman onlarda pkk nın takımına yardım ve yataklık yapıyorlar.Onlarıda sokmayalım Kayseriye.
Asla belden aşağı vurmayalım.Varsayalımki onların taraftarıyla bizim taraftarlar kavga ediyor.İstanbuldaki fb,gs,yada bjk taraftarları arasında çıkan bir kavgadan farkı varmı.yada Bursa ile Antalyalı taraftarlar arasıondaki kavgadan.Lütfen böyle basitliklerden kaçınalım.İnsanları bölmeyelim.Başkaları bölmek istesede.

JACK SPARROW
28.09.2009, 21:34
Diyarbakırspor'u çok iyi anlıyorum.
Onlara terörist gözüyle bakanların asıl kendileri teröristtir, al bu kadar net konuştum işte...
Sen bayrak açma açma sonra git içeride Diyarbakırspor'la maç yapacağın gün sanki Milli Takım maçı yapıyormuş gibi sırf bu maça özel bayrak şov yap, ben bunda art niyet ararım arkadaş...

akyol38
28.09.2009, 23:52
Diyarbakır fb maçındaki olayları hatırlayın

koramaz38
29.09.2009, 00:32

harfi harfine katiliyorum muzo agabey fazla söze ne hacet..her müsabakasi bir olay renklerinde hayir yokki zaten ne süperlige nede bank asyaya yakisirsin cekile bildigin yere kadar cekil diyarbakir..forza teksas anti diyarbakir..

ali38_38
29.09.2009, 01:02
Nolur çekilmeyin yas tutarım sonra sizsiz nasıl bir lig olur birazcık erkekseniz çekin hadi istiklal marşını yuhlayan """" lar

Peru_Erkan
29.09.2009, 02:05
Forza Diyarbakırspor
ANTI-DIYARBAKIRSPOR !

RooT
29.09.2009, 02:52
Asıl bölücülüğü bursa taraftarı yaptı.Çok koyun akıllı halkımız.

BÖRTECINE 38
29.09.2009, 03:15
Bune be cocuk oyuncagina cevirdiler bu cekilme isini 2.ligdeykende bir kac mac kaybedince hemen cekiliyoruz diye bas bas bagiriyorlardi madem öyle tükürdügünüzü yalamayin cekilin .

JACK SPARROW
29.09.2009, 03:34
Renkdaşlar Diyarbakırspor'a karşı antipatik bir tavır sergilersek kimlerinin işine yağ sürdüğümüzü düşünün lütfen.
PKK'nın istediği zaten bu, Doğu'dan hiç bir takım öne çıkmasın, yatırım gelmesin işsizlik çoğalsın, sosyal faaliyet olmasın ki gençleri kolayca safımıza alalım istiyor PKK...
Ve biz onları dışlarsak gidecek tek yerleri kalıyor, lütfen hemen galeyana gelip yanlış davranmayın.
Kafanızı ellerinizin arasına alıpğp bir düşünün isterseniz, siz onlara PKK muamelesi yaparsanız masum kişiler bile sizin hakkınızda kötü şeyler düşünmeye başlayacaktır.
Diyarbakırsporlu bir gencin röportajını dinlediğimde, kendimi onalrın yerine koyduğumda her şeyi çok net anlıyorum.
Kayseri hakkında ''yobaz'', ''dinci'' yakıştırması yapılmıyor mu sanıyorsunuz, ikisi de aynı şey!
Umarım ne demek istediğimi anlarsınız.
Bursaspor taraftarları ayıp etmişler, aynı hataya biz de düşmeyelim!

F.K
29.09.2009, 09:58
Zaman Kimin Haklı Olduğunu Gösterecek ilerleyen Zamanlarda Göreceğiz Kim Yanlış Kim Doğru Yapmış

Bu Konuyu Kapatmamız Gerekir Diyarbakır Fener GS BJK Gibi Bizim Rakibimizdir Ligden Çekileceklerse Kendileri bilir Ben nasıl GS nin BJK FB nin Bizimle ilgisi olmayan Haberlerini Burda Görmek İstemiyorsam Diyarbakırında Bizle ilgisi olmayan Bu Haberini Görmek İstemiyorum

huso.38
29.09.2009, 11:04
Onlara terörist gözüyle bakanların asıl kendileri teröristtir, al bu kadar net konuştum işte...
Sen bayrak açma açma sonra git içeride Diyarbakırspor'la maç yapacağın gün sanki Milli Takım maçı yapıyormuş gibi sırf bu maça özel bayrak şov yap, ben bunda art niyet ararım arkadaş...

sen heralde diyarbakir maclarina bakmiyon tv de diyar bakir kimle oynarsa oynasin fazla görüntü vermiyolar bir kac mac haric onuda gördük adamlar evlerindeki cogu macta pkk yi destekleyen sloganlar atiyo bunlarin maclarina giden kisilerin coguda secmece kisiler sen ne dersen de diyarbakir tunceli burdakilerin heepsi degil ama yüzde 90 i ayni yedigi ekmege tüküren kisiler hangi takimin taraftari diyarbakira kendi takimina desteklemeye gidiyo sen bugun ankaraya istanbula maca gidiyon destek icin neden diyarbakira gitmiyon . bu diyarbakirin degil bu takimin yöneticilerinin sorunu maclarinda kasitli olay yapanlari almasin gerci böyle olunca yönetimin hic gelmemesi lazim maca

CILGINCA38
29.09.2009, 11:33
neden zorlarına gitmişki türk bayrağı acmaları ...

Ya lafi tersinden anlamayin.. Zorlarina giden orada Türk bayraginin acilmasi degil.. Ayni memleketin, ayni bayragin insani degiliz muamelesi yapilmasi.. Sanki Diyarbakir o bayragin altinda bi sehir degilmis gibi davranilmasiydi..

ibrahim1299
29.09.2009, 11:49
Asıl bölücülüğü bursa taraftarı yaptı.Çok koyun akıllı halkımız.

Bölücülügü basbakan yaptı bursaya kalmaz vatanı bölmek...

Viaggio
29.09.2009, 12:54

Katılıyorum. Umarım Diyarbakırlı arkadaşlar Kayserimize geldiğinde karşılıklı tezahuratlarla, çiçeklerle karşılarız onları..

F.K
29.09.2009, 12:59
Kayseride İstiklal Marşımızı ıslıklamazlarsa Tabi

Muzaffer
29.09.2009, 13:01
Kayseride İstiklal Marşımızı ıslıklamazlarsa Tabi

O kadarını yapamazlar. O biraz sıkar..

F.K
29.09.2009, 13:15
Aman Haa Bir Şey Demeyin Yoksa Terörist İlan Edilirsiniz Bu Ülkede Birilerine Göre Kahrolsun Pkk Demek Türk Bayrağı Açmak Pkk Dışarı Demek Teröristlik Sayılıyor

Birde Apoya Küfür Etmek

13
29.09.2009, 13:24
Amacından sapan konu kapatılmıştır!